24.08.08, 21:19
Badania pokazują, że bezdzietne kobiety częściej zapadają na nowotwory piersi, cierpią na depresję i mają charakteropatię. Natura was nie faworyzuje BzW!
Obserwuj wątek
    • trolobojczyni Re: Badania 24.08.08, 21:53
      I nie odbierajcie tego jako ataku, ja pomimo tego, że kocham swoją córę nad życie, to wyznaję zasadę big_grinzieci są jak pierdnięcia, można wytrzymać tylko z własnymi: Nie lubię dzieci tongue_out
      • 24689l7 Re: Badania 24.08.08, 22:58
        Moja droga, na depresje mozna rowniez zachorowac bedac dzietna, powiedzmy
        niewdzieczne, zepsute dzieciary, które odwróciły się od ciebie tyl kiem i inne
        przykre historie. Nie strasz mnie tu nowotworami ani innymi paskudztwami bo to
        bynajmniej nie zdopinguje mnie do rozmnażania się. Jest wiele bezdzietnych
        kobiet z wyboru które czuja sie szczesliwe i spełnione. Wole poswiecic swoj czas
        dzieciom z domu dziecka a nie kierowac sie egoistycznym tokiem rozumowania typu:
        "te dzieci kocham, bo moje, tamte mi powiewaja bo obce. Obce dzieci to potwory,
        moje dziecko to cud." Już kilka mamusiek wypowiedziało się w podobnym tonie. uncertain
        • trolobojczyni Re: Badania 24.08.08, 23:32
          I tak jest przeludnienie, ja tylko przytaczam obiektywne dane tongue_out Najwyraźniej musisz mieć powód, by swoich genów nie powielać (aż takie trefne?). Skoro odebrałaś to jako atak altruistko, to chyba coś jednak boli w tej decyzji...
          • katja_24 Re: Badania 25.08.08, 10:21
            Przeciez urodzenie dziecka tez powoduje wiele dolegliwosci
            komplikacji, niektore wychodza dopiero "na starosc".
            • trolobojczyni Re: Badania 25.08.08, 11:16
              No właśnie zdarza się. Myślę, że trzeba odwagi by zdecydować się na "nieposiadanie". Jednak potem brak perspektyw na starość, samotność w domu opieki...Chyba najgorsza jest ta samotność... To egoizm powoływać na świat dziecko, jako inwestycję, jednak to naturalne - inwestujesz w swoje geny.

Nie chcę nikogo obrażać (chyba, że nazwie się mnie "mamuśką" tongue_out), tylko zwykła, ludzka, niechlubna ciekawość.
              • katja_24 Re: Badania 25.08.08, 11:40
                Zdarza sie, czy li patrzac pod katem zdrowia i tak zle, i tak
                niedobrze smile
                Jesli ciekawi Cie,czy boje sie chorob spowodowanych brakiem dziecka,
                to powiem Ci, ze bardziej przerazaja mnie nastepstwa ciazy.
                • trolobojczyni Re: Badania 25.08.08, 11:58
                  Fakt, i tak źle i tak niedobrze smileChociaż nie zauważyłam negatywnych skutków u siebie. Świetnie, że są ludzie świadomi faktu, że nie podołali by wychowaniu dziecka. Duży plus za odpowiedzialność, ale ten strach przed byciem samym na świecie nie dawałby mi spać.
                  • 24689l7 Re: Badania 25.08.08, 12:54
                    A nawet jesli boli, to czemu miałabys z tego drwic? Nie znasz mojej przeszłosci
                  • gringo68 Re: Badania 25.08.08, 12:54
                    spoko, są koty...
                  • katja_24 Re: Badania 25.08.08, 13:48
                    Tu nie hodzi o to, ze ja czemus nie podolam. Ja po prostu nie mam
                    ochoty na takie zobowiazania.
                    N razie nic ci nie jest, poczekaj do 60-tki
                    • trolobojczyni Re: Badania 25.08.08, 14:21
                      A co się wtedy może stać? Macica mi wypadnie? Jeżeli ktoś nie może wyrzec się wolności to nie podoła, proste. Za to mam fragment o tym jak dobrze mieć dzieci...

"Endometrial cancer and breast cancer share some of the same risk factors (Elwood et al., 1977; Hulka et al., 1980). Factors predisposing to both diseases include high socioeconomic status, never having given birth"

"Multiple births have been linked to a decreased risk of endometrial cancer, with women who have had four or more children having only one-third the risk of women who have never had children."
                      • gattara Re: Badania 25.08.08, 15:16
                        A nie znacie, przypadkiem, drogie dyskutantki, osób starszych,
                        mających dorosłe dzieci, które to dzieciątka wypięły się na swoją
                        mamusie, przeważnie już wdowę, która to wegetuje z nędznej
                        emeryturki czy renciny, a dzieci, nieżle sytuowane, mają to gdzieś?
                        Ja osobiście znam dwa takie przypadki, choc krąg moich znajomych nie
                        jest ogromny.
                        • katja_24 Re: Badania 25.08.08, 16:10
                          Ja na szczescie nie znam, ale wiem, ze sa takie przypadki.
                      • katja_24 Re: Badania 25.08.08, 16:10
                        A podobno mialas nas nie oecniac, a widze zakamuflowane obelgi w
                        kazdym zdaniu...
                        • 24689l7 Re: Badania 25.08.08, 18:32
                          No niestety, to jest własnie ten ich "subiektywny obiektywizm". uncertain
    • twojafantazja Re: Badania 27.08.08, 11:49
      A kobiety dzietne częściej chorują na nowotwory macicy,a jeżeli na dziecko
      zdecydowały się późno to mają taką samą szansę zachorowania na raka piersi jak
      bezdzietne.
      Poza tym częściej zdarza im się wysiłkowe nietrzymanie moczu
      i pękniecie zwieraczy w odbycie smile

• sibeliuss Re: Badania 27.08.08, 11:56
        Ten odbyt to od analu w czasie ciąży?
        • twojafantazja Re: Badania 27.08.08, 12:03
          Chyba od pękniecia w trakcie porodu.
          • des4 Re: Badania 27.08.08, 13:49
            hmmm...na temat nietrzymania zwieracza w odbycie powinni
            wypowiedzieć się forumowi eksperci, hehe...
            • sibeliuss Re: Badania 27.08.08, 14:20
              des4 napisał:

> hmmm...na temat nietrzymania zwieracza w odbycie powinni
              > wypowiedzieć się forumowi eksperci, hehe...
              --
              Pisz jak to jest u ciebie, wszak sama pisałaś, że trzeba zaczynać od
              siebie.
              • keltoi Sib, a coś Ty... ;) 31.08.08, 04:51
                Niezależnie od płci i miejsca dostępu, des to już dawno nic i nikt. ;D

Weź lepiej nic nie mów, bo jeszcze posłucha i szlag jego/ją trafi. Chcesz mieć sierotki na sumieniu? :rotfl:
    • karolina331 Re: Badania 31.08.08, 13:19
      Na raka piersi lub szyjki macicy umrze do roku 2020 co siódma
      dzisiejsza dwudziestoparolatka i nie ważne jest, czy będzie dzietną
      czy nie. Rak jest chorobą DZIEDZICZNĄ, w Polsce zbyt późno wykrywaną
      ze względu na brak dostatecznych badań profilaktycznych (bezpłatnych
      i łatwo dostępnych).

BzW jako zamożniejsza, mająca więcej czasu i bardziej dbająca o
      SIEBIE i swoje zdrowie na takie badania chodzi bez wątpienia co
      roku, a więc wykrycie u niej raka we wczesnym stadium, pozwalającym
      na całkowite wyleczenie - jest o 80% wieksze, niż u dzietnej:
      zajętej kłopotami z rodziną, zabieganą i nie mającą pieniędzy na PET.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka