Dodaj do ulubionych

procedura odbioru prawa jazdy

18.10.06, 16:53
wczoraj zdalam egzamin w dabrowie gorniczej i czy ktos moze mi powiedziec co
teraz? wiem tylko ze mam gdzies wplacic bodajze 71 zl tylko nie wiem gdzie.
czy ktos moze mi pomoc i napisac jak wyglada ta cala procedura? dodam ze ja
jestem z sosnowca ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie czy papiery beda w
dabrowie. prosze o w miare szybka odpowiedz jakies zyczliwe osoby bo jak sie
domyslacie zalezy mi na czasie :)
Obserwuj wątek
    • karolcia56 Re: procedura odbioru prawa jazdy 18.10.06, 18:12
      hej.a zameldowana jestes gdzie?w sosnowcu czy w dabrowie??aha i gdzie hcesz
      odebrac prawko?w jakim miescie?ja mam inny meldunek(szczecin)a odbieralam w
      innym miescie(warszawa)wiec wiem jak to wyglada
      • ollla999 Re: procedura odbioru prawa jazdy 18.10.06, 18:17
        zameldowana jestem w sosnowcu i wlasnie nie wiem jak to wyglada. Czy oni przesla
        te moje wszytskie dokumenty do wydzialu komunikacji do sosnowca?? no bo tak by
        bylo chyba najlepiej. i kiedy mam zaplacic ta kase?
        • Gość: bela Re: procedura odbioru prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 18:47
          Ja wczoraj zdalam w Katowicach, tez jestem z Sosnowca. Dowiedzialam sie ze WORD z Katowic przesyla dokumenty do wydz. komunikacji w miejscu zamieszkania. Ty po odbiór prawka musisz sie zgłosic za 2-3 tyg (do tego wydzialu), wtedy tez przed odbiorem (pokoj nr 7)wpłacisz pieniadze w kasie.
          • Gość: bela Re: procedura odbioru prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 18:48
            Acha- dodam, że WORD ma 7 dni na wysłanie dokumentów, wiec pewnie dlatego margines jest 2-3 tyg.
    • Gość: BarT Re: procedura odbioru prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 19:09
      Ja niedawno zdalem w Dabrowie. Na odbior czekalem 15 dni a $$$ zaplacilem w
      kasie WORD w Dabrowie. Mozesz zaplacic rowniez w Urzedzie komunikacji w
      Sosnowcu, z tego co wiem moze byc nawet przy odbiorze prawka.
      • ollla999 Re: procedura odbioru prawa jazdy 18.10.06, 20:03
        dzieki wam bardzo tylko jeszcze mam pewne watpliwosci a mianowicie skad bede
        wiedziala czy juz mam prawko do odebrania? a po drugie jestescie pewni ze moge
        zaplacic dopiero przy odbiorze? bo niektorzy moi znajomi mowia ze trzeba jechac
        zaplacic i dopiero czekac te 3 tyg, ale wydaje mi sie to troche dziwne bo
        przeciez jak nie beda jeszcze mieli moich papierow to po co ja mam placic? ja
        juz sama nie wiem. a swoja droga to juz nie moge sie doczekac momentu jak
        dostane ten dokumencik do reki :)
        • Gość: kierowniczka Re: procedura odbioru prawa jazdy IP: *.fdk.airbites.pl 18.10.06, 20:10
          na pewno mozesz zaplacic przy odbiorze:o)przynajmniej tak jest w krakowie:o)ja
          tez na swoje czekam:o))
    • reivena Re: procedura odbioru prawa jazdy 19.10.06, 07:51
      Ja zdałam w Dąbrowie Górniczej 12 października. Weszłam dziś na stronę Wytwórni
      Papierów Wartościowych i okazuje sie, że z dniem 18.10.2006 przyjęli mój
      wniosek oraz trwa postępowanie administracyjne. Czyli w następnym tygodniu
      zadzwonię sobie do Urzędu i sprawdzę czy już jest.
      • ollla999 Re: procedura odbioru prawa jazdy 19.10.06, 17:13
        dzieki jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi. teraz nie pozostaje mi nic tylko
        czekac.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka