Dodaj do ulubionych

typ "mokry"

24.02.11, 18:15
czy mogę takim być jeśli prawie cały czas mam wydzielinę- od "zawsze"-( bez swędzenia i pieczenia , bezbarwna, bezwonna) głównie w godzinach dopołudniowych, suche dni raczej tylko przed okresem, trochę utrudnia mi to interpretację śluzu- choć wiem jak wygląda, no ale takie wyczucie momentu "W" na początku cyklu czy określenie szczytu śluzu to już dla mnie mistrzostwo świata
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: typ "mokry" 24.02.11, 19:34
      Możesz mieć trudności, jeżeli nie planujesz zajścia w ciążę.

Jeżeli nie masz suchych dni po miesiączce, to jesteś typem "mokrym". Wtedy są problemy ze stwierdzeniem, czy jest jeszcze niepłodność przedowulacyjna, tym bardziej, że w skrajnym przypadku rzeczywiście może jej nie być.

Niepłodność poowulacyjną oczywiście wyznacza się przez pomiar temperatury, więc wtedy nie ma problemu.
      • blaszany_dzwoneczek Re: typ "mokry" 19.03.11, 15:57
        Podłączę się z moim pytaniem.
        Czy w takim "typie mokrym" śluz podobny do płodnego może występować przez całą czy prawie cala fazę lutealną?
        Kiedyś zawsze miałam tak, że ok 9-10 dc zaczynał mi sie wyraźny śluz płodny, przezroczysty rozciągliwy i sporo go. W okolicy skoku temperatury zamieniał się na śluz biały mętny, nierozciągliwy, który był sobie aż do miesiączki.
        Ostatnio zaczęłam się znów bardziej obserwować, bo jakoś od dłuższego czasu nie udaje mi się zajść w drugą ciażę i wygląda to inaczej: śluz płodny pojawia się też mniej więcej ok 10 dc i jest go sporo przez kilka dni, ale potem nie zanika i nie zmienia się tak jak kiedyś, tylko jakby robi się go znacznie mniej i do końca cyklu jest przezroczysty i trochę rozciągliwy. Czy może tak być, czy to oznaka, że coś jest nie tak?
        • blaszany_dzwoneczek Re: typ "mokry" 19.03.11, 16:02
          I jak kiedyś nie miałam problemu z wyznaczeniem dnia szczytu śluzu, tak teraz to zupełnie niemożliwe. Martwię się, że może coś z hormonami nie tak. Progesteron może zbadam w następnym cyklu, czy coś jeszcze, doradźcie proszę?
          • horpyna4 Re: typ "mokry" 19.03.11, 16:18
            A jak wygląda wykres temperatury? Bo to na nim widać, że z hormonami jest coś nie tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka