36.a 30.04.10, 23:15 Czy ktoś wypełnia teraz jak ja e-deklarację podatkową? Wypełnione, sprawdzone, klik w "dalej" i dupa... JAK "TO" WYSŁAĆ?! Moj pomagier zasnął, wrrrrr Zostało 45 min, start... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majagor Re: Pomocy 30.04.10, 23:19 Skoro klikanie w "dalej" nie działa.. może serwer mają przeciążony? Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Pomocy 30.04.10, 23:20 Wypełniłam programikiem, wysłałam, jak się wyraziła lolinka, ręcznie, bo mi się nie chciało babrać w przepisywanie rubryczek. Godzinę temu, jak zwykle No więc nie pomogę, ale może jeszcze ktoś się znajdzie, tu czy na innym forum? Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Pomocy 30.04.10, 23:21 Ann, nie wiem gdzie mieszkasz, ale jakby co na poczcie na Targowej (przy Dworcu Wileńskim) prawie nie ma kolejki. Stałam 10 minut. Odpowiedz Link
36.a Re: Pomocy 30.04.10, 23:23 Musiałabym mieć helikopter ;-( wku.... mnie jakieś kreatory, kreator wysyłania, buuuu Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Pomocy 01.05.10, 01:05 ...i wylądować na dachu słoniarni albo wybiegu dla żyraf... udało się? Odpowiedz Link
36.a Re: Pomocy 01.05.10, 08:21 nie. szukam informacji, jaka jest grzywna. płakać mi się chce. rzygam na Urząd Skarbowy, byłam tam raz składać jakieś wyjaśnienia, krowy (chyba nie przepraszam) Odpowiedz Link
36.a I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 09:22 Fakt zapłacenia grzywny przeżyję. "NALEŻY PRZESTRZEGAĆ PRZEPISÓW! ZAPŁACISZ GRZYWNĘ, TO MOŻE SIĘ NAUCZYSZ. MIAŁAŚ TYLKO WYPEŁNIĆ PIERWSZĄ STRONĘ I WYSŁAĆ!" trzasnęłam sobie drzwiami "ZAPŁACISZ ZA SZYBĘ!!!" nie stłukła się... Kwestia dwóch, góra trzech miesięcy i nie będę już z nimi mieszkać. Nienawiść. Wracają obrazy, gdy słyszałam "Wypędzić kijem z domu" (ojciec), gdy rzuciłam studia. Już niedługo i znikniemy sobie wzajemnie z oczu. Dla jasności: no problem, zapłacę grzywnę, tylko tak ku***** brakuje poklepania po plecach i powiedzenia "Nie martw się" Odpowiedz Link
lolinka2 Re: I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 09:58 ty, ale to można było z palcem w dupie wysłać ręcznie, przecież nie mieszkasz na pustyni... wypełniasz w edeklaracjach, sprawdzasz poprawność, drukujesz, olewasz ostatnią stronę wydruku (autoryzacja elektroniczna) i pędzisz na najbliższą całodobową pocztę. Przy dobrej komunikacji z pocztowiankami o 2-3 wstukałyby ci stempel 23.30 Odpowiedz Link
36.a Re: I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 10:50 ale ja CHCIAŁAM wygodnie i przez Internet. nienawidzę prosić o zamazanie stempelka, aby 4. maja wyglądał jak 30-04... trudno Odpowiedz Link
kebli Re: I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 10:01 Wiesz, ja i tak cię podziwiam, że sama to wypełniłaś. Ja miesiąc wcześniej musiałam księgowej szukać, bo sama ani ani. Na przyszły rok już będziesz wiedziała I nie martw się, nic się nie stało Odpowiedz Link
36.a Re: I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 10:54 buzi nie, nie wypełniłam sama tego ustrojstwa, nigdy nie wypełniam sama, nie mam zamiaru, bunt w najgorszym razie ciachną mi spory zwrot podatku, trudno dzięki za wsparcie wiem, że ziemia z tego powodu się nie zawaliła mam tylko nauczkę, że a) muszę wcześniej b) u rodziców się wsparcia nie szuka Odpowiedz Link
majagor Re: I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 12:07 36.a napisała: > mam tylko nauczkę, że a) muszę wcześniej b) u rodziców się wsparcia > nie szuka Nie rozumiem jednego. Jakie rodzice wsparcie mają dać w takiej sytuacji? Przytulić i powiedzieć, że nic się nie stało? Czy może rozpłakać się w powodu Twojego spóźnienia. To Ty dałaś plamę. Postanowiłaś wysyłać dokumenty tuż przed północą, choć było na to 4 miesiące. Więc sorry, ale niekoniecznie muszą teraz Ciebie chwalić i płakać razem z Tobą. Twój błąd. Twoja odpowiedzialność. Masz 36 lat. A chyba oczekujesz, by traktowali Ciebie jak małe dziecko. Przynajmniej takie ja wrażenie odnoszę. Takie moje zdanie. Odpowiedz Link
majagor Re: I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 10:04 Jesteś dużą dziewczynką. No nie? Więc nie oczekuj, że będzie klepanie po plecach i powiedzenie czegoś tam. Szczególnie, że kontakty między Wami są takie, jakie są. Ja już dawno przestałam się przejmować tym, że tato nie chwali mnie, nawet gdy zrobię coś fajnego. Mam to w nosie. Jestem dorosła i nie trzeba mnie traktować jak dziecko. A o takim błędzie bym mu nawet nie powiedziała - bo i co go to interesuje? Przecież on kary za mnie i tak by nie płacił. Ja długo miałam bardzo trudne kontakty z ojcem. Nie mogliśmy nawet na siebie patrzeć. Jedno słowo i była wielka kłótnia. Aż w końcu ja dałam sobie spokój. Totalna ignorancja. Mam w nosie jego, jego teksty. Rozmawiam z nim, gdy muszę, gdy chcę. Mamy osobne pokoje. On siedzi u siebie, ja u siebie. On nie wchodzi do mnie. Ja nie wchodzę do niego. I jest pięknie Nie przejmuj się tak tekstami ojca. Nie ma sensu. Szkoda nerwów. I nie oczekuj też zbyt wiele od niego. Że pochwali, że wesprze. Też sensu nie ma - bo będą tylko takie rozczarowania, jak te dzisiejsze. Odpowiedz Link
36.a Re: I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 11:02 Bardzo dorosła. Tłumaczę sobie, że ostatecznie chęci miałam dobre, 4 h bawiłam się w wysyłanie. Moja poczta do 19, jasne, można było na Targową, jak podpowiadała Iza. Nie przewidziałam. Mijałam ojca 10 lat (więcej) w przedpokoju, milczenie, raz na jakiś czas olbrzymia burza z piorunami. Strasznym stresem jest takie życie, ogrom toksyn, ja tak nie chcę. Zaczęłam się do niego odzywać, gdy już mocno byłam w psychoanalizie. Teraz spakuję się i pójdę, jeszcze chwilka. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 11:30 czyli tak trochę podkopujesz wizję dobrego dzieciństwa jakie miałaś i tego, że ci ojca fazy nie interferowały...? nie ma co się stylizować na cyborga, nie warto trudno, jeden dzień może ci w ogóle nic nie zmieni.... a jeśli zmieni - nauczka na całe życie że online się wysyła wcześniej, albo zapyla na pocztę całodobową. Też wczoraj zmarnowałam cennych parę godzin na malowanie PITa. Aczkolwiek po raz pierwszy od 5 lat wysłałam go ostatniego dnia PRZED POŁUDNIEM. Na ogół była to pora zdecydowanie po 22giej... Odpowiedz Link
kebli Re: I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 12:30 lolinka2 napisała: > Aczkolwiek po raz pierwszy od 5 lat wysłałam go ostatniego dnia PRZED > POŁUDNIEM. Na ogół była to pora zdecydowanie po 22giej... W ogóle nie rozumiem, czemu ktoś wysyła PIT-a tak późno? Przecież naprawdę można wcześniej, po co czekać? Jakieś papiery w ostatniej chwili do was przychodzą? Bo może wam coś dosyłają jeszcze w ostatniej chwili - nie wiem, nie znam się. Ja już nawet zwrot podatku dostałam. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 13:05 ostatniego pita odebrałam 2 tyg temu (był wysłany na adres zameldowania.....), ale miałam urwanie dupy w robocie więc tak nieszczególnie mi w termin uderzyli z terminem składania zeznań. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: I z tego powodu mozna miec depresje 01.05.10, 13:05 aaaa, a tych kwitów do pełnego rozliczenia rocznie muszę odebrać min. 20 Odpowiedz Link
36.a do Lolinki 01.05.10, 14:53 Proszę, DAJ SOBIE SIANA. I zapytaj na terapii, dlaczego musisz, ale to MUSISZ wsiadać na kogoś bez większego powodu. Nie jestem tak mądra, uczona jak Ty (i to nie jest komplement, będę szczera) i wiem kim jest mój ojciec. Wiem, kim był. To zdarzenie wyzwoliło w nim przeszłe cechy. O których nie pamiętałam. Nigdy nie mówiłam o dobrym dziecinstwie. Na Boga, nikt nie jest dokonały. Moja cudowna matka czasem jest potworem. ALE SERDECZNIE CIE PROSZE - ZEJDZ ZE MNIE. I JAK WYZEJ - ZAPYTAJ TERAPEUTY, CO SOBIE ZALATWIASZ PISANIEM KILKU POSTÓW W KTORYCH JEDZIESZ PO CZLOWIEKU. ZUCZKA GNOJOWEGO PAMIETAM DO DZIS. JESTES OBRZYDLIWA. Ad rem. Nie, nie oczekuje głasków. Ale nie stala się tragedia. Izo, proszę o wiecej światłych ludzi tu na forum. Podobnych Tobie. Z zeznaniem podatkowym spóźniłam się po raz pierwszy. KTO BEZ WINY, NIECH RZUCI KAMIENIEM. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: do Lolinki 01.05.10, 15:10 proszę capsa wyłączyć... niezgodne z netykietą Odpowiedz Link
ergo_pl Re: Pomocy 01.05.10, 15:14 No i jak to jest często, kiedy czytam nasze forum, trafił mnie szlag! Dlatego robię sobie od tegoż czytania przerwy "urlopowe". Mam wrażenie, że zbiór postów-odpowiedzi (nie tylko w tym wątku, rzecz jasna) pochodzi od osób: a) dobrze nie ustabilizowanych, b) kobiet z wyraźnym napięciem przedmiesiączkowym, c) ludzi, którzy muszą natychmiast wyrazić swoją ocenę - jakby bez tego żyć nie mogli - i brak im minimum delikatności. A do qrwy nędzy, 36.a (nieważne zresztą kto jest autorem wątku) poprosiła tylko o pomoc w konkretnej technicznej sprawie. A tu już poleciał tekst o naganności wysyłania pita w ostatnim dniu etc., etc. To nie jest nasza sprawa, dlaczego to robiła tego dnia. Jest takie coś jak życzliwość!!! Lepiej niech każdy spojrzy na własne cztery litery. Odpowiedz Link
36.a Szczerze? 01.05.10, 15:21 Ten wątek się nijak ma do tematyki forum. Ale ku*** pomoc techniczna w Ministerstwie Finansów skonczyła pracę o 20:00. Ćwoki, sorry. I liczę się z tym, że ten wątek pójdzie w Pireneje. Założony, bo zachciało mi się wyrazić bezsilność, a rano liczyłam się z dzikim śmiechem tych, którzy PIT złożyli o czasie. A mnie się włącza "osioł" jak mam coś tak głupiego jak zeznanie podatkowe itp bzdury robić/wysłać. Wspomnienie szkoły, która coś kazała. I mam za swoje, o. Kończę temat. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Szczerze? 01.05.10, 15:33 poważnie pomoc techniczna MF skończyła pracę ostatniego dnia rozliczania zeznań o 20stej???? ci ludzie dopiero mają wykrzywioną ocenę sytuacji..... zero realizmu. Poczty się sprężały wydłużając godziny, US dyżurowały pomagając przez cały tydzień i zbierały do późnych godzin nocnych zeznania. A MF pojechało na majówkę Bez sensu. Anyway, co kogo obchodzi kiedy się PITa wysyła? Państwo daje termin DO końca kwietnia, więc ten co wysłał 2 stycznia o 6 rano nie jest lepszy od tego co śle 30 kwietnia o 23.55 Odpowiedz Link