Dodaj do ulubionych

[szydełko] ananaskowe stringi

12.08.05, 01:33
Hej,
wyszperałam takie stringi:
aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=57251216
Po koniakowskich to miła odmiana. Czy może któraś z Was ma do nich schemacik?
Jeśli tak to bardzo poproszę, bo właśnie się zastanawiam co by tu nowego
zacząć wink. Skończyłam wreszcie ten turkusowy sweter.

Artsajke
Obserwuj wątek
    • mimix Re: [szydełko] ananaskowe stringi 12.08.05, 11:37
      Śliczne są. Schemacik ma dziewczyna z forum kaiem aga_freed - może napisz do niej z prośbą ? smile
      • artsajke Re: [szydełko] ananaskowe stringi 12.08.05, 12:33
        Dz za info. Miałam taki zamiar, ale nie ma podanego e-maila ;-( Może któs już
        zdobył schemat?

Artsajke
        • mimix Re: [szydełko] ananaskowe stringi 12.08.05, 12:46
          Tu jest ten wątek:
          www.kaiem.xip.pl/forum/viewtopic.php?t=494
          Ja pisałam o schemat, ale jeszcze nie mam
          • artsajke Re: [szydełko] ananaskowe stringi 12.08.05, 14:13
            Znam ten wątek. Właśnie tu wypatrzyłam te stringi wink. Nie ma e-maila do tej
            dziewczyny, a ja sie nie udzielam na tym forum, więc głupio mi było tak się
            znienacka odzywać i prosić o schemat. Jak byś dostała to ja też poproszę.

Atsajke
    • apsik1 Re: [szydełko] ananaskowe stringi 12.08.05, 12:02
      jeśli zdobędziesz schemat to proszę na gazetowy
      Teraz wyjeżdźam ma tydzień będę bez dostępu do netu
      • katiusza83 Re: [szydełko] ananaskowe stringi 12.08.05, 12:45
        Robię właśnie serwetkę z bardzo podobnego motywu.Jest niezwykle prosty!Całego
        schematu nie mam.Jeżeli chcesz mogę Ci wysłać schemat serwetki.Jeżeli
        pokombinujesz,to na pewno dopasujesz go tych stringów.Tylko może to potrwać,bo
        obecnie nie mam dostępu do skanera,a dodatkowo za kilka dni wybieram się do
        szpitala.
        • artsajke Re: [szydełko] ananaskowe stringi 12.08.05, 14:22
          No właśnie w tym rzecz, że chciałabym ominąć to całe kombinowanie wink Ma za
          sobą prawie 3-miesięczną przeprawę z robieniem swetra ze zdjęcia, więc mam
          naprawdę dosyć. Sam schemat ananaska mam, robiłam 2 swerty z tymi motywami i
          serwetkę. Przeczytałam jednak, że ktoś już rozszyfrował schemat tych stringów i
          chciałam ominąć te wszystkie trudności, prucia, złoszczenie się i
          przeklinanie wink Jeżeli będziesz miała możliwośc to możesz mi wysłać ten motyw,
          bez pośpiechu. Tak sobie teraz myślę - może wymyślić jakiś nowy model stringow?
          Chyba muszę zebrać siły wink

Artsajke
          • aga_freed Re: [szydełko] ananaskowe stringi 25.12.05, 19:46
            Hej!
            Rzadko tu zaglądam i nie widziałam tego wątku... To ja jestem tą, która
            wykombinowała schemat na stringi ananaskowe. Jeśli jeszcze chcecie te schematy-
            piszcie na priv:
            aga_freed@o2.pl
            Pozdrawiam
            Ps. Nie bójcie sie prosić nawet, jesli sie nie odzywacie. Dla mneiu wysłanie
            jednego maila to naprawde żaden problem!!!
            • wbrachman Re: [szydełko] ananaskowe stringi 03.02.06, 00:22
              Witam
              Co do tego stringów przedstawionych na aukcji to jest on autorstwa mojej mamy
              (oczywiście jak już wcześniej wspomniano wykorzystany w tym schemacie jest dość
              popularny wzór zaczerpnięty o ile mnie pamięć nie myli z jakiejś chusty) tak
              więc wzór wykombinowany przez Panią może się mniej lub bardziej różnić od oryginału.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka