bea_7 26.11.05, 00:59 Witam, Nasz synek ma juz 5 miesięcy i zastanawiam się, czy nadal może pić Bebilon Pepti 1 czy może powinnam już zmienić mleko na Pepti 2? Dodam, że Michałek ma 5 miesięcy, a wieku skorygowanego 3 miesiące. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola75 Re: Zmiana Bebilonu Pepti 1 na Pepti 2 ??? 26.11.05, 10:10 A jaka jest waga Synka?? Odpowiedz Link
bea_7 Re: Zmiana Bebilonu Pepti 1 na Pepti 2 ??? 26.11.05, 11:45 Michałek waży obecnie 6500g, ładnie przybiera na wadze Odpowiedz Link
agulka2525 Re: Zmiana Bebilonu Pepti 1 na Pepti 2 ??? 26.11.05, 13:18 My przeszliśmy na Bebilon Pepti 2 jak Szymek skończył 6 m-cy i ważył ponad 7 kg. Zrobiliśmy to oczywiście po konsultacji z naszą Panią Doktor Odpowiedz Link
wiki90 Re: Zmiana Bebilonu Pepti 1 na Pepti 2 ??? 27.11.05, 22:55 czesc,jestem w trakcie zamiany 1 na 2,corka wazy 5 kg i tak jak twoj synek ma 5 miesiecy,urodzila sie z waga 980 w 31 tyg.jak narazie nie mamy zadnych problemow z ta zamiana,mieszam jej jedynke z dwojka wg.rozpiski z puszki.wypija maksymalnie 120ml co trzy godziny,w nocy budzi sie ok.1 i spi do 6.a jak twoj synek czy duzo wypija?i jak czesto?pozdrawiam,aga Odpowiedz Link
bea_7 Re:Do Wiki90:) 27.11.05, 23:50 Mój synek urodził sie w 30 tyg. z wagą 1280g. Na Bebilon Pepti przeszliśmy 2 miesiące temu, bo dostał krostek na buzi. Wcześniej był na Nenatalu i Bebilonie1. Pepti początkowo wcale nie chciał pić, pluł i płakał, trwało to, kilka dni, teraz wypija je bardzo chętnie. Dlatego trochę stresuję się przejściem na Pepti2. Michaś wypija 5 porcji po 150-180 ml co 3 lub 4 godziny i też robi sobie dłuższą przerwę nocną. Pije tylko mleczko, bo pediatra zaleciła nam, żeby do skończenia 6 miesiąca nie wprowadzać nowych pokarmów. A czy Twoja córeczka ma juz urozmaicona diete czy tez tylko mleczko? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
wiki90 Re:Do bea_7:) 28.11.05, 21:10 czesc,co do diety to wlasnie wprowadzam zupki zaczelam od samej marchewki,dzisiaj pierwszy raz.chcialam zaczac dopiero od stycznia ale ze wzgledu na niedobor fosforanow wyszlo szybciej.oczywiscie zalecila tak pediatra.na razie tylko dwie,trzy lyzeczki ale zasmakowalo!a jak rozwija sie twoj synek,czy masz rehabilitacje jesli tak to jaka metoda?my musimy cwiczyc dwa razy dziennie i do tego jeszcze vojta.ale pomalutku juz widac poprawe.tylko w moim miescie (bydgoszcz)kiepsko z poradniami rehab.,jest tylko jedna! pozdrawiam,aga Odpowiedz Link
bea_7 Re:Do wiki90:) 29.11.05, 01:49 To super, że Twoja córeczka zajada już sie marchewką! Michaś musi jeszcze poczekac na nowości w jadłospisie, ale na Święta wreszcie dostanie cos innego niz tylko to nudne mleczko Kończy pół roczku jeszcze przed Świętami Teraz braki uzupełniami witaminkami w kroplachj i Hemoferem. Synus ma rehabilitację, jeździmy do innego miasta, bo u nas tez kiepsko z taka poradnią. Ma wzmozone napięcie mięśniowe i asymetrię, ale teraz jest juz duzo lepiej. W domu ćwicze z nim metodą Bobath. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
madziulaz Zmiana Bebilonu Pepti 02.12.05, 13:46 u nas ze zmiana nie bylo problemow..postepowalam zgodnie z tym co na opakowaniu, wiec stopniowo przyzwyczajal sie Mati do nowego smaku.. Zastanawia mnie to ze lekarz kazali sie Wam, wstrzymywac z rozszerzaniem diety.. Ja dzien po skonczeniu przez Mateusza 4 miesiecy (wiec w pierwszym dniu 5 miesiaca) dalam mu marchewke, potem ziemniaki, marchew+ziemniaki, jablko itd. wiec prz zmianie Pepti 1 na 2 on juz jadl inne pokarmy.. Samego bebilonu Pepti nawet nie tknie, tylko z dodatkiem kaszek Dzisiaj wlasnie konczy 7 miesiecy, zjada 2 razy dziennie kaszke na Bebilonie, obiadek, owoce (2 razy), sok..i tyle.. nawet zastanawiam sie czemu tak urocil mleczne posilki... Pozdrawiam serdecznie magda Mateuszek (02-05-2005) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=31335862&a=32411725 Odpowiedz Link
bea_7 Re:Do Madziulaz:) 03.12.05, 09:48 Zalecenia pediatry tłumaczę sobie tym, że jak Michas skończy 6 miesięcy to będzie miał 4 miesiące wieku skorygowanego, więc może stąd to opóźnienie. Mam pytanie apropo wprowadzania nowych pokarmów. Kiedy zaczęłaś podawać soczki, np. soczek jabłkowy, marchewkowy itp.? Czy najpierw były soczki czy od razu gotowana marchewka? Skoro Twój synek też jest na Pepti to rozumiem, że ma tez problemy alergiczne, jak zniósł wprowadzanie nowego jedzonka? Obyło się bez wysypki? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
madziulaz Re:Do Madziulaz:) 06.12.05, 14:07 Hej u nas, w zwiazku z tym ze Mati nadgonil rówieśników donoszonych (niektorzy mowia ze nawet przegonil- 7 mies.8 kg.69 cm), nigdy nie bylo mowy o wieku korygowanym i w zwiazku z tym nie mam zadnych opoznien z wprowadzaniem innych pokarmow niz mleko. Soki- wprowadzalam na rowni z marchewka i jablkiem..ale nie przypadly mu zbytnio do gustu, woli nektary, a do picia wode przegotowana (w kazdych ilosciach..opijus) Problemy alergiczne u Mateusza objawialy sie pojawieniem krwi i sluzu w kupce..nie mial ani grama wysypki..( mial 3 miesiace i ja sie objadlam twarogu a wtedy go jeszcze karmilam) Za to teraz jak kupilam Enfamil, skora na piszczelach zrobila sie sucha..wiec zostaje jeszcze przy pepti.. Pozdrawiam Magda forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=31335862&a=32411725 Odpowiedz Link