apelina 07.12.13, 10:17 Mam pytanie czy chadowiec posiada moralność czy posiada poczucie wstydu za to co narobił w hipo/manii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolinka2 Re: Moralnośc u chadowca 07.12.13, 10:51 wyszukiwarka mówi dzień dobry... jak wklepiesz hasło "mania" to ci się ukaże pełen przegląd tego, co m.in. o samopoczuciu "po" napisano w tej sprawie. Oraz zdaje się literatura przedmiotu też na ten temat traktuje. Przejrzałeś/-aś już? Odpowiedz Link
apelina Re: Moralnośc u chadowca 07.12.13, 11:18 Witaj ! To co jest napisane w literaturze przedmiotu to suche fakty. Mnie interesuje co mają do powiedzenia chdowcy !!! Odpowiedz Link
39.a Re: Moralnośc u chadowca 07.12.13, 12:07 Witaj w sobotę. Jeśli dobrze zgaduję Twój post powinien się zaczynać "Znajomy mi czadowiec jest niemoralny/zdradza/nie ma wstydu. Czy to standard?" Odpowiedź: nie. Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: Moralnośc u chadowca 07.12.13, 12:22 Jestem chadowcem i mam poczucie wstydu. A moją moralność nie mnie oceniać. I tyle w temacie. Odpowiedz Link
ergo_pl Re: Moralnośc u chadowca 08.12.13, 23:25 Posiada. Trzeba zdać sobie sprawę, że w manii człowiek nie jest sobą i nie panuje nad tym, co robi, bo tak chce/nie ma zasad moralnych/jest skur.../etc. To stan CHOROBOWY. Tak jak nie zastanawiam się nad moralnością kumpla, który w nieleczonej schizofrenii proponował mi seks Świadomość tego, co się narobiło w manii, dobija. forum.gazeta.pl/forum/w,15184,66864263,66864263,co_odwaliliscie_w_manii_.html?wv.x=1 Odpowiedz Link
za_mszowe Re: Moralnośc u chadowca 09.12.13, 10:46 ergo, podziwiam Cię, za ta wypowiedź. pani od wątku zalozyla najprawdopodobniej prowo. pamiętacie już jedną taka, co na forum zebrała materiał na ckliwą historię na onet?(pare lat temu) jacy to chadowcy bezwzględni psychopaci? Odpowiedz Link
apelina Re: Moralnośc u chadowca 09.12.13, 17:33 Witaj Za mszowe jesteś w błędzie akurat mam w rodzinie osobę chorą na to dziadostwo. Trzy lata zgłębiam wiedzę na temat manii Odpowiedz Link
ergo_pl Re: Moralnośc u chadowca 09.12.13, 18:53 Zamszowe, ja już się nie zastanawiam prowo czy nie. Wokół mnie coraz więcej zdrowych debili, którzy odpierniczają takie numery, że chadowiec nie dorówna. Gdybym miała więcej powera, założyłabym blog. A w nim wypunktowane codzienne cyrki oraz sposoby myślenia zdrowych i wykształconych. Z duperelnych rozmów: - (ja) to idziesz teraz na autobus? - nie, na 103. - (ja) przy furosemidzie trzeba nawadniać - "jak ja miałam robione na nogi, to tyle piłam, że mi spuchły" - (ja) psycholog nie zna się na lekach - ale i tak się zapytaj - załatw mi szybko tę sprawę - (ja) nie mogę szybko - załatw, bo będzie śnieg - (ja) a co ma do tego śnieg??? - bo nie przylecę, jak będzie śnieg - (ja) a co to ludzie zimą nie latają? Jakby nie było, chadowiec w manii posiada logikę, o czym nie można powiedzieć w ww. przypadkach. Odpowiedz Link
za_mszowe Re: Moralnośc u chadowca 10.12.13, 10:43 nie wiem, jak to jest z logika w manii, mnie diagnoza nie dotyczy. zas tamta uzywania sobie na kims do woli tylko dlatego, że przekroczył prog gabinetu psychiatry, znam dość bolesnie. i s.. splażysyństwo niektórych jest wprost niewyobrażalne, jesli chodzi o różne formy znęcania się na tym tle. nie zdziwiłabym się, gdyby akurat ta pani robiła prowokację szytą grubymi nićmi, bo już kiedyś podobny temat zakładała, tylko przeszło bez echa. ale z drugiej strony, po prostu tez moze być bezsilna, jesli jest przymusowo (rodzinnie) zwiazana z kims, kto ma pierwszy typ choroby i z premedytacja się nie leczy. Odpowiedz Link
za_mszowe poprawna treśc, coś skopało się z edycją 10.12.13, 10:44 > nie wiem, jak to jest z logika w manii, mnie diagnoza nie dotyczy. > > zas kwestię uzywania sobie na kims do woli tylko dlatego, że przekroczył prog gab > inetu psychiatry, znam dość bolesnie. i s.. splażysyństwo niektórych jest wpros > t niewyobrażalne, jesli chodzi o różne formy znęcania się na tym tle. nie zdziw > iłabym się, gdyby akurat ta pani robiła prowokację szytą grubymi nićmi, bo już > kiedyś podobny temat zakładała, tylko przeszło bez echa. > ale z drugiej strony, ta pani po prostu tez moze być bezsilna, jesli jest przymusowo ( > rodzinnie) zwiazana z kims, kto ma pierwszy typ choroby i z premedytacja się ni > e leczy. Odpowiedz Link
czubata Re: Moralnośc u chadowca 10.12.13, 13:18 apelina napisał(a): > Mam pytanie czy chadowiec posiada moralność czy posiada poczucie wstydu za to c > o narobił w hipo/manii? Nie. Jestem z siebie dumna! Odpowiedz Link
za_mszowe Re: Moralnośc u chadowca 10.12.13, 14:33 ja z ciebie wyjątkowo też. wyobraź sobie, czubata, że u dziennikarzy gazety to wyjatkowo powszechna praktyka, posklejac artykuł z wypowiedzi z różnych forów tematycznych. na razie sposo takich kolazy powstało na dziale o dzieciach, ale kto wie... nie wiem, czy ktos kiedys tego nie wezmie na serio i nie stworzy arcydziela o wariatach, ale takiego pod publiczkę, ku uciesze gawiedzi. Odpowiedz Link
39.a Re: Moralnośc u chadowca 10.12.13, 22:00 Troszkę obok. Jestem dumna z matki. Wspierała rynek prasowy, kupując tygodniki nazwijmy je publicystycznymi. PRZESTAŁA!!! Idzie jak burza przez książki, które je podrzucam, łyka je. - I co Mamo? Książki czy gazety? - Gazety to szajs! Książki!!! Przeczytała poleconą powieść o ChAD. - I jak? Kręcenie głową. - Spoko wodza, Mamo. Mam ChADII*, zobacz, jestem coraz normalniejsza** )))) * z całym szacunkiem dla typu I. ** od jakiegoś czasu Odpowiedz Link
avi_co Re: Moralnośc u chadowca 10.12.13, 16:54 Najpierw jest człowiek, a potem dodana mu choroba. Kto z moralnością był na bakier, taką osoba pozostanie z choroba czy bez niej. Wszystkim moralnym chadowcom współczuję wyrzutów sumienia za to, co im przydarzyło się uczynić. Odpowiedz Link