Dodaj do ulubionych

kilka pytan

IP: 80.53.157.* 11.05.07, 17:05
mam pytania :
1) czy jak parkuje i jade jakas droga to moge sobie przerzecic na 1 bieg czy
na 2 mam parkowac? prosze o wyjasnienie jak jest na drodze a jak na parkingu
2) czy jak zawracam to moge trzymac sprzeglo czy musze puscic( tak jak na
zakrecie)?
3) jak parkuje to moge trzymac sprzeglo?
Obserwuj wątek
    • Gość: mosze a później ludzie się dziwią że nie zdają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:42
      obserwójąc fora o nauce jazdy w polskim interencie doszedłem do wnionsku, że 90% kursantów nie ma pojęcia o jeździe samochodem, ale to, że oblewają to wina chamskiego egzaminatora a nie ich skrajnej głupoty.
    • Gość: gulka Re: kilka pytan IP: 80.53.157.* 11.05.07, 17:46
      to jak masz takie pojecie to mi napisz odpowiedzi na pytania? a wgole to czemu
      tu to piszesz? ja o to pytalam? co to ma wogole wspolnego z moim pytaniem? widze
      ze niektoryz ludzie to nie rozumieja o co sie ich pyta a mowia o ludziach na
      forach! nie wymadrzaj sie koles bo jak sie ma prawko kilka lat to zadna sztuka a
      po paru miesiacach kursu wiadomo ze sie wszytskiego nie wie.
      • Gość: mosze jak ta się czepiasz to ci odpowiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:51
        >1) czy jak parkuje i jade jakas droga to moge sobie przerzecic na 1 bieg czy
        >na 2 mam parkowac? prosze o wyjasnienie jak jest na drodze a jak na parkingu

generalnie nie ma różnicy, ale jesteś niedoświadczona, więc wrzuć 1, łatwiej ci będzie ruszać

>2) czy jak zawracam to moge trzymac sprzeglo czy musze puscic( tak jak na
        >zakrecie)?

tutaj też nie ma większej różnicy, przy prękościach przy jakich zawracasz na trzy nie masz szans na poślizg rób jak ci wygodniej

>3) jak parkuje to moge trzymac sprzeglo?

koraz kolejny nie ma to wielkiego znaczenia, ale łatwiej jest się toczyć ze sprzęgłem, więc będziesz jechać wolniej, i jest mniejsza szansa, że zniszczysz komuś samochód

mam nadzieje, że po przeczytaniu moich odpowiedzi doszłaś do wnionsku jak bardzo głupie są twoje pytania i że nie da się określić co masz robić, wszystko zależy od sytuacji
        • Gość: gulka Re: jak ta się czepiasz to ci odpowiem IP: 80.53.157.* 11.05.07, 19:01
          Nie chce sie klocic ale skoro to nie ma znaczenia to doszlam do wniosku ze nie
          rozumiem po co pisales to pod moim postem o tych forumowiczach. Skoro to nie ma
          znaczenia to swiadczy tylko o mojej dokladnosci.A o zawracanie to nie chodzilo
          mi na wstecznym tylko takie na drodze bez wstecznego.A jesli chodzi o
          doswadczenie to chyba logiczne ze nikt kto idzie na egzamin nie ma doswiadczenia
          bo doswiadczenie to kilka lat jazdy conajmniej a ciezko tak bez prawka jezdzic
          przeciez.
    • Gość: Kiciunia Re: kilka pytan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 19:19
      Ja sie ucze parkowac na polsprzegle mam pewnosc ze nikomu nie ksasuje
      wypasionej fury ;)podobno to nie jest blad nop i jest bezpieczniej jak dla mnie
      a co do zawracania to znam zawracanie na przelaczkach czy skrzyzowaniu,ale zeby
      na wstecznym???na wstecznym sie cofa!
      • Gość: gulka Re: kilka pytan IP: 80.53.157.* 11.05.07, 20:53
        jest takie cos jak zawracanie przy uzyciu biegu wstecznego.Nie wiem moze to
        znasz ale nie znasz fachowej nazwy a jesli nie to zapytaj insturktora.pozdrawiam:)
      • Gość: icek-dono masz problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:00
        bo zawracanie z użyciem biegu wstecznego z wykożystaniem infrastruktury drogowej jest obowiązkowym manewrem tak samo jak parkowanie (wykonywanym na mieście)jeśli twój instruktor cie tego nienauczył za zdadzam się z mosze, że większość ludzi zdaje po kilka razy z powodu swojich skrajnych braków w wiedzy
        • Gość: gulka Re: masz problem IP: 80.53.157.* 11.05.07, 21:09
          ale ja wiem co to jest! umiem je nawet lepiej robic niz normlane zawracanie bo
          wg mnie jest latwiejsze.to jakas inna dziewczyna nie wie! a to ja jestem autorka
          tego tematu... wiec nie zgadzam sie ze napisal tak w moim watku.
          • p3nisista do gulka 11.05.07, 21:21
            icek-dono napisał to pod jej postem, a nie pod twoim, więc naprawde nniewielka ilośc inteligencji byłay ci potrzebna aby zauważyć, że to było do niej
            • Gość: gulka Re: do gulka IP: 80.53.157.* 11.05.07, 21:38
              napisal pod moim , patrz uwaznie.
              • p3nisista Re: do gulka 11.05.07, 22:12
                > napisal pod moim , patrz uwaznie.

Po przeczytaniu twojego postru doszedłem do wnionsku na kożystanie z internetu również powinny być testy, co najmiej 10 razy tródniejsze od tych na pj

Forum Gwna ma bardzo niepraktyczny, skopiowany z usenetu układ zwany drzewkiem, który na normalnych forach nie jest już wykożystywany. Charakteryzuje się on tym, że kilka postów może być równożedną odpowiedzią na jakiś inny. Zobacz na układ kwadracików przed tematami. Najbardziej na lewo jest twój pierszy post. Na niego odpowiedziałty trzy osoby: Mosze, ty i Kiciunia. Zwróc uwagę, że kwadraciki przy tych postach są tak samo przesunięte w prawo. Na post kiciuniu odpowiedziałaś ty i icek-dono. Te dwie wypowiedzi przesunięte są o jedno miejsce w lewo i znajdują się pod postem kiciuni. Wskazuje to, że są to dwie odpowiedzi na post kiciuni, są one równożedne i icek-dono nie musiał nawet czytać twojej wypowiedzi. Co prawda napisałaś ją 7 minut przed ickiem-dono, ale w rzeczywistości są to dwie odpowiedzi na pytanie kiciuni. Jeśli kiciunia bedzię umiała POPRAWNIE kożytstać z układu tego forum, to zrozumie, że obie te wypowiedzi były skierowane bezpośrednio do niej. Twój następny post był pod postem icka-dono i był przesunięty o jedno miejsce w prao, więc jest bezpośrednią odpowiedzią na jego post. Do tego jak są ułożone posty w naszej rozmowie i co to oznacza powinnaś dojść sama. Układ drzewka sprawia, że w jednym temacie może być prowadzonych kilka rozmów (jesteśmy na forum GWna, więc powinienem użyć słowa pyskówek, ale co tam) jednocześnie
                • Gość: gulka Re: do gulka IP: 80.53.157.* 11.05.07, 22:23
                  dla mnie klocenie sie o inteligencje jest glupota i raczej swiadczy o jej braku
                  wiec nie mam zamiaru sie klocic o to z Toba! wiem o co chodzi w tych drzewkach
                  ale nie zauwazylam , poza tym pisal tam ze popiera Mosze i tym sie sugerowalam
                  , no niewazne.Ujmowanie ludziom na inteligencji jest smieszne , skad mozesz
                  wiedziec czy ejstem inteligetna - na pewno nie po jednym poscie.Widac Ty nie
                  potrzebujesz testow na inteligencje skoro tak łatwo ja u innych potrafisz
                  ocenic.na przyszlosc zastanow sie nad tym i nie pisz tak innym , wez pod uwage
                  ze ja moglam nie4 zauwazyc , miec zly dzien i wiele innych powodow.
            • pontus_euxinus Re: do gulka 11.05.07, 23:00
              p3nisista napisała:

> icek-dono napisał to pod jej postem, a nie pod twoim, więc naprawde
              nniewielka
              > ilośc inteligencji byłay ci potrzebna aby zauważyć, że to było do niej

nie byloby problemow, gdybyscie "cytowali" odpowiedni fragment postu na ktory
              odpowiadacie, albo przytaczali ze "icek napisal".

nie bedzie problemu jesli zalogujecie sie. macie wowczas odpowiednia opcje
              odpowiedzi. zachecam do logowania.
        • Gość: Kiciunia Re: masz problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:10
          No wlasniwe nie.Czytalam na forum,ze istnieje cos takiego,ale nie wiem o co
          chodzi-ucze sie zawracania na rondach i skrzyzowaniach,musze na najblizszej
          jezdzie zapytac o co z tym chodzi,a moze ktos mi wczesniej to wyjasni?
          • linia.frontu Re: masz problem 11.05.07, 23:13
            Zawracanie z wykorzystaniem infrastruktury drogi:
            Wjeżdżasz tyłem samochodu w jakąś uliczkę, starasz się, żeby nos samochodu nie
            wystawał na ulicę, którą jechałaś i tym sposobem zawracasz.
            Zawracanie na trzy: Pikujesz prostopadle do krawężnika znajdującego się na
            przeciwnym pasie ruchu, po Twojej lewej stronie, cofasz tyle, na ile jest to
            konieczne do zawrócenia kręcąc kierownicą a prawo, po czym pikujesz do przodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka