Dodaj do ulubionych

Ratunku! Myszy!

28.08.12, 23:00
Nie mam nic przeciwko tym małym gruzoniom, jeśli są z dala od mojego domku. Ale dziś wprowadziły sie do mnie i szykują się do zimy. Czy ktoś zna sposób, żeby sie wyprowadziły z powrotem do lasu?:-)

A moze znacie kogoś, kto moze pomoc?
Obserwuj wątek
    • zielonkowiak Re: Ratunku! Myszy! 28.08.12, 23:22
      ma cztery nogi lubi jak się go głaszcze i ponoć ma siedem żyć ;)
      podobno dodatkowo wyciąga z człowieka reumatyzm i śpi tam gdzie nie ma żył wodnych ;)
      Można też zastosować pułapki lub trutki.
      • zawsze.katinka Re: Ratunku! Myszy! 28.08.12, 23:35
        Nie mam kotka a kot sąsiadów łapie tylko żaby:-)
      • baseciq Re: Ratunku! Myszy! 28.08.12, 23:37
        Niestety, zbyt zżyty osobnik może zacząć zdobyczne gryzonie przynosić swojej pani w prezencie.

To wydaje się proste i humanitarne:

www.youtube.com/watch?v=Fwd-oJevpw8
        • baseciq Re: Ratunku! Myszy! 28.08.12, 23:38
          Niektórzy doradzają jeszcze zakup kobry. Tylko ja bym się przy tym kotku sąsiadki jednak bał.
          • zawsze.katinka Re: Ratunku! Myszy! 29.08.12, 01:03
            To już porozmawiam z kotem... Boa wolę na ramionach a cobrę w starych odcinkach TVP:)
            • moniczek_k Re: Ratunku! Myszy! 29.08.12, 14:22
              stary zabobon mówi że myszy zwiastują ciążę w domu do którego się garną...serio - u mnie się sprawdziło :)
              • zawsze.katinka Re: Ratunku! Myszy! 29.08.12, 15:23
                Moniczek...a kysz! :P
                • tylkocafe Re: Ratunku! Myszy! 05.09.12, 23:44
                  Moniczek,potwierdzam.U mnie sprawdziło sie 2 razy :)
                  Katinka,moze spróbuj myszowe towarzystwo polubic.Mysz jak twierdzą niektórzy tez człowiek :)
                  • osow Re: Ratunku! Myszy! 07.09.12, 09:14
                    Ja bym dodał jeszcze, że "zły to dom, który omija gadzina", więc nic tylko się cieszyć. Nas zamiast myszy odwiedzają za to koty, co wcale nie jest lepsze, bo zostawiają po sobie niespodzianki w ogrodzie :-(
                    • zawsze.katinka Re: Ratunku! Myszy! 08.09.12, 11:13
                      Myszki mi nie przeszkadzają, lęku nie wzbudzają. Raczej obawa przed ich rozmnożeniem i to nocne chrobotanie nieco niepokojące. Ale wygląda na to, że się same wyprowadziły, chyba to nie myszy melomanki bo po Wagnerze ucichło:-))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka