Dodaj do ulubionych

Nowa obywatelka Zielonki ;o)

02.02.06, 09:22
Już niedługo przeprowadzam się do Waszego miasteczka... Umowa podpisana...
Będę mieszkać przy ul. Wojska Polskiego i ....szukam sąsiadów
Obserwuj wątek
    • kubasz133 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 02.02.06, 09:55
      No to witamy sąsiadkę i nową mieszkankę miasta. :-)
      Asfaltowa część Wojska Polskiego czy ta bardziej "zakurzona" ?
      Swoją drogą jak tak patrzę codziennie na wolne działki wzdłuż tej ulicy to
      właściwie jest tam jeszcze miejsce na nową zabudowę ? A może wprowadzacie sie
      do już istniejącego domku ?

Sąsiad 200 metrów ;)
      • rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 02.02.06, 15:08
        Obawiam się, że część ta bardziej zakurzona. Wprowadzamy się koniec
        kwietnia/początek maja, a domek używany. W Zielonce nic nowego się nie buduje,
        więc trzeba było wybrać coś z tego, co już stoi. To jest właściwie mieszkanie w
        bliźniaku, idąć w kierunku "od Biedronki" - po prawej stronie.
        A po lewej jest jakiś lasek. Mam nadzieję, że będzie można tam chodzić na
        spacery z pieskiem :o)
        • nierymek Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 02.02.06, 15:29
          no to moje okolice. lasów do spacerowania pod dostatkiem. przystanek eski
          niedaleko. na upartego jakieś 45 minut piechotą do autobusu nocnego w
          Rembertowie ;-)
        • kubasz133 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 02.02.06, 22:23
          Ooo, to bliziutko a lasów jest pod dostatkiem.
          Zapraszam kiedyś na wędrówkę z opowieścią o tych snobach.... ;o)

Pozdrówka
          Kuba
          • rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 03.02.06, 10:42
            Kuba,
            Mój domek wygląda skromnie w porównaniu do niektórych rezydencji...
            Dziękuję z a zaproszenie, chętnie skorzystam ;o)
            Ania
    • jegor33 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 02.02.06, 22:36
      jestem, a właściwie będę troszke dalszym sąsiadem, ale witam równie serdecznie
      • rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 06.02.06, 13:44
        Mam pytanko do mieszkańców Bankówki - jak to jest z tą kanalizacją, czy
        myślicie, że dojdzie do ul. Wojska Polskiego? Bo jak na razie, to my będziemy
        musieli zamawiać SZAMBIARKĘ! Nie wiem nawet jak poznać, że już ją trzeba
        zamawiać... Ale to już zadanie dla mojego mena.
        Czy za to skanalizowanie trzeba płacić? Jak tak, to mam nadzieję, że
        symboliczną złotówkę...
        • mika_007 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 07.02.06, 10:16
          jak Ci szambo wybije to poznasz po zapachu ;)

a tych symbolicznych złotówek za kanalizację jest zdecydowanie więcej jak
          jedna ;)
          a i później tanio nie jest bo 1m sześcienny wody+ścieki kosztuje jakieś 10zł a
          zużywa się tego sporo ;)
          • rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 07.02.06, 13:51
            O cholera... To bardziej się opłaca zostawić szambo? Mika, ile kosztuje ta
            kanalizacja, proszę napisz. Widzę że czeka mnie urlop na Gliniankach...
            Ci ludzie, od których kupujemy chałupkę, to oni nic nie wspomnieli oczywiście o
            kosztach kanalizacji, a czeka nas koszt wpisu do księgi wieczystej, notariusz,
            jakies podatki, ubezpieczenie od ognia i tym podobne koszmarne opłaty...

I czy może wiesz coś o tym, kiedy ewentualnie będą kanalizować tą moją ulicę
            Wojska Polskiego?
            • mika_007 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 07.02.06, 14:14
              koszt przyłaczenia zależy od odległości-im dalej dom od ulicy i głównego
              przyłącza tym drożej -trzeba by się było dowiedzieć w prezydium
              ale pewnie kilka tysięcy pęknie :/
              chociaż podobno najtaniej jest kiedy robi się kanalizację hurtowo-jak zakładają
              wszystkim,bo jesli ktoś decyduje się na przyłączenie do już istniejącej to
              liczą sobie drożej
              co do tego kiedy kanalizacja dojdzie do Wojska Polskiego to nie wiem-o to też
              najlepiej w prezydium zapytać
              wiem tyle,że np. na Kolejowej po założeniu kanalizacji kazali pozasypywać
              szamba pod grozbą kar,ale np. zaraz obok na Mickiewicza większość ma
              kanalizację ale są i tacy co maja swoja wodę i swoje szamba
            • kubasz133 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 07.02.06, 14:16
              Spokojnie Rodzynek ;) nikt nie goni..Szambo na razie musicie mieć. Budowa
              kanalizacji na Wojska Polskiego przewidziana za dwa latka w 2008 wg
              Wieloletniego Planu Inwestycyjnego publikowanego na stronach miasta
              www.zielonka.pl/attach/wpi.pdf o ile ekipa rządząca nam sie nie zmieni
              środki przeznaczą na.....Radio Maryja.

Zapis mówi o długości budowanego odcinka: 1685 metrów. Myślę że to pokrywa
              zarówno dzisiejszy asfaltowy odcinek ulicy jak też ten szutrowy.
              Główną nitkę kanalizacji kładzie miasto i jeśli nic się nie zmieniło za
              przyłącze do samego domku opłaca zainteresowany. Zbierać możecie juz teraz.
              Myślę że nie więcej niż 5 tyś ale jak macie domek na końcu duuuuzej działki to
              będzie odpowiednio więcej ;)
              • jegor33 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 07.02.06, 14:27
                Co do dodatkowych kosztów, które wymieniłaś - opłaty związane k księgami
                wieczystymi znacząco tanieją od 1. marca, (niewiarygodne ale prawdziwe) więc to
                może Ci dać jakieś 2.000 do przodu. Poza tym polecam panią notariusz w Zielonce
                na Kolejowej(nie moge uzadsadnic dlaczego, bo ktoś mógłby to uznać za
                kryptoreklamę). Powodzenia! A ten 2008 z kanalizacją przyjdzie szybciej niż
                sądzisz, oczywiście o ile ewentualna nowa władza nie wywróci wieloletniego planu
                inwestycji, aby ewentualnym nowym prominentom podciągnąć asfalt czy kanalizację
                tak, jak Wassermanowi w Krakowie podciągnęli gaz.
    • rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 08.02.06, 09:12
      Co ja słyszę??? Naśmiewacie się z Radia Maryja? O nieładnie chłopcy,
      nieładnie...
      A jeśli chodzi o Wassermana to najbardziej podobała mi się historyjka o tym jak
      zgłosił kradzież drzwi do garazu, przyjechała policja i okazało się, że drzwi
      były otwarte, ale tego nie zauważył :o)

Jeżeli to nie jest tajemnica, to na kogo głosowaliście (to pytanie do
      Wszystkich)? Ja na PO, mało tego, namówiliśmy nawet moją przyszłą teściową (65
      lat), żeby też głosowała na PO. Mam nadzieję, że mnie nie zmoderują za ten
      wątek polityczny ;o)
      • kubasz133 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 08.02.06, 09:47
        > Mam nadzieję, że mnie nie zmoderują za ten
        > wątek polityczny ;o)
        Nie sądze...:) Myślę, że nadal zgodne z tematem tego wątku. Poznajemy nową
        obywatelkę Zielonki ;o) .Wiemy już, że nie cierpi snobów (ja też), jada obiadki
        u teściowej i głosowała na PO ;o)

• rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 08.02.06, 10:52
          Takiego miłego sąsiada muszę chyba zaprosić na parapetówkę? Oczywiście z osobą
          towarzyszącą, bo z poprzednich wątków domyśliłam się, że jesteś żonaty.
          Ale to dopiero w maju :o(
          • kubasz133 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 08.02.06, 11:54
            No no ... Trzymam za słowo sąsiadkę ;)

Parapetówa to:...wesoło zniszczone podłogi, hucznie zalane ściany itd.... :-)
            • rodzynek1000 Re: Nowa obywatelka Zielonki ;o) 08.02.06, 14:53
              Dlatego parapetówka będzie przed remontem ścian, ale po remoncie łazienki, bo
              nasza nowa łazienka jest ..... inna. Jak to skomentowała moja koleżanka "widać
              rękę osoby lubiącej kolor różowy".
              Bardzo chcielibysmy zapoznac sie z fajnymi sąsiadami, nie chcemy, zeby nam sie
              nudziło :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka