nadin2009 20.10.07, 15:36 chciąłam zapytać jutro mam dostać @ ale czy mogę zrobić test dzisiaj?I czy mogę go zrobić po południu? czy trzeba tylko rano?prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziuchna23 Re: test ciążowy 20.10.07, 15:40 możesz zrobić. Jak wyjdzie pozytywny to ok, ale jak negatywny to bedziesz musiała powtórzyć jutro, albo za 2-3 dni. Nie wiem czy oczekujesz tych dwóch kreseczek, ale powodzenia (-: Odpowiedz Link
nadin2009 Re: test ciążowy 20.10.07, 15:47 tak oczekuję 2 kresek,owulację miała gdzieś około4-7 10 czy teraz test będzie wiarygodny? i moge zapytac jaki najlepszy? Odpowiedz Link
jola427 Re: test ciążowy 20.10.07, 21:55 Robiłaś? Moim zdaniem lepiej się powstrzymać do rana, większa szansa na to, że test wykryje ciążę. Wiesz poranny mocz jest gęsty i jest w ni więcej hormonu ciążowego (w przypadku ciąży). Jeżeli owulacja była rzeczywiście w tych dniach które podałaś, to myślę, że test już wychwyci ewentualną ciążę. Powodzenia !!! Odpowiedz Link
nadin2009 Re: test ciążowy 20.10.07, 22:01 włąśnie siedzę i się zastanawiam bo mam test w domu ten bobo test strumieniowy co wykrywa stężenie Hcg 10mlU/ml, a wiem ze reszta testów wykrywa w stezeniu 25mlU/ml. Odpowiedz Link
lord1 Re: test ciążowy 22.10.07, 10:46 Dziewczynki podpowiedzcie mi proszę, a czy ja np. 5 dni po potencjalnym zapłodnieniu mogę zrobic test? Wg mnie dni płodne miałam ok. 15-19 10. Czy powinnam poczekać do okresu? Pozdrawiam Kotka Odpowiedz Link
nadin2009 Re: test ciążowy 25.10.07, 22:59 niestety nie udąło się dostałam @ dzień później wieczorkiem. płakałam jak bóbr i niewiem dlaczego mi się nie udało czy mogło być tak ze nie miałam owulację ale jajeczko nie pękło? Bo używłam testów owulacyjnych i faktycznie wskazały mi dobrze obliczone dni płodne ale niestety nie wyszło czy to moze dlatego ze bardzo chciałam i zę z meżęm kochalismyu sie codziennie w te kilka dni? moze trzeba co dwa dni sie kochać i to wystarczy? prosze poradzcie mi bo smama niewiem co mam myślec Odpowiedz Link
lacitadelle szanse na ciążę 26.10.07, 10:52 zdrowa para kochając się choćby i dokładnie w momencie owulacji ma tylko 25 - 40% szansy na zajście w ciążę. Ja zaszłam w ciążę kochając się co najmniej raz dziennie przez 2 tygodnie. Zmniejszenie częstości współżycia zaleca się parom, które mają już ustalone problemy z zajściem w ciążę, np. mężczyzna ma słabe parametry spermy. Ale czytałam ostatnio o najnowszych badaniach, z których wynika, że generalnie częste współżycie właśnie jakość spermy poprawia, więc tym bym się nie przejmowała. Zalecam radość z seksu i trochę cierpliwości, dziecko to nie rzecz, którą można sobie zamówić z dostawą na określony termin. Odpowiedz Link
lord1 Re: szanse na ciążę 26.10.07, 15:42 Nadin :-) nie martw się. Doskonale Cię rozumiem. Ja tez ostatnio się rozczarowalam, choc staram sie o dziecko od miesiąca :-).I nie mogę tego zrozumiec, dlaczego nie jestem w ciązy skoro w dni plodne uprawiam seks!!! :-)). Natomiast powiedzcie mi proszę dziewczyny, czy to mozliwe, że test nie wykazal ciązy? Pogodzilam się już z tą informacją, że się ne udalo. Ale jestem wlasnie przeziębiona i bylam u lekarza internisty, ktory zabronil brac mi roznych tabletek gdyż wg niego moge byc potencjalnie w ciązy mimo negatywnego wyniku (zrobilam test ok. 10 dni od zaplodnienia i czekam grzecznie na okres). Pozdrawiam Kotka Odpowiedz Link
bystra_26 Re: szanse na ciążę 26.10.07, 16:01 10 dni od zapłodnienia? Byłaś na monitoringu, kiedy miałaś owulację? Bo jeśli owulacja była 2 dnia wyższej temperatury, to zapłodnienie mogło być 3 dnia wyższej i... dopiero po kolejnych 10 dniach zarodek się zagnieździł... testy wtedu jeszcze nic nie wykryją. 99% pewności jest po 18 wyższych temperaturach. Odpowiedz Link
lord1 Re: szanse na ciążę 27.10.07, 10:46 Bystra dzięki za odpowiedź, jednak nie wiele rozumiem z tego co napisałaś :-). Jakieś dwa miesiące temu odstawilam tabletki i nie znam do konca swojego cyklu. Nie mierzę sobie również temp. Pisalam 10 dni od zapldonienia, a rownie dobrze moglo to byc 7. Nie wiem kiedy mialam owulację. Wspolrzylam z mężem w dni plodne i tyle :-). Pozdrawiam Kotka Odpowiedz Link
lilith76 Re: szanse na ciążę 27.10.07, 17:32 Czyli zrobiłaś test stanowczo za wcześnie. Bystra odpowiedziała ci myśląc, że znasz dzień owulacji +/- 2 dni, a ty się tylko domyślasz. Po pigułkach owulację możesz mieć nawet dziś, bo cykle bywają rozchwiane, wydłużone. Test zrób w dzień spodziewanej miesiączki, a jeśli wynik będzie negatywny, a okres się nie będzie pojawiał, powtarzaj co 2-3 dni. Lub czekaj, aż @ będzie się spóźniać powyżej tygodnia :) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: szanse na ciążę 27.10.07, 19:32 A skąd wiesz, że były to dni płodne? Bo jeżeli nawet pokazał się śluz płodny, to mogło nie dojść do pęknięcia pęcherzyka. Dlatego lepiej jednak mierzyć temperaturę, żeby skok potwierdził owulację. Wtedy 18 (a jeszcze lepiej 20) dni po skoku, jeżeli nie będzie miesiączki, to masz praktycznie pewność ciąży. Odpowiedz Link
keyti77 Re: test ciążowy 27.10.07, 22:06 My kochalismy się w odstępach 2 dniowych ( 2 dni przed spodziewaną owu, w dzień owu i dwa dni po). Udało się w pierwszym cyklu starań. Cykl ciązowy był pozytywny już w dzień przed spodziewaną @. Odpowiedz Link
lord1 Re: test ciążowy 28.10.07, 18:21 Witam No tak, z tego co napisałyście wynika,że mam uprawiać sex (oczywiście z mężem ;-))) i czekać. Pozdrawiam Kotka Odpowiedz Link
alexkieszek Re: test ciążowy 28.10.07, 19:29 no i nie zrażać się :) miesiąc starań to tyle co nic :) My przy Franiu kochaliśmy się pół roku bez zabezpieczenia :) i dopiero coś się wydarzyło, po 6 miesiącach :) Teraz staramy się od lipca, ale odpuszczamy, bo zaczęliśmy do tego zbyt emocjonalnie podchodzić :) Dbaj o siebie i ciesz się życiem :) Powodzenia :) Odpowiedz Link
nadin2009 Re: test ciążowy 29.10.07, 08:44 no tak ja tez zostawiam już to losowi starałam się od 2 miesięcy i nic.MIerzyłam temeprature i nie daje mi to spokoju zapytam się was.Po owulacji miałam przez ten czas aż do miesiaczki temp.37,2 potem w dzień przed @ miałam 37.6i ją dostałam, a teraz utrzymuję mi się 37,5.Robiłam test ciażowy i wykazał jedną kreskę. Odpowiedz Link
lord1 Re: test ciążowy 01.11.07, 19:42 Witam Zrozumiem jak mnie zaraz "wykopiecie" :-)z tego forum, ale potrzebuję Waszej porady :-). Wcześniej prosiłam o opinię czy robić test ciażowy mimo iż byłam w mniej więcej połowie cyklu. Radziłyście, poczekać. Jednak nie wytrzymałam :-) i zrobiłam. No i sie rozczarowałam. Teraz jestem dwa dni po spodziewanym okresie i mam mętlik w głowie. Nie wiem czy moje objawy są związane z ciążą (choć nie ma w nich nic dziwnego) czy z okresem. A testu nie robię bo się boję, że się rozczaruję. Co zrobić? Czekac? A jeśli tak, to jak długo? Pozdrawiam Kotka Odpowiedz Link
nadin2009 Re: test ciążowy 01.11.07, 20:04 wiesz co jeżeli jestes dwa dni po miesiaczce mozesz spróbować tylko najlepiej z samego rana, bo ja robiłam w dzień po spodziewanym terminie @ i wyszedł negatyw a wieczorem dostałam @.Ale wierzę ze ci się napewno uda.Życzę szczęścia Odpowiedz Link
lord1 Re: test ciążowy 02.11.07, 08:21 Cześc Nadin, jednak nie tym razem :-((. Jedna kreseczka "jak w mordeczkę strzelił" Pozdrawiam Kotka Odpowiedz Link