20.02.11, 12:46
Tak obserwacja .... nie umiem spokojnie usiedzieć w miejscu - zawsze muszę czymś ruszać - trzęsę nogą, stukam palcami itd. Wczoraj w poczekalni u lekarza siedziało około 20 osób i wszyscy spokojnie i bez ruchu ale nie ja ...... Nie wstydzę się tego ale zastanawiam się z czego to może wynikać i czy może mieć związek z chad?
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: ADHD ??? 20.02.11, 13:05
      nie wiem, ale na mnie też patrzą w poczekalniach podejrzliwie, bo nie usiedzę... no za chińskiego luda nie usiedzę - "bo ja muszę być w ruchu/ słyszeć wiatru świst w uchu/ nikt nie daje już rady/ na moje napady"
    • obecna_xyz akatyzja 20.02.11, 13:13
      To typowa akatyzja. Występuje w CHAD i po niektórych antydepach i neuroleptykach. Pozdro smile
      • kisunob Re: akatyzja 20.02.11, 14:27
        Tak, akatyzja po lekach plus najczęściej brak wyciszenia przez ten zabiegany świat, dają taki właśnie efekt, że się siedzi jakby krzesło w d... parzyło.
        • kamyczek_0 Re: akatyzja 20.02.11, 14:34
          Ja też tak mam big_grin
          • kamyczek_0 Re: akatyzja 20.02.11, 14:37
            Wykłady trzygodzinne bez przerwy. Wszyscy śmiali się mówiąc, że ja mam chyba owsiki. Przezwisko ADHD - takie studenckie.
            • ergo_pl Re: akatyzja 20.02.11, 14:54
              dołączam się.
              tak, Bonusiku, stres
    • 36.a Re: ADHD ??? 20.02.11, 19:02
      zachowania nerwicowe prędzej
      • ergo_pl Re: ADHD ??? 20.02.11, 19:10
        w depresji występuje niepokój ruchowy
        • kara.mija Re: ADHD ??? 20.02.11, 19:47
          ja to mam odkąd pamiętam więc nie od leków - w szkole już koleżanki na mnie krzyczały, że trzęsę ławką
          ale dzięki bo mnie pocieszyłyście, że osamotniona w tym nie jestem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka