Dodaj do ulubionych

wada wzroku...

04.05.05, 22:18
Nosze soczewki. Czy w takim razie policja moze mi wlepic mandat za rzekoma
jazde bez szkiel korekcyjnych? Soczewki dosyc trudno zauwazyc... Prosze o
odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: Aśka Re: wada wzroku... IP: *.aster.pl 05.05.05, 00:19
      No właśnie też się nad tym zastanawiałam ostatnio.Mojemu chłopakowi
      powiedziano,że na egzamin ma pójść w okularach,bo ma wadę wzroku.Nosi
      soczewski,okulary stare i nie do użytku.W takich przypadkach należy chyba
      pokazać policjantowi czy to egzaminatorowi,że ma się soczewki,jakkolwiek
      dziwnie by to nie wyglądało:P
      • Gość: trebor_d Re: wada wzroku... IP: 193.27.5.* 05.05.05, 09:03
        Co to znaczy pokazać soczewki. Co mam wyjąć? Grzebać paluchami pełnymi od
        bakterii w oku? No wybaczcie, ale wyśmiał bym policjanta, gdyby mi kazał
        pokazać soczewki.
    • Gość: nika Re: wada wzroku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 15:29
      Ja do egzaminu na prawo jazdy (żęby egzaminator się nie przyczepił)miałam
      zwykłe zaświadczenie od okulisty,że wada jest korygowana szkłami kontaktowymi.
      A tak poza tym, to jeśli ktoś nosi soczewki to można zobaczyć to gołym okiem:
      za obwodem tęczowki widoczny jest zarys soczewki. Pozdro
      • Gość: gość Re: wada wzroku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:25
        Gdybyście sami załatwiali badania lekarskie, a nie kupowali ich u instruktora,
        albo gdybyście zadali sobie trud odcyfrowania kodów wad wzroku i możliwej
        korekcji, to byście wiedzieli, czy egzaminator was odwali z egzaminu czy nie -
        w DZ.U. jest rozporządzenie o egzaminowaniu, w nim załącznik co które zestawy
        cyfr na śwaiadectwie lekarskim oznaczają np. 01 - okulary, 06- soczewki, 0106 -
        to albo to .hej leniuchy do roboty, internet jest dla mądrych, a mie leniwych.
        • Gość: nika Re: wada wzroku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 00:47
          to dziwne, ale na moim orzeczeniu lekarskim nie ma kodu 06, tylko 01-okulary,
          02- aparat słuchowy, 03-protezy narządu ruchu, 04-dostosowanie pojazdu do
          schorzenia. To wszystko.
          Być może to stary świstek sprzd stu lat kiedy nikt nie słyszał o soczewkach.
          • Gość: Emm Re: wada wzroku... IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:02
            Ja tu gdzieś na forum czytałam że kod 01 oznacza zarówno soczewki jak i okulary.
            • Gość: emm Re: wada wzroku... IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:04
              jest to w wątku prawo jazdy a wada wzroku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka