Dodaj do ulubionych

pytanie...

13.10.07, 16:28

napisze jak to dokłądnie u mnie jest.
Mam cykle 28dniowe,@miałam 21.09 i trwała 6 dni po czym odbyłam stosunek płciowy
i troszkę mi jeszcze p[oleciało krwi. Potem w tym jedenastym dniu po @ zaczęłam
stosoać test owulacyjny 1,2 i 3 wyszedł pozytywny potem przez najbliższe dwa dni
próbowaliśmy i to zawzięcicie. Test pozytywny wyszedł mi 4.10.
Tylko w poniedziałek 8.10 tak pobolewał mi brzuch i postanowiłam zrobić test
owulacyjny i wyszedł pozytywny i ta druga kreseczka mocniejsz od tej kontrolnej
dziś treż zrobiłam test owulacyjny i wyszło to samo, a dziwne bo nie powinnam
mieć już owulacji bo owualcję iałam 4.10.I dlatego zaczęłam czytać czy test
owulacyjny moze pokazać ciążę, a wieć jak myślicie dziewczynki. Aha @ dostać mam
19.10
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: pytanie... 13.10.07, 16:50
      Testy owulacyjne bywają zawodne, możesz o tym poczytać w wielu
      wątkach na tym forum. Chcesz coś wiedzieć, to obserwuj śluz i MIERZ
      TEMPERATURĘ zgodnie z zasadami NPR.
      • nadin2009 Re: pytanie... 13.10.07, 17:04
        nigdy nie mierzyłam temperatury mam ją mierzyć noramalnie jak bym miała gorączkę
        pod pachą?Czytałam jeszcze że jak się zrobi test owul;acyjny 10 dni po owulacji
        i wyjdzie pozytywny to mozna mieć nadzieję ze to ciąża. A czy ja moge zrobić
        test ciążowy teraz ,bo niewiem czy wyjdzie?
        • horpyna4 Re: pytanie... 13.10.07, 17:15
          Zapoznaj się z linkami u góry strony, dowiesz się wszystkiego.
          Temperatury nie mierzy się pod pachą, tylko w jamach ciała (najlepiej
          pochwa lub odbyt), rano PRZED WSTANIEM z łóżka. Po owulacji
          temperatura skacze do góry i trzyma się tak ok. dwóch tygodni, czyli
          do miesiączki. Jeżeli utrzyma się przez 20 dni, to jest ciąża.
          Proste?
          A jak będziesz obserwować śluz szyjkowy (rano, zaraz po wstaniu, w
          ubikacji), to zobaczysz, że przez kilka dni jest obfity i ciągnący
          się, lub lejący. Wtedy są właśnie dni płodne i trzeba się starać.
          • nadin2009 Re: pytanie... 13.10.07, 20:48
            a jak jutro zacznę mierzyć temperaturę i będzie wysoka to moze to oznaczac ze
            jestem w ciąży?
            • nati1011 Re: pytanie... 14.10.07, 10:33
              wysoka temperatura to pojęcie względne. Musisz mieć punkt
              odniesienia. U jednej dziewczyny temp wyższa, to 36,5 a u innej 36,8
              oznacza poziom niższy. W tym cyklu już nic nie wymyślisz. Może
              zresztą jesteż w ciąży. W sumie możesz już rozbic test ciażowy jak
              jesteś tak niecierpliwa. Jeżlei wyjdzie dodatni to wszystko jasne,
              jeżlei nie, to powtórz go za tydzień, bo może być jeszcze za
              wcześnie. A jak dostaniesz @ to bedziesz mieć 3 dni na zapoznanie
              się z metodami obserwacji cyklu - choćby linki u góry i za miesiąc
              bedziesz mieć jasny obraz sytuacji.
            • nati1011 Re: pytanie... 14.10.07, 10:37
              acha

20 dni od skoku, czyli średnio do 34 dnia od ostatniej @. W twoim
              wypadku to jeszcze dużo za wcześnie. A test ciażowy powinnaś zrobić
              najwcześniej 2-3 dni przed spodziewanym terminem miesiączki. Z
              zasady mówi się że przynajmnie 3 dni PO terminie. Wcześniej iż 17.10
              nie ma sensu robić. Nawet jak jsteś w ciaży to raczej nic nie
              wykaże.
              • nadin2009 Re: pytanie... 15.10.07, 07:23
                Tak wiem jeszcze testu ciążowego nie robiłam ale zaczęłam mierzyć temperaturę i
                temperatura moja wygądatak;
                w sobotę rano przed wstaniem miałam 37,2
                w niedzielę teżmiałam 37,2
                czy tak podwyższona temperatura moze wskazywać ciążę?
                • nati1011 Re: pytanie... 15.10.07, 08:13
                  może.
                  Tym bardziej może, jeżeli nie spadnie przez tydzień po planowanym
                  terminie @. Więc jeżlei utrzyma się na tym poziomie gdzieś do 25
                  października to najprawdopodobniej jesteś w ciaży.
                  • nadin2009 Re: pytanie... 15.10.07, 08:40
                    to było by cudownie będę mierzyła cały czas,a test ciążowy będę robiła 21
                    pażdzirenika.
                    • nati1011 Re: pytanie... 15.10.07, 09:26
                      i daj na luz. im bardziej się nastawisz na to, że za pierwszym czy
                      nawet 3 razem nie musi się koniecznie udać, tym większe masz szanse.

Tylko nielicznym udaje się od razu. Z moich obserwacji wynika, że
                      potrzeba 3-6 miesięcy by zajść w ciażę (to moje obserwacje a nie
                      badania)

A na pocieszenie dodam, że moja ciotka pierwsze dziecko urodziła "z
                      marszu" rok po slubie. O 2 zaś starali sie ponad 2 lata. Nie było
                      dokładnej diagnostyki (lata 70-dziesiate). Już myśleli, że coś
                      zostąło uszkodzone podczas pierwszego porodu. Po wielkich bólach
                      udało się. A potem urodziła jesze 3 dzieci. Z czego 4 i 5 po 40-
                      dziestce.
                      • nadin2009 Re: pytanie... 15.10.07, 09:48
                        tak wiem wszytsko jest na spokojnie, a tak to ja już mam jedno dziecko mam 6
                        letniego syna i teraz nadszedł czas na drugie chociaż jestem jednym
                        poronienieu.poroniłam 18 sierpnia. Zrobiłam wszystkie badania i tera zdostałam
                        od lekarza zielone światełko.
                        • nati1011 Re: pytanie... 15.10.07, 09:57
                          to prawie jak ja. Moja córka miała 5,5 roku jak zdecydowaliśmy się
                          na 2. Zaszłam w ciażę za pierwszym podejściem (jakiś medal nam się
                          nalezy 3 ciaże za pierwszym podejściem;-)))
                          Niestety w 6 tygodniu doszło do poronienia. ALe nie było powikłań.
                          Naet nie było konieczne czyszczenie macicy.Zaszłam w kolejną ciąże
                          już w następnym cyklu. :)) No i mamy 3- letniego synka.
                          • nadin2009 Re: pytanie... 15.10.07, 10:07
                            u mnie poronienie też było samoistne macica wyczyściła sie sama i dlatego mogę
                            się już starać. Bardzo ci gratuluję ze udąło ci się za pierwszym razem.Jak to
                            zrobiłąś ze udąło ci sie za pierwszym razem.
                            • nati1011 Re: pytanie... 15.10.07, 10:45
                              nie wiem jak to się udało, bo wg lekarzy wogóle nie powinnam zajśc w
                              ciążę.

Mam podobno potworne tyłozgięcie, w dodatku okazało sie, że mam
                              zaburzenia w wydzielaniu progesteronu, zbyt krótką fazę ciałka
                              żółtego (czy coś w tym stylu) i nawet jeżlei uda mi się zajść w
                              ciążę to nie powinna ona mieć szans wyjścia poza kilka tygodni.
                              Inne hormony tez nie do końca działają jak powinny.

Ale jak widzisz medycyna czasem bywa bezradna :)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka