fiona68 04.03.09, 20:49 mogę mieć krwawe plamienie od 10 do 23 dnia cyklu? rdzawo-krwawe. bo ja już ie i mam dość.poradzcie coś... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszy80 Re: macie pomysł dlaczego 05.03.09, 07:10 Jak długie masz cykle? I czy te plamienia masz codziennie przez kilka-kilkanaście kolejnych dni, czy pojawiają się od czasu do czasu na przestrzeni dłuższego czasu? Odpowiedz Link
fiona68 Re: macie pomysł dlaczego 05.03.09, 18:29 cyle mam 29-30 dniowe, raczej regularne, przesunięcie 1 dzień. Plamię non stop kilkanascie dni pod rząd, jest to krew z gęstą mazią, czasem czewona, czasem wręcz czarna. Sory za opis, ale inaczej nie mozna... Odpowiedz Link
bystra_26 radzę pójść do lekarza 05.03.09, 18:57 1. Zaktualizuj wykresy cykli. 2. Jeśli Twój nick zawiera rok urodzenia, to może to sa pierwsze symptomy premenopauzy? Wtedy te plamienia wymieszane ze śluzem byłby do owulacji wynikiem spadków poziomu estrogenów (nieudana przymiarka do owulacji?) i złuszczania się częsci śluzówki, bo nie podtrzymuje jej chwilowo progesteron, a w fazie poowulacyjnej - progesteron za wolno/za późno rośnie i endometrium częściowo się złuszcza. 3. Inne przyczyny - przerost endometrium, nadżerka itp. więc na pewno powinnaś to skonsultować z ginekologiem. Odpowiedz Link
fiona68 Re: radzę pójść do lekarza 05.03.09, 21:39 moj nik nie ma nic wspolnego z wiekiem, mam niespelna 31 lat.A;e miesiaczkuje od 11 roku żcia, wiec kto wie... Odpowiedz Link
rewolka404 Re: macie pomysł dlaczego 05.03.09, 21:30 u mnie to był jeden z objawów endometriozy, ale plamienia są przy wielu dolegliwościach. Do ginekologa marsz. Odpowiedz Link
fiona68 Re: macie pomysł dlaczego 05.03.09, 21:33 moj głupi ginekolok twierdzi że nic mi nie jest, że jestem zdrowa i on "nic tutaj nie widzi" i tak od roku. Odpowiedz Link
myszy80 Re: macie pomysł dlaczego 06.03.09, 07:21 A nie myślałaś, żeby poszukać innego? Odpowiedz Link
bystra_26 zmień lekarza 06.03.09, 08:14 Myślę, że potrzebujesz i USG, i diagnostyki hormonalnej. Na premenopauzę za wcześnie :) Ile to trwa? Coś się w tym czasie zmieniło w Twoim życiu? Odżywiasz się racjonalnie? Odpowiedz Link
lacitadelle Re: zmień lekarza 06.03.09, 12:21 > Myślę, że potrzebujesz i USG, i diagnostyki hormonalnej. Na > premenopauzę za wcześnie :) no ja akurat mam w bliskim otoczeniu osobę, która właśnie w tym wieku miała premenopauzę. To są pewnie rzadkie przypadki, ale jednak możliwe. Odpowiedz Link
sophijka Re: macie pomysł dlaczego 28.04.09, 22:10 Ja tez tak mialam...(zobacz moj watek o dlugim plamieniu). Nikt mi nic nie doradzil. W 15 dniu plamienia a ok 23dc wyszlo b. grube endo -16mm a kilka dni pozniej test pokazal 2 kreski! ;) wiec objawy nadal pozostaja tajemnica (hormony badane, w normie, zadnej nadzerki ani torbieli), i mimo takich wyskokow udalo sie zafasolkowac! powodzenia i nie trac nadziei! Odpowiedz Link