Dodaj do ulubionych

Zaczynam mierzyc temperaturę

04.06.07, 19:10
Postanowiłam od nowego cyklu mierzyć temperaturkę.Czuję że ten cykl jest stracony.Odczuwam pobolewanie czyli znak ze zbliża sie @ 25 dzień cylku).A tak się staraliśmy.Trudno.Może następnym razem się uda.Pozdrawiam Was bardzo serdecznie.
Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: Zaczynam mierzyc temperaturę 04.06.07, 19:57
      to supcio, warto
    • horpyna4 Re: Zaczynam mierzyc temperaturę 04.06.07, 20:47
      Tylko pamiętaj, żeby obserwować śluz. Bo na ogół skok temperatury następuje już
      po śluzie płodnym i jest już "po herbacie".
      Jeżeli chcesz zajść w ciążę, to kieruj się przede wszystkim wyglądem śluzu.
      Pomiar temperatury potwierdzi, że owulacja się odbyła, a jeżeli podwyższona
      temperatura będzie utrzymywać się 20 dni, to znaczy, że się udało.
      Aha, mierząc temperaturę określisz długość swojej fazy lutealnej (jeżeli
      oczywiście w danym cyklu nie zajdziesz w ciążę) - jest to ilość dni z
      podwyższoną po owulacji temperaturą. Jeżeli jest mniejsza, niż 10 dni, są
      zazwyczaj kłopoty z ciążą. Ale jak się już o tym wie, to istnieją leki i nie
      ma żadnego problemu. Dlatego mierzenie temperatury jest tak ważne dla poznania
      własnego organizmu.
      • pysia2255 Re: Zaczynam mierzyc temperaturę 05.06.07, 01:16
        ja rownierz zaczelam mierzyc tempke w tm miesiaxu napierw musialam sie
        dowiedziec ja to wszystko dziala , jakos tego sluzu niemoge rozgrysc bo tak
        bardzo chce dzidziusia ze widze to co chce
        a dla ciebie to wsystko jest jasne?
        • horpyna4 Re: Zaczynam mierzyc temperaturę 05.06.07, 09:33
          Nie u wszystkich śluz ma taką samą obfitość i rozciągliwość. Najłatwiej
          zaobserwować śluz płodny rano (w nocy nie wycieka i uzbiera się go większa
          ilość) w ubikacji. Bywa lejący się, albo "glutowaty".
          • wiosenka1 Re: Zaczynam mierzyc temperaturę 05.06.07, 11:29
            Horpyna super to ujełaś.

Karin ma juz dzidzie, bo czytalam na innym watku, wiec i pewnie lutealna
            bedzioe ok i pewnie jej dlugosci nie pozna, bo zafasolkuje. Hi hi.
            • karin74 Re: Zaczynam mierzyc temperaturę 05.06.07, 20:31
              Witam.
              Jak już wiecie maoj dzidzia ma już prawie.....15 lat.zaszłam w ciąże nawet nie wiedziałam kiedy :-). Tak gdzieś od pół roku planujemy drugie dziecko no i nie za bardzo dobrze nam to wychodzi. Niby wiem kiedy mam owulację ( bardzo śliski przeźroczysty śluz, silne bóle w podbrzuszu i do tego nawet lekkie plamienie)ale nic z tego.Chcielibyśmy chłopaka bo już córcie mamy więc kombinuję podczas owulacji ale jak już wiecie nic , nic. Więc zaczynam po okresie mierzyć tempkę.i wszystko na bierząco opisywać.Jeszcze raz serdecznie dziękuję za zainteresowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka