Dodaj do ulubionych

MT 1622 termometr dla poczatkujacych

16.06.07, 10:21
www.allegro.pl/item204030815_microlife_mt_1622_super_dokladny_wieczysta_gwar_.html
Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 21.06.07, 23:04
      up
    • wiosenka1 Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 10.07.07, 17:02
      up
    • zaba133 Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 11.07.07, 09:10
      no właśnie mam pewien zamęt informacyjny, na tym forum wiekszośc osob poleca
      ten termometr, a jednak wiekszość publikacji- na stronach o npr, w ksiązkach
      mówi, że powinno się używać tradycyjnego, rtęciowego, no więc jak to jest ?
      • agafrytka Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 11.07.07, 10:23
        Rtęciowy jest w porządku-15 lat mi służy.
        Natomiast chodzi o to,aby uzyc dobrego termometru elektr.Ten polecany przez
        Wiosenkę jest naprawdę dobry.Na rynku jest dużo termometrów elektr.,ale
        Microlife nadaje się do tego najbardziej,gdyż do pomiaru tempek musi być uzyty
        termometr dokładny z dwoma miejscami po przecinku.
        Mysę,że autorzy książek,aby uniknąć pomówień nt,że promują jakąś firmę po
        prostu wolą tradycyjny termometr polecać-nie wiem,to tylko moja interpretacja.
        Natomiast i rtęciowy i elektroniczny Microlife naprawdę są w porządku.A wybór
        należy tylko i wyłącznie do Ciebie.
        • lolajna7 Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 11.07.07, 10:28
          Ja taki stosuję tylko podobno ostatnia temp. się zapisuje i wyświetla przy
          kolejnym włączaniu termometru a u mnie nigdy nic nie ma-czy cos robię źle?
          • aneczka001983 Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 11.07.07, 11:06
            Też mam MT 1622. Termometr rzeczywiście zapisuje ostatnią temperaturę, a żeby
            ją odczytać musisz przy następnym włączeniu termometru dłużej przytrzymać
            guziczek - tak długo aż wyświetli się ta zachowana temperatura.
            • lolajna7 Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 12.07.07, 10:15
              Spróbuje w domku :-)
              • mcz97 czy taki dla dzieci może być?:-) 13.07.07, 16:52
                witam,
                dopiero chcę zacząć uczyć się NPR i w związku z tym mam pytanie odnośnie
                termometra. Mam w domu zwykły rtęciowy,czytałam że mierzy się nim temp. w buzi
                8 min.,ostatnio widziałam w sklepie taki termometr elektroniczny dla dzieci,
                gdzie było podane że temperaturę mierzy się minutę, kosztował 10zł. Czy taki
                termometr też może być, czy jest on wiarygodny, jeśli tylko minutę?
                z góry dziękuję za odpowiedzi
                • wiosenka1 Re: czy taki dla dzieci może być?:-) 13.07.07, 19:26
                  term dla dzieci odpada, bo ma dokl tylko do 0,1 st, a term rteciowy i pomiar w
                  ustach dla początkoujących nie polecam
                  • mcz97 Re: czy taki dla dzieci może być?:-) 13.07.07, 23:08
                    dziękuję za odpowiedź, w takim razie dla początkujących o jaki termometr pytać
                    w aptece i jaki pomiar jest najlepszy?
                    • agafrytka Re: czy taki dla dzieci może być?:-) 13.07.07, 23:33
                      Wiosenka na poczatku wątku podała namiary na elektroniczny:
                      www.allegro.pl/item204030815_microlife_mt_1622_super_dokladny_wieczysta_gwar_.html
                      Jeżeli wolałabyś jednak rtęciowy to najlepiej owulacyjny.Nie wiem,czy w aptece
                      kupisz tak od razu,pewnie będziesz musiała poczekać aż sporowadzą albo kup na
                      allegro.
                      Polecam pomiar w odbycie-wg Rotzera to najlepsze miejsce na dokładny
                      pomiar.Mierzy się przez 5 min-tręciowym,oczywiście.
                      W pochwie też 5 min,w ustach-8 min/tutaj jest pewna niedogodność,w ustach jest
                      różny rozkład tempek,najlepiej mierzyć pod językiem i trzeba w czasie snu mieć
                      zamkniete usta/.
                      • mcz97 Re: czy taki dla dzieci może być?:-) 14.07.07, 11:39
                        no właśnie nie mam dostępu do Allegro dlatego pytałam aptekę, to nieźle jak
                        trzeba aż zamawiać a prezerwatywy na każdym kroku

chyba sobie poczytam więcej forum, w dotychczasowym materiałach nie znalazłam
                        takich info - że w buzi różnie się temp. układa
                        i książki specjalistyczne już sobie zamówiłam:-)
                        dzięki bardzo za informacje
                        pozdrawiam
                        • kiwi_77 termometr rtęciowy 14.07.07, 18:29
                          bardzo fajny termometr rtęciowy do celów NPR to ten dostępny w INER
                          www.iner.pl/?x=4
                          ma dużą czytelną podziałkę i zakres pomiaru 35,5 do 38,5
                          mam ten termometr i bardzo go sobie chwalę
                          no i kosztuje 6 zł plus koszty przesyłki oczywiście
                          • mcz97 Re: termometr rtęciowy 14.07.07, 23:04
                            chyba skorzystam z tej oferty,dzięki bardzo, byłam dziś w kilku aptekach i
                            termometru owulacyjnego nie ma, zamówić tez nie bardzo można, szczerze mówiąc
                            zaskoczona jestem, wydawało mi się że takie termometry są ogólnie dostępne
    • majata Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 14.07.07, 18:55
      również polecam termometr elektroniczny ale dobrej jakości, wyżej opisany służy
      mi juz 5 lat
      • wiosenka1 Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 14.07.07, 21:57
        Mcz z tym pomiarem w usatch chodzi o to, że początkujace próbowały i w dodatku
        rtęciowym i wykresy poprostu szalały, nie były czytelne.
        Pomiar w usatch trzeba robić bardzo dokładnie, pod językiem, w stałym miejscu,
        buzi nie otwierać.
    • nglka Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 15.07.07, 02:50
      Mam oba. Zarówno MT 1622 i MT 16C2 (zdublowany zakup,niecelowo). Używam od dwóch
      lat MC 16C2 i jestem z niego bardzo zadowolona.
      Rtęciowy to by się chyba tłukł co kilka dni (do tej pory zdarza mi się wstać z
      łóżka z elektronicznym między udami :))) ).
      Poza tym ogromnie sobie cenię komfort "40 sekund mierz, wyłącz i śpij dalej a
      jak wstaniesz to sprawdź pomiar".
      • wiosenka1 Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 15.07.07, 11:28
        MT1622 to pomiar nawet ok 10 s, i mozna w aptece go dostać, a jak nie mają to
        zamówią.
        • nglka Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 15.07.07, 12:59
          Oba mają tak samo krótki czas pomiaru. wiele zależy od organizmu. U mnie czasem
          pika już po 20 a czasem dopiero po 50sekundach. nigdy nie pikał po 10 (ani
          jeden,ani drugie) ale wiele pewnie zależy od człowieka i samego miejsca pomiaru.
          U mnie apteka nie zamówiła, bo hurtownie o Microlife nie słyszały (Szczecin).
          Jedynym moim ratunkiem było allegro i apteki netowe.
          • wiosenka1 Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 15.07.07, 15:54
            któraś Forumka zamówiła w aptece, może cos nam podpowie
    • pumeczka Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 16.07.07, 11:23
      zastanawiając się nad elektronicznym i owulacyjnym, kilka miesięcy założyłam
      wątek na temat wyboru termometru
      wahałam się nad elektronicznym, ale chciałam spróbować nowinek technicznych,
      termometr MT 1622 jest super, zamówiłam go sobie w aptece, nie ma nic w tym
      dziwnego, że niektóre rzeczy nie są na stanie aptek, bo jak może się
      orientujecie to są prężnie działające hurtownie i dostarczają one towar z
      prędkością DHL:) zamówiony towar miałam do odbioru już na drugi dzień, mój
      termometr działa sprawnie, czasami pika szybciej, czasami wolniej, niemniej
      jednak temperaturę mierzy dokładnie (testy porównawcze z rtęciowym:)) super
      dogodna jest pamięć tego sprzętu, tylko trzeba pamiętać że jest ona dostępna
      przy dłuższym przytrzymaniu przycisku
      zaliczyłam już z nim 4 cykle i będę korzystać nadal
      wszystkim polecam
      • m.jadlowska Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 02.08.07, 16:57
        słuchajcie, a ja jestem bardzo zawiedziona mt 1622

coś mi szwankował i gubił ostatni wynik, więc wymieniłam baterię, choć termometr
        był nowy. i oto wynik mojego dzisiejszego testu, cała gama od 36,62 po 36,85.
        co o tym sądzicie??
    • blaszany_dzwoneczek Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 02.08.07, 18:54
      Mam MT 1622 i sobie go chwalę - no, chwaliłam, bo teraz mam przerwę w
      używaniu ;-). Z tym, że z moich testów wynika, że nie wystarczy trzymać do
      pikania, przynajmniej u mnie. Żeby wykres pokrywał się z wykresem mierzonym
      termometrem rtęciowym (mierzyłam przez jakiś czas równolegle) muszę mierzyć
      Microlifem ok.3 min (w pochwie) ignorując pikanie. W ustach zupełnie sobie nie
      dawałam rady - zresztą nie lubię, bo na śpiąco mi wypadał jak się nie
      skupiałam, żeby przyciskać językiem, co było dla mnie niewygodne.
      W celu NPR mi się sprawdzał, natomiast zupełnie mu nie ufam jeśli chodzi o
      takie zwykłe mierzenie temp. pod pachą, jak jestem chora, czy coś. Zupełnie nie
      wiem jak długo wtedy trzymać i pomiar termometrem rtęciowym zawsze wychodzi mi
      inny - przeważnie wyższy.
      • m.jadlowska Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 02.08.07, 21:17
        mam jeszcze pytanko techniczne dot. badania w pochwie: jak głęboko należy
        umieścić termometr?
        • wiosenka1 Re: MT 1622 termometr dla poczatkujacych 02.08.07, 22:21
          3cm co by nie bolało w każdym razie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka