agnese_zb 04.03.08, 14:19 dziewczynki, jak to jest. Czy przed samą miesiączką temperatura spadnie? Jutro spodziewam się jej właśnie, ale wolę żeby nie przyszła. Dziś rano miałam jeszcze 37,2. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bystra_26 bywa różnie 04.03.08, 15:51 Powiem tak - każda kobieta ma swój wzór. Jak masz conajmniej 6 cykli obserwacji i temperatura zawsze spadała Ci w przeddzień miesiączki, to z dużym prawdopodobieństwme możesz się spodziewać, że i w tym cyklu tak będzie. Pamiętaj jednak, że organizm nie zegarek i czasami będzie inaczej. Mi zwykle spada 1-2 dni przed, a ostatnio spadła mi dopiero 3 dnia okresu. W zależności od kobiety, temperatura spada na linię, pod linię, stopniowo, gwałtownie, od 3 dnia prze okresem albo tylko 1 dzień przed, alboo dopiero w trakcie okresu. Pojedyncza temperatura nic nikomu nie powie!!! Jak już pytasz to podaj przynajmniej poziom linii pomocniczej i przebieg temperatur wyższych! Odpowiedz Link
agnese_zb Re: bywa różnie 04.03.08, 17:41 Dziękuję bardzo za odpowiedź. chciałam wiedzieć jak to wygląda przed miesiączką. W tym miesiącu nie kontrolowałam swojej temperatury, tylko przez ostatnie 4 dni tak z ciekawości, a we wcześniejszych cyklach po ok 22,24 dc przestawałam mierzyć Odpowiedz Link
joanna006 Re: bywa różnie 05.03.08, 19:28 No właśnie, u mnie w każdym cyklu temperatura spadała dzień przed miesiączką a w tym cyklu jest jakoś dziwnie. Dziś 6 dc a temperatura na poziomie 36,9 przy czym linia wyznaczona na poziomie 36,5 a przed miesiączka temperatura 37-37,3. Spadek jakiś jest ale wciąż temperatura podwyzszona. Może wiecie czym to może byc spowodowane? Odpowiedz Link
ja_joanna Re: temperatura tuż przed misiączka 11.03.08, 17:51 U każdego jest inaczej. Niektórym spada przed, niektórym w trakcie, niektórym dopiero po. U mnie spada mniej więcej w dniu miesiączki, ale przez jeszcze 3-5 dni bardzo się waha (kilka 0,1) dopiero potem się stabilizuje na poziomie temperatury fazy pierwszej cyklu. Odpowiedz Link