Dodaj do ulubionych

Golf V - czyżby jednak porażka?

22.12.03, 20:36
Według dwóch różnych źródeł prasowych, sprzedaż najnowszej wersji VW Golfa, który pojawił się na rynku w październiku, są niższe od oczekiwań, a to z powodu małego zainteresowania klientów oraz problemów technicznych. Bernd Pischetsrieder, prezes koncernu VW, powiedział w wywiadzie dla niemieckiej gazety, że tegoroczna produkcja Golfa, zakładana na poziomie 135 tys., będzie o około 25 tys. sztuk niższa, co jest spowodowane trudnościami w procesie produkcji (podwozie, drzwi oraz okna). Szef VW zapewnił jednak, że problemy te zostaną rozwiązane na czas, tak aby niemiecki koncern osiągnął zakładany na 2004 r. cel związany z wyprodukowaniem 600 tys. sztuk najnowszego Golfa.

Według serwisu motoryzacyjnego ?Automobilwoche?, dealerzy VW w Niemczech są rozczarowani poziomem zainteresowania klientów najnowszą wersją Golfa.

www.samar.pl/index.html?section=4&news=4082

Po poczatkowej euforii i kolejkach chetnych na nowego Golfa V okazuje sie, ze jednak zainteresowanie nie jest takie, jakby koncern sobie zyczyl. Ciekawe czy wielkosc produkcji jest tlumaczona problemami technicznymi, czy moze jednak VW nie przemyslal sprawy i trzeba bylo pojsc droga radykalnych zmian...
Chyba jednak odgrzewana po raz trzeci ta sama sylwetka to za duzo dla wytrzymalosci klientow. Moze gdy dostana "po kieszeni", zrobia tak, jak Opel z Astra I, II i III - kazda kolejna byla rewolucja, nie ewolucja. Niby jedna literka, a roznica diametralna... :)
Obserwuj wątek
    • typson Re: Golf V - czyżby jednak porażka? 23.12.03, 01:00
      fakt, golf 5 wyglada najwyzej jak golf 4.1 :-)

rewelacji nie ma, choc jest ladny, to fakt. Ale ile mozna...
      Poza tym auta te nie naleza do najtanszych w swej klasie, co powinno wymuszac
      rewolucje a nie ewolucje, jak slusznie zauwazyles

pzdr
    • niki27 partly O/T 23.12.03, 09:52
      Sherlocku,

ponieważ jesteś Sherlockiem, zapewne ucieszysz sie z mojego malego :))
      sledztwa :D
      Otóz: czy oczy mnie mylą, czy też (przynajmniej) część twojego wątku została
      skopiowana w poście GB, umieszczonym na auto-moto?

Oto link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=9810172&a=9812836
      GB umieścił wątek o godz. 20.45 wczoraj.
      Ty - o 20.36
      To jest po prostu niesamowite. GB chyba NAPRAWDĘ JEST programem komputerowym,
      który non-stop skanuje (???? pewności nie mam, przyznaję) forum auto-mobil...

pozdrawiam świątecznie, życząc wszystkim Wesołych Świąt.
      niki
      • greenblack leszcz frankowfil znowu atakuje 23.12.03, 10:39
        niki27 napisał:

> Sherlocku,
        >
        > ponieważ jesteś Sherlockiem, zapewne ucieszysz sie z mojego malego :))
        > sledztwa :D
        > Otóz: czy oczy mnie mylą, czy też (przynajmniej) część twojego wątku została
        > skopiowana w poście GB, umieszczonym na auto-moto?

Leszczu, Sherlock skopiował tekst ze stron Samaru, więc nie ma do niego praw
        autorskich. Jak już posądzasz kogoś o plagiat, to zauważ, że mój wątek
        założyłem o 17:46, a Sherlock swój prawie 3 godziny później.
        • mejson.e5 Coś kiepskie to śledztwo... 23.12.03, 10:52
          Para poszła w gwizdek... ;-)
          Ja bym uważał z rewelacjami, dobry dziennikarz szuka zawsze potwierdzenia.

Pozdrawiam,
          Mejson
          • niki27 Re: Coś kiepskie to śledztwo... 23.12.03, 11:20
            Uderz w stół, nożyce się odezwą. Ulżyło mi, że na formu nie ma obrzydliwców-
            plagiatorów. Natomiast potwierdziła się moja teroia skanowania.

A propos. Kultura słowa pisanego wymagałaby odróżnienia żartobliwych docinków
            (te nikomu krzywdy nie zrobiły) od chamskich epitetów. Niektórzy mają z tym
            kłopot.
            Witam na forum Greenblacka i przypominam mu (choć nadal uważam, że jest
            programem komputerowym), że gdy kiedyś dyskutowano o jego (chwilowym?)
            wyautowaniu, to moja wypowiedz była na jego korzysc.

Zainteresowany niech sobie przeczyta:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=9397054&a=9419191
            To tyle.
            Pozdrawiam świątecznie
      • gin-ekolog Re: partly O/T 23.12.03, 15:19
        niki27 napisał:

> Sherlocku,
        >
        > ponieważ jesteś Sherlockiem, zapewne ucieszysz sie z mojego malego :))
        > sledztwa :D
        > Otóz: czy oczy mnie mylą, czy też (przynajmniej) część twojego wątku została
        > skopiowana w poście GB, umieszczonym na auto-moto?
        >
        > Oto link:
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=9810172&a=9812836
        > GB umieścił wątek o godz. 20.45 wczoraj.
        > Ty - o 20.36
        > To jest po prostu niesamowite. GB chyba NAPRAWDĘ JEST programem komputerowym,
        > który non-stop skanuje (???? pewności nie mam, przyznaję) forum auto-mobil...
        >
        > pozdrawiam świątecznie, życząc wszystkim Wesołych Świąt.
        > niki
        >
        Jak sherlock wywalił greenblacka z automobila to musiał wypełnić po nim lukę i
        zaczął podawać linki na forum.
        Niestety,ale z marnym rezultatem bo greenblack robił to częściej i ciekawiej.
        Mam nadzieję że sprawa wróci do normy,czyli greenblack znów zacznie dawać wiele
        ciekawych postów i linków.
        Z greenblackiem to jak z kretem.Nie ma na niego rady,trzeba go pokochać.
        • niki27 Re: partly O/T 23.12.03, 15:33
          Podzielam Twoje zdanie i właśnie dlatego byłem przeciwny wyrzucaniu GB z forum.

Żałuję jedynie, że w sposób prostacki, po prostu wulgarny atakuje osoby, które
          nie są jego wrogami. I jeszcze nie ma potem odwagi cywilnej, by je potem
          przeprosić.
          Co innego nazwać kogoś programem komputerowym (niektórym by to nawet
          imponowało - choć nie twierdzę, że akurat Grinblakowi), a co innego mówić do
          kogoś, cytuję, "szmato", "eszczu" itp.
          Cóż, każdy sam sobie świadectwo wystawia, prawdziwej odwagi dziś nie zbywa.

tym razem nieco melancholijnie
          niki
          • greenblack 6/8 23.12.03, 15:48
            W tym wątku jest 8 postów, z czego 6 zupełnie nie na temat. Zupełny bełkot
            zainicjowany przez frustrata w żabowozie. Myślisz, że jak mnie poparłeś, to
            jednocześnie mnie kupiłeś? Obraziłeś się o leszcza, ale oskarżać kogoś o
            plagiat to można? Rozumiem, że wszyscy śmieją się z twojego samochodu, ale idź
            wyładowywać swoje frustracje gdzie indziej iw końcu zejdź ze mnie.
            • niki27 Re: 6/8 23.12.03, 15:54
              greenblack napisał:

> W tym wątku jest 8 postów, z czego 6 zupełnie nie na temat. Zupełny bełkot
              > zainicjowany przez frustrata w żabowozie. Myślisz, że jak mnie poparłeś, to
              > jednocześnie mnie kupiłeś? Obraziłeś się o leszcza, ale oskarżać kogoś o
              > plagiat to można? Rozumiem, że wszyscy śmieją się z twojego samochodu, ale
              idź
              > wyładowywać swoje frustracje gdzie indziej iw końcu zejdź ze mnie.

Nic dodać nic ująć.
              niki
              • stadox Re: 6/8 23.12.03, 19:08
                po pierwsze primo - żabowozy są lepsze i ładniejsze od ludowozów;

po drugie primo - co tu robi brunatnozielony leszcz? wydawało mi się, że został
                z hukiem wyrzucony za niewybredne odgłosy...

po trzecie primo - leszcze dzielą się na barowe, peruwiańskie i sieciowe
                (elektroniczne).

po czwarte secundo - zimy są zimne a lata są ciepłe.

pozdrawiam serdecznie wszystkich i załączam życzenia świąteczne :)
                • auto.mobil Re: 6/8 23.12.03, 19:20
                  Panowie, spokojnie, Wigilia idzie. Porozmawiajmy ludzkim glosem :)
                  Kazdy ma prawo do drugiej szansy, chowamy wiec humory do kieszonki i zasuwamy ja (jak mowi znajoma do 4-letniej coreczki :) ) i ...zyjemy dalej :)))
                  Pozdrawaim!
                  SH
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka