29.11.11, 22:25
BPA to temat rzeka.
Wiele produktow mozna juz kupic BPA free albo zamienniki, ktore BPA z natury nie zawieraja jak szklo czy drewno.
BPA moze byc wszedzie nie tylko w plastikowych butelkach, ale tez gryzaczkach, szczoteczkach do zebow, puszkach z jedzeniem (np pomidory w puszcze) szklane butelki sa wolne od BPA, ale za to ich metalowe zakretki sa wyscielane plastikiem zawierajacym BPA, nawet paragon z kasy nie jest od tego wolny.
Jak znajde czas to napisze jakie produkty kupuje, ktore wydaja mi sie lepszym rozwiazaniem od plastiku (np. szklane butelki na wode dla dziecka albo drewniane szczoteczki do zebow;), a wy mozecie napisac o swoich hitach:)
Obserwuj wątek
    • wiwi1 BPA free szczoteczki do zebow 30.11.11, 22:39
      Do tej pory uzywalam szczoteczki MAM dla dziecka
      ale niedawno odkrylam te szczoteczki i chce je wyprobowac:
      www.naturalbabyshower.co.uk/green-baby/natural-bristle-wooden-toothbrush-toddler.html
      • wiwi1 Szklane butelki dla dzieci 05.12.11, 13:17
        Dla mam karmiacych utelka swietna alternatywa dla plastikowych butelek:
        www.vupbaby.co.uk/category/catalog/drinking/glass-bottles
        • wiwi1 Re: Szklane butelki dla dzieci 16.12.11, 21:33
          Dla siebie i synka zamowilam sobie szklane butelki niemieckiej firmy Emil
          kinderbutt-com.erwinmueller.com/shop/search-COM-en-KB
          Mieli je kiedys w spirit of nature, znaczy dalej chyba maja, ale nie maja tach plastikowych dziobkow do nich (sports cap), plastik jest PP bez BPA .
          Fajne butelki ze stali nierdzewnej robi ta firma:
          www.steelsafe.co.uk/
          Ja ich nie probowalam, ale ma moja kolezanka i jest zadowolona.
          plastik jest PP a slomka silikonowa, produkowane w Chinach, ale chyba wszystkie butelki ze stali nierdzewnej sa produkowane w Chinach.
          Mysle, ze to moze dobra alternatywa dla dziecka do szkoly, bo szklanych pewnie nie pozwola do szkoly dawac.
          Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka