Dodaj do ulubionych

Wypadek na Wolności

04.10.06, 11:16
Wczoraj miał miejsce tragiczny wypadek. Samochód potrącił na pasach dziecko.
Jedenastolatek walczy o zycie...
Przejścia na ul. Wolnosci (przy obu końcach osiedla) to rosyjska ruletka.
Debile na motorach i w tuningowanyuch furach są plagą tego odcinka...
Obserwuj wątek
    • zielonkowianin Re: Wypadek na Wolności 04.10.06, 11:31
      Oj tak, są tragiczne!
      Ponieważ to droga powiatowa więc pewnie progów układać nie można ... ale
      przydałyby się tzw "szykany" czyli wysepki na środku jedni zmuszającek kierowców
      do zwolnienia i ominięcia wysepki, a piszym dają środek jezdni do przechodzenia
      "na raty" .....
      • blawatek33 Re: Wypadek na Wolności 04.10.06, 14:30
        Mieszkam na tym osiedlu, to już nie pierwszy wypadek. Nigdy nie widziałam tam
        policji pilnującej prędkości. Może powinien być zawieszony jakiś fotoradar. Jak
        taki chojrak dostanie porządny mandat to może następnym razem zwolni.
        • jasza0 Re: Wypadek na Wolności 04.10.06, 21:12
          powinni to tam stac policjanci. i nie tylko tam. mieszkam w tym miescie od
          urodzenia i jeszcze nigdy nie widzialem tu policjanta z radarem. wystarczy wyjsc
          na Kolejowa i popatrzec jak niedowartosciowani onanisci przedluzaja swoja
          meskosc samochodami rodzicow, zeby zrozumiec, ze policja w tym miescie zupelnie
          ignoruje przekraczanie predkosci. nie raz widzialem jak zwyczajnie nie chcialo
          im sie zareagowac. chyba, ze jezdza z zamknietymi oczami ale to tym gorzej dla nich.
          mnie dzisiaj omalo nie przejechal jakis palant w zielonym Peugeocie na
          Kolejowej, na przejsciu dla pieszych. oczywiscie mial pretensje. mam nadzieje,
          ze po spektakularnym hamowaniu bedzie musial wymienic opony w samochodzie mamy
          na nowe.
          • piorek Re: Wypadek na Wolności 04.10.06, 21:31

Z tego co wiem przepisy zabraniają ustawiania radarów na obszarach miejskich
            • jasza0 Re: Wypadek na Wolności 04.10.06, 21:53
              piorek napisał:

>
              > Z tego co wiem przepisy zabraniają ustawiania radarów na obszarach miejskich

Mozna wiedziec skad masz takie rewelacje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka