aagata.byd Mam swój plastik ;-) 06.07.07, 23:15 Moi drodzy! Dzisiaj dobiegła końca moja droga ku zdobyciu prawa jazdy :-). Tak, tak - wcale nie 26 czerwca, kiedy to wysiadłam uśmiechnięta z egzaminacyjnej eLki, ale dzisiaj, gdy w strugach deszczu udałam się do urzędu po odbiór dokumentu :-). Dopiero trzymając go w ręku, wierzę, że mam to za sobą. I co? Nie wiem, czy wątek będzie wciąż tętnił życiem, ale wiem na pewno, że spotkane tu osoby, zapamiętam na długo. Dzięki za wspólny wieczór - kto był, ten wie :-). Kogo nie było - niech żałuje. Serdecznie Was pozdrawiam i do zobaczenia na drodze! Uśmiechajcie się do innych aut - być może w którymś z nich, będzie siedziała "Agatka" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lf Re: Mam swój plastik ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:44 Coż to za ostateczny wydźwięk powyższego postu? Droga do plastiku, owszem, dobiegła końca - teraz się zaczyna prawdziwa nauka!!! Bedzie o czym pisać:D To dopiero początek :) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Mam swój plastik ;-) 07.07.07, 12:32 Ostateczny nie, ale podsumowujący ;-) A czy tak naprawdę ostateczny okaże się w praniu. W końcu najpierw "szliśmy" razem do mojego zdanego egzaminu, później odebrania plastiku, w końcu wspólnego spotkania. A teraz? C' est la vie ;-). Ale ja się nie żegnam ;-) Chyba, że nas ktoś zmoderuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonko Re: Mam swój plastik ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 18:46 A teraz będziemy "szli" razem do pierwszej Twojej samodzielnej jazdy :) Takiej w samochodzie bez dodatkowych pedałów i bez osoby obok :) Ale na pewno bedzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty IP: *.tvgawex.pl 11.07.07, 10:41 Witaj Agatko:-)Jak samoopoczucie jako kierowca z dokumentem ? Miałaś mozliwosc juz samodzielnie po prowadzić autko ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty 11.07.07, 21:28 Witaj! Samopoczucie świetnie, tylko prowadzenia mi brakuje. Poszukiwania autka trwają i pewnie jeszcze chwilę tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonko Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:40 Witam! Wcale sie Agata nie dziwię, że brakuje Ci jazdy :) Chociaz jak ja wczoraj utknęłam w korku w Gdansku to miałam ochotę wysiąść i pójść na pieszo :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Pierwsza samodzielna jazda!!! 15.07.07, 21:44 Witajcie, Kochani!! Wszyscy na urlopie, że taka cisza w naszym wątku? ;-)) Troszkę Was w takim razie ożywię :-) Dzisiaj miała miejsce wiekompomna chwila - Agatka miała swoją pierwszą samodzielną jazdę :-), a ściślej nawet mówiąc - dwie. Zawiozłam i przywiozłam rodzinkę na działkę. Po drodze zaliczyłam kilka rond, żeby nie było, że tak tylko po drogach podrzędnych ;-). Wiecie co? Teraz znacznie intensywniej będę szukała auta. To była wielka frajda i bardzo spokojna jazda. Kiedy wcześniej myślałam o swojej pierwszej wyprawie, czułam strach, a dzisiaj bardzo spokojnie sprostałam zadaniu. ...ehhh... to był bardzo udany dzień!!! Pozdrawiam Was cieplutko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:06 Agata, brawo! Ja się strasznie bałam i samodzielną miałam moim nowiuśkim Gienkiem tylko po osowej - łącznie 4 km! ;) Także jesteś bardzo dzielna! Może w tym tygodniu uda mi się wreszcie z Tobą umówić to gdzieś skoczymy?! Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Gratulacje 16.07.07, 11:42 Dzięki! Faktycznie, sama się sobie dziwiłam, że byłam aż tak spokojna. A na miejscu - rozpierała mnie duma ;-)) hihi Mam nadzieję, że znajdziesz chwilkę i uda nam się gdzieś wyskoczyć. Czekam na info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonko Re: Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:44 Ja również przyłączam się do gratulacji :) Fajnie, ze możecie sie znowu spotkac :) Ja mam w ten weekend wizytacje rodziców w Trójmiescie :/ Agata - życze powodzenia na drodze i zawsze tak spokojnych jazd :) a może kiedyś wsiądziecie razem do auta i przyjedziecie do mnie??? :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Gratulacje 17.07.07, 23:13 Dzięki za kolejne gratulacje :-) Oj, propozycja kusząca, ale ciekawam ;-), która byłaby bardziej odważna - Karolka czy ja :-). Nie będę wskazywać palcem, kto ma większe doświadczenie :-P i dłuższy staż bycia kierowcą :-P. Chyba, że znajdziemy bardziej doświadczonego i mniej wystraszonego towarzysza wycieczki ;-). Chętnych zapraszamy do deklarowania się :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 08:20 Mogę jechać - ale przed Gdańskiem zostawiamy Gienosława i jedziemy dalej MZK;) no chyba że faktycznie ktoś inny się z nami wyrwie;) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Gratulacje 18.07.07, 12:31 Gienosław pozostawiony przed Gdańskiem - toż to rana w samo jego serce, silnik znaczy się oczywiście ;-). A jak widzisz, Karolko, z tym wyrywaniem się z nami jakoś kiepściutko... chętnych do wyprawy z nami BRAK ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonko Re: Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 20:33 Karolka! Gienio jedzie aż pod mój blok - jak się już wybierzecie :) Na ładnym parkingu się go zostawi, morską bryzę bedzie czuł :) (bo do morza ode mnie 15 minut) Moja propozycja aktualna - zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty IP: *.tvgawex.pl 19.07.07, 15:37 hEJ DZIEWCZYNY :-) JAK MIJAJA WAKACJE .. NA TYLKO NA CHWILKE W DOMKU ,ZARAZ SMIGAM DO RODZINKI NA WIES ,POZNIEJ NAD MORZE:-) WIdze ze Agata radzi sobie ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty 23.07.07, 22:36 Gość portalu: marcelina napisał(a): > hEJ DZIEWCZYNY :-) JAK MIJAJA WAKACJE .. Marcelka, nie zapeszaj, bo faktycznie zostaniemy tu w żeńskiej większości - faceci nas bezpardonowo opuścili ;-). Ehh... Pozdrowienia dla wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Byyyydgoszczaaaaaanie? Gdzie jesteście? 15.08.07, 12:07 A cóż to za wagary, co??? A my tu was doganiamy, i to jadąc na pierwszym biegu, i to jeszcze w 1/3 bez prawka! A, że nasz wątek nie jest aż tak optymistyczny... wracać mi tu natychmiast! Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd O światłach słów kilka ;-)) 20.08.07, 02:04 Wracam po urlopie z hebanową opalenizną tu i ówdzie ;-) i widzę niespodziewajkę. Ktoś nas przywołuje do porządku i podpisania listy obecności ;-). Linio - melduję się z przyjemnością. Kochani, nie byłabym sobą, gdybym nie pochwaliła się nieco ;-)). Po nadmorskich miejscowościach pomykałam skodzinką zostawioną nam przez męża mojej psiapsółki i sprawiało mi to nie lada frajdę :-). Jazda po Ustroniu Morskim wśród pieszych chodzących jak kaczki to "lajcik" ;-)). Nie obyło się jednak bez przygód. Bo jakby Wam to powiedzieć... Pewnego pięknego dnia, idąc za głosem instynktu, powędrowałyśmy czym prędzej na plażę. Słońce grzało tak pięknie... Gdy wieczorem zwlokłyśmy swoje strzaskane na mahoń ciała i usadowiłyśmy się wygodnie w skodzince, ta nawet nie drgnęła. "Ojoj... Co się stało?" - wszystko wokół śmiało się z nas. Telefon do zaprzyjaźnionego męża ;-), otwieramy maskę, ruszamy kabelkami, a autko jak stało, tak stoi. W końcu moja superhiperkoleżanka bierze inicjatywę w swoje ręce (w końcu blondynki mają tę moc ;-)) ). Nasz wybawiciel zdemaskował mnie nadzwyczaj szybko: "Nie wyłączyłyście świateł"... akumulator padł. Ale co facet, to facet. Dwie łanie popchnęły samochód, pan ruszył i już za chwilę byłyśmy w domku :-). Ehhh... Pamiętajcie - nie zapominajcie o światłach - nie tylko o ich włączaniu ;-)). Pozdrawiam ciepło i przyłączam się do apelu Linii - meldować mi się tu zaraz wszyscy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Do zobaczenia... kiedyś ;-)) 26.08.07, 22:11 W związku ze związkiem ;-), a konkretnie z brakiem związku i tym bardziej brakiem Waszej obecności w naszym wątku bydgoskim, ogłaszam zakończenie mojego epizodu na gościnnym forum Prawo Jazdy. Pozdrawiam wszystkich wątkowiczów i tych, którzy zajrzą tu po raz pierwszy, gdy temat pojawi się na pierwszej stronie!! Do zobaczenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty 14.09.07, 23:10 up ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty IP: *.tvgawex.pl 14.09.07, 23:19 up;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty 14.09.07, 23:53 Marcelina!!!! Ale fajowo, że się odezwałaś!!! Co tam u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 23:49 Zdaję za niedługo egz w bydgoszczy i przeszukałam wątki dotyczące naszego miasta. Natknęłam się na wątek Agaty, przeczytałam od poczatku do końca i aż żal patrzeć, że nie ma ciągu dalszego. Co u Was? Gdzie są wszyscy którzy tu pisali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzaczka Wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 23:54 Zdali i zapomnieli o forum,lub zwyczajnie nie maja czasu."eLkowa"przygoda konczy sie wraz ze zdaniem egzaminu.I wtedy zaczyna sie prawdziwy egzamin.Ja nie mam sentymentu do tego calego kursu,ale wpadam na forum,zeby sprawdzic co sie dzieje,ale pewnie juz niebawem,jak Agata i reszta oddejde w zapomnienie,jednak moze kiedys wroce... Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Wyjasnienie 02.11.07, 23:26 Zajrzałam tu po baaardzo długim czasie i co widzę? Niespodziankę! Bo jak nazwać post Ilony, która poczytała sobie moją drogę do uzyskania plastiku. Ilonko - pozdrawiam Ciebie! Luzaczko, faktycznie mój kurs i wszystko, co było potem, okazało się przygodą. Wielokrotnie pisałam, że dzięki poznanym tutaj ludziom, egzaminy nie były dla mnie udręką. Wściekałam się i to jak się wściekałam, ale wracałam tutaj, rozmawiałam z Karolką, Słonkiem, Marcelinką, Emkopem i Egzekiem oczywiście...i cała złość mijała. Oni wszyscy dopingowali mnie i sprawdzali, czy kolejny termin już zarezerwowany - nawet jakiś konkurs po drodze wymyślili ;-)). Teraz myślę sobie co u Was wszystkich słychać, ale niestety cisza... nikt tu nie pisze, nikt nie wspomina... Szkoda. Na szczęście zdarza nam się wymienić "dwa słowa" od czasu do czasu poza forum. Wszystkim jednak zdającym życzę wciąż powodzenia i takiej ekipy na forum, która pomoże przetrwać dołki :-)). Pozdrawiam cieplutko! "Agata" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina Re: Wyjasnienie IP: *.tvgawex.pl 19.11.07, 22:38 Witam Ja też nie zapomniałam zdarza sie ze zaglądam na forum - sentyment Lubie czytac jak ludzie sie wzmagają aby dotrzeć do celu.Ja osobiście nadal codzien jezdze autkiem , chodz zaczęła sie nielubiana dla mnie pora roku (deszcz , mgły itp) no coż trzeba być jeszcze bardziej ostrożniejszym .Powodzenia i ostrożności dla Was. Pozdrawiam ;-*** Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Wyjasnienie 19.11.07, 23:01 Cześć, Marcelina! Jak fajnie Cię widzieć :-). Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
mundialinska Re: Wyjasnienie 20.11.07, 12:35 Ja też was pozdrawiam:) Rzadko tu zaglądam, bo rzeczywiscie temat prawa jazdy już średnio mnie tyczy, a ekspertem do udzielania rad sie nie czuje. Zresztą co wiedziałam to już napisałam:) Teraz pomykam już autkiem prawie na luzie, ale ostatnio stwierdzam, ze chyba cierpię na kurzą ślepotę. Jazda po ciemku to jakiś koszmar. Pozdrawiam wszystkich mocno:))))) mundialinska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Wyjasnienie IP: *.tvgawex.pl 21.11.07, 20:28 A może jednak uda nam sie dotrzeć do 500 :-) co dziewczynki?? Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd 500 - to byłoby coś ;-)) 22.11.07, 00:30 Pół tysiąca - nawet mi przez myśl nie przeszła taka liczba, gdy pytałam Was o godzinę praktycznego (dość naiwnie zresztą ;-)) ), ale teraz myślę, że można by spróbować zadziałać. Pytanie tylko, kiedy nazwaliby nas naczelnymi spamerami Rzeczpospolitej ;-). I dlaczego dziewczynki? Nie wierzymy już w męski pierwiastek naszego wątku? Może jednak Panowie dadzą znak życia? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
emkop Re: 500 - to byłoby coś ;-)) 22.11.07, 11:30 Oczywiscie Panowie śledzą na bierząco ulubiony wątek... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: 500 - to byłoby coś ;-)) 22.11.07, 15:09 Na bieżąco, mówisz? ;-)) Hmm...to trochę się panowie ponudzili, gdy w wątku był zastój ;-). Witamy pierwszego Pana. A co z drugim? Z pozostałymi? Mamy jakieś wieści? ;-)). Ehh...jak miło znowu mieć motywację, by tu zaglądać. Ta "pięćsetka" coraz bardziej realna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzek Re: 500 - to byłoby coś ;-)) IP: *.chello.pl 22.11.07, 23:39 sie ma ... czasami tu jestem ale po cichu. Emkop pozdro dla Ciebie i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Lista obecności ;-)) 22.11.07, 23:45 Widzę, że lista obecności powoli się zapełnia ;-)). Pozdrowienia dla tych konspirujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina Re: WESOłYCH śWIAT :-) IP: *.tvgawex.pl 22.12.07, 22:10 Pozdrawiam wszystkich driverów i nie tylko :-))) Wesołych świat ;-)*** Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: WESOłYCH śWIAT :-) 25.12.07, 12:40 Marcelinko, dzięki za życzenia! Ja też wszystkim życzę, aby święta minęły w sympatycznej atmosferze...i nie minęły zbyt szybko ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu O! Wątek się wynurzył! :D 25.12.07, 14:29 aagata.byd napisała: > Marcelinko, dzięki za życzenia! Ja też wszystkim życzę, aby święta minęły w sympatycznej atmosferze...i nie minęły zbyt szybko ;-)) Zdecydowanie pozytywną stroną świat jest to, że nie trzeba iść do pracy.Ale żeby tak zabrać eLeczkę i zwiać na jakieś odludzie...mmmmmmmmmmm;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina :-)) IP: *.tvgawex.pl 30.12.07, 22:30 Niech już wystrzelą korki Szampana A Wy bawcie się świetnie do białego rana! Wszystkiego najlepszego z okazji Sylwestra! Szczęscia ,pomyślności w Nowym Roku;-))) Marcelina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: :-)) 31.12.07, 16:00 Ja też życzę wszystkim, którzy od czasu do czasu zaglądają do naszego wątku, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Oby był lepszy do mijającego :-). Agata ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
emkop Re: :-)) 01.01.08, 14:02 Również przyłączam się życzeń noworocznych dla Wszystkich!!! Z pozdrowieniami p.s. R brakuje jeszcze zdjęcia ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: :-)) 01.01.08, 18:29 emkop napisał: > p.s. R brakuje jeszcze zdjęcia ;-)) Zabrzmiało ja tajemnica poliszynela ;-))) i niech tak zostanie :-). Kto wie, ten wie ;-)). Inne zdjęcia są na swoim miejscu. Pozdrawiam! PS Fajnie, że znowu wątek ożywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalka Cześć. IP: *.chello.pl 05.01.08, 00:22 Właśnie dotarłam do końca wątku :-))) Przeczytałam od dechy do dechy i bardzo żałuję, że dopiero teraz robię prawko, bo miło byłoby mieć taką grupę wsparcia. A może w ramach tego wątku mała reaktywacja? Może udzielicie jakichś bezcennych rad kobitce, która w końcu zdecydowała, że wypadałoby w końcu to prawko zrobić (jeszcze przed 30-stką :-) Pozdrawiam serdecznie wszystkich Bydgoszczan (i nie tylko). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Cześć. IP: *.inowroclaw.mm.pl 05.01.08, 13:53 Czesc Natalko, witaj w klubie robiących prawko przed 30 -stką !!!! Sama czekam na dobre rady, wszyscy wokoło począwszy od instruktora wmawiają "nie stresuj się"i to chyba jedyna mądra uwaga. Tak, ale jaka nie łatwa to sztuka... Ja nie wiem co ze sobą zrobić a egzamin w przyszłym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Witamy Natalię i Alę 05.01.08, 16:57 Dziewczyny, cieszę się, że poczytałyście "nasz" wątek :-). Sama jestem ciekawa, czy jego reaktywacja przyciągnie tutaj starych bywalców - bez obrazy, kochani, starych stażem oczywiście ;-)). Natalko, trudno o lepsze rady od tych, które przeczytałaś w mojej drodze po plastik. Spotkałam tutaj tak sympatycznych i pomocnych ludzi, że teraz z zazdrością czytam o robieniu kursu. Chciałoby się to przeżyć jeszcze raz, naprawdę! :-). Na jakim etapie kursu jesteś, Natalio? Alu, kiedy dokładnie mamy trzymać mocno kciuki? Pozdrawiam Was serdecznie i życzę powodzenia! PS "Za chwilę" będzie rocznica mojego pierwszego wykładu ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia25 Ala IP: *.inowroclaw.mm.pl 05.01.08, 17:18 W której szkole uczysz sie jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalka Re: IP: *.chello.pl 05.01.08, 19:19 Hej. Ja jutro będę miała 17 i 18 godzinę jazdy, więc jeszcze trochę przede mną. Ale pomału zaczynam stresować się wewnętrznym :-) Właśnie, Alu, która szkoła, jeśli to nie tajemnica? I napisz mi, czy brałaś dodatkowe godziny i jeśli tak, to ile? Bo sama zastanawiam się, ile jeszcze godzin będę musiała wziąć ponad regulaminowe 30 (a miałam nadzieję, że te 30 wystarczy :-( Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia25 Re: IP: *.inowroclaw.mm.pl 05.01.08, 21:47 Natalio, też z Inowrocławia jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Joasia IP: *.inowroclaw.mm.pl 06.01.08, 21:18 hej Joasiu, jesli chcesz pogadać o "naszych" szkołach to zapraszam na gg 3700229 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Natalio IP: *.inowroclaw.mm.pl 06.01.08, 22:15 dodatkowe godziny to rzecz bardzo indywidualna najlepiej ocenisz to sama i twoj instruktor ( jesli nie bedzie chcial cie naciągnąc) ja wiedziałam ze 30 h mi nie starczy i byłam przygotowana na długą przygodę z jazdami doszkalającymi lepiej napisz jak wyglądaja drogi w Bydzi w tym sniegu? to mnie martwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalka Re: Natalio IP: *.chello.pl 07.01.08, 11:20 Hej. Drogi wyglądają niestety tak sobie. Drogowców - jak co roku - zima zaskoczyła :-) Ale dla pocieszenia: Wczoraj miałam jazdę (śnieg padał akurat) i nie było tak źle. Jest przynajmniej usprawiedliwienie, żeby nie rozwijać zbyt dużych prędkości (prawie całą trasę ciągnęłam na dwójce). No i trzeba bardzo uważać na zakręty i hamowanie (koła często buksują). Ruszanie - choćbyś dodawała dużo gazu to nie ma sensu na sliskiej powierzchni, lepiej ruszać powoli. Mój instruktor powiedział mi nawet, że przy takich warunkach pogodowych wskazane jest ruszanie z dwójki, ale nie wiem, jak to jest widziane na egzaminie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: IP: *.inowroclaw.mm.pl 07.01.08, 16:37 napisze tak, trasa na bydgoszcz zaskoczyła mnie mile, droga była czarna , a w samej bydzi tez nie najgorzej, te glowne drogi czarne, boczne wiadomo jedne odsniezone inne nie nie wiem tylko jak wyglądały ulice gdzie zwykle odbywac sie moze parkowanie, bo nie cwiczylismy tego dzis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianna Re: Cześć. IP: *.tdi.tktelekom.pl 28.01.08, 14:12 Hej Hej! Przeleciałam wątek od deski do deski i - powiem wam, ze niesamowite emocje!!! :) Ja jestem na początku mej drogi przez mękę :) Dopiero od soboty zaczynam jazdy - i jestem przerażona.... Też chciałabym zdobyć prawko przed 30-ką. Ciekawe czy dam radę zrobić to w 1,5 roku :)) Bedę się uczyć jeździć w Bydgoszczy, ale nad egzaminem jeszcze debatuję - Bydgoszcz czy moja ukochana Piła.... Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Cześć. 29.01.08, 10:33 Witaj Bianno! Zaczynasz drogę wielkiej przygody, a nie męki :-). Pamiętaj o tym! A pierwsza jazda to największa frajda. Mój instruktor najpierw pokazał mi, gdzie jest sprzęgło, pedał gazu, zmianę biegów, a później mówi: "Proszę usiąść za kierownicą i ruszyć". I ruszyłam. I nawet się nie zorientowałam, gdy znalazłam się na Wyszyńskiego ;-). Ja chcę jeszcze raz!!!!! ;-))) Trzymam za Ciebie kciuki i koniecznie zdawaj nam relacje z Twojego kursu. A co z dziewczynami, które niedawno pisały w naszym wątku? Jak egzamin? Odpowiedz Link Zgłoś
bianna Re: Cześć. 31.01.08, 08:38 he hej dzięki za odzew :) Dzięki mojemu M podstawy jazdy mam opanowane i wyjeżdżoną trasę na parkingu na Chemiku... Ale i tak się troszkę boję. W sumie nie wiem czy to dobrze, ze jeździłam, niektórzy mówią, ze lepiej uczyć się od instruktora. W sobotę umawiam się na pierwsze jazdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Cześć. 31.01.08, 10:19 Wiesz, każdy mówi inaczej, ale i tak pierwsza, ta prawdziwa jazda z instruktorem będzie wyjątkowa. BTW dzisiaj śniła mi się jedna z takich jazd :-). Obudziłam się z uśmiechem na twarzy. Pewnie dlatego, że zrobiłam pomyślnie placyk i zaliczyłam ścisłe centrum :-). Powtarzam się, ale co tam - kurs i egzamin to bardzo fajne wspomnienia. Pozdrawiam i trzymam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Cześć. IP: *.inowroclaw.mm.pl 31.01.08, 19:14 Bianna- witaj, ty przygode zaczynasz a ja własnei skonczylam na 1,5 roku przed 30 -tką :)))))) Cuda się zdarzają zdałam w Bydzi za pierwszysm podejściem !!!! uwierzyłam jak odebrałam prawko pierwsze jazdy już za mną a sam egzamin długo by opowiadać... trzeba umieć się chociaż troche zrelaksować , trafic na sympatycznego egzaminatora (uwierzcie że i tacy są) no ale przede wszystkim dobre przygotowanie techniczne i poniekąd psychiczne (chwała instruktorowi , ale drugiemu - dodatkowe jazdy) Jechałam jak w amoku, ale byłam bardzo skupiona jak nigdy na jeździe chyba :) trafiła mi się mroźna pogoda a więc i prędkosc jazdy była mniejsza w skutek tego mniej przejechanych uliczek hehehehehe powiem WAM ze miło wspominam egzamin :) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Gratulacje dla Alicji!!!! 31.01.08, 21:18 Alu - nic dodać, nic ująć! GRATULUJĘ!!!! Cieszę się, że ktoś także miło wspomina przygodę z prawkiem :-). Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Rocznica 10.01.08, 23:17 Dokładnie rok temu zaczęła się moja przygoda z prawem jazdy :-). Oczywiście teoretycznie, bo na pierwszą jazdę musiałam poczekać do 7 lutego. Sentymentalna jestem, więc sobie wspominam :-). Odpowiedz Link Zgłoś
bianna Pierwsze koty za płoty :) 11.02.08, 11:55 Przede wszystkim gratuluję zdanego egzaminu. Tylko pozazdrościć! Ja mam za sobą pierwszą jazdę. Stres potworny, po 2 godzinach z samochodu wyszłam na miękkich nogach :) Ale po Bydgoszczy pojeździłam :) Agato, zauważyłam, że zaczęłam robić prawko mniej więcej rok po Tobie. Może przy odrobinie szczęścia uda mi się zdać tak jak i Ty. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Pierwsze koty za płoty :) 11.02.08, 23:51 > Ja mam za sobą pierwszą jazdę. Stres potworny, po 2 godzinach z samochodu > wyszłam na miękkich nogach :) Ale po Bydgoszczy pojeździłam :) Ochhh...jak miło się czyta o tych pierwszych emocjach :-) > Agato, zauważyłam, że zaczęłam robić prawko mniej więcej rok po Tobie. Może przy > odrobinie szczęścia uda mi się zdać tak jak i Ty. ;) Uda tak w ogóle, czy uda za pierwszym razem? ;-) Ja już jestem nudna jak flaki z olejem, ale moich trzech podejść nie zamieniłabym z perspektywy czasu na inne, no...może z wyjątkiem pierwszego ;-). Po nim wyszłam zła jak osa. Swoją drogą, słyszałam, że na Skłodowskiej ostatnio drogowcy wymalowali pasy? ;-)) Jak sobie przypomnę te dopingi ludzi z forum, kciuki, prawie zakłady i filowanie na datę kolejnych podejść, gdy nie chciałam się przyznać... I oczywiście skarabeusza, którego dostałam od Karolki w wieczór, tuż przed szczęśliwym razem... Ehhh.... Faktycznie zaczynałyśmy w tym samym czasie. Moja pierwsza jazda odbyła się 7 lutego. Pozdrawiam cieplutko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianna Re: Pierwsze koty za płoty :) IP: *.tdi.tktelekom.pl 12.02.08, 13:44 Oj, pierwszy raz się zmartwiłam. Dzisiaj w GW przeczytałam: miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,4920054.html zmieniają autka :( i nie wiadomo czy na corsy.... Pewno znając moje szczęście, egzamin będę zdawać na jakimś wynalazku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina Re: Pierwsze koty za płoty :) IP: *.tvgawex.pl 27.02.08, 01:18 Hej Przesyłam Pozdrowionka;-* Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Egzeeeek, ratuj! ;( 02.03.08, 21:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=76463078 Mam z tym problem.... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
egzek_byd Re: Egzeeeek, ratuj! ;( 02.03.08, 21:42 jeszcze walczysz z prawkiem? odpisałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
depresyja Re: Egzeeeek, ratuj! ;( 02.03.08, 22:26 bianna, na razie był przetarg na nowe auta; egzaminy na nich zaczynają się od września, tak słyszałam. Może uda Ci się zdać na corsie jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Linio - Ty to masz moc ;-) 02.03.08, 23:12 Linio - Ty to masz moc, dziewczyno! Udało Ci się uaktywnić na forum naszego Egzeka :-). Dołączam do pytania - jeszcze walczysz z prawkiem? Kiedy masz kolejny termin? Marcelinko - dzięki za pozdrowienia. Co u Ciebie dobrego? Bianno - do września będziesz śmigać już własnym autkiem - ja Ci to mówię :-). Pozdrowienia dla Was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianna Re: Linio - Ty to masz moc ;-) IP: *.tdi.tktelekom.pl 03.03.08, 08:54 no jak na razie to mam 12 godzin wyjechanych dopiero.... Ciężko pogodzić to wszystko :( A co do nowych aut, to ponoć Fiat i Opel zaskarżyli przetarg i jak znam życie to moze się to trochę przeciagnie :)) W każdym badź razie Micry miały wejść od września... Pożyjemy zobaczymy! Na razie walczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Tadaaamm... <-- to były famfary ;-) bo... 03.03.08, 22:46 ...właśnie mam wielką frajdę, pisząc pięćsetny post naszego wątku :-). Mogłabym powspominać, mogłabym znowu pokazać, jaka jestem sentymentalna, ale mogę też najzwyczajniej Was wszystkich pozdrowić. Dokładnie rok temu nie miałam pojęcia, że istnieją, całkiem niedaleko, takie świetne ludki jak: Karolka, Marcelina, Słonko, Mundialińska, Egzek, Emkop, Alnova, Espee, Linia Frontu i wszyscy pozostali, którzy przez tych kilka miesięcy wpadali do nas na chwilę albo dołączali na dłużej. Czas szybko ucieka, kolejny rok prawie za nami, a ja cieszę się, że miałam okazję Was poznać i bardzo ciepło wspominam :-)). "Agata" ;-) PS Tradycyjnie wznoszę toast za Wasze zdrowie. -- 500 postów wątku bydgoskiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Tadaaamm... <-- to były famfary ;-) bo... 03.03.08, 23:38 Wątek kwitnie!!! Nawet nasz "pierwszy bieg" ciągle zostaje w tyle... :DDD Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Tadaaamm... <-- to były famfary ;-) bo... 03.03.08, 23:39 aagata.byd napisała: > Emkop, Oooo, Ekomp zawitał? Początki mojego forum... sto lat go nie widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
emkop Re: Tadaaamm... <-- to były famfary ;-) bo... 04.03.08, 21:21 Witam Cię "LINIO" tak cały czas śledzę na bierząco wątek ulubiony, choc czasami nie ma sił odpisac po całodziennym maratonie z kursantami; oczywiscie serdeczne pozdrowionka dla Ciebie i dla całej załogi!!!!!!! dla Bianny: miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,4988219.html także bez obaw na pewno na micrach ale chyba Ciebie dotyczyc nie będzie ;-))) Egzek.....ja Ci dam lans!!!! ;-)) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Tadaaamm... <-- to były famfary ;-) bo... 04.03.08, 21:45 emkop napisał: > Witam Cię "LINIO" Nie krzycz, EMKOPIE ;D > tak cały czas śledzę na bierząco wątek ulubiony, choc czasami nie ma sił odpisac po całodziennym maratonie z kursantami; oczywiscie serdeczne pozdrowionka dlaCiebie i dla całej załogi!!!!!!! Stara ekipa, wracać!!! ;D I odwzajemniam pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianna Re: Tadaaamm... <-- to były famfary ;-) bo... IP: *.tdi.tktelekom.pl 05.03.08, 08:06 No dzięki emkomp, własnie zdążyłam poczytać. Coś słabo wierzę, że wyrobię się do września... Swoją drogą w ile przeciętnie wyjeżdża się te 30 godzin? No, to znaczy ile to moze zająć - miesiąc, dwa? Przy takim tempie ja się do maja nie wyrobię :) Do tego ze 3 razy minimum do poprawki... No jak nic załapię się na Micry :) Ale co tam, na razie skupiam się na jazdach. Nawet nie myślałam, że to kiedyś polubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
anulkaaaa_85 Re: Tadaaamm... <-- to były famfary ;-) bo... 06.03.08, 21:49 Bez urazy Bianna ale w innym poscie krytykowalas inne osrodki, mówiłas, że warto było 100 dac wiecej aby w Modraczku robic prawko; wiec nie narzekaj teraz, że wolno to wszystko idzie przeciez wybrałas najlepsza szkole ( heheeh ); ja koncze wlasnie w duuuuzo mniejszej zaplacilam 100 mniej i do egzaminu jestem przygotowana. pozdrawiam i zastawnów sie na przyszlosc co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianna Re: Tadaaamm... <-- to były famfary ;-) bo... IP: *.tdi.tktelekom.pl 07.03.08, 08:05 Bez urazy, ale czytaj uważniej posty. Nie jest to absolutnie wina szkoły jazdy, ale moja. Po prostu ciężko pogodzić pracę na 2 etatach i jazdy.... Także zapłaciłam 100 mniej, tylko trzeba umieć negocjować. A szkołę wybrałam tylko dlatego, ze mam rzut beretem od domu i jestem BARDZO zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina Re:Pozdrowionka dla Wszystkich ;-)) IP: *.tvgawex.pl 17.03.08, 13:35 jak w tytule;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re:Pozdrowionka dla Wszystkich ;-)) 17.03.08, 15:52 Dołączam się oczywiście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd z polskiego na nasz ;-) 17.03.08, 22:50 Tłumaczę z polskiego na nasz ;-): emkop napisał: > ;-))))) ---> w wolnym (niemym) tłumaczeniu: ja też pozdrawiam ;-)) Dzięki Emkop ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re:Pozdrowionka dla Wszystkich ;-)) 17.03.08, 22:53 emkop napisał: > ;-))))) o! Emkop! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd :-) 17.03.08, 22:57 Linio, widzę, że radość z obecności Emkopa niezmienna ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianna Re: :-) IP: *.tdi.tktelekom.pl 18.03.08, 08:34 spóźnione ;-)) Nadal walczę na bydgoskich drogach :-D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linia.frontu Re: :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 11:33 Ba! Początki mojego forum:))) Oni gadali o przepisach i rzucali cytatami z kodeksu, a ja się czułam cokolwiek onieśmielona ich wiedzą - to były czasy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Reanimacja wątku ;-) 10.04.08, 22:37 Witajcie! Długo mnie tutaj nie było, ale od kilku dni jest powód, żeby pochwalić się co nieco ;-). Jutro minie tydzień, od kiedy sama jeżdżę własnym autkiem po Bydgoszczy. Nareszcie się doczekałam. Niezmiennie towarzyszą mi dwa uczucia: respekt przed dokumentem, który daje mi prawo poruszania się po mieście i frajda, gdy szczęśliwie wracam z kolejnej trasy do domu :-). A tak w ogóle... 13 kwietnia minie rok od mojej pierwszej wizyty w WORD'zie. Pozdrawiam Was serdecznie! PS "Najnowsze" dziewczyny - jak Wasze zmagania ze zdobywaniem prawka? Odpowiedz Link Zgłoś
bianna Re: Reanimacja wątku ;-) 11.04.08, 07:20 Jak ja ci Agato zazdroszczę!!!!! Ja - uwaga, uwaga - mam już termin pierwszego egzaminu: 4 lipiec godzina 8 rano....... ;0 Trochę sobie WORD żartuje z kursantów. Byłam zapisać się we wtorek i zdążyłam wchłonąć trochę atmosfery w WORDzie :) Tam jest aż gęsto od negatywnych emocji. I mimo, że weszłam się tylko zapisać, to już złapał mnie taki okropny skurcz w żołądku :) Jak ja lubię taką adrenalinkę hehehe :) Własnie rozplanowuję sobie jazdy na najbliższe 3 miesiące. Oj dostanę po kieszeni..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty IP: *.centertel.pl 21.05.08, 21:19 ja tez jutro o 10 .... hihi Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Nie wierzę, wątek wychynął!!! :D 21.05.08, 22:17 Gość portalu: agga napisał(a): > ja tez jutro o 10 .... hihi Daj czadu! Trzymam kciuki :D Ekipa z wątku na pewno też! Jesteście jeszcze? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Nie wierzę, wątek wychynął!!! :D 22.05.08, 12:39 Jesteście ;-)) Dawno tu nie zaglądałam, ale to dlatego, że jeżdżę, jeżdżę i jeżdżę...;-) I frajdę mam z tego powodu wielką :-). Chociaż jak widzę, jaka dżungla jest na drogach, to często budzi się we moja druga natura, oj budzi się... Dziewczyny - jak zmagania? Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianna Re: Nie wierzę, wątek wychynął!!! :D IP: *.tdi.tktelekom.pl 26.05.08, 07:45 No to podnoszę :) Ja mam dzisiaj o 15 jazdy. I jeszcze ponad miesiąc do egzaminu... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianna Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty IP: *.chello.pl 04.07.08, 13:45 Odnawiam wątek :) Dzisiaj, po 3 miesiącach oczekiwania, stało się :) Zdałam za 1-wszym razem :) Baaaardzo dziękuję Pani egzaminator w samochodzie nr 6. Za cierpliwość, łagodność i wyrozumiałość :) Myślę, że nie u każdego by mi się tak udało! Jednak zrobiłam kilka błędów... Za 2 tygodnie będę już mieć tak długo wyczekiwany plastik :) Pozdrowienia kochani dla Was wszystkich i trzymam kciuki za każdego zdającego w Bydgoszczy. Aha, gdyby ktoś badzo chciał to na priv mogę polecić świetnego instruktora. To dzięki niemu dzisiaj mogę opijać sukces :D Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Gratulacje!!!! 06.07.08, 19:22 Wspaniała wiadomość! Bianno, życzę Ci opanowania za kierownicą, wielu miłych widoków za szybą auta i niezapomnianych tras. Oczywiście o bezpieczeństwie i szczęściu kierowcy nie wspominając :-). A co u pozostałych naszych wątkowiczów? Jesteście czy strzaskaliście się już całkiem na mahoń i nie wychodzicie z cienia? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniulek87 Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty 26.08.08, 17:31 swietny watek utworzylicie. szkoda ze juz umarł:(ja mam niedlugo kolejne podejscie w bydg.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Bydgoszcz-10:00 teoria,a o której godz.prakty IP: *.chello.pl 26.08.08, 19:51 Zycze powodzenia, napisz jesli mozesz co Ci nie poszlo za pierwszym razem, jakie ogolne wrazenia..? Ja jeszcze chodze na kurs , ale juz myslami jestem na egzaminie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nicolettee Re: Bydgoszcz-ile sie czeka na egzamin? 26.08.08, 21:39 Jak dlugo czekacie w Bydgoszczy na egzamin teraz? Po pierwszym niezdanym podejsciu czeka sie krocej? Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Bydgoszcz-ile sie czeka na egzamin? 26.08.08, 22:09 Zaglądam na zaprzyjaźnione forum i co widzę? Zaprzyjaźniony wątek na pierwszej pozycji :-). Wiecie jaka to frajda?! Aniulko, przeczytałaś całość? Gratuluję! :-) Przyznaję, że ja też czasem zaglądam do starych wiadomości z sentymentem. Teraz to Wy - nowi - możecie sprawić, że historia będzie pisać się dalej. Zaglądajcie i czujcie się tu jak u siebie ;-). A ja APELUJĘ!!!! Karolka, Słonko, Marcelina, Emkop, Egzek i wszyscy, których nie wymieniłam, a byliście tu kiedyś - DAJCIE ZNAĆ :-). Ja już teraz Was wszystkich pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulek87 Re: Bydgoszcz-ile sie czeka na egzamin? 27.08.08, 08:14 kursantko to jest juz moje 4 odejscie:/za pierwszym razem placyk za 2 wymusiłam pierwszeństwo a za 3 miałam nerwowoego pana M. ktory cała droge nadawał co mnie jeszcze berdziej denerwowało i zle zmieniłam pas ruchu przy zawracaniu. na egz czeka sie 1,5 miesiaca Agatko przeczytałam do 300 wiadomosci potem skakałam. Gratuluje Ci zadnego egzaminu jak Ci sie jezdzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
aagata.byd Re: Bydgoszcz-ile sie czeka na egzamin? 27.08.08, 10:54 Jeździ się świetnie. Uwielbiam siadać za kierownicą i... jechać :-). Codziennie nowe sytuacje, nowe miejsca. Oczywiście regularnie wkurzam się na piratów, których nie brakuje. Mam nawet swój "ulubiony" błąd, który popełnia tak wielu królów szos - niewłączanie kierunkowskazów. Wrrr.... Jak widzę takiego amigo, co to oszczędza żarówki i włącza dopiero po rozpoczęciu skręcania albo nie włącza wcale, to... Na szczęście nie ma mikrofonu w mojej fabce, bo uszy mogłyby zwiędnąć ;-)). Bardzo serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Bydgoszcz-ile sie czeka na egzamin? IP: *.chello.pl 27.08.08, 13:38 Aniulek, przykro mi i zycze Ci tym razem sukcesu.Uda sie zobaczysz. Zycze go rowniez sobie, juz wkrotce..czy za kazdym razem czekalas tak dlugo na egzamin? Czy moze jest szansa na przyspieszenie terminu.Ile godzin wyjezdzilas? A jeszcze zapytam, czy to wymuszenie bylo takie "prawdziwe", czy raczej naciagane? Odpowiedz Link Zgłoś
aniulek87 Re: Bydgoszcz-ile sie czeka na egzamin? 27.08.08, 15:28 wymuszenie było prawdziwe:(nie zauwazyłam ze koles ma włączony kierunek, trudno sie mowi. Godzin nie licze ale sporo wyjezdzilam. Jest szansa na przyspieszenie musisz napisac do dyrektora WORDu o przyspieszenie egzanimu i podac powod. ja na kazdy egzamin oprocz tego ostatniego czekalam okolp 3 miesiecy bo wczesniej egzaminatorzy nie jezdzili do 22 i chyba dlatego terminy byly tak odlegle sama dokładnie nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina Re: Bydgoszcz-ile sie czeka na egzamin? IP: *.tvgawex.pl 23.09.08, 17:44 co tam zajrzalam tu chyba po wielu miesiącach ot tak z sentymentu:- ) Pozdrawiam wszystkich wzmagających sie w rozny sposob na drogach naszego miasta ..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Bydgoszcz-ile sie czeka na egzamin? IP: *.chello.pl 23.09.08, 18:01 Witaj Swego czasu podczytywalam z ciekawoscia ten watek i o ile pamietam, to wlasnie Twoj patent na sukces wykorzystalam wczoraj- 'zaliczam dzisiaj ten egzamin.. poskutkowalo;) Odpowiedz Link Zgłoś