pokreska 07.04.08, 14:01 Cześć Dziewczyny :) Mam pytanie, czy kuracja antybiotykowa ma wpływ na temperature (a dokładnie na jej wykres)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: antybiotyki a temperatura 07.04.08, 14:34 Mi kuracja antybiotykowa opóźniła owulację, aż do 30 d.c. Tzn. miałam podwyższoną temperaturę na wykresie, czekałam i z zaskoczeniem zobaczyłam, że po kuracji temperatura spadła spowrotem do wysokości z I fazy i trzymała się tak ponad tydzień. Ale pochorowałam się przed owulacją. Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: antybiotyki a temperatura 07.04.08, 16:21 Przede wszystkim zabuzyc moze (w strone podwyzszenia)przyczyna dla ktorej ten anybiotyk bierzesz. Tylko wtedy bedziesz miec ogolnie podniesiona temperature (np. stan podgoraczkowy a nie wybiorczo tylko PTC) U mnie przy ropnej anginie na wykresie widac bylo przede wszystkim wyskoczona temperature od anginy. Po wlaczeniu antybiotyku temperatura spadla i mimo ze bylo to w okresie okoloowulacyjnym do owulacji normalnie doszlo i za kilka dni byl normalny skok (caly czas jeszcze na antybiotyku)-przy wyznaczaniu lini pominelam te dwa wyskoczone pomiary i dolozylam wieksza zakladke po skoku zeby upewnic sie ze to rzeczywiscie faza temperatur wyzszych. Przymowany przewlekle antybiotyk z powodu podejrzenia boreliozy nie wplynal w na wykres w ogole. Jednym slowem zalezy z jakiego powodu antybiotyk no i musisz na ten wykres popatrzec uwazniej czy ci w nim wszystko pasuje i czy po poludniu nie masz goraczki mierzonej tradycyjnie pod pacha. Choc bywalo juz ze przy infekcji miewalam podwyzszona temperature po poludniu natomiast pomiar rany PTC byl nie zawyzony. Odpowiedz Link