Dodaj do ulubionych

refundowane pieluchy

28.05.12, 23:02
Calineczka moja skończyła 3 latka,w związku z tym dostałam zlecenie na pieluchy anatomiczne-(Panią dr prosiłam o pieluchomajtki,a wpisała pieluchy anatomiczne a ja nie wiedziałam jeszcze wtedy jaka miedzy nimi jest różnica....)
Załatwiłam wszystko w NFZ-cie i pojechałam wykupić pieluchy-do sklepu medycznego.Pani powiedziała mi że rozmiaru na dziecko 8kg. nie mają w ogóle i wytłumaczyła mi czym różnią się pieluchy anatomiczne od pieluchomajtek....I tutaj mam do Was pytanie.Czy są tak małe rozmiary tych pieluch w sprzedaży i czy one nadaja się dla takiego malucha (nie chodzącego)??? Jesli tak ,to czym je "zabezpieczać" ?
Obserwuj wątek
    • agajedi Re: refundowane pieluchy 29.05.12, 11:41
      My na tę refundację dostajemy Pampersy w odpowiednim dla Marysi rozmiarze
      • mamusianatusi Re: refundowane pieluchy 29.05.12, 16:43
        Byłam w aptece i okazało się że musze w pierwszej kolejności pojechać do neurologa i przeprawic zlecenie na pieluchomajtki,a po drugie refundowane sa niby tylko pieluchy tena i seni-jedne od 11kg,a drugie od 12,poza tym musze za te od 12kg zapłcić za 60 sztuk 19zł,a za te od 11zł za 60 sztuk 24zł musze zapłacić.Paranoja-nie dosyć że za duże to jeszcze praktycznie zerowa refundacja,bo za dada 54sztuki w Calineczki rozmiarze płace 29zł....
        A jakie Ty pampersy kupujesz i na ile sztuk miesiecznie masz zlecenie?Ja dla Krzysia kupowałam pampersy happy i za 60sztuk płaciłam 18zł,ale niby teraz happy nie sa refundowane...

agajedi napisała:

> My na tę refundację dostajemy Pampersy w odpowiednim dla Marysi rozmiarze
    • madasia Re: refundowane pieluchy 30.05.12, 20:59
      warto obdzwonic apteki i sklepy, ktore maja podpisane umowy na refundacje pieluch.
      u nas roznice w zakupie wiekszych pieluchomajtek wychodzi okolo 20 zl za 180 sztuk na kwrtal, wiec na rok 80 zl. a sa to same pieluchomajtki, tylko zakupione ulice dalej od naszego domu. warto porownac ceny i rozne pampki
    • agajedi Re: refundowane pieluchy 31.05.12, 12:11
      W sklepie z zaopatrzeniem medycznym kupujemy za 25 zł 60 pieluch firmy Pampers. Potem z fakturką za te pieluszki do PCPR (u nas MOPR) i zwracają tę kasę bez problemu. Moja Marysia nosi teraz rozmiar 4. Trochę nie rozumiem po co kombinujesz z tymi pieluchomajtkami seni. To neurolog nie może normalnego zlecenia na pieluchy wypisać?
      • mamusianatusi Re: refundowane pieluchy 31.05.12, 13:46
        agajedi napisała:

> W sklepie z zaopatrzeniem medycznym kupujemy za 25 zł 60 pieluch firmy Pampers.
        > Potem z fakturką za te pieluszki do PCPR (u nas MOPR) i zwracają tę kasę bez p
        > roblemu. Moja Marysia nosi teraz rozmiar 4. Trochę nie rozumiem po co kombinuje
        > sz z tymi pieluchomajtkami seni. To neurolog nie może normalnego zlecenia na pi
        > eluchy wypisać?

Kombinuję? No wiesz w Warszawie,czy Poznaniu nie mieszkam,więc nie mam tego czego bym chciała....U nas w aptekach są jedynie pieluchy seni i tena a sklep medyczny?-najbliższy jest w Pile-to jakieś 70km od nas uncertain więc jak widać wyboru nie mam...Neurolog oczywiście zlecenie zmienić może i pewnie zrobiłby to bez problemu,ale my mamy problem z dojazdem ,bo do neurologa jak z resztą wszędzie mamy daleko.....Fajnie jest mieć pfron i inne blisko.Ja by dojechać do tej placówki więcej na paliwo wydam niż te pieluchy kosztują.Ot właśnie dlatego "kombinuję"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka