Dodaj do ulubionych

Śluz a szyjka

04.04.11, 19:02
Witam
jestem na początku nauki rozpoznawania płodności. I tak. Sluz przezroczyty, ciągnący mam od 29.03. Dzisiaj tj 04.04 śluz sie zmienił na kremowy, białawy z mała domieszką rozciągliwości ( czyli nadal ma cechy plodne? )natomiast szyjka jest nadal otwarta. Wydaje mi sie ze jest niżej niz ostatnio, ale jak mowie jestem na początku obserwacji. Temperaturę bede mierzyc od kolejnego cyklu. Moje pytanie. Czy do owulacji jeszcze nie doszlo ( otwarta szyjka) czy juz jest po owulacji ( zmiana śluzu). Cykle mam na ogol 24-28. Teraz od 11 dc zostala mi wprowadzona luteina ( przez plamienia). ponoc luteina podana na krotko przed owulacja nie ma na nia wpłwu ( nie hamuje). Obecnie jestem w 14dc
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Śluz a szyjka 04.04.11, 20:09
      marcioszek_m napisała

> Teraz od 11 dc zostala mi wprowad
      > zona luteina ( przez plamienia). ponoc luteina podana na krotko przed owulacja
      > nie ma na nia wpłwu ( nie hamuje). Obecnie jestem w 14dc

Podobno podana dzień-dwa przed owu nie zablokuje jej, ale jakoś dziwnie lekarz kazał Ci ją brać, jeszcze sie nie spotkałam z braniem Luteiny od 11dc.
      • marcioszek_m Re: Śluz a szyjka 04.04.11, 20:36
        Ona jest włączona do cyklu bo ostatnia@ byla pod koniec lutego. I potem bylo plamienie dosyc dlugie bo 5 dniowe ( różowe) potem dzien przerwy i chyba miesiaczka. Mowie chyba bo towarzyszyl jej bol brzucha jak na @, ale trwała 3 dni i byla bardziej skąpa. Oczywiscie beta robione dwukrotnie 0,1. Wiec ja nie wiem czy to co bylo 22marca mozna liczyc jako @ czy jako plamienie. Moim skromnym zdaniem to byla miesiaczka tylko po prostu mniej obfita. I stad gin wprowadzila luteine na wywolanie miesiaczki i uregulowanie cuklu, bądź podtrzymanie ew ciąży gdyz objawy okoloowulacyjne mam mniej wiecej od 10-15 dc natomiast cykle trwaja 24,28 dni ( z czym te 28 to z tamtego roku). Takze wyglada na to ze zaburzona jest lutealna faza.
    • marcioszek_m Re: Śluz a szyjka 04.04.11, 21:06
      A co z tym śluzem i szyjką? szyjka otwarta nadal choć wydaje mi sie ze niżej połozona, a zmiana w śluzie na kremowy i mleczny choć jeszcze ma oznaki płodnosci ( lekko ciągliwy). To znaczy ze owulacja sie odbyła czy może jeszcze nie?
      • bystra_26 kto szuka, nie błądzi! 04.04.11, 22:32
        forum.gazeta.pl/forum/w,14906,113495027,113495027,termin_owulacji.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka