21.02.07, 21:53
Pamiętam jak pisałaś że twój szkrab urodził się w 34 tc tak jak mój.

Moja mała urodziła się z wagą 2070 g po czym spadła do 1810 g. Ze szpitala w
wieku 3,5 tyg. wyszła z wagą 2120 g. W 5 tyg. ważyła 2500 g, a teraz w 8 tyg.
3100 g. Myślę że ładnie przybiera na wadze, ale pediatra twierdzi że słabo.
No i tak się zastanawiam jak twoje maleństwo rosło.

Będę wdzięczna za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • oyate Re: Oyate 21.02.07, 22:40
      Nasze maleństwa nie dość,że urodziły się w tym samym tc to jeszcze z tą samą
      wagąsmile) Mój nie spadł tak drastycznie ale za to jego waga stała w miejscu
      przez tydzień. Do domu wyszedł w wieku 2,5 tygodnia z wagą 2280. Zaraz Ci
      napiszę jak przybierał.. tylko znajdę książeczkęsmile)
      Mam. Mój mały przez pierwsze 6 dni w domu przybrał bardzo ładnie bo aż 320
      gram. Wszyscy byli w szoku. Ale od razu dodam,że mały jest na sztucznym mleku
      nie na piersi. Będąc w domu jadł 20 mluncertain W wieku 5 tygodni ważył 3070 a w 7
      tygodniu 3430. Więc troszkę lepiej od Twojej córeczki ale ona to w końcu
      kobietka a i nie wiem czy nie jest na piersi. Mój mały w wieku 9 miesięcy ważył
      7100 więc za duży nie jest. Właśnie sprawdziłam moje córki, one wprawdzie z 36
      tc ale Niższe wagowo niż mój synek. Kasia spadła do 1680 i w wieku 7 tygodni
      ważyła 3150, Asia 1910 w wieku 7 tygodni ważyła 3750.
      Jeśli Córcia przybiera na wadze miesięcznie ponad 500 gramów a przybiera to nie
      ma co się martwić. Zaufaj swojemu instynktowi macierzyńskiemu, jeśli będzie Ci
      się wydawało,że słabo przybiera to wtedy reaguj. Tak jak ja zareagowałam kiedy
      moje córki w 3 miesiącu swojego życia przybrały tylko 300 gramów.
      Pozdrawiam!
      • monicx Re: Oyate 22.02.07, 07:41
        Dzięki kochana!!! Mała jest tylko na moim mleczku choć podawanym z butelki.
        Uspokoiłaś mnie. Dzięki raz jeszcze!
        • oyate Re: Oyate 22.02.07, 10:50
          To się nie masz co martwić, Twoje mleczko Córcia lepiej trawi i troszkę wolniej
          przybiera. Najważniejsze,że systematycznie. Nie ma co paść dziecko,żeby szybko
          dogoniło rówieśników bo nie na tym to polega.Pozdrawiam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka