Dodaj do ulubionych

samookaleczanie ?

18.03.06, 18:00
hej
czy dla chad charakterystyczne jest samookaleczanie sie? ciecie albo inne
przejawy agresji fizycznej wobec wlasnej osoby? czy tez psychiczne
maltretowanie sie? ja np strasznie nienawidze samej siebieuncertain wale glowa w
sciane, uderzam sie w twarz, zaczelam sie ciac, a wszystko dlatego ze emocje
negatywne sa tak ogromne ze nie daje juz radysad
Obserwuj wątek
    • avoid Re: samookaleczanie ? 19.03.06, 12:55
      samookaleczanie, autoagresja nie jest specyficzne akurat dla CHAD czy BPD wink
      jestem pewna, ze wynika to z cierpienia psychicznego, na ktore nie mamy wplywu
      bo nie mamy diagnozy czy nie zazywamy lekow.
      Sa to zdaje sie skrajne formy radzenia sobie z niezrozumieniem wlasnej psychiki
      ale wiem, ze mozna sie tego oduczyc (samookaleczanie moze byc tez nawykiem,
      nalogiem)
      Najlepiej zaczac od wizyty od psychiatry i sie przyznac dlaczego sie tniesz itd
      Emocje negatywne lepiej wyladowac na poduszcze bo predzej czy pozniej kontuzje
      rak daja o sobie znac (zmiana pogody) a o trwalych juz nie wspomne.
      Reasumujac... wiekszosc zaburzen psychicznych moze niesc ze soba chec do
      autodestrukcji.
    • ladaco23 Re: samookaleczanie ? 20.03.06, 16:04
      Mój chadowiec rozdrapuje twarz, były też nakucia.
    • demented_angel Re: samookaleczanie ? 21.03.06, 00:30
      Moja osoba wykazuje zachowania z pod znaku acting-in uncertain agresja kierowana do siebie..autoagresja.. tnę sie od 2óch lat,kiedy ręka była za bardzo pochlastana, wbijałam igłyuncertain również nieraz biję sie po twarzy, wyzywam w myślach od najgorszych.. czasami w zimie otwieram okna, aby się wyziębić.. angażuje sie emocjonalnie z osobami z którymi nie mogę być i bardzo przez to cierpięsad(crying Ja może nie nienawidze siebie (kiedys tak bylo ale minęło) ale uwarzam ze jestem beznadziejna i nic w życiu nie osiągne.. nic mi sie nie uda.. boje sie..sad
      Pozdrawiam Wszystkich, trzymajcie sie.. ja wysiadamsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka