Dodaj do ulubionych

nowe władze powiatu

23.12.14, 11:24
To się Łossan urządził w powiecie - jest wicestarostą. A drugi "młodziak" to Rakowski - Starosta
Obserwuj wątek
    • michal_prickstein Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 11:33
      nowym władzom powiatu przypominam, że warto pomyśleć o powrocie do wspólnego biletu.
      • po-wiatowy Powolny odwrót pisowców ! 23.12.14, 12:36
        Brawo, to chciałem przeczytać przed świętami !
        To najlepszy prezent polityczny jaki mogłem sobie wymarzyć !

Po latach stagnacji w powiecie rządzonym przez pisowców wreszcie pojawiła się nadzieja na lepsze jutro i ruszenie z miejsca.

Ciągle mam nadzieję, że mieszkańcy naszych stron wreszcie przejrzą na oczy i zaczną słuchać rozsądku a nie toruńskiej rozgłośni i zaczną wybierać reprezentantów partii proeuropejskich, nowoczesnych, umiarkowanych i laickich.

PS. Żeby nie było nieporozumień, jestem zwolennikiem PO ale bardzo nie podoba mi się te ciągłe dokładanie do kościoła ( ostatnio dotacja na ŚO w Warszawie ).
        Władze PO muszą mieć świadomość że zniechęcają do siebie takimi posunięciami laicki elektorat.
        • michal_prickstein Re: Powolny odwrót pisowców ! 23.12.14, 12:42
          Ale laicki elektorat PO chciał przekazania tych środków na ŚO właśnie. Nielogiczna partia.
          • po-wiatowy Re: Powolny odwrót pisowców ! 23.12.14, 13:09
            michal_prickstein napisał(a):

> Ale laicki elektorat PO chciał przekazania tych środków na ŚO właśnie. Nielogic
            > zna partia.

Na pewno nie chciał. Nikt go o to nie pytał !

Wierchuszka PO chciała sobie kupić w episkopacie spokój w kraju ( przynajmniej na jakiś czas ) stąd takie decyzje.
            Ale to droga do nikąd. Zrazi centrolewicowy elektorat PO a i tak nie przyciągnie propisowskich moherów.
            Odkąd nie ma prawdziwego lidera ( bo D.Tusk jak wiadomo jest prezydentem UE ) obecni przywódcy PO zachowują się jak dzieci we mgle.
            Ot, efekt Kopacz...
            • lech_zielenkiewicz rada powiatu i starości 23.12.14, 13:17
              Patrzą z perspektywy Zielonki na wybory przewodniczącego rady powiatu i starosty można odnieść wrażenie, że przegrani biorą wszystko, przewodniczący rady przegrał w Markach kandydując na burmistrza z Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej, starosta przegrał w Klembowie kandydując na wójta z Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej. Wybór wicestarosty z Platformy Obywatelskiej z Zielonki może cieszyć i dobrze rokować na wzmocnie roli naszego miasta w powiecie.
              • po-wiatowy Re: rada powiatu i starości 23.12.14, 13:28
                lech_zielenkiewicz napisał:

> Patrzą z perspektywy Zielonki na wybory przewodniczącego rady powiatu i starost
                > y można odnieść wrażenie, że przegrani biorą wszystko, przewodniczący rady prze
                > grał w Markach kandydując na burmistrza z Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej,
                > starosta przegrał w Klembowie kandydując na wójta z Mazowieckiej Wspólnoty Samo
                > rządowej. Wybór wicestarosty z Platformy Obywatelskiej z Zielonki może cieszyć
                > i dobrze rokować na wzmocnie roli naszego miasta w powiecie.

Ju rajt !
        • 1234alex Re: Powolny odwrót pisowców ! 23.12.14, 14:04
          a Struzik dał na Centrum Kultury Buddyjskiej rpo.mazovia.pl/content/centrum-kultury-buddyjskiej
          i to ci się podoba - bo mnie nie. Mnie tam bliższe Muzeum Jana Pawła II w Świątyni niż Związek Buddyjski Tradycji Karma Kamtzang
          • po-wiatowy Re: Powolny odwrót pisowców ! 23.12.14, 23:52
            1234alex napisała:

> a Struzik dał na Centrum Kultury Buddyjskiej rpo.mazovia.pl/content/centrum-kultury-buddyjskiej
            > i to ci się podoba - bo mnie nie. Mnie tam bliższe Muzeum Jana Pawła II w Świąt
            > yni niż Związek Buddyjski Tradycji Karma Kamtzang

To też jest karygodne ale przyznasz mi racje, że KK doi budżet ( czyli nas wszystkich ) w dużo większym stopniu niż buddyści.
      • kama2201 Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 13:58
        Chciałbym przypomnieć że burmistrz Ząbek wycofał się ze "wspólnego biletu" bo coś mu się przyśniło w nocy.Tak nakazuje mu prawo po wybudowaniu przystanku Zacisze/Wilno.Trzeba zmienić prawo żeby prokurator nie ścigał burmistrza że źle wydaje publiczne pieniądze.PozdKM.
        • jakubczakmarek Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 15:21
          Wątpię czy powiat zacznie się prężnie rozwijać. Na pewno nowy rzecznik prasowy starostwa jest znany.
          • karo-777 Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 20:06
            Wicestarosta tak pomżze Powiatowi jak pomógł Zielonce przez 8 lat
            • karo-777 Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 20:06
              miało być ,,pomoże"
              • michal_prickstein Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 20:58
                Łossan nie był złym burmistrzem. Ale świecką tradycją w Zielonce staje się podrzucanie kukułczego jaja następcom. Stępkowski załatwił gigantyczne gimnazjum i koosalne koszty, Łossan w inwestycje wsadził tyle że na bieżące funkcjonowanie zaczęło brakować. Mam nadzieję że GD chociaż o tyle będzie moralny i wyprowadzi finanse na prostą - oddłuży miasto i zbilansuje wydatki z wpływami.
              • po-wiatowy Re: nowe władze powiatu 23.12.14, 23:50
                karo-777 napisał(a):

> miało być ,,pomoże"

Po skorygowaniu literówki wypowiedź od razu zyskała.
                • dabrowa51 Re: nowe władze powiatu 25.12.14, 14:06
                  Rozumiem, że teraz powiat wpadnie w takie tarapaty jakie miała Zielonka? Czyli nowe władze powiatu to bankructwo niemal pewne ?.
                  • karo-777 Re: nowe władze powiatu 25.12.14, 22:17
                    A dlaczego kasujecie wpisy???? Czy napisanie że ktoś nie szanuje opłatka w Wigilie i np.nie pości tylko żre golonkę w Wigilię bo jest z Ubekistanu resortowego to należy kasować wpis????
                    Teo forum jest na specyficznej domenie więc podam hasło:
                    ADAŚ PRZEPROŚ ZA OJCA I BRATA. CO ZROBILI.. ŻOŁNIERZOM NIEZŁOMNYM I ICH RODZINOM ORAZ POLSKIM PATRIOTOM a wy śmieszni admini NIE PAJACUJCIE!!!!!!!
                    • po-wiatowy Re: nowe władze powiatu 25.12.14, 23:39
                      Kolejny degustator...

Czy w Zielonce jest jakiś klub AA ?
                      • dabrowa51 Re: nowe władze powiatu 26.12.14, 15:28
                        Zakładaj czapkę ... nie dopuszczaj do wychłodzenia szarych komórek. Zmiany mogą być nieodwracalne.
                  • po-wiatowy Re: nowe władze powiatu 25.12.14, 23:54
                    dabrowa51 napisał:

> Rozumiem, że teraz powiat wpadnie w takie tarapaty jakie miała Zielonka? Czyli
                    > nowe władze powiatu to bankructwo niemal pewne ?.

Cenzura jak widać ma dyżury świąteczne, więc powtórzę :)

Czy uważasz że przez tyle lat powiat wołomiński będąc w łapach w pisowców był dobrze rządzony ???

Czy Zielonka była/jest źle rządzona ?

Piłeś, nie pisz !
                    • dabrowa51 Re: nowe władze powiatu 26.12.14, 15:19
                      Ćpasz ? Nie pisz! Zielonce po działalności aktualnego wicestarosty groził komisarz. Takie wskaźniki zadłużenia osiągnął nasz Ratusz . Brak zdolności kredytowych spowodował zastój w inwestycjach i racjonalnym wykorzystaniu możliwości programów unijnych. A "POwiatowy" bredzi, że nic się nie stało.
                      • po-wiatowy Re: nowe władze powiatu 26.12.14, 21:27
                        dabrowa51 napisał:

> Ćpasz ? Nie pisz! Zielonce po działalności aktualnego wicestarosty groził komi
                        > sarz. Takie wskaźniki zadłużenia osiągnął nasz Ratusz . Brak zdolności kredyto
                        > wych spowodował zastój w inwestycjach i racjonalnym wykorzystaniu możliwości pr
                        > ogramów unijnych. A "POwiatowy" bredzi, że nic się nie stało.

Litości !
                        Wysil się i wymyśl coś oryginalnego.
                        • dabrowa51 Re: nowe władze powiatu 26.12.14, 23:06
                          W oryginalności trudno Cię przebić , to prawda .... . Indywiduum jakich mało .... .
    • serchow Re: nowe władze powiatu 27.12.14, 14:58
      Taki wierszyk krąży

Adaś był niegrzeczny.
      Czy wiecie dlaczego ?
      Bo często dokuczał
      w Zielonce kolegom
      W końcu nikt już nie chciał
      z Adasiem się bawić,
      więc by mieć kolegów
      musiał się poprawić
      I pchnął się do Powiatu
      chyba tylko już ze strachu.
      Teraz powiat splajtuje,
      a Adaś dostanie znów dwóje.
      • michal_prickstein Re: nowe władze powiatu 27.12.14, 15:33
        *rzesiu był kapryśny i z kościołem trzymał,
        aż w końcu starego *roboszcza wykiwał.
        Lubi się pokazać, wywiadu udzielić
        i mieszkańcom złotówki z *ortfeli podpierdzielić.

* wiersz opisuje fikcyjne postacie. wszelkie podobieństwo do prawdziwych osób jest nie zamierzone. Ale by po sądach mnie nie ciągano ukrywam litery pod gwiazdkami.
        • zawsze_august Re: nowe władze powiatu 27.12.14, 23:02
          Adam Łossan jest szanowanym człowiekiem i wreszcie na dobrym stanowisku, chociaż powinien, jak dla mnie zostać starostą.
          • dabrowa51 Re: nowe władze powiatu 27.12.14, 23:04
            Chyba, że ... weselnym starostą ?
            • serchow Re: nowe władze powiatu 28.12.14, 10:24
              dabrowa51 napisał:

> Chyba, że ... weselnym starostą ?
              To byłoby wielkie wyróżnienie. Czy nie za duże?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka