Dodaj do ulubionych

BIOSELF- opinie

16.01.05, 18:01
Niedawno wyczytałam, że coś takiego jak BIOSELF w ogóle ostnieje.
Teoretycznie wygląda to na bardzo ciekawe urządzenie, cena nie za niska, ale
chyba opłacałoby się. Jak wygląda to w praktyce? Czy stosujecie może BIOSELF?
Czy rzeczywiście nie ma różnicy między własnymi wykresami a wykresami z
BIOSELF?Jakie są wady i zalety? Proszę o jakiekolwiek opinie. Wielkie dzięki,
pozdrawiam cieplutko.
p.s. No i jak jest z dostępnościa w aptekach?
Obserwuj wątek
    • grrrrw Re: BIOSELF- opinie 16.01.05, 21:51
      zaleta jest pamiec, nie musisz zapisywac zaraz po zmierzeniu. Zaleta jest tez
      ze urzadzenie samo rozpoznaje trzy wyzsze po szesciu nizszych.
      Wada to, ze nie zajmuje go analiza sluzu.
      Wada takze to, ze aby uzyskac wyliczenie nieplodonosci przedowulacyjnej
      nalezy mierzyc codziennie, bo inaczej aparat nie bedzie w stanie dokonac (po
      roku) kalkulacji.
    • jur_gor Re: BIOSELF- opinie 17.01.05, 10:50
      Z tego co wiem do Bioselfa jest tłumaczona, albo już istnieje książeczka która
      umożliwia równoczesną analizę danych o stanie śluzu i sygnałów z Bioselfa.
      Jeżeli o mnie chodzi to wydaje mi się, że Bioself ma sens jeżeli nie masz
      komputera. Jeżeli masz to możesz kupić termometr elektroniczny i program np
      CTlife Oczywiście najlepszy byłby Śpioszek i CTlife, bo wtedy nie ma problemów
      ani z pomiarami ani z interpretacją :) Ale nad dostępnością Śpioszka ciągle
      jeszcze pracuję. CTlifa można już kupić www.ctlife.com.pl Za 100 zł będziesz
      miała Microlifa 1622 i CTlifa.
      • burczykowa Re: BIOSELF- opinie 17.01.05, 13:09
        Czy ja dobrze zrozumiałam???? Prace nad spioszkeim nadal trwają????? Bo z
        ostatnich wieści z dwumiesięcznika "NPR" wywnioskowałam, że nie ma szans na
        wdrożenie produkcji i broń raczej została juz złozona. A powiem szczerze-
        ułatwiłoby to ZDECYDOWANIE życie wielu kobietom, z którymi się spotykam.
        • jur_gor Re: BIOSELF- opinie 17.01.05, 17:32
          Broń rzeczywiście została złożona (no może nie do końca, bo ja jestem bardzo
          uparty, tylko czasmi muszę ładować akumulatory :), ale dzisiaj zdarzył się CUD.
          Zespół Oceny Wyrobów Medycznych Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji
          oświadczył mi (na razie tylko ustnie), że wg nich Śpioszek nie jest urządzeniem
          medycznym, a to oznacza, że można go po prostu zacząć produkować bez
          konieczności zainwestowania 100.000zł :)
          Od pewnego czasu powstaje jego kolejna wersja z nowym układem elektronicznym i
          nową obudową Zmieniona też będzie technologia zatapiania czujnika i parę innych
          szczegółów. Urządzenie ma działać bezobsługowo przez 4 lata. Po tym czasie
          trzeba wymienić baterie i rurki. Przed nami jeszcze testy techniczne nowego
          układu i te, które zalecą ginekolodzy. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze to późną
          jesienią lub wiosną 2006 Śpioszek powinien "wejść na rynek".
          • burczykowa Re: BIOSELF- opinie 17.01.05, 18:36
            No super wiadomość!!!!!! Dzisiaj otrzymałam nowy numer NPR- pachnie jeszcze
            drukarską farbą (całkiem czupurny artukuł napisałeś)- a w nim potwierdzenie
            upadku pomysłu. A tu taka wiadomość!!!
            Oby tylko to zaświadczenie "ustne" przełozyło sie na pisemne:))).
            A z drugiej strony- mam nadzieje, że w przyszłości nie będzie problemów,
            wynikających z tego, że śpioszek jako urządzenie niemedyczne bedzie używany do
            celów medycznych (w końcu pomiar temperatury, jakby na to nie patrzeć, jest
            czynnością z zakresu medycyny - w końcu to ocena).
            Pozdrawiam i życzę wytrwałości w takowym uszczęsliwianiu kobiet stosujących NPR.
            PS Za parę dni odezwę się na priva- z konkretną propozycją i w dodatku nie do
            odrzucenia:)
            • jur_gor Re: BIOSELF- opinie 17.01.05, 19:12
              Pisz tu: j_gorecki@poczta.onet.pl
              Zwykły termometr jest urządzeniem medycznym, bo służy do diagnozowania chorób,
              Śpioszek do tego nie służy :) A do regulacji poczęć też nie służy, bo wtedy
              każdy termometr rtęciowy musiałby mieć klasę IIb a ma I :)
              W prawie nie istnieje pojęcie celu medycznego:)
              • burczykowa Re: BIOSELF- opinie 20.01.05, 15:53
                ... znam ten adres, bo... korzystałam z niego jakiś rok temu...
    • praktycznyprzewodnik Re: BIOSELF- opinie 18.01.05, 20:32
      Ja tez dzisiaj dostałam nowy numer Naturalnego Planowania Rodziny. Ale jeszcze
      nie zdazyłam zajrzec.
      A co do Bioselfa, to moze jego zaleta jest to, ze nie jest rteciowy ? I nie
      stłucze sie w wiadomym miejscu ?
    • makaka79 Re: BIOSELF- opinie 24.01.05, 12:21
      > Teoretycznie wygląda to na bardzo ciekawe urządzenie, cena nie za niska, ale
      > chyba opłacałoby się.

Ile kosztuje i czy trzeba ponosic jakieś dodatkowe koszty już po zakupie (jak w
      przypadku Persony)?
      • keri5 Re: BIOSELF- opinie 27.01.05, 22:28
        Ja zapłaciłam za bioself ok.400zł jak dobrze pamiętam ale to było 1,5 roku
        temu, z tego co wiem to na allegro można go kupić taniej, ale nie paamiętam za
        ile. A z kolei też wszystkim polecam naprawdę fajne urządzenie. Istnieje
        możliwość podłączenia go bodajże do telefonu i dostajecie wydruk swoich
        ostatnich cykli. A co do wady to bioself po uzyskanych trzech wyższych
        temperaturach dopiero czwartego pokazuje zielone światełko a wiadomo że już
        trzeciego dnia po 16ej nie ma przeciwskazań do współżycia. Dlatego też ja
        prowadzę sobie dodatkowe zapiski żeby być pewną w 100% że można, bo np. bioself
        nie wie że poprzedniego dnia piłam alkohol i temperatura może być zmieniona.
        Także nie koniecznie musi być bioself żeby było wszystko porządnie obliczone i
        zapisane. Do termometra nie mam żadnych zastrzeżeń. Pozdrawiam!!!
        • grrrrw Re: BIOSELF- opinie 28.01.05, 15:03
          Chyba trzeba co jakis czas wymieniac baterie.
          • keri5 Re: BIOSELF- opinie 28.01.05, 21:42
            Ja jeszcze nie musiałam wymieniać - 1,5 roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka