Dodaj do ulubionych

Synagis Wrocław

22.09.14, 13:58
Drodzy Rodzice,
Czy ktoś podawał może synagis odpłatnie we Wrocławiu? Nie przysługuje nam niestety refundacja i chętnie przeczytałabym o Waszych doświadczeniach:
- gdzie we Wrocławiu kupiliście lek?
- gdzie lek był podany i jak to wyglądało organizacyjnie?

Wiem, że wątków o synagisie było sporo, ale nie znalazłam tam informacji o Wrocławiu (może źle szukałam...) Będę wdzięczna za wszelkie informacjesmile
Obserwuj wątek
    • macumi Re: Synagis Wrocław 23.09.14, 07:30
      Z doświadczeń z podobnymi lekami mogę Ci poradzić, żebyś przede wszystkim podzwoniła i skontaktowała się z reprezentantem handlowym (AstraZeneca to pewnie rozprowadza, bo do nich należy teraz firma, która opracowała synagis) - on Ci wskaże aptekę, dogada się odnośnie prowizji tejże (bywa, ze apteki chcą swoja dolę od takich leków, ale reprezentanci zwykle dbają o najniższą cenę). Być może też dowiesz się, gdzie to podać.

Poradzić odnośnie podawania "nie na nfz" mogą też dziewczyny z forum pewnie. W ostatecznej ostatecznosci masz we Wrocławiu prywatny szpital emc, i gdyby były kłopoty z podaniem, uderzałabym tam - może się zgodzą podać.

Lek powinien zostać w aptece do momentu podania, chocby dlatego, że jeśli dziecko si pochoruje (odpukać) i nie podacie całej dawki, resztę mozna odsprzedać innemu rodzicowi.
      • alice.walker Re: Synagis Wrocław 04.10.14, 13:18
        Dziękuję za odpowiedź, będę działać smile
    • bijou82 Re: Synagis Wrocław 05.10.14, 17:26
      Podawaliśmy 6 lat temu nie na nfz, sprowadzał nam przedstawiciel medyczny firmy Abbot, dostarczył do apteki, stamtąd odebraliśmy lek i zaszczepiono Małą w przychodni przyszpitalnej w której była szczepiona, po wcześniejszym umówineiu się, oczywiście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka