mamaolisia 19.10.08, 10:37 Oliwier miał w piątek szczepienie Prevenarem przeciwko pnemokokom teraz ma na nóżce zaczerwienie dosyć duże w około ukłucia to jest chyba odczyn poszczepienny.Jest to tego bardzo rozdrażniony i ma tem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bijou82 Re: odczyn poszczepienny 19.10.08, 10:45 Madzia po pierwszej dawce nie zareagowała odczynem a po drugej na drugi dzień wieczorem miała czerwone,dośc twarde i ciepłe to miejsce i temp 38 zadzwoniłam do lekarza to powiedziała żeby przemywać altacetem i powinno ustąpic ale po prevenarze (jak i po innych szczepionkach) może taki odczyn i temp wystąpić przed następnym szczepieniem lekarz napewno zapyta jak Oliś zareagował (nas zawsze pyta) a jeśli nie to sama zasygnalizuj że była taka syt. pozdr Odpowiedz Link
mamaolisia Re: odczyn poszczepienny 19.10.08, 10:57 Dziękuję Ci Izuniu tak myślałam ale wolałam się upewnić czasami myślę że jestem za bardzo przewrażliwiona. Buziaki dla Madzi. Odpowiedz Link
mamaewci Re: odczyn poszczepienny 19.10.08, 11:26 U nas tez po drugiej dawce pojawilo sie zaczerwienienie i stwardnienie. Polecono nam robic oklady z sody oczyszczonej. Odpowiedz Link