Dodaj do ulubionych

Przedszkole w Zielonce

01.02.06, 16:58
Od niedawna mieszkam w Zielonce. Potrzebuję informacji o zielonkowskich
przedszkolach. Poszukuję przedszkola dla mojej 3 letniej córki. Za wszelkie
informacje będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję:-)
Obserwuj wątek
    • jasza0 Re: Przedszkole w Zielonce 01.02.06, 20:34
      Polecam to przy Staszica. Najlepsze w Zielonce.
      • joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 02.02.06, 10:13
        Dziękuję za informację. Niestety mieszkam przy Wolności i nie wiem, czy mam
        jakies szanse dostania się do tego właśnie przedszkola. Z tego co wiem jest ono
        bardzo oblegane. Ale spróbuję.
    • mika_007 Re: Przedszkole w Zielonce 02.02.06, 13:05
      jest jeszcze jedno na blokach wojskowych
      co do oblegania to różnie z tym bywa -w zeszłym roku niby miał być full
      dzieci,mnie jako mamie nie pracującej miejsce należało się na szarym końcu a
      mimo to syn dostał się do obydwu ;)

na Mickiewicza na przeciwko przychodni jest jeszcze przedszkole prywatne :)

namiary :

Miejskie Przedszkole Nr 3
      ul. Prosta 24,
      05-220 Zielonka
      Tel. 781-02-62

Miejskie Przedszkole Nr 4
      ul. Staszica 16,
      05-220 Zielonka
      Tel. 781-02-02
      www.mazowieckie.edulink.pl/zielonka/mp4
      Miejskie Przedszkole Nr 5
      ul. Prymasa St. Wyszyńskiego 7,
      05-220 Zielonka
      Tel. 761-04-83

Niepubliczne Przedszkole "Pod Dębami
      ul. Mickiewicza 17,
      05-220 Zielonka
      Tel. 771-96-71
      • sylvia_z Re: Przedszkole w Zielonce 02.02.06, 16:02
        Jak mieszkasz na Wolności, to masz blisko do prywatego przedszkola na ul.
        Nauczycielskiej 2. Przyjmują tam dziecka od 6 miesiąca życia, a więc pełni to
        także żłobek po części.
        • joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 02.02.06, 17:12
          Widziałam to przedszkole. Muszę się zorientować co do odpłatności. Zawsze jest
          to jakieś "wyjście awaryjne". Wielkie dzięki za odpowiedź. Za informację o
          przedszkolu przy Prostej będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam:-))
          • sylvia_z Re: Przedszkole w Zielonce 03.02.06, 11:01
            Jeśli chodzi o te przedszkole na ul. Nauczycielskiej, to wiem, tylko tyle, co
            usłyszałam podczas zakupów w osiedlowym sklepie, że podobno za najmłodsze
            dzieciaczki płaci się 600 zł, za starsze 500 zł, ale czy to prawda to ja nie
            wiem. A swoją drogą, czego to się człowiek, w sklepie nie dowie:))
      • joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 02.02.06, 17:08
        Wielkie dzięki. Nie spodziewałam się tak szczegółowych informacji. Jestem mile
        zaskoczona. Jeszcze raz dziękuję. Co do oblegania - to taką informację
        otrzymałam od mojej sąsiadki o przedszkolu przy Prostej; tam ponoć jest
        problem z wolnymi miejscami.Pozdrawiam:-))
    • 8listopada Re: Przedszkole w Zielonce 03.02.06, 13:40
      www.sloneczko.com.pl/
      Na tej stronie możesz zobaczyć nie tylko ceny przedszkola przy ul. Nauczycielskiej, ale też dowiedzieć się nieco więcej. A ceny moim zdaniem są porażające:-/
      A swoją drogą to może wiecie jakie są ceny w innych Zielonkowskich przedszkolach?
      Moja córcia też od września do przedszkola.
      • joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 03.02.06, 16:55
        Dzięki za adres. Zaglądałam na ich stronę. Przedszkole wydaje się być bardzo
        przyjemne. Co do odpłatności to mam mieszane uczucia. Moja starsza córka
        chodziła do świetnego przedszkola publicznego na Woli. Kosztowało mnie to 300 -
        350 zł miesięcznie :82,50 zł - tzw.opłata stała,45 zł - Rada Rodziców, 5,50 -
        dzienna stawka za wyżywienie, 25 zł- gimnastyka korekcyjna, 42 zł - język
        angielski(3x45 min.tygodniowo), 19 zł - rytmika, 25 zł - taniec towarzyski.
        Oczywiście wszystkie dodatkowe zajęcia to mój własny wybór. Ale warto było.
        Przedszkole oferowało świetne warunki, córka 3 razy w roku jeździła na
        wycieczki - przebojem okazała się wycieczka do gospodarstwa wiejskiego na
        wykopki, gdzie dzieci mogły same zbierać ziemniaki. Tak więc płaciłam, ale
        przedszkole było tego warte. Przeglądając ofertę tego przedszkola w Zielonce to
        trochę mało za takie pieniądze. Być może się mylę. Ale wybiorę się do tego
        przedszkola i dowiem się na miejscu o szczegółach. Pozdrawiam:))
        • zuzawka Re: Przedszkole w Zielonce 28.02.06, 21:36
          Wiem, że na ulicy Wesołej (bardzo blisko osiedla Wolności)jest prywatne
          przedszkole. Mieści się w prywatnym domu, z obiegowych informacji wynika, że
          uczęszcza tam kilkanaścioro dzieci. Co do opłat i innych szczegółów to niewiele
          wiem. Na razie temat mnie nie dotyczy bezpośrednio. Mam dwie córeczki, ale
          opiekuje się nimi niania (mała jest za mała na przedszkole).
          • joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 01.03.06, 08:45
            Widziałam ten domek. Jest to Klub Przedszkolaka. Dzieci moga przebywać od 6.30
            do 18.00. A tak na marginesie czy mogę wiedziec ile kosztuje opiekunka?
            Rozważałam też taka opcję. Za informację dziękuję. Od dzisiaj można zapisywać
            dzieci do przedszkoli publicznych. Zobaczę jakie mam szanse, niestety nie
            pracuję. Mam nadzieję, że to nie będzie decydować. Pozdrawiam:))
            • zuzawka Re: Przedszkole w Zielonce 01.03.06, 20:23
              Jeśli chodzi o opiekunki to zależy czy umawiasz się na godziny, czy na stałą
              pensję. Ja pracuję w szkole, więc mam sporo wolnego (święta, wakacje, ferie) i
              umówiona jestem z opiekunką, że płacę jej za godziny. Opiekunki za godzinę
              biorą od 5 do 7 zł za godzinę. Pierwsza opiekunka, która zajmowała się starszą
              córcią była polecona przez moją przyjaciółkę. Ze współpracy z nią byliśmy
              zadowoleni. Dzięki rekomendacji nie obawiałam się, że coś może zginąć z domu
              lub w jaki sposób zajmie się dzieckiem. Niestety jej względy zdrowotne i
              pojawienie się kolejnej pociechy spowodowały, że musieliśmy się rozstać. Drugą
              opiekunkę szukałam poprzez ogłoszenie. Niektóre osoby zgłaszające się bywały
              conajmniej dziwne! Ale były też panie w porządku. Ostatecznie moją drugą nianię
              wybrałam nie z ogłoszenia, ale dogadałam się z nią "w piaskownicy" - opiekowała
              się innym dzieckiem, które szło do przedszkola.
              Jeśli chodzi o agrumenty przemawiające za przedszkolem to moim zdaniem dzieci
              uczą się samodzielności, funkcjonowania w grupie, przestrzegania pewnych reguł
              czy zasad, lepiej wkraczają później do zerówki. Ale z drugiej strony częściej
              chorują, więc i tak niekiedy trzeba korzystać ze zwolnień lekarskich (w
              przypadku obojga rodziców pracujących, bez opcji "awaryjnej babci pod ręką").
              Jeśli trafi się na zaufaną opiekunkę to można liczyć na to, że lepiej
              przypilnuje dziecka, posiedzi czasem w nietypowych godzinach, może też coś
              czasem zrobi w domu.
              Ja nie mam na razie wielkiego wyboru, bo chociaż starsza może iść do
              przedszkola to i tak ktoś musi zaopiekować się młodszą. Więc opcja finansowa:
              opiekunka + przedszkole nie kusi mnie, aż tak bardzo. Młodsza podrośnie, to
              pójdą razem.

O rany, ale się rozpisałam!
              • joanpot Re: Przedszkole w Zielonce 02.03.06, 16:08
                Dzięki za szczegółowe informacje.Zastanawiam się i nad przedszkolem i nad
                opiekunką. Mam jeszcze starszą córkę, która w tym roku szkolnym poszła do
                szkoły. Gdyby młodsza chodziła do przedszkola, starsza musiałaby chodzić na
                świetlicę. Rozważam więc opcję - opiekunka do młodszej i jednocześnie opieka
                dla starszej. Muszę brać pod uwagę wszystko - nie mam "babci pod ręką", co
                wtedy????????Decyzja nie jest łatwa.O zaletach przedszkola wiem wszystko.
                Starsza córka chodziła od 3-latków,wiem jak bardzo się rozwinęła - prace
                plastyczne, zabawy w grupie.......To tylko niektóre z zalet.
                Dzięki za wszelkie informacje i obszerną wypowiedź. Pozdrawiam :))
                • rybcia001 Re: Przedszkole w Zielonce 16.07.06, 16:14
                  A w ktorym przedszkolu w Zielonce przyjma malego alergika (dieta m.in
                  beznabialowa i bezglutenowa)?
                  I jeszcze jedno: dzieci sa przyjmowane wg rocznika, czy rzeczywiscie musza miec
                  skonczone 3 lata. Moj synek jest z grudnia. We wrzesniu nie mialby jeszcze
                  ukonczonych 3 lat.
                  • mika_007 Re: Przedszkole w Zielonce 17.07.06, 18:27
                    chyba najbrędzej w jakimś prywatnym
                    trzeba podzwonić i popytać
                    jeśli dziecko umie samo jeść,załatwiać potrzeby i komunikować się to powinni
                    przyjąć takiego malucha
                    w szkole przyjmują w/g rocznika to może i w przedszkolu też?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka