Dodaj do ulubionych

mandat-Włochy

IP: 91.80.51.* 24.03.11, 20:47
Hej,

Mieszkam we Włoszech, kilka dni temu dostałam mandat-parkowanie w niedozwolonym miejscu, karteczkę znalazłam za wycieraczką samochodu. jako że mam autko jest na polskich tablicach korci mnie bardzo żeby sprawę zwyczajnie ''olac''...tylko jednak myslę sobie że, jak trafi się jakis służbista to w końcu dotrze to mojego nazwiska..po nitce do kłębka, a we Włoszech jestem zameldowana..jak myslicie, będzie im sie chciało szukac?
Obserwuj wątek
    • wiotka_trzpiotka Re: mandat-Włochy 25.03.11, 09:21
      mam nadzieję, że tak..
    • w357 Re: mandat-Włochy 25.03.11, 09:32
      Post nie na tym Forum co potrzeba, ale co mi tam :-)

Gość portalu: ewe napisał(a):
      > Mieszkam we Włoszech, ............
      > autko jest
      > na polskich tablicach .........
      > ........ zwyczajnie ''olac''.......
      >........ we Włoszech jestem zameldowana.......

Czy Włochy są w UE ???
      Wcześniej czy później ktoś przez "przypadek" "złapie trop" (wtedy dopiero będą kłopoty).

Chcesz "olać" / uniknąć płacenia kary ? SPRZEDAJ samochód (nawet fikcyjnie) >>> tak robią KOŃŃŃBINIATORZY .
      Jednakże, nasuwa się pytanie >>> Do czego prowadzi "małe końńńbiniatorstwo" ???

ps
      O konsekwencjach końńńbiniatorstwa ostatnio przekonało się kiiiilku egzaminatorów i pośredników z Mazowieckich WORD.
      Może Polski wymiar sprawiedliwości jest mniej dociekliwy niż Włoski, ale też potrafi znaleść swojego "kłębka" :-)

• Gość: A Re: mandat-Włochy IP: *.alfanet24.pl 27.03.11, 10:46
        Prędzej czy poźniej zapłacisz - zapewniam, ale już z odsetkami, albo spędzisz noc w najdrozszym "hotelu" w mieście.
        • Gość: a Re: mandat-Włochy IP: 31.42.2.* 04.04.11, 14:03
          Nasza ustawa o egzekucji w administracji przewiduje pomoc dla państwa obcego. Czyli jeżeli włoski organ zwróci się do Twonego Urzędu Skarbowegoz wnioskiem o pomoc prawną w ściganiu nalezności, to skarbówka pewnego pieknego dnia zapuka do CIebie:)

Ale wtedy już nie bedzie chodziło o samą naleznosć nominalna, ale także poproszą o odsetki i koszty egzekucji, które będą znaczne. Czyli nie wiem czy CI sie to opłaca.
    • Gość: Daniel_r6 Re: mandat-Włochy IP: 2.198.144.* 29.11.11, 23:30
      Witam no to ja mam grupszy mandat-GIGANT. Fotoradar zrobil mi zdjecie we Wloszech w sumie dwa zdjecia w odstepie czasowym 1 godzinym. Prowadzilem motocykl i urzadzilem sobie wyscik z porche nie zwarzajac uwagi na fotoradary. Kolega zapewne podobnie wylapal z porche-makaron.Pierwszy mandat dostalem 528 euro, drugi mandat 800 euro. Punkty razem 16 + 3 za nastepne przekroczenie predkosci samochodem ale to inna bajka, lacznie 19 punktow.Dosyc slono.A we wloszech za przekroczenie 20 punktow tracisz prawo jazdy. Teraz zastanawiam sie co zrobic, placic czy nie. Bo turysta moze to olac ale ja jestem tu zameldowany mieszkam i pracuje. Ale jest jedno ale 2 miesiace wstecz zgobilem dokumenty od motocykla. Zglosilem to na karabiniery. Mam dokument o zaginieciu i rownie dobrze mogl mi ktos ukracsc dokumenty np:makaron i sie podszyc pode mnie i jezdzic na moich dokumentach z podrobiona tablica. Co radzicie bo placic nie mam zamiaru 7000 tys zl razem z kosztami manipulacyjnymi. A tu mi nic nie zabiora. Motor sprzedalem. A pesja na warunki wloskie nie duza. I zabardzo by nie mieli z czego zabrac. Mysle tak ze trzeba to olac cieplym moczem. Bo kto zaplaci taki mandat i to jeszcze w obcym kraju. Wyjade do polski i co komornik mi przyjdzie i powie zaplac mandat za przekroczenie predkosci we wloszech. Kopa w dupsko i tyle. Z tego co sie dowiedzialem to tylko strachy jak przyjdzie komornik odebrac kasiute za mandat zagranica. I poprostu trzeba go wykopac albo sposcic psa. Mandat polski to roznica a zagraniczny nie ma takiej mocy prawnej aby komornik mogl wydrzec od ciebie pieniadze. Z jednym sie licze ze bede mial tu w makaroni przechlapane jak mnie dygna na rogatkach. I moga mnie zapuszkowac za ten mandat. Ale za siedem tysi mozna posiedziec pare dziankow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka