27.06.12, 12:19
Jesteśmy świeżo upieczonymi rodzicami. Mieszkamy w Zielonce, ale jak na razie tylko mąż ma tu meldunek. Czy może on w miejscu swojego meldunku zgłosić się po becikowe? Jeśli tak to gdzie jest taki urząd w Zielonce. Oczywiście wiem że ja w takiej sytuacji muszę się zrzec się takiej zapomogi.
Obserwuj wątek
    • kapitanmalma Re: Becikowe 27.06.12, 18:17
      Ja mam troszkę inne pytanie ale w temacie jakie są procedury krok po kroku, począwszy od wypisu od lekarza kończąc na becikowych. Chodzi mi o urzędy jakie trzeba odwiedzić i w jakiej kolejności i jakie dokumenty trzeba przedstawić i gdzie.
    • apsik321 Re: Becikowe 27.06.12, 18:18
      W sprawie becikowego należy zgłosić się do:
      Ośrodka Pomocy Społecznej w Zielonce
      ul. Literacka 20
      • inia25 Re: Becikowe 27.06.12, 19:17
        OPS ?????? Ja becikowe odbieralam w urzędzie miasta. Musiałam przedstawić dokumenty od lekarza do tego akt notarialny potwierdzający zamieszkanie.
        • atwar1 Re: Becikowe 27.06.12, 22:18
          W tym roku becikowe odbierałam z urzędu miasta przy lipowej.
          Ale według informacji na stronie Zielonki faktycznie teraz zostało to przeniesione do OPSu
          Zmiany w wypłacaniu becikowego
          Musi być zaświadczenie od lekarza o pozostawaniu pod opieką lekarską (Specjalny druk)
          Akt urodzenia dziecka, dowody rodziców. My oboje jesteśmy zameldowani w Zielonce więc żadnych dodatkowych zaświadczeń nie musiałam składać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka