Dodaj do ulubionych

prostopadłe przodem!

IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 04.09.05, 17:12
mam pytanie, jak sie powinno prawidłowo robić manewr parkowania prost
przodem?? Na raz - po prostu wjechac, czy na 2 razy - dojechac, wykrecic i
jeszcze raz wjechac? Czy ten drugi sposob to jest z wykorzystaniem korekty
czy oprocz tego moge wykorzystac korekte????
Obserwuj wątek
    • Gość: kmicic Re: prostopadłe przodem! IP: *.autocom.pl 05.09.05, 10:11
      Oba sposoby są absolutnie prawidłowe.
      Za to, że wjedziesz na stanowisko bez korekty, nie będzie lepszej oceny :)
      Egzamin na prawko to zabawa w systemie "zerojedynkowym"...albo manewr jest
      poprawnie wykonany albo nie.
      Jeśli wykorzstasz korektę przy wjeździe, to drugiej już nie ma. Zresztą chyba
      nie jest już potrzebna...wyjazd ze stanowiska jest przecież dużo łatwiejszy.

Sposób z korektą: www.prawko-kwartnik.info/przodemzk/foto3kor.html

Pozdrawiam :)
      • Gość: lenkaaa Re: prostopadłe przodem! IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 05.09.05, 22:37
        sorki,że sie wtrące,ale mam pytanko odnośnie parkowania tylem-kiedy należy
        skręcać do oporu,bo cos mi oststnio nie idzie... jak widać tyczke w tej malej
        prawej bocznej szybce :) czy na nalepce fiata? ps,jade po jutrze zapisac sie na
        egzamin :/
        pozdrawiam!!!
        • Gość: kmicic Re: prostopadłe przodem! IP: *.autocom.pl 06.09.05, 08:42
          Ja jeździłem na Aveo. Na Punto jest bardzo podobnie.
          Szybko kręcisz do oporu, gdy tyczka mija/znika w tej bocznej szybce. Sugerujesz
          się wyłącznie tyczką w tym okienku.
          Ważne żeby ustawić na początku auto w odległości ok 70-80cm od lini
          ograniczającej.
          Potem wystarczy już obserwować prawe lusterko i wyprostować koła, gdy auto
          będzie równolegle przed staonwiskiem.
          Jeśli za późno skręcisz, to zawsze możesz zrobić korektę.
          Pozdr :)
          • Gość: lenkaaa Re: prostopadłe przodem! IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 07.09.05, 13:04
            na Ciebie zawsz mozna liczyc ;) Pozdrawiam!!
            • Gość: kmicic Re: prostopadłe przodem! IP: *.autocom.pl 07.09.05, 19:01
              Dzięki Lenka.
              Ja też Cię lubię :)
              Wysyłasz pozytywne fluidy.
              • Gość: lenkaaa Re: prostopadłe przodem! IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 08.09.05, 21:46
                łaaał dzieki,normalnie nie wiem co napisać hih ;)
                pozdrawiam!!! :)
      • Gość: malwa Re: prostopadłe przodem! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.05, 20:38
        nie przejmuj sie prostopadłum przodem też mialam na egzaminie i wjechalam na
        raz poprawnie inne elementy też zrobilam dobrze, ale na mieście zawalilam
        sprawe normalnie nie moge uwierzyć że nie egzaminator mnie usadził tylko ja
        popełnilam bład!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka