rodzynek1000 02.02.06, 09:22 Już niedługo przeprowadzam się do Waszego miasteczka... Umowa podpisana... Będę mieszkać przy ul. Wojska Polskiego i ....szukam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubasz133 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 02.02.06, 09:55 No to witamy sąsiadkę i nową mieszkankę miasta. :-) Asfaltowa część Wojska Polskiego czy ta bardziej "zakurzona" ? Swoją drogą jak tak patrzę codziennie na wolne działki wzdłuż tej ulicy to właściwie jest tam jeszcze miejsce na nową zabudowę ? A może wprowadzacie sie do już istniejącego domku ? Sąsiad 200 metrów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 02.02.06, 15:08 Obawiam się, że część ta bardziej zakurzona. Wprowadzamy się koniec kwietnia/początek maja, a domek używany. W Zielonce nic nowego się nie buduje, więc trzeba było wybrać coś z tego, co już stoi. To jest właściwie mieszkanie w bliźniaku, idąć w kierunku "od Biedronki" - po prawej stronie. A po lewej jest jakiś lasek. Mam nadzieję, że będzie można tam chodzić na spacery z pieskiem :o) Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 02.02.06, 15:29 no to moje okolice. lasów do spacerowania pod dostatkiem. przystanek eski niedaleko. na upartego jakieś 45 minut piechotą do autobusu nocnego w Rembertowie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubasz133 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 02.02.06, 22:23 Ooo, to bliziutko a lasów jest pod dostatkiem. Zapraszam kiedyś na wędrówkę z opowieścią o tych snobach.... ;o) Pozdrówka Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 03.02.06, 10:42 Kuba, Mój domek wygląda skromnie w porównaniu do niektórych rezydencji... Dziękuję z a zaproszenie, chętnie skorzystam ;o) Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jegor33 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 02.02.06, 22:36 jestem, a właściwie będę troszke dalszym sąsiadem, ale witam równie serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 06.02.06, 13:44 Mam pytanko do mieszkańców Bankówki - jak to jest z tą kanalizacją, czy myślicie, że dojdzie do ul. Wojska Polskiego? Bo jak na razie, to my będziemy musieli zamawiać SZAMBIARKĘ! Nie wiem nawet jak poznać, że już ją trzeba zamawiać... Ale to już zadanie dla mojego mena. Czy za to skanalizowanie trzeba płacić? Jak tak, to mam nadzieję, że symboliczną złotówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 07.02.06, 10:16 jak Ci szambo wybije to poznasz po zapachu ;) a tych symbolicznych złotówek za kanalizację jest zdecydowanie więcej jak jedna ;) a i później tanio nie jest bo 1m sześcienny wody+ścieki kosztuje jakieś 10zł a zużywa się tego sporo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 07.02.06, 13:51 O cholera... To bardziej się opłaca zostawić szambo? Mika, ile kosztuje ta kanalizacja, proszę napisz. Widzę że czeka mnie urlop na Gliniankach... Ci ludzie, od których kupujemy chałupkę, to oni nic nie wspomnieli oczywiście o kosztach kanalizacji, a czeka nas koszt wpisu do księgi wieczystej, notariusz, jakies podatki, ubezpieczenie od ognia i tym podobne koszmarne opłaty... I czy może wiesz coś o tym, kiedy ewentualnie będą kanalizować tą moją ulicę Wojska Polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 07.02.06, 14:14 koszt przyłaczenia zależy od odległości-im dalej dom od ulicy i głównego przyłącza tym drożej -trzeba by się było dowiedzieć w prezydium ale pewnie kilka tysięcy pęknie :/ chociaż podobno najtaniej jest kiedy robi się kanalizację hurtowo-jak zakładają wszystkim,bo jesli ktoś decyduje się na przyłączenie do już istniejącej to liczą sobie drożej co do tego kiedy kanalizacja dojdzie do Wojska Polskiego to nie wiem-o to też najlepiej w prezydium zapytać wiem tyle,że np. na Kolejowej po założeniu kanalizacji kazali pozasypywać szamba pod grozbą kar,ale np. zaraz obok na Mickiewicza większość ma kanalizację ale są i tacy co maja swoja wodę i swoje szamba Odpowiedz Link Zgłoś
kubasz133 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 07.02.06, 14:16 Spokojnie Rodzynek ;) nikt nie goni..Szambo na razie musicie mieć. Budowa kanalizacji na Wojska Polskiego przewidziana za dwa latka w 2008 wg Wieloletniego Planu Inwestycyjnego publikowanego na stronach miasta www.zielonka.pl/attach/wpi.pdf o ile ekipa rządząca nam sie nie zmieni środki przeznaczą na.....Radio Maryja. Zapis mówi o długości budowanego odcinka: 1685 metrów. Myślę że to pokrywa zarówno dzisiejszy asfaltowy odcinek ulicy jak też ten szutrowy. Główną nitkę kanalizacji kładzie miasto i jeśli nic się nie zmieniło za przyłącze do samego domku opłaca zainteresowany. Zbierać możecie juz teraz. Myślę że nie więcej niż 5 tyś ale jak macie domek na końcu duuuuzej działki to będzie odpowiednio więcej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jegor33 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 07.02.06, 14:27 Co do dodatkowych kosztów, które wymieniłaś - opłaty związane k księgami wieczystymi znacząco tanieją od 1. marca, (niewiarygodne ale prawdziwe) więc to może Ci dać jakieś 2.000 do przodu. Poza tym polecam panią notariusz w Zielonce na Kolejowej(nie moge uzadsadnic dlaczego, bo ktoś mógłby to uznać za kryptoreklamę). Powodzenia! A ten 2008 z kanalizacją przyjdzie szybciej niż sądzisz, oczywiście o ile ewentualna nowa władza nie wywróci wieloletniego planu inwestycji, aby ewentualnym nowym prominentom podciągnąć asfalt czy kanalizację tak, jak Wassermanowi w Krakowie podciągnęli gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 08.02.06, 09:12 Co ja słyszę??? Naśmiewacie się z Radia Maryja? O nieładnie chłopcy, nieładnie... A jeśli chodzi o Wassermana to najbardziej podobała mi się historyjka o tym jak zgłosił kradzież drzwi do garazu, przyjechała policja i okazało się, że drzwi były otwarte, ale tego nie zauważył :o) Jeżeli to nie jest tajemnica, to na kogo głosowaliście (to pytanie do Wszystkich)? Ja na PO, mało tego, namówiliśmy nawet moją przyszłą teściową (65 lat), żeby też głosowała na PO. Mam nadzieję, że mnie nie zmoderują za ten wątek polityczny ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kubasz133 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 08.02.06, 09:47 > Mam nadzieję, że mnie nie zmoderują za ten > wątek polityczny ;o) Nie sądze...:) Myślę, że nadal zgodne z tematem tego wątku. Poznajemy nową obywatelkę Zielonki ;o) .Wiemy już, że nie cierpi snobów (ja też), jada obiadki u teściowej i głosowała na PO ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 08.02.06, 10:52 Takiego miłego sąsiada muszę chyba zaprosić na parapetówkę? Oczywiście z osobą towarzyszącą, bo z poprzednich wątków domyśliłam się, że jesteś żonaty. Ale to dopiero w maju :o( Odpowiedz Link Zgłoś
kubasz133 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 08.02.06, 11:54 No no ... Trzymam za słowo sąsiadkę ;) Parapetówa to:...wesoło zniszczone podłogi, hucznie zalane ściany itd.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 08.02.06, 14:53 Dlatego parapetówka będzie przed remontem ścian, ale po remoncie łazienki, bo nasza nowa łazienka jest ..... inna. Jak to skomentowała moja koleżanka "widać rękę osoby lubiącej kolor różowy". Bardzo chcielibysmy zapoznac sie z fajnymi sąsiadami, nie chcemy, zeby nam sie nudziło :o) Odpowiedz Link Zgłoś