Dodaj do ulubionych

grzybica? :(((

21.05.07, 12:26
Dziewczyny,
wczoraj sie przerazilam. Przyjrzalam sie paluszkom u nog Berci i zamarlam.
Ale od poczatku. Jakies pol 7 miesiecy temu zauwazylam ze jej paznokietki u
stop lekko sie zazolcily. Lekarz zlozyl to na karb marchwii w diecie
(zeczywiscie Bercia miala wtedy mocno marchewkowa karnacje). Jednak stan
paznokci sie nie zmienial, caly czas byly zoltawe. Mimo iz wyeliminowalam
marchew z diety. Wczoraj je obcinalam paznokietki i zauwazylam, ze sa takie
grube, nieladne, kruche i dwa zaczynaja sie rozwarstwiac! Nie mam raczej
watpliwosci ze to grzybica! Dopiero teraz skojarzylam ze pierwsze objawy
pojawily sie po ostatnim "incydencie" szpitalnym, gdzie byla leczona dlugo (3
tygodnie) silnymi antybiotykami.
Zupelnie nie wiem co z tym zrobic? Oczywiscie zaraz ja zabiore do
dermatologa, ale poradzcie prosze - czy mialyscie taki problem? Czy to sie
wyleczy czy juz do konca zycia bedzie tak miala?
Zawsze musi byc cos?
Obserwuj wątek
    • kasia.tk4 Re: grzybica? :((( 21.05.07, 12:34
      Witaj Urszulko.
      Tak bardzo mi przykro ,że znowu Was coś dopadło , trzymam kciuki żeby wszystko
      było dobrze, pozdrowionka.
      • u_brzoska Re: grzybica? :((( 24.05.07, 21:20
        Kasiu,
        dziekuje. Generalnie to nie mamy sie zle, mala jest fajna, wlasnie przechodzi
        przeziebienie (temperatura, katar) ale dzielnie sie trzyma. A jak tam KArol? A
        Ty?
        • kasia.tk4 Re: grzybica? :((( 25.05.07, 16:00
          Witam Cię serdecznie Urszulko.
          Cieszę się, że znalazłyście już sposób na wykrycie tego paskuctwa. Jesli chodzi
          o Karolka, to dziękuję ma się wspaniale. Ostatnio mieliśmy wizyte u naszych
          lekarzy i byli moim Lolkiem zachwyceni , rewelacyjne wyniki oby tak dalej. Jest
          coraz to słodszym malutkim - mądralą, jedyny problem to alergia z która
          walczymy, ale musimy i ja jesli nie pokonac to przynajmniej zminimalizowac.
          Pozdrawiam serdecznie i życzę duzo zdrówka dla Bereniczki i dla Ciebie Mamusiu
          rownież.
    • tabaluga0 Re: grzybica? :((( 21.05.07, 13:48
      mmy tez mielismy problem z panokciami, kupilam wit a w kroplach i nacieralam
      codzinnie wieczorkiem, potem skarpetki i jest ok.
      • u_brzoska Re: grzybica? :((( 24.05.07, 21:21
        Decyzja naszego pediatry bedziemy robic "skrobanie" paznokietka i rozpozannie
        co to za grzybek, zeby skutecznie leczyc.
        • tartulina Re: grzybica? :((( 25.05.07, 06:39
          Ula,życzę Bereni dużo zdrówka. Grzybka też szybko przegońcie. Pozdrawiam Was serdecznie. Agnieszka
          • ela213 Re: grzybica? :((( 25.05.07, 21:09
            Ja też życzę szybkiego pozbycia się problemu.
            I uporania się z katarkiem.

Ela.
            • u_brzoska Re: grzybica? :((( 30.05.07, 08:39
              Dziewczyny, Aga, Ela, dziekuje wam, przepraszam za nieregularnosc moich
              odpowiedzi. Katarek nam niby minal ale od wczoraj rozwolnienie (7 kup) i
              goraczka ok.37.5. Cos Wam przychodzi do glowy co to moze byc? Boje sie bardzo,
              bo jutro wyjezdzam w podroz sluzbowa na osiem dni, i strach mnie sciska ze w
              tym czasie cos zlego moze spotkac Bercie... Pocieszcie, powiedzcie ze to nic
              takiego sad
              • jaga9911 Re: grzybica? :((( 30.05.07, 10:56
                Podobno wirusy są wszędzie...U nas córeczka miała to samo, dodatkowo w kupie
                był śluz...Chorowała ok tygodnia, tzn. gorączka przeszła po dwuch dniach a
                rozwolnienie i ból brzuszka po ok 8. Nie podawaj Nifuroksazydu, bo tylko
                zaostrzy biegunkę(jeśli jest powodem wirusa), ja dawałam Lacidofil(kapsułka
                rano i kapsułka wieczorem), lekarz zalecił też Aflubin(lek homeopatyczny - 5
                kropli 3 razy dziennie). Nie wiem czy dzięki Aflubinowi ale od momentu jak
                zaczęłam małej go podawać po 2 dniach biegunka minęła...Wg naszego lekarza
                wirusowe biegunki trzeba po prostu przeczekać i nie dopuścić do odwodnienia.
                • tartulina Re: grzybica? :((( 30.05.07, 11:28
                  Ula, najważniejsze, ze Bereniczka nie ma temperatury. Mam nadzieję, ze ta biegunka szybko minie(dawaj Małej dużo pić).Życzę Berci dużo zdrówka. A Ty nie martw się wyjazdem, bo córunię zostawiasz pod dobra opieką.Dacie radę!!! Bardzo serdecznie pozdrawiam. Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka