Dodaj do ulubionych

odbior prawa jazdy

IP: *.satfilm.net.pl 31.10.10, 09:33
musze sie pochwalic , ze zdalam za pierwszym razem !!:D
mieszkam we wloclawku wiec odbieram prawo jazdy w urzedzie miasta, wie ktos moze czy moja mama moze odebrac prawko za mnie ??? a jezeli tak to czy potrzebne jest jakies upowaznienie , moj dowod?? po prostu nie bedzie mnie w miescie przez dlui czas i nie bede miala mozliwosci odebrac sama .
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: odbior prawa jazdy IP: *.elnetplus.waw.pl 31.10.10, 10:37
      Gość portalu: olisha napisał(a):
      > po prostu nie bedzie mnie w miescie przez
      > dlui czas i nie bede miala mozliwosci odebrac sama .

Co za problem ?
      Odbierzesz po powrocie.

• Gość: olisha Re: odbior prawa jazdy IP: *.satfilm.net.pl 31.10.10, 10:51
        haha no chyba oczywiste jest , ze nie moge sie doczekac aby pojezdzic w koncu bez elki , mam czekac na to miesiac albo i dluzej ?:)
        • Gość: ? Re: odbior prawa jazdy IP: *.elnetplus.waw.pl 31.10.10, 11:49
          > nie moge sie doczekac aby ......

Zaliczyć stłuczkę na gościnnych występach ?

Masz Pozwolenie na jeżdżenie w obcym terenie ? :-)
          • Gość: olisha Re: odbior prawa jazdy IP: *.satfilm.net.pl 31.10.10, 11:58
            najbardziej nie moge sie doczekac aby z forum znikneli irytujacy , glupio madrzy osobnicy . jezeli teren , na ktorym mieszkam od 4 lat jest obcy to ok .
            wystarczy, ze mam prawo jazdy ......
            i nie bede juz tracic czasu , aby odpowiadac na Twoje glupie ( pewnie wedlug ciebie dowcipne ) teksty , adios i czekam na jakies konkretne odpowiedzi od innych uzytkownikow.
    • w357 Hmmmm 31.10.10, 13:43
      > musze sie pochwalic .........

A czy możesz pochwalić się umiejętnością myślenia ?

Od kilku lat każdy z Wydziałów Komunikacji wprowadza własne (różne) zasady wydawania/odbierania dokumentów.
      Zamiast dopytywać się na OGÓLNOPOLSKIM FORUM,
      wystarczy zatelefonić do lokalnego Wydz.Komunikacji.
      • Gość: olisha Re: Hmmmm IP: *.satfilm.net.pl 31.10.10, 13:55
        ha! nigdy bym na to nie wpadla ....
        a tak na powaznie oczywiscie, ze moge. problem w tym, ze jutro wyjezdzam ,a jest swieto, a musze wiedziec czy mam zostawic mamie jakies dokumenty , upowazniene itp
        forum te przegladaja rowniez osoby z wloclawka, zresztą sądze, iz kwestia odbioru prez osobę trzecią jest pewnie uregulowana odgornie we wszystkich tego typu instytucjach.
        By the way pytanie to odnosilo sie wlasnie do osob , ktore mialy z taka sytuacja do czynienia a nie do osob , ktore chca mi udowodnic ze hmmmm nie mysle , moge odebrac pozniej hmm co tam jeszce pewnie zaraz uslysze tekst w stylu: jak Ty wogole dostalas prawko???
        uwwwilebiam to :D
        • Gość: olisha Re: Hmmmm IP: *.satfilm.net.pl 31.10.10, 14:57
          jednak najlepiej szukac odpowiedzi w ustawie, wszystko jest uregulowane :
          4. Osoba trzecia mo<e odebrac prawo jazdy wnioskodawcy po przedło<eniu:
          • dowodu osobistego wnioskodawcy,
          • upowa<nienia do odbioru prawa jazdy,
          • swojego dokumentu to<samosci

dzieki wszystkim "pomocnym" , umiesz liczyc , licz na siebie;)
          • Gość: ? Re: Hmmmm IP: *.elnetplus.waw.pl 31.10.10, 15:20
            > 4. Osoba trzecia mo<e odebrac prawo jazdy wnioskodawcy po przedło<eniu:
            > • dowodu osobistego wnioskodawcy,
            > • upowa<nienia do odbioru prawa jazdy,
            > • swojego dokumentu to<samosci
            >

No i po ptokach :-)
            Masz zamiar jechać (przypuszczam, że zagramanicę) zostawiając Dowód Osobisty mamuśce....
            Z uwagi na dzień świąteczny (jak sama napisałaś) załatwisz
            legalne Upoważnienie (pewnie u Sołtysa)...

Fajnie :-)
            • Gość: olisha Re: Hmmmm IP: *.satfilm.net.pl 31.10.10, 15:33
              hahaha :D zabawne :0 nie jade za granice , wlasciwie tylko 50 km od domu , ale godziny pracy nie pozwolilyby mi odebrac prawka w urzedzie:0( a mama przywiezie mi dokumenty), upowaznienie ma byc napisane przeze mnie :P:P spróbuj jeszce raz XD tylko pomysl najpierw:)
              • Gość: ? Re: Hmmmm IP: *.elnetplus.waw.pl 31.10.10, 16:00
                > hahaha :D zabawne :0 nie jade za granice , wlasciwie tylko 50 km od domu

Czyli za granicę (lokalnego Sełectwa).

ps
                A owe Upoważnienie, to na jakiej kartce napiszesz ?
                W kratkę, czy w linie ?
    • hazzard Re: odbior prawa jazdy 31.10.10, 17:12
      trzeba było na wniosku zaznaczyć opcję, by przysłali dokument pocztą i byłoby po kłopocie.
      • Gość: olisha Re: odbior prawa jazdy IP: *.satfilm.net.pl 31.10.10, 22:47
        tak to by bylo najlepsze rozwiazanie , tylko wtedy jeszcze nie wiedzialam, ze bede w takiej sytuacji ;')
        • Gość: Z prawkiem Re: odbior prawa jazdy IP: *.ip.netia.com.pl 02.11.10, 10:41
          > tak to by bylo najlepsze rozwiazanie , tylko wtedy jeszcze nie wiedzialam, ze
          > bede w takiej sytuacji ;')

Włącz myślenie. Na drodze zastaniesz przeróżne sytuacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka