Dodaj do ulubionych

śluz - pytanko

06.02.07, 09:43
dziewczyny czy mogłybyście napisać jak to u was jet z tym płodnym?
ile dni przed owulacja macie najczęściej,
a moze w trakcie owu właśnie macie?

miałam w tym cyklu wyluzować więc nic kompletnie nie sprawdzam ...
żadnych testów !
zastanawiałam się nad mierzeniem ale ...jak nic to nic ;);)
jednak obserwować się nie da ;)))

to takie pytanko z ciekawości

kochamy się co drugi dzień bo podobno to najskuteczniejsza ;)
a wczoraj w dniu "przerwy" masakrycznie zalał mnie płodny,
w życiu czegoś takiego nie widziałam ;)))
to chyba właśnie tak jest po wiesiołku hehehe
i cała byłam jak nadmuchana, wszystko napięte + ból jajnika juz dzień
wcześniej

i tak się zastanawiałam, jak to jest u was najczęściej ?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: śluz - pytanko 06.02.07, 10:13
      Kiedyś 1- 2 dni śluzu płodnego (miałam nerwicę), teraz czasem i 14 dni (efekt uspokojonych nerwów).
      Czasem sluz pojawia się na kilka dni, znika, znowu się pojawia na kilka dni.

> i cała byłam jak nadmuchana, wszystko napięte + ból jajnika juz dzień
      > wcześniej

Masz czas okołoowulacyjny. Jak ja tak mam, to akurat pęcherzyk pęka, pękł lub lada moment pęknie.
      • megisa1 Re: śluz - pytanko 06.02.07, 21:37
        wielkie dzięki ;)
        tak właśnie podejrzewam że coś jest na rzeczy ;)
        w poprzednią ciążą..niestety straconą...zaszłam gdzieś w okolicach 20dc
        a jestem pewna że była wynikiem szaleństw własnie w 18dc ;)

no nic czas pokaże ;)

dzięki
      • agafrytka Re: śluz - pytanko 06.02.07, 22:33
        Lilith czy przez 14 dni miałaś cały czas bardzo płodny śluz?
        Jeżeli śluz płodny utrzymuje się powyżej 7 dni należy niezwłocznie udać się do
        gina i zrobić cytologię.
        • nglka Re: śluz - pytanko 06.02.07, 23:13
          Agafrytka -masz na myśli śluz bardzo płodny czy śluz płodny? Bo ogólnie to śluz
          płodny można mieć i więcej niż 14 dni - do takiego śluzu zalicza się także śluz
          o cechach nieprzejrzustego lepkiego, jeśli jest w 1 fazie. W nim plemniki też
          przeżyją.
          Inie jest to nic groźnego, wręcz przeciwnie
          • agafrytka Re: śluz - pytanko 07.02.07, 10:00
            Nglko,chodzi mi o bardzo płodny śluz,takie tez zadałam pytanie Lilith.
            Lilith odpisała"wodnisty i uczucie naoliwienia w środku".To są cechy bardzo
            płodnego śluzu.Jeszcze raz zadam pytanie:
            Lilith,czy śluz "wodnisty i uczucie naoliwienia w środku"trwa przez 14 dni cały
            czas,czy ten śluz w ciągu tego czasu się zmnienia?Odpowiedz,bo to jest bardzo
            ważne.
            • lilith76 Re: śluz - pytanko 07.02.07, 12:28
              Tego to ja ci nie powiem, tak koło 14 dni zdarzyło się raz, czy dwa. Zazwyczaj jest 7-9 dni.
              Ale ja biorę lekarstwa antydepresyjne.
              Wydawało mi się, że to jest właśnie bardzo dobrze i znak, że moje nerwy i emocje się porządkują, bo kiedyś byłam raczej typem suchym.
        • lilith76 Re: śluz - pytanko 07.02.07, 09:30
          W temacie śluzu jestem słaba ;)
          Chodzi mi o taki wodnisty i uczucie naoliwienia w środku.
    • agafrytka Re: śluz - pytanko 06.02.07, 22:04
      U mnie śluz płodny zaawyczaj występuje przez 5 dni.Po ostatnim dniu śluzu
      niemal od razu wzrasta tempka.
      Megiso,szkoda tylko,że nie mierzysz tempki-tak zrozumiałam- wiedziałabyś czy
      utrzymuje się na wyzszym poziomie.Po 18 dniach wyzszej tempki byłabyś prawie
      pewna, że dzieciątko jest.
      Ale jak luz to luz i niczym się nie przejmuj!
      Jeżeli współżycie nastapiło w dniu wystapienia śluzu, to spoko.Nie jest wazna
      ilość śluzu tylko jakość.A plemniczki przeżyją do 7 dniu w Twoim płodnym śluzie
      i dotrą do jajeczka w najbardziej odpowiednim momencie.Głowa do góry.
      • megisa1 Re: śluz - pytanko 07.02.07, 12:57
        no własnie nie był to ten dzień... kochaliśmy sie dzien wcześniej...ale jak nic
        z tego nie wyjdzie to i tak było miło ;)

no chyba od następnego cyklu zabiorę sie za mierzenie ... tylko jak tu wstawać
        o 6 ranow sobote i niedzielę? :(
    • yagiennka Re: śluz - pytanko 06.02.07, 22:41
      U mnie dotąd to było tak, jakies 2-3 dni po @ miałam suche, potem zaczynało się
      mokro tzn. lała się ze mnie dosłownie woda - nie śluz tylko płyn jakiś, nie wiem
      co to. Potem miałam ze 1 - 2 dni śłuzu płodnego, przy czym im bliżej owulacji
      tym bardziej gęsty, w dniu owulacji czasami mam plamienia, a po owulacji sucho
      przez jakieś 1-2 dni i potem już do końca sluz kremowy, niewiele.
      A teraz po kilku miesiącach brania wiesiołka mnie zalewa, śluz mam dużo od 6
      dni, dziś owulacja i przystopował. Tez przedtem nigdy tak nie miałam :) Wszystko
      winy wiesiołek.
    • nglka Re: śluz - pytanko 06.02.07, 23:00
      U mnie już na ok 8-9 dni przed owulacją śluz zaczyna się zmieniać. Jest go
      więcej. Mam długie cykle, więc mogę to na luzie zaobserwować w 1 fazie. Na ok
      6-7 dni przed owulacją śluz jest nieprzejrzysty i rozciągliwy - tylko przy
      szyjce. Na zewnątrz wilgotno. W okolicach owu (1, czasem 2 dni) mam odczucie
      naoliwienia, w środku wszystko jest napuchnięte (ścianki pochwy, szyjka) a śluz
      staje się przejrzysty rozciągliwy. Czasem 9może raz na 2-3 miesiące) obserwuję
      coś, co nazywam panem Glutkiem :-) Znaczy, że podczas korzystania z toalety - na
      papierze toaletowym (zazwyczaj jednorazowo) zostaje mi coś galaretkowatego.
      Przy szyjce jest tego sporo.

TO WSZYSTKO PRZY ZAżYWANIU WIESIOłKA od kilku cykli.
      Wcześniej obserwowałam wyłącznie śluz wodnisty.
    • lacitadelle Re: śluz - pytanko 07.02.07, 09:54
      ja jestem typ mokry i "pan glutek" jest ze mną przez przynajmniej 3 - 4 w cyklu.
      Dziwne (przynajmniej dla mnie) jest to, że nie widzę zależności pomiędzy jego
      odejściem a wzrostem tempki - czasem p. glutek jest i 3 dni po wzroście, a
      czasem żegna się za mną przed skokiem :)
      • pusaczek Re: śluz - pytanko 07.02.07, 11:51
        ja nie mieżę tempereatury, obserwuję natomiast śluz. I raz w miesiącu
        (obserwacje z ostatniego roku) w 14, 15 dniu cyklu mam nazwijmy to "pana
        glutka". Trwa to 2 dni. Nie było jeszcze miesiąca bez takiego śluzu. Czy te dni
        są dniami największej płodności?
        • agafrytka Re: śluz - pytanko 07.02.07, 12:33
          Pusaczku,dni w których obserwujesz śluz taki jak surowe białko jaja
          kurzego,wczesniej może pojawić sie wilgotność/nic nie obserwujesz na zewnątrz,
          a wewnątrz jakby coś spływało/,sluz szklisty,płynny/jakby woda/,mokro-śliski-to
          sa dni największej płodności/oczywiście kobieta najbardziej płodna jest w
          momencie owulacji,kiedy żyje komórka jajowa(24 godz.a przeważnie od 18 do
          12)/.A płodność zaczyna się w momencie owej wilgotnośći/aczkolwiek możesz od
          razu obserwować śluz/i plemniki przeżyją w płodnym śluzie do 7 dni i dotrą do
          jajeczka wówczas kiedy pęcherzyk Graafa pęknie,strzępki jajowodu wychwycą
          komórkę jajową,a gdy będzie ona w jajowodzie i plemniki również dochodzi do
          poczęcia dziecka.
          Szkoda,że nie mierzysz tempki,ponieważ tak naprawdę nie wiesz czy owulacja była.
          Mogła być faza śluzowa, ale nie koniecznie owulacja.
          Po owulacji tempka wzrasta/sprawka progesteronu/.
      • rzymianka3 Re: śluz - pytanko 07.02.07, 12:15
        a jak jest u was ze sluzem,odczuciami po owulacji? dzis 21 dzien i od wczoraj
        czuje mokro i miekko..
        • nglka Re: śluz - pytanko 07.02.07, 12:31
          Już pierwszego dnia wyższej tempkiśluz mam zagęszczony, miejscami rozciągliwy
          (przy szyjce - pozostałość), raczej mleczny.
          O odczucia to nawet nie pytaj - mój progesteron sprawia, że mam chyba wszystkie
          możliwe dolegliwości ciążowe - ogromny apetyt, zgagę, napięcie i ból piersi,
          kłócie w jajnikach, mdłości na sam widok samochodu - nie wspominam więc nawet o
          jeździe :-) Trwa tak najczęściej - niestety - aż do miesiączki :(
        • agafrytka Re: śluz - pytanko 07.02.07, 12:38
          Czy to znaczy,że do 20 dc nie obserwowałaś śluzu płodnego?Jeżeli tak to masz po
          prostu dłuzszą I fazę.Jeżeli od wczoraj czujesz mokro i miękko to zabierajcie
          się do pracy.hi,hi,hi,bo to jest bardzo dobry moment!
          • agafrytka Re: śluz - pytanko 07.02.07, 12:39
            Wypowiedź wyżej dotyczy postu Rzymianki
            • rzymianka3 Re: śluz - pytanko 07.02.07, 12:53
              no wlasnie byl sluz i to piekny!!a teraz np.bede bezposrednia:normalnie
              termometr nie wnika we mnie tak latwo,a dzis to bez problemu.nie mam sluzu jako
              sluzu tylko odczucie mokro i miekko no itempka mocno podskoczyla.
              • rzymianka3 Re: śluz - pytanko 07.02.07, 12:56
                a i piersi zaczely wkoncu sie odzywac :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka