Dodaj do ulubionych

Odwołanie

IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.06, 18:09
Nie zgadzam się z opinią mojego egzamintora i chciałabym złożyć odwołanie,
ale boję się, że to przyniesie odwrotny skutek tzn, że poźniej będą mnie
oblewać w nieskończoność za byle co. Czy ktos z Was się odwoływał? Jak
wygląda weryfikacja takiego egzaminu? Jakie są skutki odwołania?
Obserwuj wątek
    • debollica [...] 03.12.06, 18:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Łukasz Re: Odwołanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 23:05
      Czesc :) Smialo pisz odwolanie, o nic sie niemartw ja tez pisalem i zaraz potym
      zdalem choc mi odwolania nieuznali. Przedewszystkim niewierz w takie bzdury ze
      potem niezdasz, jak widza oni takiego aniolka to tym bardziej beda bic na nim
      kase. Mosisz byc ostra wtedy sie wystrasza i beda chcieli sie ciebie juz pozbyc.
      Wiec o nic sie niemartw. Zycze powodzonka
      • Gość: . Re: Odwołanie IP: 195.116.125.* 04.12.06, 23:22
        Odwolanie możesz złożyć ale obawiam się, że nic Ci to nie da. Z tego co wiem
        bardzo często odpowiedzią na odwolanie jest stwierdzenie, że taśma rejestrująca
        przebieg egzaminu jest nieczytelna/zepsuta itp i z tej przyczyny Twoje odwolanie
        zostanie odrzucane. Próbowac zawsze możesz ale nie znam nikogo komu by to cos dało.
        • watashi79 Re: Odwołanie 05.12.06, 01:10
          Gość portalu: . napisał(a):

> Z tego co wiem bardzo często odpowiedzią na odwolanie jest stwierdzenie,
          > że taśma rejestrująca przebieg egzaminu jest nieczytelna/zepsuta itp

Ale to z wieści gminnych, czy z doświadczenia?
          Swoją drogą, to całkiem niezła luka. Jak chcą kogoś uwalić, to wystarczy że
          egzamin się nie nagra i choćby ktoś jechał idealnie, to zgodnie z prawem egzamin
          musi zdawać ponownie. Niezły patent na dręczenie nielubianych osób.
    • Gość: łukasz Re: Odwołanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 09:33
      a co cie to obchodzi ze sie nienagral ty za to placisz i ma sie nagrac.
      • Gość: odwołujący sie Re: Odwołanie IP: *.aster.pl 05.12.06, 10:40
        Jeżeli zapis egzaminu uległ zniszczeniu masz prawo do powtórnego egzaminu za darmo .
        Oczywiście zmieniłem Word bo mnie krew zalewała gdy widziałem takiego stuknietego egzaminatora że go dopuścili do odpowiedzialnej pracy.
        Poza tym od innych zdajacych dowiedziałem się że większość egzaminatorów nie jest w tym wordzie lepsza wiec po co miałem marnować czas i nerwy.
        Kolejny egzaminator w nowym Word byl milszy i chyba zna sprawe bo zadawał dosyć dziwne pytania .
        Naprawde warto się odwoływać żeby wyleczyć te chore Wordy :)Przecież to tylko egzamin.Jeśli ktoś dobrze jeździ i zna przepisy to trudno go oblać przy kamerze.
        Jeśli jesteś pewna swoich racji odwołuj się do skutku . W czasie odwolania egzaminator musi napisać do Urzedu Marszałkowskiego dodatkowe wyjaśnienia swojej decyzji negatywnej , więc ma więcej pracy a tym samym każde odwołanie skutkuje.Płacisz za egzamin zatem wymagaj.

P.S. Głupki i złośliwcy piszą w tym temacie , głowa mała ;) Przyszło mi do głowy że mogą być nimi egzaminatorzy którzy chcą powstrzymać cie od odwołania się do U.M. he he he tylu przecież ich jest :P

P.S.P.S. Aha po 2 niezdanych egzaminach masz prawo zgłosić że chcesz w 3 egzaminie obserwatora(dodatkowy egzaminator) z Urzędu Marszałkowskiego. Widziałem taki egzamin i się śmiałem że egzaminator zmienił się w Buraka ,był cały czerwony i zestresowany.Ta opcja zostaje gdy zostaniesz w starym Wordzie i byłyby jakieś problemy.
        • Gość: . Re: Odwołanie IP: 195.116.125.* 05.12.06, 13:57
          Co do odwolania i ewentualnego zwrotu za egzamin, tj po prostu zdawania jeszcze
          raz za darmo, to rzeczywiście tak sie zdarza, nie wiem tylko na czyj koszt
          (znaczy kto płaci?) idzie ten kolejny egzamin- ośrodka nauki jazdy, WORDu?? W
          mojej miejscwości wszelkie odwolania są odrzucane z powodu tzw. braku
          czytelności taśmy i niektórzy kursanci na tym poprzestają. Co do samego egzaminu
          to równie dobrze obserwatorem na egz moze być Twój instruktor (jak mu zaplacisz
          oczywiście) ale generalnie nie jest to dobrze widziane przez egzaminatórw a i
          instrutkor nie ma żadnego wplywu na wynik egzaminu. co do dodatkowego
          egzaminatora to niestety jest to kolejny koszt dla zdającego i szczerze
          powiedziawszy nie wiem, na ile by to moglo pomóc, jak egzaminator będzie chcial
          oblać to chyba i tak to zrobi, no moze co najwyżej będzie mu niezręczenie jeśli
          "przewinienia" zdającego nie byly aż tak rażące.
    • eliza48 Re: Odwołanie 05.12.06, 21:05
      A za co cię oblał?
      • Gość: instruktor Re: Odwołanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 20:42
        Każde odwołanie przyniesie skutek chociaż może nie dla Ciebie , a dla następnej
        osoby. Jeżeli egzaminator "nazbiera" sporo odwołań pod swoim adresem tzn., że
        jest coś z jego egzaminowaniem nie w porządku. Jest obserwowany. Poza tym każde
        odwołanie jest prowadzone przez U.Marsz. , a ta instytucja też jest rozliczana
        z tego zakresu pracy. We Wrocławiu było sporo skarg na to co się dzieje w WORD,
        ale nadzór , który był sprawowany przez osobę T. SZ. pracującą w U. Marszałk.
        był nie tylko naganny, ale mocno skorumpowany. Obecnie ten Pan odsiaduje. Tak
        więc piszcie kursanci skargi, szkoda, że nie pomagają wam wasze OSK, bo to
        również ich rola, by w ten sposób pokazali szacunek do swojej pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka