15.01.04, 17:57
Cykle mam 27,28- dniowe.W 14 d.c. poczulam bol w prawym jajniku,co odebralam jako owulacje.
Tego dnia byly tez inne objawy: rozciagliwy sluz,szyjka miekka,wysoko,otwarta.I te objawy utrzymywaly sie
jeszcze 15 i 16 d.c. Nawet wydawalo mi sie,ze 16 d.c. szyjka byla jeszcze wyzej niz w poprzednich dwoch
dniach,bardziej miekka ,bardziej otwarta i wiecej sluzu rozciagliwego.Czy to znaczy,ze owulacja mogla byc
w dniu,w ktorym poczulam bol jajnika( 14 d.c.),czy w ostatnim dniu wystepowania sluzu (16 d.c.)?
Dodam jeszcze,ze 17 d. c. wyzej wymienione objawy zniknely( szyjka zamknieta i sucho).
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • malgos_76 Re: owulacja 16.01.04, 16:57
      Witam, cieszę się że powstało to forum :-)
      Na moją skromną wiedzę owulacja występuje czasem w dniu szczytu objawu śluzu (u
      Ciebie 16 dc.), najczęściej w pierwszym (17 dc.) i wyjątkowo w drugim dniu po
      szczycie (18 dc.). Czy wcześniej tego nie doczytałam nigdzie ale być może. A
      jeśli chodzi o ból związany z owulacją to gdzieś przeczytałam, że może się on
      pojawić nawet na 2 dni przed owulacją i utrzymywać (jako tępy ucisk) nawet do
      36 godzin po owulacji bądź zniknąć zaraz po. Szczytowe nasilenie bólu może być
      mierne lub duże.
      W związku z tym dość trudno określić kiedy owulacja mogła mieć miejsce...
      Pozdrawiam
      • grrrrw Re: owulacja 16.01.04, 17:24
        Ja tez uwazam, ze najprwdopodobniej miała miejsce. Ale tego nigdy do konca w
        warunkach domowych nie da sie stwierdzic.
    • kim11 Re: owulacja 17.01.04, 13:33
      Ja od czasu porodu bol owulacyjny mam na dwa dni przed skokiem teperatury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka