Dodaj do ulubionych

cholestaza -.......

14.10.10, 18:28
Witajcie

Właśnie wczoraj okazało się, że będziemy mieć drugie dzieciątko. Radość i szczęście ale i strach niepewność i lęk.
Mamy do Was pytanie Drogie mamy czy któraś z Was przechodziła w pierwszej ciąży holestaze i powtórzyła się w drugiej bądź nie. z informacji które posiadamy prawdopodobieństwo powtórzenia się w drugiej ciązy cholestazy jest duze.
Jeśli macie jakieś dobre wiadomości to bardzo prosimy i wieści
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: cholestaza -....... 14.10.10, 18:54
      Łukasz, nie wiem, jak to jest z cholestazą, ale gratuluję i życzę Wam tym razem wielkiego donoszonego smile
      • tolka11 Re: cholestaza -....... 14.10.10, 19:15
        Moja bardzo bardzo bliska przyjaciółka. W pierwszej ciąży cholestaza poród w 24tc i niestety. W 2 ciąży cholestaza poród w 32tc 1500 gr. I teraz zdrowa fajna czterolatka. Druga ciąża spędzona w szpitalu, ciężka postać cholestazy, leki, których w ciąży przyjmować nie wolno, ostatnie dni (leżałam z nią z tym moim konfliktem akurat) jej stan bardzo zły.
        Ale finał szczęśliwy.
    • nastjaa Re: cholestaza -....... 14.10.10, 19:35
      Gratulujęsmile

Ja Was niestety nie pocieszę. Poradzę jednak, żebyście jak najszybciej szukali bardzo dobrego specjalisty. Cholestaza powtarza się prawie zawsze dlatego musicie trzymać rękę na pulsie. Wszystkie osoby, które znam (i w realu i wirtualnie) jeżeli mialy cholestazę to przechodziły ją powtórnie. Na szczęście wszystkie te osoby mają zdrowe dzieciaki, aczkolwiek nie zawsze donoszone.
    • szczesliwi_rodzice Re: cholestaza -....... 14.10.10, 19:43
      Dzięki za wszystkie dobre i mniej dobre informacje.

Aż strach pomyśleć ze to dopiero jakiś 3 tydzień i jeszcze tyle tygodni w stresie.

Ale musi być dobrze smile
    • fossetta Re: cholestaza -....... 14.10.10, 20:55
      W obu ciążach miałam cholestazęsad
      Na szczęście za pierwszym razem urodziłam o czasie zdrowe dziecko, za drugim razem w 40-tym tyg.jeszcze dorodniejszesmile
      Ostatnio pani ginekolog powiedziała mi, że jak ktoś raz miał cholestazę i jest w kolejnej ciąży, żeby zapobiec należy zastosować dietę wątrobową...Nie wiem czy to prawda, bo ja na diecie byłam i jakoś mnie to nie przekonuje...
      Życzę powodzeniasmile
      • szczesliwi_rodzice Re: cholestaza -....... 14.10.10, 21:07
        Dziękujemy Wam za cenne informacje smile z których wyciągamy te pozytywy
        Dzieki
    • martha_sz2 Re: cholestaza -....... 14.10.10, 21:46
      Nie znam się na tej chorobie, ale gratulacje i życzę wszystkiego dobrego smile
      • martha_sz2 Re: cholestaza -....... 14.10.10, 21:47
        aaa i proponuję forum Trudna ciąża, tam dziewczyny opisują różne przypadki.
        Powodzenia!
    • kiri77 Re: cholestaza -....... 15.10.10, 09:49
      Gratuluje !!!

trzymam kciuki i podaje link moze tam sie cos dowieciesmile
      forum.gazeta.pl/forum/w,20515,38813910,38813910,Cholestaza_wespre_rozwieje_watpliwosci_jak_moge.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka