Dodaj do ulubionych

A co myślicie o nakładce na sedes zamiast nocnika?

10.11.05, 13:47
jw.
Właśnie zastanawiam się nad kupnem takowej, ale jak to się sprawdza w
praktyce?
Zawsze odpadłoby szorowanie nocnika, bleee...
Obserwuj wątek
    • uma76 Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 10.11.05, 14:03
      To Iguś już woła na nocnik?
      Jak to zrobiliście?!? Pomocy - my też chcemy!!!!
      • mamaigora1 Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 10.11.05, 14:52
        A gdzie tam, nie woła, ale tak pytam bo mąz juz dziś chce koniecznie kupic te
        nakładkę
    • tiya Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 10.11.05, 14:11
      Wszystkie, które wpadly mi w ręce nie maja możliwości "zaczepienia" o "doroslą"
      deske, wiec dziecko na nich sie slizga. No chyba, że siedzi prosto i sie nie
      kreci. Przymierzaliśmy w domu i niewypal. Mloda o malo nie spadla.
      • mamaigora1 Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 10.11.05, 14:53
        Nie maja zaczepów, no co TY?

ja pamietam swoją, komunistyczna , biała nakładke i miała... no zobacz idziemy
        z postepme jednym słowem
    • konszacht Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 10.11.05, 15:29
      A ja myślę Jolu, że to świetny pomysł. My juz zakupiliśmy. Moja siostra
      wychowała dwoje dzieci na desce - rewelacja - nie trzeba szorować nocnika a i
      dzieciaki cieszą się, że robią "to" jak dorośli. Polecam.
      • hanti Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 10.11.05, 16:05
        pewnie że to wygodniejsze Kuba uwielbiał nakładkę i tylko z niej korzystał. Ale
        Karolka korzysta z nocnika, ona się boi kibelka, chyba za duża przestrzeń pod
        pupą wink)) także do tematu trzeba podejść ostrożnie bo niektóre dzieci nie lubią
        nakładek POWODZENIA smile))
      • mamaigora1 Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 10.11.05, 18:04
        Justyna, Ania,
        a jakie Wy macie nakładki bo mysmy dzisiaj jedna przymierzali i tak jak pisała
        Tiya ona sie po prostu na desce sedesowej ryla, chyboce czy jak by tego nie
        nazwać - nie jest stabilna ;-(
        Przymierzlismy taka Disneya za ok. 40 PLN
        • zorka7 Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 11.11.05, 08:28
          Moja chrześniaczk ama taką nakładkę z bebe confort - ponoć jest rewelacyjna.
          • hanti Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 11.11.05, 09:53
            Zorka ma rację bebe confort jest świetna, bo nie wygląda tak jak nocnik bez dna
            (jak większość nakładek) tylko stanowi wypełnienie dużej deski, no i świetnie
            wpina się w dużą deskę. Ta nakładka ma tylko jeden mankament-cenę, ja za nią
            zapłaciłam dwa lata temu 80 zł uncertain
            • mamaigora1 Nakładka bebe-confort 15.11.05, 09:13
              szukalam w necie i chyba juz nie produkują, jaka szkoda ;-((((
    • basiaf1 Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 15.11.05, 12:48
      Dziewuchy, a jakie wy macie te nakładki??? moja faktycznie nie ma zaczepów ale
      wkłada się ją pod deskę sedesową i nic wtedy się z nią nie dzieje. jest
      stabilna. nie wiedziałam , że wogóle sa nakładki na deskę, myślałam , że
      wszystkie pod. może i wy takie macie?? spróbujcie.
      pozdrawiam
      b.
      a , i moja kosztowała 14 zł.smile)
      • hanti Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 15.11.05, 13:32
        taką też miałam, ale wielki zadek mojego synka nie mieścił się w nią i siuśki
        lądowały poza kibelkiem, a pozatym nakładka była wygodniejsza, bo to poprostu
        wpinałam w deskę nie musiałam wkłądać pod nią smile
        Ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia smile
      • tiya Baśka :)))) 15.11.05, 17:04
        Oświeciłaś mnie, kobieto!!!! Ale ze mnie duren. Nie pomyślałam, że to tak może
        dzialac smile))Jeszcze raz spróbuję z tą na(pod?)kładką smile
    • konszacht Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 15.11.05, 15:09
      Ja mam też taką zwykłą, kupioną w supermarkecie za 15 zeta. Jest zakładana pod
      a nie na deskę. Wydaje się być w miarę stabilna. Na razie używamy jej tylko
      tak "na niby", dla zabawy. Amelka coraz częściej domaga się, żeby na niej
      siedzieć.
    • emilka74 Re: A co myślicie o nakładce na sedes zamiast noc 18.11.05, 09:34
      Odnośnie nakładki dowiedzieliśmy się od pani psycholog że czasami dzieci mają
      lęk przestrzeni siedząc na wysokości i zasugerowała żeby podkładać coś pod
      nogi,tak aby nie wisiały tylko opierały się na czymś.Ale sami jeszcze nie
      próbowaliśmy.Powodzonka i duuużej kupywink
      mama Emi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka