Dodaj do ulubionych

mój nowy cykl

13.06.07, 22:08
poprzedni cykl zakończyłam po 109 dniach. męczarnia. @ wywołałam sztucznie.
(szczegóły w moim starym wątku) @jest wyjątkowo obfite jak na mnie.
najbliższą owulację tez mam sztucznie stymulować.
na dzidzię czekam już prawie rok. W czasie tego roku nie wiem czy miałam choć
jedną owulację:( to dlatego zdecydowałam się ją sztucznie stymulować. to
będzie mój drugi cykl na clo.
Lekarze u których byłam, zdecydowanie nie działają w sposób satysfakcjonujący:
( nawet nie chce mi się rozpisywać, po dzisiejszej wizycie u endo-gina
całkowicie mi ręce opadły
mimo wszystko ciągle mam nadzieję że tym razem się uda

na pewno będę wrzucac yu moje obserwcje, szczególnie w okolicach spodziewanej
owu. chcę jak najdokładniej wszystko obserwować, zeby wiedziec co się dzieje,
mam nadzieję że jak będzie trzeba to pomożecie:)

ewa
Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: mój nowy cykl 13.06.07, 22:11
      Edma popieram, jestem za, nie ma co czekac. Zycze powodzonka, i owocnych
      stranek.
    • deigratia Re: mój nowy cykl 14.06.07, 18:26
      Kurcze, Edma, nie znam Twojej historii, ale takie cykle to chyba poważne kłopoty
      hormonalne. Nie da się tego wyleczyć tylko trzeba sztucznie wszystko regulować?
      A może leczenie trwałoby długo a Ty chcesz być mamą już.. Czekam na kogoś, kto
      po clo zaciąży (na niepłodności pewnie są takie osoby, ale tam nie chce mi się
      zaglądać). Mam nadzieję, że to będziesz Ty!
      PS. Słyszałam od lekarza, że clo pogarsza śluz. Może łykaj wiesiołek albo pij
      siemię, to się to jakoś zrównoważy i będzie większa szansa?
      • wiosenka1 Re: mój nowy cykl 14.06.07, 19:44
        ja czytalam troche na nieplodnosci, w pierwszym cyklu z clo moze sie udac
        jesli mnie dopadnie clo to sie odezwe, ale ja jeszcze sie zapieram
        • edma54 Re: mój nowy cykl 14.06.07, 22:36
          mój pierwszy raz z clo nie spowodował wogóle owulacji:(

Z jednej strony mam od zawsze długie cykle, a z drugiej badania hormonów
          własciwie nie wykazały żadnych większych nieprawidłowości. Co prawda wczoraj
          byłam u endo-gina żeby skonsultowac wyniki badań. Myślałam tez, że da mi
          skierowanie na ponowne badania albo nawet bardziej szczegółowe. Ale nic,
          stwierdził że wszystko ok. Od raazu powiem, ze nigdy więcej do niego nie pójdę,
          ta wizyta była tragiczna, strata czasu.
          w tą środę mam monitoring owu, może tym razem trafię na porządnego lekarza

Razem z M doszliśmy do wniosku że jesli nam się długo nie będzie udawać to i
          tak adoptujemy dziecko. Więc tak czy siak będziemy mieli dzieci. Bardzo mi
          ulżyło po tej naszej rozmowie. Nie ma już tego stresu, wyluzowałam wyraźnie:)
          • agafrytka Re: mój nowy cykl 15.06.07, 00:10
            Edma,zawsze podziwiam rodzinki,które decydują się na adopcje.
            Zazwyczaj po takim kroku,wszystko się odblokowuje.
            Ale nie trać wiary,jeszcze będziesz tulić maleństwo.
            • wiosenka1 Re: mój nowy cykl 15.06.07, 12:46
              Edma endo-gin z NFZ nie zapisze Ci kolejnych badanek, bo to za duzy koszt,
              niestety, ja mam fajnego gina w por K daje mi skierowania, ale cala reszte i
              tak robie prywatnie.

O adopcji bardzo dobra decyzja, jestem za.

Pozdrowionka.
              • edma54 Re: mój nowy cykl 15.06.07, 19:33
                u tego endo-gina byłam w prywatnej placówce. (LuxMed)
                że tak sie dzieje w publicznych - to dla mnie oczywiste.
                dlatego byłam taka rozczarowana
                gdzies na forum kiedys przeczytałam, ze jesli do któregoś lekarza nie ma
                kolejki, to znaczy że nie warto do niego iść - jak na razie potwierdzam:(

a u mnie dziś pierwszy dzień z clo

aha i tempkę mam dziwnie wysoką jak na I fazę. pierwsze dwa dni okresu niziutko
                a ostatnie dwa o 0,3 i 0,45 stopnia wyżej.

pozdrawiam, ewa
                • wiosenka1 Re: mój nowy cykl 16.06.07, 00:37
                  Ewciu zdawaj relacje, interesi mnie to clo, choc jeszcze nie kręci.
                  • edma54 Re: mój nowy cykl 18.06.07, 23:08
                    dziś 4 dzień z clo
                    śluz dziwny jak nigdy: prawie stały, grudkowaty, nawet nie jest lepki (nie
                    wygląda to najlepiej, ale mam nadzieję że zaraz po skończeniu clo - czyli w
                    decydującym momencie - się poprawi)
                    żadnych innych dolegliwości nie mam
                    aha i oczywiście łykam olej z wiesiołka, żeby choć trochę ten śluz poprawić.
                    pojutrze idę na oglądanie pęcherzyków:)
                    ewa
                    • wiosenka1 Re: mój nowy cykl 19.06.07, 18:42
                      ja ide podgladac moje w piatek, dzis chyba 11dc u mnie, i zaczyna sie, bol
                      prawego jajnika, rety jak cudownie bylo X lat nie miec takich boli, poprostu
                      nic mnie nie bolalo i wszystko dobrze funkcjonowalo, ateraz boli i wcale nie
                      najlepiej funkcjonuje

pa pa
                      • edma54 Re: mój nowy cykl 20.06.07, 07:58
                        Zerknijcie proszę, czy możecie wejść i obejrzeć mój wykresik. Jeśli możecie to
                        dajcie znać co z ta tempką, dlaczego tak szaleje w I fazie
                        ewa
                        28dni.pl/edma/wykresy/2007-06-11
                        • kathrinn82 Re: mój nowy cykl 20.06.07, 11:00
                          hej!
                          clo znacznie pogarsza śluz, ale Twój to już w ogołe jest dziwny:) u mnie na clo
                          i na wiesiołku śluzik rewelacyjny...jutro idę podglądać pęcherzyki:) daj znać
                          jak tam Twoje, ciekawa jestem jak teraz zareagujesz na clo:)
                          • edma54 Re: mój nowy cykl 20.06.07, 21:53
                            śluz nieco lepszy bo już bardziej przypomina ciecz;), ale nadal nieprzejrzysty
                            i nierozciągliwy:(
                            dziś na usg widać dwa pęcherzyki na prawym jajniku po 18 i 19 mm

ale proszę powiedzcie o co chodzi z tymi wysokimi temperaturami w pierwszej
                            fazie, jak na mój organizm to na pewno nie jest normalne:(

ewa
                            • wiosenka1 Re: mój nowy cykl 20.06.07, 22:08
                              Edma czy to pierwsza Twoja stymulacja, na innym forum byla sobie Mjulka, w
                              sumie to jest, ktora maila owu w 8 czy 10dc, bardzo szybko, nie rozwiklam Ci
                              Twoich tempek, sa sczatkowe, i z usg sie nie pokrywaja, bo z tempek juz widac
                              owu, temki bardzo wysoko, nie wiem o co chodzi.
                              • edma54 Re: mój nowy cykl 21.06.07, 07:14
                                No własnie Wiosenko, też podejrzewałam, ze owu mogła być tuz po albo jeszcze w
                                trakcie @. Wczoraj na usg lekarz zobaczył trochę płynu w zatoce D, wytłumaczył,
                                ze to własnie mogła być pozostałość po pękniętym pecherzyku, albo po ciałku
                                żółtym. Ale dlaczego w takim razie na tym samym badaniu zobaczył 2 duże
                                pęcherzyki na prawym jajniku?

niestety w ciągu tych dwóch dni przerwy naprawdę nie miałam jak mierzyć tempki.
                                wiem za to na pewno że żadnych objawów śluzu w tym czasie nie było
                                pozdrawiam,
                                ewa
                                • wiosenka1 Re: mój nowy cykl 21.06.07, 09:47
                                  Edma na stymulowanym cyklu mozna sie pogubic, przy pierwszej stymulacji
                                  organizm dostaje torpede hormonkow, dlatego przytulanka musza byc co 2 dni, non
                                  stop, bo tu moze nas cykl zaskoczyc, a szkoda jesc chemie i nie wstrzelic sie z
                                  przytulankami.

Moze ginek mial na mysli pozostalosc po poprzednim cyklu, cialko zolte i plyn w
                                  zat D? No przeciez nie mial na mysli podwojnej owu, hi hi?
                                  • edma54 Re: mój nowy cykl 22.06.07, 23:13
                                    "Edma na stymulowanym cyklu mozna sie pogubic, przy pierwszej stymulacji
                                    organizm dostaje torpede hormonkow"

to mój drugi cykl ze stymulacją, poprzednio nie zdała egzaminu wogóle nie było
                                    owu

"dlatego przytulanka musza byc co 2 dni, non stop, bo tu moze nas cykl
                                    zaskoczyc, a szkoda jesc chemie i nie wstrzelic sie z przytulankami"

mój lekarz zabronił:(:( podobno żółnierzyki żeby były gotowe musza pięć dni
                                    czekać. no i tak czekamy i czekamy a tu owu była a my nic:(:(

20.06 na usg lekarz zobaczył płyn w zat D, ale ani śladu po ciałku żółtym
                                    22.06 na usg (inny) lekarz nie zobaczył płynu w zat D, ale jamę na jajniku po
                                    ciałku żółtym owszem.
                                    Podwójnej owu raczej żaden z nich nie miał na myśli, hihi:)
                                    No własnie w jakim odstępie czasu może nastapić pęknięcie kilku pęcherzyków
                                    podczas jednej owu? 12 godzin?

O losie: tempka i sluz co innego a usg co innego:( wszystko na opak:(

• wiosenka1 Re: mój nowy cykl 22.06.07, 23:29
                                      ktos pisal druga owu max chyba 24h
                                      Edma jesli nasionka sa dobrej jakosci, to nie ma co nie dzialac, widzisz
                                      omineliscie, bo nie spodziewalas sie ze tak szybko bedzie owu.
                                      W nastepnym cyklu mierz tempke codziennie, rob tetsy owu, kup na allegro, to
                                      pomoze w ocenie czy juz podjac wspolzycie

dodam ze niestety skok tempki to wiadomo juz po owu, testy owu moga nie
                                      wychodzic pomimo przebytej owu, na stymulacju ze sluzem kiepsko, wiec coz
                                      pozostaje, przytulanka co 2 dni, od nawet 5dc, a jesli nasionka slabe, to nic
                                      nie wymysle

w tym cyklu nie mieliscie przytulanek w okolicach owu?

zycze Ci powodzonka
                                      • wiosenka1 Re: mój nowy cykl 22.06.07, 23:34
                                        Edma nie wiem czy czytalas gdzies o mnie, ja w 12 i 17dc nie mialam
                                        dominujacego pecherzyka, a w 28dc (koniec cyklu) mialam plyn w zatoce D, testy
                                        owu mi nie wychodzily, raczej tej owu jednak nie mialam, choc cykl byl
                                        dwufazowy, ladny wzrost tempki, tak moze byc kiedy wytworzy sie cialko zolte i
                                        produkuje prg, a plyn w zat D nie koniecznie swiadczy o owu, sa rozne na ten
                                        temat opinie, niektorzy nawet twierdza ze ten plyn jest zaawsze, ja mam
                                        podwyzszona prl i podejrzenie ze pecherzyki nie dojrzewaja, obecnie monitoruje
                                        drugi cykl, dzis 13dc i ginek twierdzi ze juz jakis dominujacy pecherzyk
                                        powinien byc, ale nie ma, wiem ze moze sie mylic jeszcze wszystko moze sie
                                        wydarzyc

musimy wierzyc ze sie uda
                                      • edma54 Re: mój nowy cykl 27.06.07, 07:44
                                        spójrzcie: 28dni.pl/edma/wykresy/2007-06-11 cykl ewidentnie się kończy
                                        (własciwie to już dziś powinnam zacząć uzupełniać nowy) 16 dni - mój najkrótszy
                                        cykl w życiu. owu musiała byc około 3 - 4 - 5 dnia cyklu, nie wiem, bo nie znam
                                        długościu mojej drugiej fazy. nie miałam szans jej zaobserwować:(
                                        dziwi mnie tylko to, że w samym środku II fazy dwóch lekarzy widziało u mnie
                                        prawie dwucentymetrowe pęcherzyki??? Czy aż tak silne działanie moze mieć clo?
                                        Przeciez druga owulacja (albo chociaz przygotowanie do niej, rośnięcie
                                        pęcherzyków) jest nierealna!
                                        czy ja wreszcie kiedys będę miała choć jeden normalny, książkowy cykl?:(
                                        poprzedni 109 dni, ten 16 - niezły rozrzut, prawda;)

ewa
                                        • wiosenka1 Re: mój nowy cykl 27.06.07, 15:26
                                          Edma a czy to ostatnie krwawienie nie bylo czasem jednak srodcyklicznym? w 3-4-
                                          5 dniu cyklu za cwezsnie na owu, raczej to bylo krw srodc i w ostatnim dniu
                                          krwawienia byla owu

ale skad pecherzyki 20mm? moze nie pekl poprostu, jest to mozliwe
                                          pecherzyk rosnie rosnie nie peka, cialko zolte na sciance pecherzyka sie
                                          wytwarza i produkuje prg i jest wzyzka temki, mozna gdybac
                                          • wiosenka1 Re: mój nowy cykl 27.06.07, 15:28
                                            nie moge zobaczy wykresy, tam trzeba podac loginy, moze napisz w slupku swoje
                                            tempki, ale wrzuc jeszcze z 10 tempek z cyklu przed @
                                          • edma54 Re: mój nowy cykl 28.06.07, 09:05
                                            ten 16-dniowy cykl na pewno zaczął sie od prawdziwego, normalnego krwawienia.
                                            chociaz wywołałam je sztucznie duphastone., przed krwawieniem nie było
                                            owulacji, tamten cykl trwał 109 dni.
                                            trochę to zagmatwane, wiec wklejam tutaj wszystkie moje obserwacje (zobaczyć je
                                            można bez logowania, gdyby ktoś chciał dopisać komentarz to musi się zalogowac)
                                            28dni.pl/edma/wykresy/2007-04-08
                                            28dni.pl/edma/wykresy/2007-06-27
                                            W tym króciutkim 16-dniowym cyklu nie miałam szans zaobserwować owulki,
                                            dowiedziałam sie o niej dopiero na koniec. bardzo możliwe że mój organizm
                                            cisnął żeby owu była szybko, bo poprzednio jej nie było prawie 4 miesiace albo
                                            i więcej.
                                            w każdym będź razie bardzo się cieszę że była, bo to dowód że mogę mieć
                                            normalną owulkę, a bałam się że jej nie doczekam wogóle
                                            jakim cudem w tydzień po owu rosły pęcherzyki - nie wiem, być może pomogł w tym
                                            clo, który wtedy brałam.
                                            zobaczymy co dalej:)
                                            ewa
                                            • wiosenka1 Re: mój nowy cykl 28.06.07, 15:50
                                              Edma dobrze ze masz pewnosc w swoich cyklach, wiesz co sie dzieje. Sledzilam
                                              Twoje watki, ale nie mam wiedzy na takie tematy. Mam nadzieje ze obecny cykl
                                              bedzie ksiazkowy, pierwszy taki dluuugi, poprzedni krociutki, jakby organizm
                                              wracal do normy i obecny - zobaczymy co nam przyniesie?
                                              Powodzonka.
                                              A pecherzyki to zagadaka dla mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka