proserpina 24.10.07, 22:03 jakie sa przyczyny oraz objawy? Dzieki za odp Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s_biela Re: Brak owulacji? 25.10.07, 14:32 Przyczyny moga być różne... Rozumiem, że lekarz zdiagnozował u Ciebie brak owulacji?? Jeśli miesiączkujesz dobrze jest poprowadzić obserwacje cyklu, i jeśli nie będziesz miała skoku temperatury, może to potwierdzać brak owulacji... Dobrze jest się wtedy udać do specjalisty, który powinien znaleźć przyczynę. Bardzo często jest nią zespół policystycznych jajników (PCO), ale to tylk przykład. Trzeba skonsultować się z lekarzem. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Brak owulacji? 25.10.07, 19:02 Proserpina a może napiszesz co się dokładnie dzieje, o co chodzi, łatwiej bedzie cos napisac, a mierzysz temperatury? po wykresach mozna zobaczyc czy sie owuluje Odpowiedz Link
proserpina Re: Brak owulacji? 25.10.07, 22:11 od kilku mies starymy sie o dziecko, ale zaczelam sie martwic i zaczelam mierzyc temp i niespodzianka : caly cykl 36,3/4. Sluz byl tylko w jednym dni i wygladal na ten porzadany ale temp nie skoczyla. NIe iwem sama czy powinnam sugerowac sie sluzem czy temp? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Brak owulacji? 25.10.07, 22:20 czyli ten ostatni cykl ktory trwal 38 dni, to własnie ten ktory miał tempki 36,4 tak? nie było skoku? tempki daja nam obraz przebytej owu, czyli jesli nie ma skoku i fazy wysokich temp nie ma mowy o owulacji sluz płodny jest jedynie zapowiedzią owu, do której w sumie jednak może nie dojść, sluz daje tyle, że jesli jest pódny to warto współżyc, bo wówczas mamy szanse i napisz jak temp mierzysz, rano zaraz po przebudzeniu? jakim term? gdzie, usta/pochwa? jak długo? i ile cykli juz mierzyłaś? jutro sie odezwę Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Brak owulacji? 25.10.07, 22:33 Proserpina przeczytałam gdzie indziej że naczytałas sie za duzo, miałam ten etap kiedys, wiem co czuje, bez paniki kochana, musisz posledzic kilka cykli przynajmniej, żeby wiedziec co i jak, spokojnie Odpowiedz Link
s_biela Re: Brak owulacji? 26.10.07, 13:18 dokładnie grunt to spokój! powiedz prosze czy ten cykl, w którym nie było skoku już się zakończył i była po nim normalna @?? Odpowiedz Link
proserpina Re: Brak owulacji? 26.10.07, 21:44 temp sprawdzlaam zawsze tym samym term, o tej samej porze przed wstaniem z lozka. @ wystapila po 38 dniowym cyklu.Bede obserwowac ten cykl. Trzymajcie za mnie kciuki! Pozdraiwam Was Odpowiedz Link
s_biela Re: Brak owulacji? 26.10.07, 21:48 jak nie zauważysz skoku temeratury i śluzu płodnego przez 3 cykle to zgłoś się do lekarza. Narazie trzymamy kciuki -może to tylko taki jednorazowy wybryk... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Brak owulacji? 26.10.07, 22:32 Proserpina jeszcze może byc i taki myk masz niskie tempki, np po 30 dniach masz @, ot jakies plamienie i nagle tempka idzie w góre Tobie sie wydaje ze to @, a to jest krwawienie śródcykliczne, tempka idzie w góre, bo własnie to krw to owu, bądź czujna główka do góry Odpowiedz Link
proserpina Re: Brak owulacji? 27.10.07, 22:27 Dziekuje Wam bardzo za info i za wsparcie:))) Mam nadzieje ze ten cykl bedzie ok!!! Odpowiedz Link