lenka.net 22.08.07, 15:14 Witam czy ktoś zdaje może egz.17 wrzesnia Egz.w częstochowie a nie jak pomyłkowo napisałam 17.08? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 22.08.07, 17:04 Ja zdaję :) Mam teorie o 7:35. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 09:23 cześć, ja też mam o tej porze czyli zdajemy razem....:) Powiedz mi jak Ci jazdy wychodzą?, bo ja to mam ciągle problemy z łukiem, tylko 1 godzinę jezdziłam micrą a resztę corsą., no i to parkowanie prostopadlę -koszmar. Masz z czymś problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 23.08.07, 10:47 Łuk, łuk łuk i jeszcze raz łuk. Parkowanie jest ok. Tyłem nieco gorzej. Miałam 3 godziny na placu i raz wychodzi raz nie. Gdzie sie uczysz? ja w Reflexie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 12:03 łuk to też mój koszmar:(:(:(:(.A jaki masz sposób na to parkowanie przodem i tyłem ? bo to moja kolejna zmora. Ja miałam Instruktora z Krzepic, Pana Marka Orłowskiego-dlatego iz z Krzepic pochodzę a do Cz-owy na jazdy dojezdzam. Mówię Ci świetny gość i z anielską cierpliwością. Już zaczynam się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 23.08.07, 12:27 Własnie czytałam Twók wątek nt łuku ( 2, 3 słupek i kręcisz). Wg mnie tak sie nie powinno uczyć. O wiele bezpieczniej na lusterka. Nawet jak masz ustawione na miasto to i tak widac linię i bok samochodu - delikatnie na półsprzęgle ( bez gazu!!!) i obserwuj dystans pomiędzy samochodem a linią ( gdy jesteś na środku łuku lini nie widac w listerku - wtedy się odwracasz - naprawdę ładnie wszystko widać ( i tu mam problem bo jak cofam i patrzę w tylnią szybą to mi się kierunki mylą :):) ) Gdy samochód ustawi się równolegle do prostej , prostujesz koła i jedziesz tak żeby środkowy słupek na kopercie był pomiędzy zagłowkiem srodkowym a tym od siedzenia za kierowcą :). A parkuje też na sprzęgle, na wyczucie. JAk narazie wychodzi, zobaczymy jak będzie na egzaminie :P E tam nie ma się czego bać, najwyżej oblejesz :) Relax:) Odpowiedz Link Zgłoś
no-comments Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 23.08.07, 16:33 Gość portalu: lenka.net napisał(a): > łuk to też mój koszmar:(:(:(:(.A jaki masz sposób na to parkowanie > przodem i tyłem ? bo to moja kolejna zmora. Ja miałam Instruktora z > Krzepic, Pana Marka Orłowskiego-dlatego iz z Krzepic pochodzę a do > Cz-owy na jazdy dojezdzam. Mówię Ci świetny gość i z anielską > cierpliwością. Już zaczynam się bać. Sorry, że się wtrące w rozmowę, ale serio pan M. O. z Emzetu uczył Cię łuku na takie chore metody typu słupki i obroty kierownicą?? Kurcze, a właśnie miałąm go komuś polecić (sama z nim jechałąm raz tuż przed egzaminem i wydał mi się naprawdę pożądnym gościem, ale nie jeździłąm z nim wtedy po łuku), a teraz to już nie wiem bo metody na liczenie są moim osobistym zdaneim zawodne. Takie miałam o nim dobre zdanie.....:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 07:21 dokładnie tak mnie uczył, jak widzę 2 słupek w prawej tylnej szybie to pół obrotu w lewo, jak 3 to pół obrotu w lewo a jak potem widzę ten srodkowy nan samym końcu w kopercie pomiędzy zagłówkami to cały obrót w lewo.A co najlepsze ze zadko każe mi patrzec w prawe lusterko bo mowil ze egzaminatorzy bardzo lubią oblewać za patrzenie w lusterka. wszystko byłoby ok gdyby jednak nie to że ten powyższy przykład odnosi się do Corsy a na Mickrze jest znowu inaczej.Co najgorsze nie mialam okazji na Micrze cwiczyć łuku:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin 17 września w Częstochowie-poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 07:24 kurzcze poprawka, jak widzę 2 i 3 słupek to po pół obrotu W PRAWO, a jak widzę ten ostatni na kopercie POMIĘDZY ZAGŁÓWKAMI TO CAŁY OBRÓT W LEWO!!!. przepraszam za pomyłkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 24.08.07, 09:36 Micrą jest prościej - małe autko, łatwiej się wymieścić. Skończyłas jkuż kurs? jesli nie to poćwicz na lusterka. Nie prawda że oblewają za lusterka, moja koleżnaka jeździła na lusterka i zdała. Nie maja chyba nawet prawa bo w regulaminie jest napisane że masz pokonac łuk uzywając tylniej szyby i LUSTEREK własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 10:22 Hej, no właśnie chciałabym chociaz godzinę poswięcić na łuk Micrą.Zostało mi jeszcze 5 godzin do wyjeżdzenia. a Micrą jeździłam tylko 2 godziny. Powiedz mi czy Micra często gaśnie>? bo jak na Corsie jeżdżę to często jak za mało sprzęglo popuszczę to mi Corsa gaśnie (zwłaszcza przy ruszaniu), czy Micra też jest taka? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 24.08.07, 11:05 Jak puscisz sprzęgło i dasz za mało gazu to Ci nawet maluch zgaśnie :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 10:28 Powiedz mi może wiesz gdzie jest ten skręt w lewo gdzie zaraz należy się wbić na lewy pas bo prawy oddziela linia ciągła? czy to jest tylko ten jeden przypadek czy wiecej jest takich skrętow w lewo?ja znam Cz-owę tyle tylko co na jazdę przyjadę:(:(:( no i jeszcze za bardzo nie umiem skojarzyć gdzie jest ta jednokierunkowa ze STOPEM gdzie nalezy się zatrzymać nie przy znaku STOP tylko tak aby widziec czy coś nie nadjezdza z drogi poprzecznej. No i jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi tzn PLac Daszyńskiego,Przy zawracaniu musimy się wbic na ten pas wspólny z busami, to w takim razie do czego jest ta pierwsza strzałka do zawracania?, no a jak chcę w lewo skręcić to na który pas wjeżdzam?potrafisz mi chociaz tak trochę to wytłumaczyć jak to jest z tym placem Daszyńskiego gdy np. chcę skręcić w lewo albo gdy chcę zawrócić???proszę Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 24.08.07, 11:04 na daszyńskiego masz pas do skręcania w lewo ( w ogrodową) lub zawracania - jeśli zawracasz i chcesz jechać prosto ( w mirowską) to wjeżdzasz na pas wspólny z busami ( busy mogą z niego skręcić w warszawską , ty możesz jechać tylko prosto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.pl Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 11:19 no i wlasnie tego nie rozumiem bo jak chcę zawracać to ustawiam sie na strzalce do zawracania ,,, dlaczego przy zawracaniu mam jechac prosto? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 24.08.07, 13:21 Hmm chyba myslimy o dwóch różnych miejscach na Daszyńskiegom ... :D Napisz dokładnie w którym miejscu chcesz zawrócić. Czy wyjeżdżając z Mirowskiej , z powrotem w Mirowską. Czy jadąć Alejami , w Aleje ( zawraca się tuz przed pl. Daszyńskiego) Czy jadąć z Warszawskiej -w Warszawską Czy z krakowskiej w Ogrodową ( Krakowska jest na odcinku przy placu jednokierunkowa, więc trzeba jechać w ogrodową ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 13:31 widzisz to jest tak -dostaję polecenie ze mam zawrócić na placu daszyńskiego więc: 1zjezdzam na odcinek ze strzałką do zawracania i za moment zatrzymuję się bo jest przejscie dla pieszych 2.Jak nic nie jedzie to instruktor zawsze kazde mi wjechac od razu na prawy pas (tam stoi niebieski znak BUS a na nim zołta strzałka w lewo) 3.Jak juz jestem na tym pasie to jadę cały czas prosto i tak się zastanawiam dlaczegO wjezdzam na ten prawy pas wspólny z busem skoro lewy pas ten do zawracania ciągnie sie jeszcze kawalek dalej? no a jakbym miala skręcić w lewo? kurcze i zaluje ze nie mogę ci podac jaka to ulica bo nie wiem, nie znam ulic w Cz-owie:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 24.08.07, 16:20 Aha. Wjeżdżasz na ten pas, i jedziesz w Mirowską :) Tylko z tego pasa można po zawróceniu jechać prosto. gdybyc pojechała dajej pasem do zawracania mogłabyś mieć problem z jego zmianą. Więc eychodzi na to że zmienia się pasy na tym drugim przejściu dla pieszych :) Jakbyś miała skręcić w lewo to musiałabyś jechać środkowym pasem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: 212.244.106.* 25.08.07, 16:44 dzięki wielkie, teraz już wiem:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 26.08.07, 21:51 :) mam nadzieję że w praktyce wyjdzie OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 07:19 Hej, no właśnie najgorsze jest to że można wyłożyć się na prawdę na głupocie, a za stres niestety nikt nie może, ale mam nadzieję że się nie poddamy:):) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 16.09.07, 01:11 Heh, ja dzisiaj na odtatniej godziie z instruktorem popełniłam więcej błędów miz na początku :) Ale co tam. na egzaminie będzie git!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DO ZOBACENIA W PONIEDZIAŁEK!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: 80.54.170.* 24.08.07, 16:47 Gość portalu: lenka.net napisał(a): > widzisz to jest tak -dostaję polecenie ze mam zawrócić na placu > daszyńskiego więc: > 1zjezdzam na odcinek ze strzałką do zawracania i za moment > zatrzymuję się bo jest przejscie dla pieszych > 2.Jak nic nie jedzie to instruktor zawsze kazde mi wjechac od razu > na prawy pas (tam stoi niebieski znak BUS a na nim zołta strzałka w > lewo) > 3.Jak juz jestem na tym pasie to jadę cały czas prosto > i tak się zastanawiam dlaczegO wjezdzam na ten prawy pas wspólny z > busem skoro lewy pas ten do zawracania ciągnie sie jeszcze kawalek > dalej? Lenka - zacznij od zrozumienia, co to jest ZAWRACANIE!! Przed Placem Daszyńskiego jadąc Mirowską dostajesz polecenie zawrócenia. Co oznacza zawrócenie?? TO, żeby tak skręcić, aby potem znów jechać tą ulicą, którą własnie jedziesz, prawda?? Czyli jedziesz Mirowską, dostajesz polecenie zawrócenia - czyli musisz zakręcić również w Mirowską. Wjeżdzazasz na placu Daszyńskiego w pas do zawracania, przepuszczasz pieszych a potem tak jak mówił do Ciebie instruktor - wjeżdzasz na pas z białą strzłką do jazdy prosto, z żółtą dla autobusów - żółta strzłąka obowiązuje tylko autobusy bo nie mają innej możliwości skrętu jak tylko z tego pasa - Ciebie ta żółta strzałka nie obowiązuje, Ty musisz jechać prosto - prosto bo tylko jadąc prosto wjedziesz w Mirowską, z której właśnie przyjechałaś. Gdybyś ustawiła się na pas środkowy - skręciłabyś w Warszawską w lewo (czyli zadanie niewyknonane bo mialaś jechać w Miroską) ,jesli ustawisz się nan najbardziej lewym pasie - to musisz zawrócićw Aleje - czyli zadanie znów niewykonane, bo nie miałaś robić kółeczka (zamiast w Mirowską - Ty znów jedziesz w Aleje tak jak przed zawracaniem) i dwóch zawrcań. nie wiem, cyz wyrażam się jasno, ale najpierw musisz zrozumieć o co chodzi w poleceniu egzaminatora, a potem, gdzie sięzaczyna Twój manewr, a gdzie koćńzy. > no a jakbym miala skręcić w lewo? Zależy skąd byś jechała i jakie by ybło polecenie - jeśli jedziesz Alejami w stronę placu Daszynskiego (za plecami masz Jasną górę/), dostajesz polecenie skrętu w lewo - ustawiasz się na środkowym pasie - bo pracy wiedzie tylko prosto, skrajnie lewy sluży do zawrócenia (zawrcania jak jedziesz od JAsnej góry), a środkowy wlasnie do skrętu w lewo. Wszystkie potrzebne informacje masz wymalowane na jezdni. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 07:26 dokładnie tak mnie uczył, jak widzę 2 słupek w prawej tylnej szybie to pół obrotu w PRAWO, jak 3 to pół obrotu w PRAWO a jak potem widzę ten srodkowy nan samym końcu w kopercie pomiędzy zagłówkami to cały obrót w lewo.A co najlepsze ze zadko każe mi patrzec w prawe lusterko bo mowil ze egzaminatorzy bardzo lubią oblewać za patrzenie w lusterka. wszystko byłoby ok gdyby jednak nie to że ten powyższy przykład odnosi się do Corsy a na Mickrze jest znowu inaczej.Co najgorsze nie mialam okazji na Micrze cwiczyć łuku:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 30.08.07, 08:33 UP Ktoś jeszcze ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 06.09.07, 17:35 Lenka, jeszcze 11 dni !!!! JAK TAM NERWY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 07:28 Hej, nawet nie pytaj :( mam nadzieję że ty sie lepiej trzymasz bo ja to już nawet w nocy nie potrafię spać.Bardzo się boję i nawet nie chcę wiedzieć co będzie w dzień egzaminu. Ale wiesz cO. Jak już ma oblać ten 1 raz to przynajmniej chciałabym aby to było na czymś istotnym bo nie zniosłabym tego jak oblałabym np. za jakąś głupotę. A u Ciebie jak leci? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 07.09.07, 09:43 Ja nawet nie mam kiedy o egzaminie pomysleć, praca, dzidzius po operacji więc nerwy straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 14:05 Nie martw , jak nie za 1 razem to za kolejnym zdamy:)A Twojemu maleństwu życzę duuuuuuuużo zdrówka:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 08.09.07, 22:12 :) Dzięki, z "maleństwem" już nieco lepiej, choć dzis miał poprawiane szwy bo przy nich pogrzebał :/. Posiedziałam troche na necie , poszukałam obsługi autek egzaminacyjnych, nie moge tylko wyszperać świateł w corsie - która żarówka od czego... Poza tym mam jazdy na micrze teraz i nie wiem co jest grane - jakis regres chyba - w ciągu 1 godziny popełniłam kilkanascie błędów ... Kurna nawet ruszyc nie ptrafię bez pisku opon :D, nie mówiąc już nic o parkowaniu.. Zaczynam się martwic bo tak mi dobrze szło a teraz porazka kompletna. Jeszcze 8 dni. Ale ten czas zapierdziela :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 07:48 Agatka ja to znowu mam problem bo na mickrze tylko 2 godziny mialam , i to bez łuku i parkowania:(:(:( ale wiesz nie przejmuję się już tym, mam audity w pracy nie mam czasu myslec o egz.a jak trafię na upierdliwego egz.to nawet jak super bede jezdzila to i tak mnie uleje i tak:(:(:( Mi sie nawet jeszcze 1 godzina nie zdażyła gdzie nie zgasnął mi samochód:(:(:(poza tym swiateł nie uczę sie na pamięć bo wydaje mi sie ze nie ma sensu:(:(i tak w nerwach wszystko zapomnę:(:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 11.09.07, 11:03 O obsługe to się nie martwię, o testy też nie. Jest na to duzo czasu więc myśle że będzie dobrze. Jak przejde łuk to będe w domu :P Marze żeby jechac stara corsą (JEDNA JEDYNA W WORDZIE) bo zdecydowanie najlepiej wychodzi mi na niej łuk i jadzda po mieście. Micra zdecydowanie najgorsza, za duża moc jak na tak lekkie autko, trzeba sie pilnowac z gazem ( zreszta pedał gazu bardzo lekko chodzi więc tu jest mój problem :P) A nowa corsa fajnie się jeździ po miescie ale na łuk za duuuża krowa z niej :D Ehhh jeszcze tydzień Dzisiaj dowiedziałam się że dziewczyna z którą chodziłam na kurs wczoraj zdała za pierwszym razem :) A tak sie bała jeździć :) A dzisiaj rozwaliłabym swoją eLkę :) Uff ale sie udało wybrnąć. I jakiś dzieciak wlazł mi pod koła. Ufff,żyje :D i zgasła mi 6 razy :) Regres w pełni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 13:38 Rany podziwiam bo ja nie potrafię na Corsie starej nic zrobic:(:( Jaki masz sposób na łuk na niej? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 12.09.07, 11:54 Sposób mam taki jak pisałam wyżej - lusterka, tylnia szyba i... wyczucie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 13:39 masz jakies wiesci o egzaminatorach?? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie 12.09.07, 11:55 Niestety nie za bardzo. Żresztą ktoś tu już pytał o egzaminatorów - podpiełam sie pod wątek ale narazie ciszaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Mam nowy sposób na łuk :D 14.09.07, 16:32 Byłam na placu - instruktor poszedł po kawę, dośc długo go nie było, więc postanowiłam wypróbować inne metody na zrobienie łuku. I DOSZŁAM DO TAKIEGO WNIOSKU - Stoje na kopercie ( chce zrobić łuk tyłem)- odwracam sie do tyłu, ale nie patrzę w tylnią, tylko boczną szybę za pasażerem - widzę chorągiewki - gdy w tej szybie zauważę linię i ta linia zaczyna wyginać się w łuk kręcę kierownicą na wyczucie - widać pachołki, naprawde dobrze. gdy jestem na mniej więcej środku łuku, odwracam się i patrzę w prawe lusterko boczne - przy wyrównywaniu widać w nim linię - tu trzeba jechac bardzo powoli bo czasami samochód ustawia się za blisko tej linni , wtedy szybciutko prostouję koła i odbijałam nieco w lewo, bardziej na środek pasa. potem prostuję koła i heja po prostej. :D WYCHODZI MI ZA KAŻDYM RAZEM!!! Instruktor się nieco wściekł że nie robię tak jak on mnie uczył ( wychodziło pół na pół) tylko jakieś herezje wymyślam <zonk>. Ale co tam ważne że się da! JAK SIĘ ZATRZYMAĆ NA KOPERCIE ŻEBY NIE PIERDYKNĄĆ W SŁUPEK? :D Oto mój sposób: Kupujesz 4 gumy do żucia( najlepsze jakies ciemne - nie rzucają się tak w oczy nieswiadomemu egzaminatorowi), trzymasz w paszczy :) Chwilke przed rozpoczęćiem łuku ( samochód masz ustawiony na kopercie) DYSKRETNIE wypluwasz gumę na ziemię obok drzwi kierowcy(NIE ZA BLISKO) - wsiadasz zapamiętujesz gdzie kezy guma :D i cofająć zatrzymujesz się tak żeby była w tym samym położeniu co przed rozpoczęciem łuku :):):) PS. potem gumę dystkretnie podnosisz i wyrzucasz - no wiesz ochrona środowiska i te sprawy :D !!!!!!!!!!****J*E*S*Z*C*Z*E***>>>3<<<***D*N*I****!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: Mam nowy sposób na łuk :D 14.09.07, 16:34 >gdy w tej szybiE > zauważę linię i ta linia zaczyna wyginać się w łuk sorkii! Tę linie widzisz w lusterku nie w szybie !!! Więć zerkaj w lusterko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon tez zdaje17 wrzesnia IP: 203.190.197.* 14.09.07, 17:15 co prawda za granica , ale data ta sama wiec pomyslalam ze napisze pare slow. Egzamin zdaje o 7 rano ( Boze, jak ja wstane?)samochodem przyjaciolki. Jezdze ok ( zdaje na automata)ale w sumie wyjezdzilam tylko jakies 16 godzin, w tym tylko 10 z instruktorem. Nie wiem jak mi pojdzie na tescie, stres mnie zjada. Napiszcie cos! Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: tez zdaje17 wrzesnia 16.09.07, 01:08 Wow. Po 10 godzinach z instruktorem idziesz na exam? nie wiem jak to jest w Niemczech, ile musicie wyjeździć przed przystąpieniem do egzaminu? Będę trzymac za Ciebie kciukasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon Re: tez zdaje17 wrzesnia IP: 203.190.201.* 16.09.07, 08:22 Hej !Zdaje na automacie wiec jest duzo latwiej. Instruktor instruktorem, ale to kolezanka nauczyla mnie parkowac. Jezdzilam tez z nia troche tu i tam i zdaje na jej Camry. Mieszkam w Australii, nie ma limitu godzin przed egzaminem. Za to jesli zdam, musze wyjezdzic 25 godzin pod nadzorem i potem zaliczyc tzw hazard perception test na komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoskaa Re: tez zdaje17 wrzesnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 13:45 Ja tez mam jutro egzamin w Czwie.. Tyle, że po 12.. Aaaaaaaaaaaaaaaa! Instruktor powiedział mi, że jeżdże bardzo dobrze.. Zobaczymy jak to będzie! Mam nadzieję, że dobrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon Re: Lenka! IP: 203.190.201.* 16.09.07, 08:26 Trzymam kciuki dziewczyny! Dajcie znac jak wam poszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: Lenka! IP: 212.244.106.* 16.09.07, 12:21 Agatka ja juz sie tak stresuję ze nawet mi do glowy myśli o rezygnacji przychodzą. Bardzo czesto gasnie mi samochod i to mnie moze zgubic-instruktor mi to powiedzial. Zawsze jak ruszam na skrzyzowaniu to albo za malo gazu albo za szybko puszczam sprzeglo;A dzis kuje testy. no i dowiedzialam sie ze poprzyjmowali duzo nowych egzaminatorow ktorzy chca wypasc jak najlepiej w nowej pracy to bardzo pilują:( Ale sie boję Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: Lenka! 16.09.07, 21:58 Jak zdasz to stawiasz piwo, a jak nie zdasz to wódeczkę ( piwko tańsze więc się staraj :) ) PS. ja będe ok 7:10, mam troche podrukowanych rzeczy to możemy sobie powtórzyć.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: Lenka! IP: 212.244.106.* 17.09.07, 05:00 Ja tez tak bede, jeszcze tylko z chlopem na plac daszynskiego chce jechac bo ostatnio tam duuuuuuzy blad zrobilam. ale tez zamierzam tak byc pare minut po siodmej:) wiec do zobaczenia jakos sie poznamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: Lenka! 17.09.07, 06:16 Będe miała ciemni dzinsy i bordowo różowy (???) sweterek z motylkiem z cekinów :) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest 2 termin :P 17.09.07, 12:32 Mam 17 X o 7:03 ( tak jest napisane na tym świstku :D) w sali nr 7 :) A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: 2 termin :P 17.09.07, 12:44 dziewczyny znam juz Lenke, powiedzcie co bylo nie tak jesli mozecie Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: 2 termin :P 17.09.07, 13:23 Ano szkoda... Ale za miesiąc będzie lepiej ! :) Ja się tam nie łamię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: 2 termin :P IP: 212.244.106.* 17.09.07, 14:20 pewnie:) nie ma sie co łamać:):):):):) Agatka masz gg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: 2 termin :P IP: 212.244.106.* 17.09.07, 14:24 hej, a pisalas testy tez ze mną i z Agatką na sali?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: 2 termin :P IP: 212.244.106.* 17.09.07, 14:16 Hej, ja mam 17 ale na 8.30 :(:(, Ty już bedziesz po :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: 2 termin :P IP: 212.244.106.* 17.09.07, 14:26 masz gg? jakbysmy sie wtedy nie zobaczyly to daj znac jak Ci poszlo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoskaa Re: 2 termin :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 19:33 Ja też zawaliłam.. i też na łuku.. A byłam taka spokojna o plac.. za dużo było tam tych linii i pachołków i się pogubiłam =/ Na dodatek miałam wrednego egzaminatoraaaaa, grr. A drugiego terminu jeszcze nie ustaliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: 2 termin :P 18.09.07, 09:52 No własnie , zawala się najczęściej na głupocie jakiejś. Ehhh. Ja od razu sie umówiłam na kolejny exam, i tak musze czkac MIESIĄC. Niestety :( Ale chcę się wyrobić do końca roku, bo jak nie daj Boże wejdą te nowe przepisy to dopiero wtedy będzie porażka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: 2 termin :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:24 Agatka ale slyszalam ze jak ktos zaczal zdawac na starych zasadach to bedzie konczyl na starych mówisz ze moze być inaczej??:( Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: 2 termin :P 18.09.07, 12:40 A ja słyszałam znowu , że jak wejdą nowe zasady to od danego dnia obowiązują wszystkich bez względu kiedy skończyli kurs i czy maja juz za soba jakies egzaminy na starych zasadach. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: 2 termin :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:22 Hej a zdawałaś w Cz-owie? kto Cie egzaminiwał? na czym zawaliłas konkretnie? nie martw sie i witaj w klubie Kiedy masz poprawkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoskaa Re: 2 termin :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 23:06 Mam do Was pytanie: Bo zdawałam na górnym placu, stanowisko 4.. Zawsze jak jechałam na placu zaczynałam skręcać widząc po prawo drugi pachołek w bocznej szybie i zawsze plac wychodził mi super. A na egzaminie się pogubiłam.. Zamiast drugiego pachołka było ich tam ok. 6! Zamiast dwóch linii było kilka, ehh =/ Czy na dolnym placu też tak jest? Tyle linii i pachołków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: 2 termin :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 07:24 Hej Zosia i właśnie ja oblałam przez to samo a zdawałam na placu dolnym.Też mi tych pachołków wydawało się za dużo :(:( ale myslalam ze sie z tym skrętem wyrobię a tu klapa. Zdawalam na Corsie D i zawsze mi plac wychodził:( a teraz przez ten łuk to sie tak boję i coś czuję że sie nawet na zimę nie wyrobię. A gdzie tam dopiero miasto. Zosia mam jeszcze jedno pytanie powiedz mi bo przypuszczam ze zdawalas tez na Corsie, czy kierownicą zaczęlas skrecać jak widzialaś ten 2 pacholek w szybie srodkowej zaraz na początku jak Ci on sie tylko w niej pojawił czy jak mialas go pośrodku szyby tej środkowej? Bo u mnie wyszlo tak ze za wolno skreciłam w ktoryms momencie. Kidy masz poprawkę?? masz gg może? Ja zdawałam na dolnym placu (chyba 1 to była)jakby mnie tu nie było to jestem pod gg 7117467, PS: dokupujesz jakies godziny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoskaa Re: 2 termin :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 18:24 Napisalam na gg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: 2 termin :P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.07, 22:38 hej, mozecie napisac gdzie każa jechać egzaminatorzy, jakie ulice, na co uważac, i wszystkie inne cenne wskazówki pozdrowienia :) ja zdaję 26 października Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: 2 termin :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 16:05 uuhh podczepiam sie pod zapytanie bo mój egzamin juz w czwartek (4.10) <boi sie> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoskaa Re: 2 termin :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 20:12 Bodajze na stronie WORDu jest mapka.. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Co tam w Czewie słychać:) 01.10.07, 20:49 Mapki nie znajdziesz na kat. B, są tylko na a, B1, i T. Na co uważać? Wiem tyle: - jadąc Krakowską w stronę placu Daszyńskiego, przy Szybexie jest skręt w lewo - ulica jednokierunkowa ze znakiem STOP na końcu - skręcając w lewo musisz zjechać do lewej krawędzi ulicy i zatrzymać się , ale nie przed znakiem, tylko tak,żebyś mogła dokładnie ocenić sytuację na skrzyżowaniu - lewosktety ze sytzałką ( sygnalizator s3) - większość ma krótkie cykle, więc lepiej uważać żeby nie wjechać na żółtym - lewoskręty zwykłe - nie pchaj się na siłę na środek skrzyzowania - światła się zmienią i oblejesz - wyjeżdżając z WORDu zaraz za bramą jest znak STOP - Przewężenie na MIrowskiej, jadąc w strone centrum musisz ustapić tym z naprzeciwka - a niektórzy tną, nie widzisz nikogo, a tu nagle poawia się rozpędzone autko - i lipa ( ja na kursie tylko raz przejechałam tam prawidłowo :/ ) -Pasy ruchu na Dąbrowskiego za ZUSem zaraz - prawy pas jest tylko do skręcania w prawo ( autobusy mogą prosto) . Mnie się zawsze zapominało :) ( nie zawsze zwracam uwagę na znaki ) -PIESI - WSZĘDZIE:) Pamiętaj, że pieszy nie kieruje ruchem i gdy machnie Ci ręką żebyś jechała nie jedź tylko spytaj egzaminatora co robić. Tak samo Ty na siłę ich nie przepuszczaj - jesli pieszy nie zasygnalizował chęci przejścia to jedź. -Na placu Daszyńskiego pamiętaj, że autobusy jadące w Aleje mają swój oas ruchu, więc za bardzo Ci nie przeszkadzają ( nie musisz zatrzymywać się by ustąpić im pierwszeństwa ), ale te skręcające w Ogrodową musisz wpuścic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve_26 Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 21:10 Aga, powodzenia Ci życzę za 2 dni :))) Odezwę się do Ciebie po tym drugim (i pewnie ostatnim) terminie :))) Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: Co tam w Czewie słychać:) 01.10.07, 21:31 NIE dziekuję :) Lenka zdaje w czwartek:) Ale nam się fartnęło z terminami :) Jak zdamy to idziemy na piwko, może się przyłączysz? Kiedy Ty zdajesz, o ile dobrze pamiętam to pod koniec października? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: Co tam w Czewie słychać:) 01.10.07, 21:32 Już wiem!!! 24 o 9.30 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve_26 Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: 195.205.202.* 02.10.07, 07:58 No mam nadzieję, że obie zdacie :) Co do piwka to pomyślimy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 10:08 eehh ja zdaje juz w ten czwartek na 7:35 przepisy umiem, wszystko ok, swiatła maska plac ale... znając mnie walne jakąś GŁUPOTĘ na mieście <szok> stresu nie ma wcale, zacznie sie dopiero na Hallera <Lol2> Powodzenia dziewczyny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka.net Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 10:11 Hej ja też zdaję w czwartek ale o 11.15:), bo mi termin przesunęli...mnie za głupotę uwalili ostatnio na placu no ale za stres nic nie mogę:(:(, boję się że znowu mnie zgubi a tak chciałabym już mieć to prawko:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve_26 Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: 195.205.202.* 02.10.07, 11:17 Ja już tak zapobiegawczo pytam, bo nie wierze że zdam w pierwszym terminie :))) Sami Wam termin przesunęli, czy dzwoniłyście i pytały? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: Co tam w Czewie słychać:) 02.10.07, 15:45 Pisałysmy podania do dyrektora WORDu :) I się uadało :) Zwłaszcza ja się cieszę, bo mój powód co do przesunięcia był błahy, nie łaczył się z wyjazdem. A jednak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoskaa Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 20:57 Powodzenia Wam jutro życzę! Musicie zdać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.07, 22:36 1)a na placu..?- rzeczywiscie czepiają sie jesli ktos patrzy w lusterka na łuku? czy mozna patrzec w lusterka a tak dla swietego spokoju zerknąc troche w tylną szybe, zeby nie było? 2)czyli jadąc z Mirowskiej w Aleje musze przepuscic tych co wyjezdzają z placu Daszynskiego w strone Warszawskiej? 3)gdzie najwiecej jezdziłyscie na egzaminie- jaka dzielnica? czy rzeczywiscie jest to Zawodzie jak mi mowil instruktor? czy niekoniecznie? 4)a jak wam wychodzi parkowanie? mnie corsa niestety gaśnie jak szalona ;/ Chyba bede musiała na gazie wjezdzac na parking, ale boje sie ze mi samochod skoczy i przywale w cos ;( uuu pozdrowki i kciukasy za wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: Co tam w Czewie słychać:) 02.10.07, 22:43 >>>>>2)czyli jadąc z Mirowskiej w Aleje musze przepuscic tych co wyjezdzają z placu Daszynskiego w strone Warszawskiej? Nie!!! To jest na Mirowskiej ale dalej - za mostem. Musisz puscic tych, którzy jadą od strony Pl. Daszyńskiego. Na placu masz pierwszeństwo podczas wjeżdżania z Mirowskiej w Aleje! Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest ZDAŁAM!!! Prosze o kciuki dla Lenki!!!! 03.10.07, 12:45 Jutro o 11:15 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve_26 Re: ZDAŁAM!!! Prosze o kciuki dla Lenki!!!! IP: 195.205.202.* 03.10.07, 12:47 Gratulacje!!! A teraz pisz jak było: u kogo zdawałas, gdzie jezdziłas i ogólnie jak było ?? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: ZDAŁAM!!! Prosze o kciuki dla Lenki!!!! 03.10.07, 13:40 Po kolei : jechałam micrą Plac 9:30 - łuk - slalom gigant ale na szczęście w polu :) + (!!!) -górka - 1 podejście -klapa, zgasł, drugie + - miasto - tu gorzej - drobne błędy - już na samym początku myślałam, że nie zdam, dzięki temu jechałam na mega luzie - taka przejażdżaka :) Wyjazd z WORDu w legionów w lewo. Prosto aż do trasy. Na trasie w lewo ( uwaga! nie mozna od razu przeskoczyc na prawy pas - linia ciągła!! Trzeba na środkowy, po kilku metrach prawy kierunek i dopiero prawy pas). Z trasy w Krakowską. Z krakowskiej w sławetna jednokierynkowa ze znakiem STOP - oczywiście w lewo :) Zawracanie z użyciem biegu wstecznego - wjazd przodem w podwórko. Potem Ogrodowa, Krakowska, Warszawska, Krótka - z Krótkiej w prawo w Wilsona i na Jana Pawła. Zawracanie na Rondzie(nie rondzie:))Trzech Krzyzy. Z Jana Pawła w Kilińskiego w prawo. Kilkadziesiąt metrów Kilińskiego i w lewo w jednokierunkową uliczkę , z niej w lewo w Dąbrowskiego. Potem w lewo w Jana Pawła i prosto az do trasy. Z trasy w lewo w Legionów ( przu US) . Z Legionów w prawo w te uliczkę se strefą do 30. Tam parkowanie prostopadłe przodem . Potem troszkę tymi bocznymi uliczkami i wyjazd na Legionów w Prawo ---> WORD. Dziękuję, nerwowa Pani, ale większych błędów nie było. Wynik POZYTYWNY :) Nie mogłam micry ogarnąć, jeździłam nią tylko 3 godziny. Także szarpałam, na placu zgasła mi 3 razy ( ale tylko raz przy wykonywaniu elementów egzaminacyjnych więc ok) na miesnie raz. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: Co tam w Czewie słychać:) 02.10.07, 23:40 Nie za głupotę, tylko za próbe parkowania prostopadłego pomiedzy pachołkami na łuku ;) :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 15:19 a z kim mialas egzamin?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 15:57 jak kobieta to pewnie p. Adamiak Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: Co tam w Czewie słychać:) 03.10.07, 16:07 Pierwszy z PANEM ( mąż?) Adamiakiem, a drugi nie pamietam dokładnie nazwiska - Jacek Żółkowski|? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoskaa Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 16:30 Aa gratuluję! Ja będę zdawała za tydzień.. Boję się strrrrrasznieee. Jak nie zdam za drugim razem to nie wieeem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 19:20 ostatnie dwie godzinki zaliczone, humor dopisuje bo żadnych błędów "podobno" tylko ciekawe czy do jutra minka pozytywna sie utrzyma <Lol2> Powodzenia o 11.15 życze :) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: Co tam w Czewie słychać:) 03.10.07, 20:03 Ważne żebyś nie zrobiła jakiegoś poważnego błędu, o drobnostki się nie martw :) Jutro zdajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Re: Co tam w Czewie słychać:) 03.10.07, 20:02 Dzięki:) Kurcze chyba nie ma się czego bać. Mi się wydawało, że muszę przejechac miasto idealnie żeby zdać - a tu proszę - szarpałam biednym autkiem jak nie wiem co. Czasami miałam taką zamotę, że nie wiedziałam co robić :) I zdałam!!! Czego i Tobie serdecznie życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoskaa Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 20:08 Dziękować, W sumie ja to się najbardziej o ten nieszczęsny łuk boję. Jak znowu mi się pasy pomylą.. Ale na jazdach zawsze mi dobrze wychodzi, a jeździłam już na 3 różnych placach. Aaaaaaaaaaaaaa! Jak ja chciałabym mieć już to za sobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoskaa Re: Co tam w Czewie słychać:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 20:12 A na egzaminie też wiele zależy od egzaminatora.... Jak bym dostała tego, co chyba umreeee. Jak czekałam na swoją kolejkę to na samym placu u niego 5 osób w ciągu pół godziny nie zdało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve_26 Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: 195.205.202.* 04.10.07, 14:15 No dziewczyny, co z Wami?? Lenka, zdałaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 18:56 buuu... ja nie zdalam, jestem wściekla na siebie bo egzaminator świetny i moja corsa była, chyba sie zarycze i konca nie widac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoskaa Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 20:02 A zdawałaś pierwszy raz? Jaki błąd zrobiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoskaa Re: egzamin na prawko 17 września w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 20:53 Aaaaaaaaaaaaa boję się strasznie! Odpowiedz Link Zgłoś
agata.czest Linio, żeby nie było :)+ gratki dla Zosi. 18.11.07, 10:29 :) reaktywuję nasz wątek:) I gratuluję Zosi , bo kilka dni temu zdała egzamin:) Odpowiedz Link Zgłoś