Dodaj do ulubionych

Refleksje...

28.06.11, 22:03
Przeglądając od dłuższego czasu niniejsze forum można odnieść wrażenie, że Zielonka jest to miasto zaniedbane i brudne, mające wiecznie problemy z komunikacją z Warszawą, gdzie wszystkie inwestycje są chybione lub spartaczone, mamy niskie wykorzystanie środków unijnych, itd. itd. Miastem naszym rządzą nieudacznicy (nieważne, z której opcji politycznej), a po ulicach szlaja się młodzież, która pod byle pretekstem wbije nam nóż między żebra...

Wiele ważnych tematów sprowadzanych jest do szukania winnych, rozgrywek politycznych i wycieczek osobistych a nie proponowania rozwiązań (zresztą to jest typowe dla naszego narodu i być może powinienem się do tego przyzwyczaić). Fajnie jest sobie ponarzekać, ale jak trzeba przejść do czynów to z tym już gorzej. Jako przykład podam tylko ostatni temat konkursu Nivea na plac zabaw (forum.gazeta.pl/forum/w,148,126085452,126085452,_Codziennie_klikamy_plac_zabaw_wygrywamy_.html). Miasto z prawie 20.000 mieszkańców w rankingu wyprzedzają takie potęgi jak: Siewierz czy Maków Podhalański (z całym szacunkiem dla tych pięknych miejscowości) liczące niecałe 6 tysięcy mieszkańców!!!

Tymczasem Zielonka to jedno z najpiękniejszych miasteczek w Polsce. Miasto, do którego z utęsknieniem wracam z wyjazdów służbowych i wakacyjnych. Miasto pełne życzliwych ludzi, licznych pięknych miejsc oraz mające swój niepowtarzalny klimat.

Niestety forum opanowało kilku trolli ( dla niewtajemniczonych link: pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie ) leczących swoje kompleksy i rozładowujących swoje problemy emocjonalne poprzez anonimowe udzielanie się (a właściwie wyżywanie się) na naszym forum.

W związku z powyższym APELUJĘ do Moderatora niniejszego forum o FAKTYCZNE stanie na straży przestrzegania regulaminu forum i netykiety.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lech_zielenkiewicz Re: Refleksje... 28.06.11, 23:35
      Z przykrością potwierdzam powyższe opinie i z dużą ulgą żegnam się z forum.
    • xxyyzzetka Re: Refleksje... 28.06.11, 23:40
      święte słowa - popieram!!!
    • shad-owx Re: Refleksje... 30.06.11, 11:04
      greenstuffy - Zdecydowanie popieram!

Domagam się bardziej rygorystycznego stosowania regulaminu oraz netykiety ale przede wszystkim czuwania oraz szybkiego i zdecydowanego reagowania na wszelkiego rodzaju popisy trolli.
      • piotrwyszynski2010 Re: Refleksje... 30.06.11, 11:42
        Jestem pod dużym wrażeniem i chce pogratulować twórcy tego wątku,ale jednocześnie ten głos jakże słuszny i ważny może okazać się niestety nieskuteczny,ponieważ moderatorem forum jest pan M. osoba bardzo zaangażowana "politycznie",współtwórca jednego z komitetów wyborczych startujących w wyborach samorządowych i kandydata na burmistrza, zwalczający wszystkich,którzy w jakikolwiek sposób mogą wpłynąć na negatywny wizerunek tegoż komitetu i jego lidera.To forum od dawna stało się instrumentem propagandowym komitetu DZ. A netykieta czy zwykła kultura osobista nie ma tutaj żadnego znaczenia.Liczy sie tylko osiągnięcie celu. Pozdrawiam założyciela tego wątku Piotr Wyszyński
        • greenstuffy Re: Refleksje... 30.06.11, 15:25
          piotrwyszynski2010 napisał:

> Jestem pod dużym wrażeniem i chce pogratulować twórcy tego wątku,ale jednocześn
          > ie ten głos jakże słuszny i ważny może okazać się niestety nieskuteczny,poniewa
          > ż moderatorem forum jest pan M. osoba bardzo zaangażowana "politycznie",współt
          > wórca jednego z komitetów wyborczych startujących w wyborach samorządowych i ka
          > ndydata na burmistrza, zwalczający wszystkich,którzy w jakikolwiek sposób mogą
          > wpłynąć na negatywny wizerunek tegoż komitetu i jego lidera.

piotrwyszynski2010 nie obchodzi mnie zupełnie kto personalnie figuruje pod nickiem baseciq, ani jakie ma poglądy religijne, kolor skóry, preferencje seksualne itd, itp. ;) Dla mnie jest moderatorem tego forum i proszę go o sumienne wykonywanie powieżonych mu obowiązków. Swoją drogą warto by było, żeby też zabrał głos w tej dyskusji...
          Pozdrawiam
    • marek_k84 Re: Refleksje... 30.06.11, 13:20
      marne szanseeeeeee.....
      w chwili gdy Moderator obejmował funkcje zgłosiłem swoje zastrzezenia co do bezstronności ewentualnej.

Potwierdziły się...
    • fastmagic29 Re: Refleksje... 30.06.11, 13:26
      Ja tam bym sie na forum nie obrażał wiele rzeczy się tu dowiedziałem, nikt mi nie skasował posta, a skoro jest problem z moderatorem to może przez gazete.pl można go zmienić ? Mnie interesują sprawy naszego miasta, pojawiło sie na forum kilka osób które mają coś do powiedzenia np.radny Szklarski, Komendant SM, Piotr Wyszyński i to są osoby podpisujące sie nazwiskiem bo działają publicznie. Pozostali nie muszą a nie wygodne pytania czy tematy nie zależnie od moderatora będziemy stawiać. Pozdrawiam wszystkich i nie odchodźcie bo może lepiej jak jedna osoba odejdzie a nie Ci co chcą coś wiedzieć lub zmienić.
      • piotrwyszynski2010 Re: Refleksje... 30.06.11, 14:55
        do internauty fastmagic29. taka mała uwaga i sprotowanie- ja nie jestem już osobą publiczną tylko prywatną i tak naprawdę nie mam obowiązku podpisywać swoich wpisów,ale uważam to za rzecz naturalną.Nie mam powodu wstydzić się lub bać swoich opinii czy poglądów.Pozdrawiam Piotr Wyszyński
      • greenstuffy Re: Refleksje... 30.06.11, 15:45
        fastmagic29 napisał:

> Ja tam bym sie na forum nie obrażał wiele rzeczy się tu dowiedziałem, nikt mi n
        > ie skasował posta, a skoro jest problem z moderatorem to może przez gazete.pl m
        > ożna go zmienić ?
        fastmagic29 ja również dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy, ale żeby się ich rzeczywiście doczytać trzeba się przebijać przez masę postów zupełnie niczego nie wnoszących do merytorycznej dyskusji. Szanuję swój czas i czas innych ludzi, więc jak nie mam nic konkretnego do powiedzenia (a właściwie napisania ;)) w danej dyskusji to po prostu nie zabieram w niej głosu!

>Mnie interesują sprawy naszego miasta, pojawiło sie na forum
        > kilka osób które mają coś do powiedzenia np.radny Szklarski, Komendant SM, Piot
        > r Wyszyński i to są osoby podpisujące sie nazwiskiem bo działają publicznie. Po
        > zostali nie muszą a nie wygodne pytania czy tematy nie zależnie od moderatora b
        > ędziemy stawiać.
        Nikt nie musi się na forum podpisywać imieniem i nazwiskiem i od nikogo tego nie oczekuję. Jakie to ma zresztą znaczenie czy rozmawiam z panią Halinką spod piątki czy z samym burmistrzem? Ważne aby ta druga osoba miała coś interesującego i merytoryczneo do powiedzenia w danym temacie.
        A co do niewygodnych pytań - wiem, że były-są-będą. Ważne żeby dyskusja była na rzeczowe argumenty, a nie obelgi.
        Pozdrawiam :)
    • baseciq Re: Refleksje... 30.06.11, 16:50
      Popieram. Przypomnij mi się jak ukończysz półroczny staż aktywnego udzielania się na forum, z chęcią poprę Twoją kandydaturę.

Skoro znasz pojęcie trollowania, znasz na 100% także jak wygląda walka z nimi. Tu usuniesz, tam usuniesz, a gdzie indziej troll wypłynie. Nie da się tego wszystkiego przeczytać i zanalizować, tak aby zwolennicy Łossana, Grabowskiego czy Dudzika byli zadowoleni i nie mieli pretensji o poszczególne wypowiedzi. Wytniesz Wyszyńskiego, to zaraz zacznie straszyć sądem, wytniesz Lecha, zacznie gadać o cenzurze, wytniesz Dąbrowę, to postraszy hiszpańską inkwizycją. Dlatego głównie z forum wylatują reklamy i ewidentny spam.

Jak wygląda opieka (bo nie moderowanie) nad forum wiele razy pisałem i nie będę więcej powtarzał. Dla zainteresowanych jest archiwum.

Dla bardziej obrotnych pozostaje przycisk "skasujcie", albo mail lub gg będące w każdej stopce mojego posta. Ale jak do tej pory, zainteresowanie jakością forum przejawili jedynie piorek i shad-owx.
      • greenstuffy Re: Refleksje... 30.06.11, 17:20
        Przede wszystkim witam!

baseciq napisał:

> Popieram. Przypomnij mi się jak ukończysz półroczny staż aktywnego udzielania s
        > ię na forum, z chęcią poprę Twoją kandydaturę.
        > Skoro znasz pojęcie trollowania, znasz na 100% także jak wygląda walka z nimi.
        > Tu usuniesz, tam usuniesz, a gdzie indziej troll wypłynie.

Tak się składa, że jestem jednym z założycieli i moderatorem jednego z największych forów hobbystycznych w Polsce, więc proszę o darowanie sobie takich komentarzy. Jak zapewne zauważyłeś nigdzie w moich wypowiedziach nie krytykowałem Twojej osoby, jedynie poprosiłem o egzekwowanie regulaminu forum oraz netykiety, które tutaj nie są respektowane (a Ty jesteś jedyną osobą, do której w tej sprawie mogę się zwrócić).

>Nie da się tego wszystkiego przeczytać i zanalizować, tak aby zwolennicy Łossana, >Grabowskiego czy
        > Dudzika byli zadowoleni i nie mieli pretensji o poszczególne wypowiedzi. Wytnie
        > sz Wyszyńskiego, to zaraz zacznie straszyć sądem, wytniesz Lecha, zacznie gadać
        > o cenzurze, wytniesz Dąbrowę, to postraszy hiszpańską inkwizycją. Dlatego głów
        > nie z forum wylatują reklamy i ewidentny spam.

Wiem, że nie da się wszystkiego przeczytać i przeanalizować, ale to co piszesz w dalszej części tego akapitu to przerasta moje wyobrażenia. Zadam tylko jedno pytanie: no i co z tego, że straszą??? Jeżeli są zasady znane wszystkim i wszystkich w jednakowym stopniu obowiązują, a Twoja działalność jest sprawiedliwa to w czym tkwi problem? Będąc mod'em nigdy nie będziesz kochany przez wszystkich ;)

> Dla bardziej obrotnych pozostaje przycisk "skasujcie", albo mail lub gg będące
        > w każdej stopce mojego posta. Ale jak do tej pory, zainteresowanie jakością for
        > um przejawili jedynie piorek i shad-owx.

Możesz być pewien, że wykorzystam...
        Pozdrawiam
        • baseciq Re: Refleksje... 30.06.11, 17:31
          greenstuffy napisał:

> Tak się składa, że jestem jednym z założycieli i moderatorem jednego z najwięks
          > zych forów hobbystycznych w Polsce, więc proszę o darowanie sobie takich koment
          > arzy.

Ale ja pisałem całkowicie poważnie i bez żadnej ironii czy złośliwości.

I tak jak pisałem - GG, mail na gazeta.pl, proszę bardzo, jeżeli ktoś uważa że dany wpis nie powinien znaleźć się na forum, na pewno się tym zajmę.
      • dabrowa51 Re: Refleksje... 30.06.11, 23:38
        Baseciq, poziom Twoich wynurzeń jest ..... beznadziejny. Działania "opiekuna" muszą wynikać z Regulaminu forum, a nie mogą być wynikiem jakichś lęków, fobii. Jeśli działasz pod presją "inkwizycji" to znaczy ,że rola opiekuna Cię przerasta.
        • greenstuffy Re: Refleksje... 01.07.11, 00:29
          dabrowa51 napisał:

> Baseciq, poziom Twoich wynurzeń jest ..... beznadziejny. Działania "opiekuna" m
          > uszą wynikać z Regulaminu forum, a nie mogą być wynikiem jakichś lęków, fobii.
          > Jeśli działasz pod presją "inkwizycji" to znaczy ,że rola opiekuna Cię przera
          > sta.

dabrowa51 niestety to nie jest takie proste jakby się wydawało. W życiu prywatnym wyznaję zasadę, że w towarzystwie nie rozmawia się o polityce i religii. baseciq ma bardzo trudne zadanie, bo większość tematów poruszanych na tym forum to lokalne rozgrywki pomiędzy "jednymi" a "drugimi".

Do tego wszystkiego dochodzi trolling. Na tym forum wprawne oko zauważy np. multiplikację osobowości. Każdy ma swoje nawyki w formułowaniu pisanych wypowiedzi i niestety nie jesteśmy w stanie tego ukryć, nawet gdy jedna osobowość nie zgadza się z drugą... :)

Na tym forum jestem w stanie Ci wskazać co najmniej jedną parę nicków, które mają ten sam styl pisania i najprawdopodobniej są tą samą osobą...

Pozdrawiam
          • milyzorro Re: Refleksje... 01.07.11, 16:17
            greenstuffy napisał:

>
            > Do tego wszystkiego dochodzi trolling. Na tym forum wprawne oko zauważy np. mul
            > tiplikację osobowości. Każdy ma swoje nawyki w formułowaniu pisanych wypowiedzi
            > i niestety nie jesteśmy w stanie tego ukryć, nawet gdy jedna osobowość nie zga
            > dza się z drugą... :)
            >
            > Na tym forum jestem w stanie Ci wskazać co najmniej jedną parę nicków, które ma
            > ją ten sam styl pisania i najprawdopodobniej są tą samą osobą...
            >

Ja od pewnego czasu odnoszę wrażenie że z adresu piotrwyszynski2010 piszą dwie różne osoby.Albo to taki Doktor Jekyll i Mr. Hyde.
    • greenstuffy Re: Refleksje... 30.06.11, 20:45
      sportif napisał:

> daruj sobie, jesteś tu świeżak, puki co nie masz jeszcze żadnej historii

sportif masz rację jestem tu nowy. Jednakże na forach spędziłem baaardzo dużo czasu niejednokrotnie zaniedbując swoje obowiązki domowe i rodzinę. Dlatego też niektórych zachowań nie jestem w stanie tolerować - a szczególnie marnowania czyjegoś czasu na czytanie bzdur (takie zboczenie ;)).

PÓki co chciałem tylko podzielić się swoimi doświadczeniami i wiedzą, żeby nam wszystkim łatwiej było dotrzeć do interesujących informacji, a jednocześnie dyskusja toczyła się w sposób kulturalny z poszanowaniem regulaminu i netykiety.

Pozdrawiam
      • sebekk3 Re: Refleksje... 01.07.11, 12:55
        sportif się troszkę skompromitował:):) osobiście bardzo chętnie poznałbym tą parę linków. Co do "refleksji" to wydaje mi się, większości zależy na tym żeby na forum była rzetelna dyskusja a nie wszczynanie awantur politycznych. Pamiętacie może forum na stronie parafii św. Jerzego? Zostało skasowane właśnie dlatego, że tam nie było rozmów tylko awantury i obrzucanie się błotem. Inna sprawa że nie było moderowane ale niestety na to czasu. Życie. Ale lepiej żeby taka sytuacja nie powtórzyła się na tym forum. Może to niemożliwe, chociaż jeżeli przez brak merytorycznej dyskusji ludzie zaczną się od forum odwracać i będzie mało użytkowników to forum może zamknął... nie znam się. Zależy mi na tym, żeby na forum były FAKTY! A nie wyssane z palca głupoty związane z polityką czy nawet osobistą niechęcią do danej osoby.

No i się rozpisałem:)
        • sportif Re: Refleksje... 01.07.11, 16:40
          "sportif się troszkę skompromitował:):)"
          zwykła manipulacja, jakiś fotoszop albo inne ustrojstwo
          pokaż mi mój post a przyznam ci rację :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka