Dodaj do ulubionych

Pozytywne wydarzenia każdego dnia

24.09.14, 10:46
Od kilku dni wypisuję pozytywy z każdej doby i nagle okazuje się, że życie i to co dzieje się dookoła mnie nie jest takie złe jak myślałam. Rano obudziło mnie słoneczko, a jestem ciepłolubna. Zjadłam na śniadanie mój ulubiony omlet. Otrzymałam bardzo miłego maila. Przede mną spotkanie z koleżanką przy kawce. Już proszę o więcej. A co Was dzisiaj dobrego spotkało? Skupiamy się tylko na budujących i miłych zdarzenia smile
Obserwuj wątek
    • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 24.09.14, 11:56
      Zamówiłam sobie ceramiczne ptaszki - magnesy na lodówkę. Zaplanowałam obiad tak mało kłopotliwy, że w kuchni spędzę najwyżej godzinkę.
      • za_mszowe Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 24.09.14, 13:43
        wkrótce, pierwszy raz od 11 miesięcy, będę mogła normalnie chodzić o własnych siłach.
        • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 24.09.14, 17:02
          3 godziny gotowania, twórczo się wyżywam, lubię to. A teraz cudny wiatr i świeci słońce.
        • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 25.09.14, 09:22
          To naprawdę wielka radość!
    • eydur8791 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 24.09.14, 18:40
      Czytanie "Gry o tron".
    • chaderka Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 24.09.14, 19:11
      Dokładam jeszcze 2 godziny spaceru po lesie i upieczone ciastka francuskie z budyniem i czekoladą. Zapraszam smile
    • dzedlajga Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 24.09.14, 23:04
      Z
    • dzedlajga Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 24.09.14, 23:13
      Chciałam otworzyć zaawansowany formularz a kliknęłam odpowiedz

Więc jeszcze raz

*Ciepło, cieplej niż wczoraj, więc pozwoliłam sobie na nieco dłuższy spacer z psem
      *Wydawało się, że pies opanował komendę prawa - lewa. W sumie to opanował, tyle, że ostatnio trenowaliśmy je na zmianę a dziś chciałam, żeby szedł po jednej stronie a on ciągle mi śmigał na drugą. Może powinnam się załamać ale rozbawiło mnie to. No i znaczy, że będziemy mieli co ćwiczyć na kolejnych spacerach big_grin
      *A, i znalazłam sposób, żeby mi nie obszczekiwał mijanych psów - tu zrobił duuuuże postępy, choć wiele jeszcze przed nami.
      *Zapowiada się, że będę miała sporo pracy w tym roku, więc finansowo powinno być przyzwoicie

Tyle mi w tej chwili przychodzi do głowy
      Pozdrawiam wszystkich smile
    • chaderka Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 25.09.14, 13:47
      Dzisiaj spanie do 9-ej, poranne fikanie przy muzyce( więcej endorfin), kolejny słoneczny dzień i wizyta u kosmetyczki( podaruj sobie odrobinę luksusu big_grin ) Generalnie nic nie muszę tylko chcę smile
    • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 25.09.14, 14:55
      Kupiłam dziś wieszak do przedpokoju i ładny pojemnik na kawę. Po latach finansowej mizerii cieszą mnie zakupy dla domu.
    • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 25.09.14, 16:16
      Wczesnym rankiem odebrałam paczuszkę herbat, skończyłam już na dziś pracę
      i chociaż czuję zmęczenie, to nie wiedzieć czemu od rana myślę, że to piątek, początek
      weekendu. I rozśmieszałam sms-ami Mamę, skutecznie smile

Wątek fajny, dziękuję. za_mszowe zdrowia!
      • eydur8791 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 25.09.14, 16:38
        Byłem dzisiaj u promotora. Jak zwykle był sympatyczny. Poprawił mi humor. I w dziekanacie też jak zwykle miło, podnoszą na duchu.
        A ogólnie to cieszę się, że mam takich wiernych przyjaciół.
        • chaderka Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 27.09.14, 09:15
          Pobudka wszystkim smile Wczoraj miałam dzień pieniężny big_grin Jednak najprzyjemniejszymi aspektami dnia były wszystkie spotkania z ludźmi pozytywnie nastawionymi do życia smile Od takich osób czerpie się dobrą energię smile I pierwszy raz nie ryczałam na terapii big_grin
          • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 27.09.14, 13:05
            Mój pieniężny dzień we wtorek smile
            Napisałam wczoraj z góry zadany tekst, rzucałam kurwami w trakcie pisania i wymyślałam sobie od niewinnych dziewczynek piszących wypracowanie. Wysłany.
            Uczę się nie przywiązywać do ocen/wyniku, nie czekam, ale napiszę kolejny.
            Barszcz czerwony "na 2 dni" był tak dobry, że skrócił mu się termin ważności.
            Dobrze gotuję!
            Doceniam nieposiadanie (jeszcze) samochodu i mieszkanie w mieście, w którym nie ma złamanego tramwaju, więc wyrabiałam wczoraj kondycję chodząc.
            Kupiłam w końcu prezent dla siostry.
            A już dziś spakuję się na jutrzejszy poranny basen, pójdę? Oby...
            Mam basen bliziutko, superr!
            Oby!

• eydur8791 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 27.09.14, 14:46
              "Ten, kto boi się przegrać, już przegrał".
              "Strach tnie głębiej niż miecze".

Dwa cytaty z "Gry o tron", które mnie poruszyły i dały do myślenia.
              • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 27.09.14, 15:35
                "Nikt nie ocenia nas tak surowo, jak my siebie sami".
                Cytat z pamięci z oglądanego filmu.
                • chaderka Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 27.09.14, 16:47
                  "Wstać rano, zrobić przedziałek i się odpieprzyć od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo, nie ustawiać sobie za wysoko poprzeczki i narzucać planów, którym nie można sprostać. Bez egoizmu, ale bardzo starannie, dbać o siebie i swoje własne uczucia. Poświęcać się temu, co sprawia przyjemność. Ja zapisuje rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę. To bardzo ważne, by siebie samego nie nastawiać na dzień czy na całe życie tak ambitnie, że niepowodzenie będzie nieuniknione. Jeśli człowiek chce za dużo osiągnąć, zaplanować, zrealizować, to jest stale z siebie niezadowolony. A może po to, by być z siebie zadowolonym, wystarczy robić rzeczy, które są potrzebne, godziwe, warte, dobre, bez wymagania od siebie więcej niż można osiągnąć."
                  Prof. Wiktor Osiatyński
                  • eydur8791 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 27.09.14, 19:07
                    Z jednej strony racja: mieć dystans do siebie, do życia-cenna umiejętność.
                    Z drugiej uważam, że trzeba od siebie wymagać, by życie nie przeciekło między palcami.

A w ogóle to jestem zwolennikiem zasady złotego środka wink
                • eydur8791 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 27.09.14, 19:10
                  39.a napisała:

> "Nikt nie ocenia nas tak surowo, jak my siebie sami".

Zdecydowanie, w całej rozciągłości i szerokości się zgadzam.
    • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 29.09.14, 21:55
      ograniczyłam kawę: 1 cm mniej kawy, 1 cm więcej mleka.
      mało pracy w pracy, odetchnęłam.
      może w nocy wydryluję śliwki i machnę dżem.
      jutro na pewno machnę zakupy i machnę dżem jabłkowy, będą naleśniki.
      zupa machnięta w nocy, grochówka z połówek żółtego groszku już prawie "wyszła", ha...
      słucham Pauli i Karola, i macham stopą smile
      100 uśmiechów dla Was
      • chaderka Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 29.09.14, 22:53
        Pięknie smile A ja dzisiaj miałam dzień lenia, nawet obiadu nie ugotowałam, a na naleśniki chętnie się wproszę big_grin
    • goska1981 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 06.10.14, 14:41
      Dziś spotkało mnie leczenie kanałowe zęba. T aka przyjemność i pozytywne wydarzenie.
      Czarny humor się mnie trzyma tongue_out
      chociaż... ząb już nie boli, a w nocy przewracałam się z boku na bok, tak bolał. Więc nie ma tego złego...
    • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 08.10.14, 23:25
      Damy radę pociągnąć temat?

Jutro skończy się remont kuchni, ufff.
      Zajebiste lato i początek jesieni - remonty, bleeee.
      Strzeliłam sobie mocno miedziany? rudy? ognisty? kolor włosów.
      Więcej grzechów chyba nie pamiętam ))
      • dzedlajga Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 09.10.14, 11:15
        A mnie ku zaskoczeniu wielkiemu i jeszcze większej radości waga spadła o ok. 2 kg. Nie odchudzam się, bo na zimę to i tak nie dam rady, zaczęłam się po 15min dziennie ruszać i waga ruszyła. Pewnie nie od tych paru minut ale i tak cieszy bardzo. Bo do zrzucenia jest, oj jest. Na wiosnę będzie dieta. A na razie dobre i tyle big_grin
        • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 09.10.14, 12:02
          Gratuluję! Ja o ile schudnę, o tyle natychmiast przybieramsad((
      • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 10.10.14, 12:18
        Jestem z siebie dumna, że w końcu poszłam na badania (tsh? czy inne hormony*), glukoza, lipidy, stężenie karbamazepiny, którą biorę nieprzerwanie od 11 lat i wypadałoby w końcu się przebadać.
        Oby nic nie wyszło, oby nic nie wyszło.
        Na linii oczu mam śliczne, czerwono-żółto liściaste drzewo. Jest 23 st, w październiku.
        Obiad zrobiony, voila!
        Można się opier... )))

* szczerze mówiąc wolę być świrem niż dowiedzieć się, że huśta bo nad- lub niedoczynność t...
        • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 10.10.14, 12:28
          Czy stężenie karbamazepiny można zbadać w normalnym laboratorium, czy trzeba podjąć jakiś extra wysiłek?
          • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 10.10.14, 14:28
            Rutynowa morfologia, ale poproś o skierowanie psychiatrę.
            • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 10.10.14, 14:30
              Dzięki!
              • eydur8791 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 10.10.14, 22:38
                Czy stężenie innych leków też można tak bezproblemowo zbadać? Pytam o kwetiapinę.
                • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 10.10.14, 22:44
                  O stężeniu karbama.... słyszałam już dawno temu, o stężeniu kwetiapiny nigdy.
                  Nie wiem.
                  Chodzi o dobranie właściwej dawki leku.
    • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 09.10.14, 13:11
      Wyjaśniło się, że nie padłam ofiarą internetowego oszusta. Rzecz rozbijała się o kwotę 380 zł. Odzyskuję wiarę w uczciwość ludzismile
    • za_mszowe Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 29.10.14, 08:30
      podbijam, bo ostatnio ponuro tu.

-fryzjerka całkiem szczerze skomplementowała moje włosy,
      -uratowałam przypalony garnek i wcale nie taka www.facebook.com/ChujowaPaniDomu ze mnie wink
    • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 29.10.14, 08:49
      Zapowiada się piękny, słoneczny dzień. Jeden zero dla nas w pojedynku z szarugą.
      • za_mszowe Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 29.10.14, 09:00
        avi, wiem że post nie na temat tej dyskusji - odezwę się zaraz do Ciebie na pocztę smile
      • eydur8791 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 30.10.14, 17:31
        Mnie ostatnio cieszy zwykłe, spokojne, normalne życie. Piszę magisterkę, czytam "Taniec ze smokami" (ostatni tom Pieśni lodu i ognia Martina), jeżdżę na terapię, pomagam w domu, spotykam się z kumplami. Niby nic szczególnego, ale dla mnie to bardzo dużo. Remisja trwa. Jesień jest piękna.
        Teraz "tylko i aż" uporządkować sprawy studencko-zawodowe i będzie naprawdę bardzo dobrze.
        • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 30.10.14, 18:07
          Cieszę się. Oby tak dalejsmile
          • dwubiegunowiec Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 30.10.14, 18:15
            A ja jakiś taki rozdrażniony jestemconfused Wszystko mnie irytuje,śmiech czy hałaśliwość ludzi. Chciałbym żyć spokojnie,sam dla siebie,ale jak to zrobić gdy w bezczuciu jestem taki drętwy bez zycia a od srodka nerwy mną szargają?Mam nadzieję ,że ktoś mnie rozumie.
            • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 30.10.14, 18:42
              Już gdzieś o tym wspominałam, że stan mieszany łączy cechy manii i depresji. Pewnie Ci się przytrafiło.
              • dwubiegunowiec Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 31.10.14, 09:12
                Czytałem co nieco o stanie mieszanym i nie mam tak że np z rana tryskam energią a po południu jestem smutny i depresyjny. Nic nie mogę znaleźc o tych objawach,które ja mam.Ty miałaś może stan mieszany?Po czym to poznać? Dziwnie sie czuję w tym wszystkim
                • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 31.10.14, 09:57
                  Zdarzyło mi kiedyś przeżyć bardzo przykry stan mieszany. Uważam, ze to gorsze doświadczenie od samej depresji. Byłam pobudzona ruchowo z przyśpieszeniem oddechu i przerzutnością uwagi. Z drugiej strony towarzyszyły mi depresyjne myśli. Całość podlana była drażliwością i gniewliwością w stosunku do najbliższych osób. Zdawałam sobie sprawę, że jestem chora i (z trudem) panowałam nad zakusami, aby nie wyskoczyć na niewinnych ludzi, którzy nigdy takich odruchów we mnie nie wywoływali i dotąd nie wywołują.
                  • dwubiegunowiec Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 31.10.14, 10:30
                    Nie, to chyba stan mieszany u mnie można wykluczyć, chyba,że jest to bardzo delikatny stan mieszanysmile aż tak bardzo żebym nie mógł sie opanować to nie jest. Avi, jak mogę z toba sie skontaktować na priv?Chciałbym na pewien temat porozmawiać, jesteś już doświadczona w tej chorobie i myślę,że możesz mi pomóc
                    • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 31.10.14, 11:19
                      Nie brudźcie wątku wink
                      • dwubiegunowiec Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 31.10.14, 11:48
                        Sorysmile ja chce tylko się dowiedzieć jak wysłać prywatną wiadomośc do avismile
                    • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 31.10.14, 11:49
                      dwubiegunowiec napisał(a):

> A
                      > vi, jak mogę z toba sie skontaktować na priv?
                      Pisz na gazetową pocztę. Będę zaglądać.
                      • dwubiegunowiec Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 31.10.14, 11:57
                        jak klikne w Twój nick jest tylko :
                        avi_co
                        UŻYTKOWNIK NIE AKTYWOWAŁ PROFILU
                        więc jaki jest Twój adres poczty?jak nie chcesz tu podawać to powiedz ja podam swój
                        • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 31.10.14, 13:49
                          Nie wiem, co za cudo, bo inne osoby bez trudu się ze mną kontaktują przez gazetową pocztę. Zaraz się tym zajmę.
                        • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 31.10.14, 14:03
                          Jeśli Ci to nie przeszkadza, podaj swój adres, a zaraz się odezwę z innego konta.
                          • dwubiegunowiec Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 31.10.14, 14:15
                            bodziec666@o2.pl
                            • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 31.10.14, 14:42
                              Mam nadzieję, że mój mejl do Ciebie dotarł.
    • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 30.10.14, 20:12
      Nie widzę negatywów, tyle dobrze.
      I 8-dniowy wyjazd, "zmienię horyzonty", też dobrze.
    • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 05.11.14, 21:03
      Złapałam się na tym, że dni szczęśliwe mają w nazwie "poszłam, zrobiłam,
      włożyłam sporo wysiłku". Nima roszczeniowości.

Jestem "w gościach" i nie mam depresji!!!
      Jestem uśmiechnięta, "ogarnięta", działam.
      Wybieramy się jutro na "Bogów", obejrzymy też "Życie Adeli...".
      Uśmiecham się, piję białą herbatę (droga, ale nie piję, nie palę, więc sobie na nią pozwalam, o!) i czytam "Wnuczkę", lubię Musierowicz od dzieciństwa.
      Dobrego wieczoru wszystkim.
    • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 10.11.14, 00:54
      Czy umycie się pomimo depresji to wyczyn?
      A wyjście na spacer?
      Poszłam "na siłę", dookoła dużo psiarzy, lubię pieski.
      Wróciłam z początkami grypy - to akurat jest wyczynem.
      • dwubiegunowiec Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 10.11.14, 10:54
        To zawsze cośsmile Lepsze to niż bezczynność.Ja też na siłę wszystko robie i wiem jakie to jest męcząceuncertain
        • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 11.11.14, 23:24
          Człowiek ma wtedy uczucie, że zadaje gwałt własnemu ciału i duszy.
          Drugikoniecświata napisała kiedyś, że lepiej spokojnie przeczekać.
          Spodobało mi się to zdanie, ale nie zawsze kurczę można przeleżeć też czas.

Listopad i 15 st. - nastraja pozytywnie, prawda?
      • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 10.11.14, 21:09
        39.a napisała:

> Czy umycie się pomimo depresji to wyczyn?
        Znaczący
        > A wyjście na spacer?
        To już Mount Everest!
        • eydur8791 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 21.11.14, 20:02
          Koniec, koniec koniec! Konie pisania pracy mgr. W poniedziałek do druku smile big_grin
          • avi_co Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 21.11.14, 20:32
            Moje gratulacje! Jednak przyszedł taki dzieńsmile
          • zmienna.20 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 21.11.14, 23:25
            ja tez gratuluję, to musi być świetne uczucie! wink
            • eydur8791 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 22.11.14, 15:46
              Długo to trwało. Praca rodziła się w wielkich bólach, ale przez ostatnie 3 tygodnie pisanie sprawiało mi dużo radości. Jeśli czułbym się tak dobrze wcześniej to oceniam, że napisanie tej pracy wliczając szukanie źródeł zajęłoby mi około 3 miesięcy.

Uczucie jest wspaniałe, zwłaszca, że było ciężko i trudno. smile
          • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 22.11.14, 17:50
            HURRAAAAAAA! big_grin
            Zaocznie masz bdb+ za napisanie i w ogóle!
            • eydur8791 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 22.11.14, 18:18
              39.a napisała:

> HURRAAAAAAA! big_grin
              > Zaocznie masz bdb+ za napisanie i w ogóle!

Widzę szastasz ocenami wink
    • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 22.11.14, 17:59
      - Pięknie... tu też OK, tu prawie idealnie. A wątroba [nie znoszę tego słowa smile]
      jakby Pani wcale leków nie brała.

To mój psychiatra, mając w ręku wyniki mojej drobiazgowej morfologii.
      - Tu minimalnie za mało (o jednym z hormonów tarczycy). Ale o 0.1 raptem.

Tu hipochondryk, stąd taka radość.
      Gdyby ktoś chciał wskazówkę, co do w.: zbawienny wpływ mają na nią pu erhy, zwane
      też czerwonymi herbatami. Polecam gorąco, bo poza tym zimą rozgrzewają.
      Byle nie ekspresowe, ale te dobrej jakości.
      • obecna_xyz Dobry początek 04.12.14, 12:49
        Każdy dzień jest dobry na nowy początek choć ja wolę takie ważniejsze np. początek miesiąca, ale może być i czwartek. Dziś wyszłam z łóżka umyłam okno, wyprasowałam i powiesiłam firankę i poszłam do Biedronki. smile Pozdrowienia. Jak u Was z oknami?
        • rainbow_73 Re: Dobry początek 04.12.14, 14:00
          obecna_xyz napisała:

> Jak u Was
          > z oknami?
          Nawet o nich nie myślę. Zużywam płytki zbiornik sił na niezbędne, codzienne czynności.
        • 39.a Re: Dobry początek 04.12.14, 16:46
          Pięknie smile
          Miały być umyte w listopadzie, gdy słońce świeciło pełną gębą,
          zakupiłam wszelkie detergenty do prania zasłon/firan (jestem fanką
          środków czyszczących i zaprzyjaźniam się z paniami w drogeriach;
          uprzejmie donoszę, że właśnie są obniżki świąteczne na wiele takich
          środków, np. cilit bang, 11 zł to nie 27)
          Umyć muszę za kilka dni, wyższa konieczność.

Tymczasem namiętnie gotuję zupy, podobno bardzo jadalne.
          Skończył mi się już repertuar, ugotowałam już prawie wszystkie.
          Humor taki sobie, ale walczę z życiem, walczę.
          Jak w teorii stresu pana S. Potem przyjdzie opad z sił.
          Pozdrawiam Cię smile
          • obecna_xyz Re: Dobry początek 04.12.14, 16:51
            Aniu! Cieszę się,że znajduję Cię w dobrej formie smile
            • 39.a Re: Dobry początek 04.12.14, 20:16
              Się trzymam!
              Ty też i to cieszy!
              Powoli i w górę.

Trochę się kuźwa obawiam tego grudnia, bo ciemno jak w dupie, chyba światełek na balkonie namontuję, żeby migały.
              Codziennie się przełamuję do działań różnorakich, ale też doszłam dziś do wniosku:
              MAM PRAWO MIEĆ DEPRESJĘ! być smutna, przygaszona, małomówna.
              I to wcale nie umniejsza mojej wartości.
              Twojej, innych.

Tradycyjnie w grudniu obdarowuję się prezentami (bo "masz banknot, kup sobie coś" nie bawi, a tak niestety jest).
              Na razie dałam sobie zestaw malutkich saszetek po 15g z białą herbatą.
              • eydur8791 Zostałem... 04.12.14, 23:59
                ... magistrem smile big_grin smile
                • 39.a Re: Zostałem... 05.12.14, 00:38
                  Impreza foremkowa? big_grin

Spełniam za Ciebie toast herbatą. Niech Ci się wiedzie
                  i OGROMNE BRAWA big_grin
                • poetkam GRATULACJE 05.12.14, 08:03
                  https://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif
                • avi_co Re: Zostałem... 05.12.14, 08:08
                  Gratulacje, uściski i buziaki!!!
                  A nie mówiłam?wink
    • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 07.12.14, 19:37
      Mam ciepłą bluzę z kapturem, ciepłe leginsy, kubek z kawą z pianą i dobrze mi.
      Tyle mi na dziś wystarczy smile

Taka myśl mi przyszła do głowy: dbacie o siebie, w sensie np. ciepłego ubierania się?
      Ja kiedyś bardzo nie, ale chyba jestem coraz rozsądniejsza. Nie zawsze.
      • obecna_xyz Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 09.12.14, 15:04
        Ja obecnie ciepło się ubieram. Ty też trzymaj się cieplutko smile
        • chaderka Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 11.12.14, 14:39
          Pozytywnym wydarzeniem dzisiaj jest dla mnie fakt, ze mnie tutaj nie bylo dluzszy czas, a ciagle przybywa milych info smile
    • rainbow_73 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 11.12.14, 14:53
      Kupiłam, wypisałam i wysłałam kartki świąteczne. Kto, poza Wami, zrozumie, że był to wyczyn godny podania do ogólnej wiadomościwink
    • goska1981 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 11.01.15, 18:17
      A ja sobie dzisiaj buty kupiłam. Ładne buty. Kto bogatemu zabroni? 😛
      W CCC są teraz spore przeceny jakby ktoś był zainteresowany.
    • rainbow_73 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 12.01.15, 09:12
      Wstałam w dobrym humorze. Ciekawe, co z niego zostanie do wieczora...
      • kara.mija Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 15.01.15, 15:07
        Nie spóźniłam się do pracy, a nawet byłam ciut wcześniej smile
    • 39.a Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 26.01.15, 02:39
      Re-mi-sja!

Jupii!

Przyszedł spokój, jeszcze bardzo świeży, bo mający parę dni. Mam cichutko tam w środku,
      wygasło również libido i na razie dobrze mi z tym. Dużo rozmyślam, mało mówię.
      Wiem - wczoraj pomyślałam, że cicho w środku pada mi śnieg. Tak bajkowo.

Spokojnie sobie coś tam czynię, na swoją niedużą skalę, potrzebuję dużo czytać. Zdarza mi się uronić łzę przy mądrym, pięknym tekście. Trwaj chwilo...

Poprzednia remisja trwała kilka miesięcy. Oby ta była długa.
      • rainbow_73 Re: Pozytywne wydarzenia każdego dnia 26.01.15, 08:54
        To już radość większego/wielkiego kalibru! Udzieliła mi sięsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka