1234alex 23.12.14, 11:24 To się Łossan urządził w powiecie - jest wicestarostą. A drugi "młodziak" to Rakowski - Starosta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_prickstein Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 11:33 nowym władzom powiatu przypominam, że warto pomyśleć o powrocie do wspólnego biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
po-wiatowy Powolny odwrót pisowców ! 23.12.14, 12:36 Brawo, to chciałem przeczytać przed świętami ! To najlepszy prezent polityczny jaki mogłem sobie wymarzyć ! Po latach stagnacji w powiecie rządzonym przez pisowców wreszcie pojawiła się nadzieja na lepsze jutro i ruszenie z miejsca. Ciągle mam nadzieję, że mieszkańcy naszych stron wreszcie przejrzą na oczy i zaczną słuchać rozsądku a nie toruńskiej rozgłośni i zaczną wybierać reprezentantów partii proeuropejskich, nowoczesnych, umiarkowanych i laickich. PS. Żeby nie było nieporozumień, jestem zwolennikiem PO ale bardzo nie podoba mi się te ciągłe dokładanie do kościoła ( ostatnio dotacja na ŚO w Warszawie ). Władze PO muszą mieć świadomość że zniechęcają do siebie takimi posunięciami laicki elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: Powolny odwrót pisowców ! 23.12.14, 12:42 Ale laicki elektorat PO chciał przekazania tych środków na ŚO właśnie. Nielogiczna partia. Odpowiedz Link Zgłoś
po-wiatowy Re: Powolny odwrót pisowców ! 23.12.14, 13:09 michal_prickstein napisał(a): > Ale laicki elektorat PO chciał przekazania tych środków na ŚO właśnie. Nielogic > zna partia. Na pewno nie chciał. Nikt go o to nie pytał ! Wierchuszka PO chciała sobie kupić w episkopacie spokój w kraju ( przynajmniej na jakiś czas ) stąd takie decyzje. Ale to droga do nikąd. Zrazi centrolewicowy elektorat PO a i tak nie przyciągnie propisowskich moherów. Odkąd nie ma prawdziwego lidera ( bo D.Tusk jak wiadomo jest prezydentem UE ) obecni przywódcy PO zachowują się jak dzieci we mgle. Ot, efekt Kopacz... Odpowiedz Link Zgłoś
lech_zielenkiewicz rada powiatu i starości 23.12.14, 13:17 Patrzą z perspektywy Zielonki na wybory przewodniczącego rady powiatu i starosty można odnieść wrażenie, że przegrani biorą wszystko, przewodniczący rady przegrał w Markach kandydując na burmistrza z Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej, starosta przegrał w Klembowie kandydując na wójta z Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej. Wybór wicestarosty z Platformy Obywatelskiej z Zielonki może cieszyć i dobrze rokować na wzmocnie roli naszego miasta w powiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
po-wiatowy Re: rada powiatu i starości 23.12.14, 13:28 lech_zielenkiewicz napisał: > Patrzą z perspektywy Zielonki na wybory przewodniczącego rady powiatu i starost > y można odnieść wrażenie, że przegrani biorą wszystko, przewodniczący rady prze > grał w Markach kandydując na burmistrza z Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej, > starosta przegrał w Klembowie kandydując na wójta z Mazowieckiej Wspólnoty Samo > rządowej. Wybór wicestarosty z Platformy Obywatelskiej z Zielonki może cieszyć > i dobrze rokować na wzmocnie roli naszego miasta w powiecie. Ju rajt ! Odpowiedz Link Zgłoś
1234alex Re: Powolny odwrót pisowców ! 23.12.14, 14:04 a Struzik dał na Centrum Kultury Buddyjskiej rpo.mazovia.pl/content/centrum-kultury-buddyjskiej i to ci się podoba - bo mnie nie. Mnie tam bliższe Muzeum Jana Pawła II w Świątyni niż Związek Buddyjski Tradycji Karma Kamtzang Odpowiedz Link Zgłoś
po-wiatowy Re: Powolny odwrót pisowców ! 23.12.14, 23:52 1234alex napisała: > a Struzik dał na Centrum Kultury Buddyjskiej rpo.mazovia.pl/content/centrum-kultury-buddyjskiej > i to ci się podoba - bo mnie nie. Mnie tam bliższe Muzeum Jana Pawła II w Świąt > yni niż Związek Buddyjski Tradycji Karma Kamtzang To też jest karygodne ale przyznasz mi racje, że KK doi budżet ( czyli nas wszystkich ) w dużo większym stopniu niż buddyści. Odpowiedz Link Zgłoś
kama2201 Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 13:58 Chciałbym przypomnieć że burmistrz Ząbek wycofał się ze "wspólnego biletu" bo coś mu się przyśniło w nocy.Tak nakazuje mu prawo po wybudowaniu przystanku Zacisze/Wilno.Trzeba zmienić prawo żeby prokurator nie ścigał burmistrza że źle wydaje publiczne pieniądze.PozdKM. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubczakmarek Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 15:21 Wątpię czy powiat zacznie się prężnie rozwijać. Na pewno nowy rzecznik prasowy starostwa jest znany. Odpowiedz Link Zgłoś
karo-777 Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 20:06 Wicestarosta tak pomżze Powiatowi jak pomógł Zielonce przez 8 lat Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 20:58 Łossan nie był złym burmistrzem. Ale świecką tradycją w Zielonce staje się podrzucanie kukułczego jaja następcom. Stępkowski załatwił gigantyczne gimnazjum i koosalne koszty, Łossan w inwestycje wsadził tyle że na bieżące funkcjonowanie zaczęło brakować. Mam nadzieję że GD chociaż o tyle będzie moralny i wyprowadzi finanse na prostą - oddłuży miasto i zbilansuje wydatki z wpływami. Odpowiedz Link Zgłoś
po-wiatowy Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 23:50 karo-777 napisał(a): > miało być ,,pomoże" Po skorygowaniu literówki wypowiedź od razu zyskała. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: nowe władze powiatu 25.12.14, 14:06 Rozumiem, że teraz powiat wpadnie w takie tarapaty jakie miała Zielonka? Czyli nowe władze powiatu to bankructwo niemal pewne ?. Odpowiedz Link Zgłoś
karo-777 Re: nowe władze powiatu 25.12.14, 22:17 A dlaczego kasujecie wpisy???? Czy napisanie że ktoś nie szanuje opłatka w Wigilie i np.nie pości tylko żre golonkę w Wigilię bo jest z Ubekistanu resortowego to należy kasować wpis???? Teo forum jest na specyficznej domenie więc podam hasło: ADAŚ PRZEPROŚ ZA OJCA I BRATA. CO ZROBILI.. ŻOŁNIERZOM NIEZŁOMNYM I ICH RODZINOM ORAZ POLSKIM PATRIOTOM a wy śmieszni admini NIE PAJACUJCIE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
po-wiatowy Re: nowe władze powiatu 25.12.14, 23:39 Kolejny degustator... Czy w Zielonce jest jakiś klub AA ? Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: nowe władze powiatu 26.12.14, 15:28 Zakładaj czapkę ... nie dopuszczaj do wychłodzenia szarych komórek. Zmiany mogą być nieodwracalne. Odpowiedz Link Zgłoś
po-wiatowy Re: nowe władze powiatu 25.12.14, 23:54 dabrowa51 napisał: > Rozumiem, że teraz powiat wpadnie w takie tarapaty jakie miała Zielonka? Czyli > nowe władze powiatu to bankructwo niemal pewne ?. Cenzura jak widać ma dyżury świąteczne, więc powtórzę :) Czy uważasz że przez tyle lat powiat wołomiński będąc w łapach w pisowców był dobrze rządzony ??? Czy Zielonka była/jest źle rządzona ? Piłeś, nie pisz ! Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: nowe władze powiatu 26.12.14, 15:19 Ćpasz ? Nie pisz! Zielonce po działalności aktualnego wicestarosty groził komisarz. Takie wskaźniki zadłużenia osiągnął nasz Ratusz . Brak zdolności kredytowych spowodował zastój w inwestycjach i racjonalnym wykorzystaniu możliwości programów unijnych. A "POwiatowy" bredzi, że nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
po-wiatowy Re: nowe władze powiatu 26.12.14, 21:27 dabrowa51 napisał: > Ćpasz ? Nie pisz! Zielonce po działalności aktualnego wicestarosty groził komi > sarz. Takie wskaźniki zadłużenia osiągnął nasz Ratusz . Brak zdolności kredyto > wych spowodował zastój w inwestycjach i racjonalnym wykorzystaniu możliwości pr > ogramów unijnych. A "POwiatowy" bredzi, że nic się nie stało. Litości ! Wysil się i wymyśl coś oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: nowe władze powiatu 26.12.14, 23:06 W oryginalności trudno Cię przebić , to prawda .... . Indywiduum jakich mało .... . Odpowiedz Link Zgłoś
serchow Re: nowe władze powiatu 27.12.14, 14:58 Taki wierszyk krąży Adaś był niegrzeczny. Czy wiecie dlaczego ? Bo często dokuczał w Zielonce kolegom W końcu nikt już nie chciał z Adasiem się bawić, więc by mieć kolegów musiał się poprawić I pchnął się do Powiatu chyba tylko już ze strachu. Teraz powiat splajtuje, a Adaś dostanie znów dwóje. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: nowe władze powiatu 27.12.14, 15:33 *rzesiu był kapryśny i z kościołem trzymał, aż w końcu starego *roboszcza wykiwał. Lubi się pokazać, wywiadu udzielić i mieszkańcom złotówki z *ortfeli podpierdzielić. * wiersz opisuje fikcyjne postacie. wszelkie podobieństwo do prawdziwych osób jest nie zamierzone. Ale by po sądach mnie nie ciągano ukrywam litery pod gwiazdkami. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_august Re: nowe władze powiatu 27.12.14, 23:02 Adam Łossan jest szanowanym człowiekiem i wreszcie na dobrym stanowisku, chociaż powinien, jak dla mnie zostać starostą. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: nowe władze powiatu 27.12.14, 23:04 Chyba, że ... weselnym starostą ? Odpowiedz Link Zgłoś
serchow Re: nowe władze powiatu 28.12.14, 10:24 dabrowa51 napisał: > Chyba, że ... weselnym starostą ? To byłoby wielkie wyróżnienie. Czy nie za duże? Odpowiedz Link Zgłoś