Dodaj do ulubionych

głodówka

19.10.16, 11:48
100 kcal to jest praktycznie głodówka. Ja sobie czegoś takiego nie wyobrażam. to po prostu niszczy organizm i sprawia, że ciężkie stają się każde, nawet najprostsze czynności.

Czy ktoś z Was rzeczywiście stosował się do takich zasad i jak to odbiło się na jego/jej zdrowiu?
Obserwuj wątek
    • ania_gawron94 Re: głodówka 03.04.19, 23:23
      Moim zdaniem tego typu dieta to katorga dla organizmu... Wystarczy ograniczyć słodycze, zastąpić tłuste przekąski warzywami i owocami. Do tego trochę ruchu i waga na pewno pójdzie w dół :)
    • saado Re: głodówka 10.04.19, 13:45
      Ja rozumiem ograniczyć do 1300 kalorii, ale dla mnie to jest dziwne, że dziewczyny robią sobie 1000 kalorii i mniej :| Przecież w ciągu dnia spala się tyle kalorii, a jeżeli az tak nam to nie idzie to jeść więcej, ale się ruszać. Tak czy inaczej - to co zeszło i tak wejdzie na swoje miejsce :/
    • ladymakbett Re: głodówka 10.06.19, 12:04
      Nie rozumiem zupełnie ludzi, którzy poddają się takim dietą. Nie jest to zdrowe i nie da się tak cały czas żyć, a gdy się wróci do wiekszej ilości kalorii, można bardzo szybko przytyć. Można wycieńczyć organizm. Masakra...
    • zielonacytryna2 Re: głodówka 07.07.19, 05:23
      według mnie głodówki są bez sensu murowany efekt jojo. Bardziej sobie zaszkodzisz niż pomożesz.
    • justeat Re: głodówka 09.08.19, 11:53
      Głodówka nie jest dobrą metodą odchudzającą. Ewentualnie żeby oczyścić organizm choć i tak nie polecam, próbowałam i nie wytrzymałam zbyt długo. Jak już się męczyć to dużo bardziej polecam ćwiczenia fizyczne połączone z dietą. Dla osób, które dopiero zaczynają z dietą i zastanawiają się nad głodówką, polecam rezygnacje z tego pomysłu i dostosowanie ilość spożywanych kalorii, do tych które spożywamy. krótki poradnik, dla osób zaczynających przygodę z dietą i ćwiczeniami fit-park.pl/dieta-a-cwiczenia-fizyczne/
    • lusiaa13 Re: głodówka 14.02.22, 01:02
      100 kcal to głodówka tak samo jak 1000 kcal czy nawet 1200 - nie można tak ograniczyć kalorii, bo organizm nie będzie miał energii do utrzymywania pracy organów
    • erikaschneider77777 Re: głodówka 22.02.22, 10:24
      Moim zdaniem głodówka nie jest rozwiązaniem. Nie jest zdrowe i może wywołać nieprzyjemne choroby. Jestem w tej samej sytuacji, chcę schudnąć, ale nic nie stanie się tak szybko, potrzeba kilku miesięcy, aby zobaczyć rezultaty. Regularne ćwiczenia, mniej jedzenia i zdrowsze odżywianie się spowodują zmiany, których chcemy.
      • erikaschneider77777 Re: głodówka 22.02.22, 10:29
        tutaj znajduje się artykuł dietetyk.edu.pl/skuteczna-utrata-wagi/, który bardzo dobrze wyjaśnia, co należy robić, aby schudnąć w zdrowy sposób. Mam nadzieję, że to pomoże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka