Dodaj do ulubionych

Łuski gipsowe-szpital w Zagórzu

09.03.11, 18:39
Witam pytanie dotyczące tego jak to wygląda w tym szpitalu?
Byliśmy u dr Bonikowskiego i zalecił nam podaż botuliny + łuski gipsowe ( mamy MPD do końca nie wiadomo jakie-w tej chwili w badaniu fiz. odchylenia w lewej nóżce i dosłownie slad w prawej) , ze względu na to że jesteśmy z daleka mamy mieć to wszystko w jednym dniu.
Czy ktoś tam miał robione łuski -jak to wygląda technicznie i finansowo, co jest potrzebne.
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi opinie nt. tego szpitala.Aśka
Obserwuj wątek
    • eda321 Re: Łuski gipsowe-szpital w Zagórzu 10.03.11, 13:22
      My jesteśmy w trakcie tego samego "procesu". Dużo jeszcze nie wiem, ale to co juz wystapiło u nas to opisuję:
      Byliśmy na wizycie u Bonikowskiego w Zagórzu na początku marca i też zalecił botulinę i łuski. Też jesteśmy z dość daleka (jedziemy tam 4 godziny), ale nam się fartnęło bo w tym samym dniu byli w Zagórzu technicy z firmy z W-wy robiącej łuski i od razu wzięli odlew z nóżek Błażeja. Nasze łuski mają kosztować 1500 zł (po 750 zł jedna). Z tego musieliśmy zapłacić 50% w ciagu 7 dni od pobrania odlewu czyli 750 zł. NFZ ma zrefundować 1000 zł. U nas wniosek na łuski wystawia Bonikowski i my mamy go "podbić" w naszym regionalnym NFZ i potem wysłać do firmy robiącej łuski. Oni formalnie mają załatwić resztę z NFZ i po wpłynieciu z NFZ pieniędzy mają nam oddać 250 zł z zaliczki. Czyli generalnie my płacimy 500 zł. Przymiarkę łusek mamy mieć na początku kwietnia. I tu chyba znowu nam się fartnie bo pan z firmy robiacej łuski ma przyjechać do Szpitala Rehabilitacyjnego w Ameryce. My jesteśmy z Olsztyna a więc do Ameryki mamy blisko (jakieś 30 minut jazdy). W innym przypadku przymiarka musiałaby sie odbyć w W-wie albo Łodzi. Potem na 21 kwietnia jesteśmy zapisani w Zagórzu na analizę chodu i tego samego dnia na botulinę. Łuski też mamy odebrać w tym terminie ale już z W-wy. Tak to u nas technicznie wygląda. Nie wiem skąd jesteś, ale ta firma od łusek ma też gdzieś w Polsce oddziały. To może Ci podpasuje. My orientowaliśmy sie też u innych firm robiących łuski ale ceny są chyba zbliżone. Różnice ok. 50-100 zł na łusce. Nasza rehabilinantka polecała nam firmę z Wrocławia - współpracują tu w Olsztynie z jednym sklepem. U nich koszt jednej to 650 zł. Ale z kolei Bonikowski nas do nich delikatnie zniechęcił i zdecydowaliśmy sie na to z W-wy. Jakbyś chciała dokładniejsze namiary na te firmy to służę pomocą.
      • jtk17 Re: Łuski gipsowe-szpital w Zagórzu 11.03.11, 21:06
        To sie spotkamy na botuliniesmilemy też mamy 21 kwietniasmile
        Ja jak rozmawiałam z dr to ustaliliśmy, że jak będziemy w ten dzień to nagra technika żeby zrobić odlew nóżek.A jeżeli chodzi o ten wniosek to wam wypełniał w dniu odlewu? czy wcześniej?
        My jesteśmy z drugiego końca Polski smile z Nowego Sącza,pozdrawiam serdecznie.
        • eda321 Re: Łuski gipsowe-szpital w Zagórzu 12.03.11, 13:09
          Ale się nam zgrało! Fajnie że się poznamy. Jesli chodzi o wniosek to normalnie daje go w trakcie wizyty. My byliśmy w terminie kiedy Szpital w Zagórzu coś tam zmieniał w kwestich formalnych i nie mieli jakiegoś tam numeru z NFZ niezbędnego do wystawienia takiego wniosku na łuski. Jesteśmy umówieni, że jak ten numer już dostaną to wniosek mają nam wystawić i przesłać pocztą. Pozdrowienia.
          • marter74 Re: Łuski gipsowe-szpital w Zagórzu 14.03.11, 10:03
            My do Zagórza jeżdzimy prawie rok,mieliśmy już 2 razy podawana botulinę w nogi i jesteśmy zadowoleni z Zagórza.Na odlewy jeździliśmy do Warszawy,NFZ zrefundował 1000 zł i 750 zł sami dopłacaliśmy,jeszcze raz pojechaliśmy na przymiarkę,a odbiór był pocztą,jeszcze potem raz była poprawka jak byli technicy w Zagórzu.My mamy wizytę 5.04 i analizę chodu więc może i my też będziemy mieć botulinę w tym terminie?Odnośnie wniosku byliśmy w NFZ i z wypełnionymi papierami pojechaliśmy do zakładu,a wcześniej lekarz nam wystawił na wizycie.
    • edulka89 Re: Łuski gipsowe-szpital w Zagórzu 06.09.11, 15:50
      Dziewczyny a od czego zaczac?
      Tez chcemy malemu podac botuline, zaproponowala nam to nasza rehabilitantka i polecila szpital w Zagorzusmile
      Jak sie zapisac do dr. Bonikowskiego? Gdzie przyjmuje? Jest to wizyta na nfz czy prywatnie(jaki koszt?)?
      Ile sie czeka na wizyte?Ile w sumie czeka na podanie botuliny?

Pomozcie plisssskiss
      • eda321 Re: Łuski gipsowe-szpital w Zagórzu 06.09.11, 21:58
        My jesteśmy juz po botulinie. Naszemu synowi pomogła i generalnie jesteśmy zadowoleni. My najpierw byliśmy na wizycie u Bonikowskiego w Zagórzu w ramach NFZ - zapisalismy się na konsultację (nr telefonu 22 789 90 06 wew. 126). Po wizycie to on zlecił nam botulinę (wystawił skierowanie) i łuski na nogi. Na konsultacje czekaliśmy 1,5 m-ca ale był to początek roku nie wiem jak teraz kolejki. Potem na botulinę mielismy czekać kolejne 2 m-ce (w praktyce przeciągnęło się nam ale to przez chorobę Błaża). Z tego co wiem przyjmuje on też prywatnie w Aninie i Ursynowie (ale tam nie byliśmy bo załapalismy się na NFZ). Mam telefony do tych prywatnych gabinetów, jeśli potrzebujesz ich to podaj maila i mogę Ci przesłać.
        • edulka89 Re: Łuski gipsowe-szpital w Zagórzu 09.09.11, 10:31
          tak bardzo bym prosila o nr tel do gabinetow prywatnych..a nie wiesz moze czy z gabinetu prywatnego tez moze dac skierowanie na botuline i te luski?bo botuline podaje sie w szpitalu w Zagorzu na nfz? i nie wiesz moze ile kosztuje wizyta u niego prywatnie?
          • eda321 Re: Łuski gipsowe-szpital w Zagórzu 09.09.11, 22:19
            Niestety tematu wizyt prywatnych "nie przerobiłam", stąd nie wiem ile kosztuje wizyta i czy po skierowaniu z prywatnego gabinetu można dostać botulinę na NFZ. Numery do prywatnych gabinetów: Warszawa Ursynów 22 812 15 15 i W-wa Anin 22 619 94 25. A próbowałaś w Zagórzu umowić konsultację z Bonikowskim w ramach NFZ? My zaczeliśmy od tego i naprawdę bylismy zadowoleni - poświęcił nam dużo czasu (wizyta trwała ok. 40 min.), obserował Błaża, doradzał i odpowiadał na mnostwo naszych pytań. Nawet sie zdziwiłam że na NFZ to jeszcze może być tak ok.
            Ps. Najlepsze życzenia dla synka bo chyba jutro 2 urodziny (zajrzałam na Wasz blog). Zdrówka przede wszystkim.
            Pozdrawiam
            • edulka89 Re: Łuski gipsowe-szpital w Zagórzu 12.09.11, 20:51
              Dziekujemy bardzo za zyczeniasmile Owszem synek jutro obchodzi drugie urodzinkismilesmile Bardzo Ci dziekuje rowniez za nr telefonowsmile Jutro zadzwonie, moze akurat sie udasmile Choc pewnie juz nie ma wolnych miejsc do konca rokusad..Wtedy pewnie sprobuje prywatnie..Dziewczyny a moze ktoras z Was byla u Bonikowskiego prywatnie? Nie wiecie czy na prywatnej wizycie mozna dostac skierowanie na botuline na NFZ???sad Plusem prywatnej bedzie na pewno to, ze dostaniemy sie na pewno w tym rokusmile
    • 87iwona Re: Łuski gipsowe-szpital w Zagórzu 12.10.14, 13:00
      Witamsmile mamy również zalecane łuski i botuline, mamy obawy przed podaniem czy oby na pewno będzie poprawa, dziecko ma taki sam problem jak wasze.Bede bardzo wdzięczna o opinie na ten temat.Tez jesteśmy z Nowego Sącza pozdrawiam Iwona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka