vibracja 02.06.08, 16:47 Proszę byłych i obecnych kursantów o wyrażanie opinii na temat tej szkoły. Warto się tam zapisać? :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janko Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.wpie.agh.edu.pl 03.06.08, 08:35 pierwsze o co zapytaj zanim sie zapiszesz to ile trzeba czekac na jazdy ja czekalem ok. 2 miesiace liczac z czekaniem na egzamin robienie prawo jazdy od poczatku kursu zajelo mi 8 miesiecy mysle ze sa inne szkoly z blizszymi terminami poza tym ogolnie ucza dobrze choc zawsze zalezy od instruktora no i startuje sie spod ronda grunwaldzkiego i zeby teraz dojechac do huty (a tam w wiekszosci zdaje sie egazminy trzeba postac troche w korkach (remont ronda grzegorzeckiego) Odpowiedz Link Zgłoś
vibracja Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 03.06.08, 11:14 No coś Ty? Po skończeniu teorii czekałeś aż dwa miesiące na rozpoczęcie jazdy po Krakowie??? To jakaś masakra w takim razie. Bo jeśli ja też bym tak zaczęła, to wtedy chyba już się skończy ten remont Grzegórzeckiego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:47 Super szkoła, polecam wszystkim !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANia Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: 62.29.136.* 03.06.08, 13:40 Teraz widzę, doszkalając się w innej szkole jak mało mnie nauczono w "STACHU" ;/ na jazdy czekałam 3 m-ce a jak sie doczekalam to zakonczylam je po poł roku, czekam teraz na egz praktyczny i sie ucze tego czego nie przerobil ze mną STACH... zawracanie na drodze dwukierunkowej, parkowanie, swiatla, budowa pod maską, i pare innych szczegolow. I jeszcze instruktor namawial mnie na dodatkowe jazdy ...nigdy wiecej STACHA! Teoria tez byla po łebkach, zamiast 30 godz odbyło sie 16 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vibracja Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.chello.pl 03.06.08, 21:01 Dobrze, że mi to mówicie. :) Właściwie to i tak dziś zapisałam się do innej szkoły jazdy. Mam nadzieję, że będzie ok. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frutis Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 08:10 A mnie tam dużo nauczono. Teoria ok., jazdy też ok. Czas szkolenia od zapisania się do odebrania dokumentów 9 tygodni. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEDOWIAREK Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: 195.116.69.* 26.06.08, 22:34 Ja zdałam za pierwszym razem było ze mną tragicznie ale posłuchałam Moniki i jeździłam do samego egzaminu na który czekałam długo.Teraz daje sobie rade sama w co wracając myślami wstecz do tej pory nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaa11.3 Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 09.06.08, 08:36 Witam, właśnie ukończyłam kurs, czekam na egzamin, czuje się dobrze przygotowana. Szkolenie w mojej ocenie było ok. owszem wymagający instruktorzy ale chyba oto tutaj chodzi, instruktorzy godni polecenia. Fajne wykłady dużo konkretnej wiedzy w przyjemny sposób przekazywanej. OgólnIe jestem bardzo zadowolona, polecam wszystkim szkołę jazdy STACH. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaa11.3 Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 09.06.08, 08:54 Witam jeszcze raz nie wiem czemu ktoś pisze, że na jazdy czekał 2 lub 3 miesiace jak ja wraz z moimi znajomymi po teorii czekałam może tydzień ale i tak to wiązało się z dopasowaniem moich zajęć do planu dnia. Jak rozpoczełam jazdy terminy były dogodne, bez problemów można się było zapisać, rezerwacje można było robić na wiele tygodni do przodu.Nie robiono mi żadnych ograniczeń ilościowych w jazdach jak ma to miejsce w innych szkołach, można jeżdzić codziennie, a nie raz lub dwa razy tygodniowo i to jeszcze po 1 godzinie. U STACHA jezdziłam zawsze po 2 godziny czyli 15 spotkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANia Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: 62.29.136.* 09.06.08, 09:06 Kinga widocznie teraz STACH ma wiecej terminów bo ludzie porezygnowali. Nie mam powodów żeby kłamać, zapisałam sie tam bo niby był na 2 miejscu pod względem zdawalności ;/ Kurs rozpoczęłam 31 lipca 2007 i obecnie czekam na egz praktyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaa11.3 Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 09.06.08, 09:31 Wiesz ludzie zapisują się, zajęcia opuszczają, na jazdy idą po dłuższej przerwie nie spowodowanej z winy szkoły tylko z przyczyn osobistych tak jak ma to miejsce z moja koleżanką która dalej jeszcze się szkoli ale to jest jej wybór, róznego typu problemy w pracy i na studiach uniemozliwiają jej szybkie szkolenie. Gdyby ona teraz napisała na tym forum, że jest niezadowolona z przedłuzajacego się szkolenia to była by nieuczciwa. Stach w rankingach zdawalności jest na drugim miejscu i to jest fakt, jest to wynik m.in. jego dobrego szkolenia za co winniśmy być mu wdzięczni. Jęsli dobrze pamietam to w tamtym roku media ostro nakrecili sprawę zmian w przepisach o zdawanie na prawo jazdy co spowodowało bardzo duzy napływ osób do szkół jazdy w krótkim czasie. To przez to mogłas czekać dłuzej niz teraz na jazdy, na pocieszenie powiem ci, że w innych szkołach napewno było tak samo, media o tym głosno mówiły, nawet na egzamin państwowy czekamy dzisiaj 2 miesiace, co jest skutkiem w/w żeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Hmmm 09.06.08, 09:41 Gość portalu: ANia napisał(a): > Kurs rozpoczęłam > 31 lipca 2007 i obecnie czekam na egz praktyczny. _________________________________________________________ Czyli Szybko, Sprawnie i Przyjemnie !!! Kurs przy sprawnej organizacji i np. tylko 4 h. jazd tygodniowo powinien trwać nie dłużej niż 2-3 miesiące!!! Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Hmmm 09.06.08, 10:04 kingaa11.3 napisała: > Mój tyle trwał !!! ----------------------------------- Trudno. Zdarza się ;-) Mój (co prawda nie w tej szkółce): - B --> ~~~ 3 miesiące - C --> ~~~ 2 miesiące - D --> ~~~ 3 miesiące - C+E --> ~ 1 miesiąc żadnych zajęć/jazd nie opuszczając ! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan11.4 Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 09.06.08, 13:08 No pewnie, właśnie się szkolę, jest bardzo fajnie, kończę jazdy, gorąco pozdrawiam mojego instr. Tomka i wszystkich od STACHA. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 08:51 Kończę jazdy jest spoko, fajny klimat na jazdach jak i na teorii, duzo fajnej wiedzy. Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 09:04 Są w porządku najpierw brat ok. 5 lat temu u nich się szkolił, potem ja rok temu poszedłem w jego ślady. Szkolił mnie nawet ten sam instruktor Tomasz, polecam go i cały STACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poirytowana Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.chello.pl 19.06.08, 21:10 Wyklady super naprawde ale co do jazd to gorzej:/traktuja lepiej kursantow dokupujacyh godziny niz tych ktorzy robia u nich kurs!Kilka zepsutych samochodow i wlasnie ci ktorzy robia kurs na nich jezdza a Ci dokupujacy jazdy maja pierwszenstwo do dobrych sprawnych chevroletow:/chyba cos jest nie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
kingaa11.3 Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 19.06.08, 21:35 No ale ktoś bzdury pisze robiąc kurs owszem jeżdziłam różnymi samochodami ale dzięki tamu dobrze opanowałam jazdę. Z tego co wiem to istniała możliwość wyboru samochodu. Nie zauważyłam aby te auta były zdezelowane a nawet jeśli by się zepsuło no to chyba jest to prawo rzeczy martwych, a zwłaszcza na nauce jazdy gdzie ludzie mocno zużywają te samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.chello.pl 26.08.08, 22:08 co sie dzieje na tym forum Ja przeszłam do STACHA z LOKu i tam mi otwoorzono oczy. to co przeszłam w Loku to nie wszystko, nie miałam wszystkich manewrów i jeżdziłam tylko po salwatorze i troche po hucie. dostałam nr do Romka z tej szkoły i udało się. po kilku jazdach dodatkowych zdałam za piewszym razem. dziekuje mu za te mordege. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frutis Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 08:04 Robiłem tam kurs i jezdziłem tylko tym Aveo. Owszem widziałem też inne samochody z tego co słyszałem od innych kursantów to łatwiej się zdaje na egzaminie gdy pojezdzi się różnymi samochodami. Ja akurat jezdziłem tylko jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEDOWIAREK Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: 195.116.69.* 26.06.08, 22:20 Ja jeździłam na różnych autkach w tym na puncie i dlatego teraz tato nie ma oporów aby mi dać swoje punto a zdałam za pierwszym razem i sama w to nie wierze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po kursie Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.salbis.net 07.08.08, 11:19 to prawda, ci co sobie dokupują jazdy mają pierwszeństwo, rozmawiałem z jedną osobą co czekała przy chevroletach i jak sie okazało dla niej termin sie znalazł na drugi dzień! przy czym ja czekałem ponad miesiąc! brzmi to niewiarygodnie ale taka prawda :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 12:24 a ja tam jezdżę i jestem zadowolony jazdy codziennie, umawiam się z jazdy na jazdę mam ochotę pojeżdzić tym samochodem to im zgłaszam mam ochotę na inne auto to też im to zgłaszam i jeżdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANia Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: 62.29.136.* 23.06.08, 09:24 Nie było mozliwości wyboru samochodu :] A jazdy dokupiłam już w innej szkole, gdzie uczą doświadczeni instruktorzy i wlaśnie zaliczyłam egzamin za pierwszym podejściem. W STACHU uczą ludzie bardzo mili ale jak na moje odczucia za młodzi do fachowej nauki. Pozdrawiam Pana Stacha ...zresztą również bardzo miłego. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frutis Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 10:40 No Aniu nie przesadzajmy jak chce się psa ubić to i kij się znajdzie. Jacy niedoświadczeni mój inst.. Pan Staszek wiek ok. 60 lat, staż pracy z tego co mi mówił 30 lat. Czy on wygląda na niedoświadczonego ? Owszem są i młodsi bo i takich tez widziałem na szkoleniu w wieku ok. 30 lat. Czy oni tez są niedoświadczeni ? Myślę, że wiek nie ma tu nic do rzeczy, wystarczy spojrzeć na egzaminatorów u jakich dzisiaj zdajemy na prawo jazdy w jakim są wieku. Gratuluje ci nabycia wiedzy i zdania egzaminu na prawo jazdy. Zobacz też pozytywy szkolenia w szkole Stach, na pewno takie były, być może w twoim przypadku była potrzebna zmiana miejsca szkolenia. Może to był impuls, który spowodował jeszcze większą determinację do nauki. Życzę powodzenia dawny kursant szkoły Stach. Odpowiedz Link Zgłoś
macdalenka22 Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 27.06.08, 09:15 Jako była uczestniczka kursu w STACH'u chetnie wyrażę swoją opinię na temat tej szkoły. Ja osobiście nie mogę narzekać na nic. Wykłady prowadzone w bardzo miłej atmosferze jednocześnie przkazujące dużo wiedzy i informacji praktycznych, przykładów z życia wziętych. Jazdy miałam z Moniką, która świetnie przygotowała mnie zarówno do egzaminu jak i do tego, żeby teraz, gdy jeżdżę już sama, wiedzieć jak się uporać z większością sytuacji na drodze. Najważniejsze jest jednak to, że egzamin na prawko zdałam za pierwszym razem!!! (nawet egzaminator po egzaminie powiedział mi że widać, że byłam dobrze przygotowana:)) O.S.K STACH mogę więc polecić wszystkim, którzy stoją przed wyborem szkoły jazdy w Krakowie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANia Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: 62.29.136.* 02.07.08, 10:44 Oj frutis nikogo tu nie chcę ubijać ;) Ty miałes p. Staszka a ja własnie kogoś młodszego i o tym napisałam. A zmiana miejsca szkolenia nie była zadnym impulsem, impulsem było to że wpakowałam trochę kasy i nie byłam do końca nauczona...a niedouczona to niezdany egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.77.classcom.pl 27.06.08, 17:56 Witam! Rzadko zabieram głos na forach internetowych ale w tym wypadku muszę odejść od swoje żelaznej zasady i bronić szkoły jazdy do której chodziłam ponieważ wiem że dwa jadowite komentarze mogą (przepraszam za wyrażenie) zgnoić bądź co bądź naprawdę dobrą szkolę. Poza tym jestem wam to też trochę winna, ponieważ sama wybrałam STACHA na podstawie wypowiedzi INTERNAUTÓW na RÓŻNYCH forach. Nie chciałam wypytywać znajomych, bo wiem, że gdzie dwóch Polaków tam trzy opinie :D. Na kurs zapisałam się, około bo już nie pamiętam 28 lub 29 lutego 2008 roku. Właściciel ośrodka na pierwszy rzut oka nie robi piorunującego wrażenia ze względu na swój chłodny stosunek do przyszłego kursanta jednak ja nie oczekiwałam od niego noszenia na rękach tylko rzetelności i fachowości, czego popis dawał na wykładach przekazując wiedzę w sposób lekki i humorystyczny - dowodem tego było niekiedy brak wolnych miejsc siedzących na wykładach. Każdy wykład trwał około 1h 1h10’ ZEGAROWYCH (nie wiem nie mierzyłam czas stoperem). Ktoś, kto pisze ze odbywa się 16 z 30 godzin zapomniał doczytać, że wykłady obejmują 30godzin, ale LEKCYJNYCH, co jak by nie patrzył w sumie daje 15 spotkań po 1,5h co ze sprowadzeniem obecności i przeputaniu chętnych:D obejmuje całe 1,5 godziny. Idąc za radą wykładowcy już w trakcie kursu teoretycznego zapisałam się na jazdy (na teorii należy być na 9 zajęciach) i dostałam pierwszą jazdę już 4 kwietnia. Moim instruktorem a raczej instruktorką była pani Monika, która również w sposób rzetelny przekazała mi wiedzę niezbędną do jazdy samochodem. Pragnę zaznaczyć ze naukę rozpoczynałam od okrągłego zera :D nie wiedząc nawet z której strony jest gaz i sprzęgło! Pani Monika nauczyła mnie wszystkiego co jest obowiązkowe w trakcie szkolenia: parkowanie przodem, ukośnie, równolegle tzw. koperta; zawracanie na trzy; przede wszystkim RUSZANIE:D; jazda na łuku bazując tylko na lusterkach a nie na odpowiednim kręceniu kierownicą bo tego chyba bym nie skumała;budowa ( nie tylko pojemniki na płyny co jest wymagane na egzaminie ale także wiem gdzie jest pasek klinowy:D); światła; wszystkie możliwie trudne! skrzyżowania i ronda w Krakowie z rondem Czyżyńskim na czele; a najlepsza była ostatnia jazda gdzie kazała mi jechać na autostradę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do 130 km/h bo przy większej prędkości zrywa eLkę:D. Jestem szalenie zadowolona ze szkolenia i patrząc z perspektywy czasu widzie dopiero teraz ile krwi napsułam Monice. Pragnę również nadmienić ze żeby mnie nauczyć stosowała różne środki perswazji, ponieważ kochani jazda po Krakowie nie jest niestety bezstresowa. Zawsze kładła nacisk na samodzielność w myśleniu jak i w prowadzeniu(hamowała w ostatnim momencie, nie trzymała mi kierownicy, czego dowodem było ładowanie się przeze mnie w krawężniki ani sprzęgła czego skutkiem było rozkraczanie się na środku skrzyżowań). Co do placu manewrowego i korków jeżeli ktoś nie dawał sobie rady z ruszaniem jeździła z nim właśnie w korkach bo jest to jedna z metod nauczenia wyczucia sprzęgła. Aby kursanci nie musieli jeździć tam i z powrotem i tracić czas po prostu każe im przyjeżdżać na plac. Podobna sytuacja dotyczy Huty, jeżeli tam jechała czasami brała mnie ze sobą bym uczyła się wraz z innym kursantem a swoje godziny jazdy automatycznie rozpoczynała już na Hucie. Kilka słów do pani Poirytowanej: przykro mi to mówić ale twoja wypowiedz przypomina pierdzenie po starej grochówce, mimo że zadziwiająco dobrze czułam się za kołkiem musiałam wykupić dodatkowe lekcje przed egzaminem i jakoś nie zauważyłam aby Monika traktowała mnie wyjątkowo specjalnie. Podchodziła do mnie na tych lekcjach z tym samym, profesjonalizmem jak na kursie podstawowym. Poza tym nie zauważyłam by jakiekolwiek auto było tam zepsute a jeździłam w sumie na czterech(2 chevrolety, punto i micra), zaręczam ze nie zbierałam części z tych samochodów i nie zabierałam do domu :D. Mam nadzieje ze poprzez to forum dowiesz się (albo już się dowiedziałaś), że na egzaminie tez nie mają nowiusieńkich samochodów(ja zdawałam na aucie, które miało zjechane sprzęgło). Reasumując: Kurs u STACHA rozpoczęłam 28(29)luty 2008 Zakończenie kursu - 3 czerwca 2008 Data egzaminu w MORD - 18 czerwiec 2008 EGZAMIN ZDANY ZA PIERWSZYM PODEJŚCIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę Wam samych trafnych decyzji nie tylko przy wyborze ośrodka szkolenia kierowców. (Przepraszam za trochę przydługą wypowiedź). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrusik Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.pk.edu.pl 29.06.08, 14:50 Jestem absolwentem tej szkoły. Zdałem za pierwszym razem. Dobrze prowadzone wykłady, wszystko OK. Barzdo dziękuję p. Monikie, mojemu instruktoru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANia Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: 62.29.136.* 02.07.08, 10:29 "Zadowolona" umiem liczyć i wiem, że w programie jest 30 godz po 45 minut, czyli wychodzi 15 spotkań po 90 minut....niestety ja odbyłam 8 spotkań (i nie tylko ja), przychodzac na 9 spotkanie okazalo sie ze program szkolenia zaczal sie powtarzac (czyli 9 spotkanie równało się 1 spotkaniu, w ten sposób potrafiłam nawet obliczyć kiedy będą sie powtarzac tematy i na te trudniejsze chodziłam), nie wnosząc nowej wiedzy ;] Powinnaś nie tylko podziękować STACHOWI ale równiez przeprosić forumowiczów za swoje nieeleganckie zachowanie. Na forum wyraża się swoją opinię na temat a nie swoją opinię na temat innych tutaj piszących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęściara Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: 80.50.125.* 08.08.08, 16:19 nie mogę czytać co tu jest wypisane w niektórych postach, polecam szkołe Stach, robiłam tam kurs, teoria idzie cyklem więc jeśli Cię na czymś nie ma to musisz czekac na to aż cały cykl przejdzie. co do jazd zawsze jezdzilam chevroletem nigdy mniej niz dwa razy w tyg. moim znajomi rownież robili kurs u Stacha i tak jak ja zdali za pierwszym razem....wiek instruktora nie ma tu znaczenia. ja polecam pana Zająca..co do czasu teoria miesiac jazdy 1.5 miesiąca... pozdrawiam/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macierzanka Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.mp1.dr.home.nl 08.08.08, 22:27 To ja widze, ze po kilku latach niewiele sie zmienilo w szkole. "Zadowolona" cos jestes dziwnie za bardzo zadowolona. Taki hymn pochwalny dla szkoly z ktora lacza cie tylko lekcje jazdy to az dziwne. Ja ze swojej drugiej szkoly (a pierwsza byl Stach) bylam bardzo zadowolona, i jak by kto pytal to bymo tym powiedziala, ale takiego hymnu pochwalnego bym nie napisala, bo i po co, nie mialabym w tym osobistego interesu. A pozatym zastanowilas sie co napisalas cyt. "na teorii nie bylo miejsc siedzacych dla wszystkich chetnych". Wybacz ale dla wiekszosci ludzi, placacych gruba kase za kurs to nie jest powod do dumy dla szkoly, ze nie ma gdzie usadzic kursantow. Takze jak jeszcze raz popadniesz w taki podniosly ton pochwalny to sie najpierw zastanow. Ja robilam tam kurs juz jakis czas temu i bylam niezadowolona: nie moglam sie doczekam wolnych terminow na jazdy, szkolenie tez odbiegalo od moich oczekiwan. I jak uslyszalam, ze przed egzaminem nie bedzie szansy zeby wziac wiecej i czesciej jazd, oraz nie ma mowy o jezdzie tuz przed samym egzaminem, to wtedy przekroczylo to moje zdolnosci akceptacji. Poszlam do innej szkoly w poblizu mojego miejsca zamieszkania, wykupilam sporo lekcji, a pan instruktor otworzyl kajecik i tylko zapytal "kiedy sobie panienka zyczy, rano, popoludniu w nocy, ile godzin". A gdy niesmialo zapytalam czy udaloby sie mnie jakos wcisnac tuz przed egzaminem to pan instruktor wyrazil szczere zdziwienie moim zdziwieniem bo dla niego nie bylo innego wyjscia. Wtedy dopiero zobaczylam jak wyglada normalna szkola. Rozumie, ze ktos jednak jest zadowolony (nawet jesli nie jest to sam wlasciciel lub jego przyjaciele), ale to nie jest powod zeby obrazac tych niezadowolonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obecnie szkolący Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.crowley.pl 09.08.08, 11:30 Jestem obecnie oczekujacym na egzamin, dobieram aktualnie jazdy przed egzaminem. Na szkoleniu było jak by to ujać normalnie, chyba tak wyobrażałem sobie szkolenie było miło i spokojnie a nawet wesoło. Zapisując się na kurs chciałem jeżdzić róznymi samochodami i to jest realizowane i to z tym samym instruktorem panem Michałem. Mam nadzieje, że zdam i to za pierwszym razem. Jak zdam to jeszcze coś napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mort Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.08, 21:59 Cieszę że wybrałem STACHA. Kurs zacząłem w kwietniu a 15 sierpnia zdałem egzamin za pierwszym podejściem. Zacząłem bez najmniejszego pojęcia jak uruchomić auto a proszę jak się miło skończyło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 08:49 kurs robiłem w LOKU ale jazdy dodatkowe u Stacha i tu dopiero się przygotowałem do egzaminu, zdałem w poniedziałek, mam to juz za sobą. Polecam Stacha. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-only Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 29.08.08, 22:31 cześć, chciałabym prosić byłych i obecnych kursantów o polecenie mi dobrego instruktora ze szkoły STACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 08:36 Szkoli mnie Pan Tomasz, jest wymagajacy ale spokojny, mi sie podoba, polecam Go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmuchawiec Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.mp1.dr.home.nl 11.09.08, 21:50 Ja sie szkolilam u Stacha i troche mnie dziwia dobre opinie, bo dobrze wiem, ze nie tylko z moim przypadku Stach mial ogromne problemy z czestotliwoscia zajec, konkretnie byly za rzadko. Ale o tym niektorzy juz pisali. Tez mialam problem z dodatkowymi jazdami przed egzaminem. Troche nerwow mnie kosztowala ta szkola. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: 195.116.69.* 17.09.08, 22:59 czytam tak wszystkie opinie i pragne wyrazic swoje zdanie -wyklady spoko smieszne i ciekawe co do jazdy to pierwsze spotkanie zaraz po wykladach insytruktor na pierwszej jezdzie zaraz mnie rozpisal do konca wszystkie jazdy a ze jestem we wrzesniu wolna to codziennie nawet mi do glowy by nie przyszlo ze tak szybko zalapie jazde zostalo mi pare jazd jeszcze a instruktorzy sa zabawni i na luzie pozdrowienia dla wszystkich to ja ta mala brunetka GADULA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benio Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 09:52 Ja gorąco polecam, teoria 3 tygodnie jazdy 3 tygodnie teraz czekam na egzamin, który to mam 30 września, między czasie jeszcze jeżdżę, dobieram sobie dodatkowe lekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychchch Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 12.09.08, 10:11 Dobra i fajna szkoła bardzo polecam tym którzy chcą się czegoś dobrego nauczyć. Jest to druga szkoła w której podjołem naukę i porównując ją do tej pierwszej to jest ogromna przepaść w sposobie nauki.Najlepszym przykładem, że dobrze szkolą jest to iz udało mi się zdać na prawo jazdy w zeszły poniedziałek za drugim podejściem, pierwszy egzamin spaliłem na mieście, stres mnie zjadł. Gorąco polecam szkołę Stach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.mp1.dr.home.nl 13.09.08, 13:01 Ja robilam kurs u Stacha i moge potwierdzic juz tylko to co mowili niektorzy o ich duzych problemach w czestotliwosci u...ania lekcji. Nie mozna bylo sie doprosic o czestsze jazdy. Musialam dokupic lekcje w innej szkole. Tez zdalam za pierwszym razem ... ale dzieki lekcjom w innej szkole! Po prostu calkowicie nie wierze, ze inni podejrzani entuzjasci na tym forum nie mieli tych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.crowley.pl 14.09.08, 09:11 Ja robiłam kurs w okresie maj i czerwiec 2008 i nie miałam problemów z jazdami, czekając na egzamin jezdziłam w wakacje i też było bez problemów. Ale najwazniejsze dla mnie było samo szkolenie które bardzo mi się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 20:40 jak czytam te pierdoły to mi ziemniaki w piwnicy gniją......naprawde,jak czytam ze ktos nauczyl sie wszystkiego w kilka godzin"bo zmienil osrodek szkolenia"to mam dość...ja bralem dodatkowe jazdy w o.s.k"Stach"naprawde jestem zadowolony,bo instruktor zwrocil mi uwage na zeczy ktore poprzednik pominol...ale mimo wszystko wiem ze tez duzo zawdzieczam mojemu poprzedniemu instruktorowi!ja poprostu potrzebowalem kilku jazd wiecej....reasumujac:)LUDZIKI ZEBY STAĆ SIE KIERWCĄ NIE WYSTARCZY INSTRUKTOR!!!praktyka to podstawa.....zdalem za 2gim razem- pozdro.ps.polecam OSK"STACH"!!!:):) Odpowiedz Link Zgłoś
rom1.199 Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 14.09.08, 09:39 Przypadkowo trafiłem na to forum i dziwią mnie te niektóre krytyczne opinie. Właśnie kończe szkolenie i mogę powiedzieć,że szkoła jest po prostu zajebista. Pełny luz i wolność, wybierasz samochody, instruktora, godziny jazdy no super, i jeszcze płatności w ratach 0%, a i te wykłady na które chodziłem dwa razy bo tak mi się podobały. Porównanie mam bo brat robił w Luzie. Jk dla mnie to szkoła STACH super, bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: espera Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.09.08, 19:59 zdecydowanie odradzam - od każdej godziny trzeba odjąć około 15 minut na pogaduchy instruktorów - więc się płaci za 60 minut ma się tylko 45-50. Nie najlepszy plac manewrowy, instruktorzy bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 09:48 Nic dodać nic ująć tak sobie wyobrażałam szkolenie. Polecam wszystkim, czekam na egzamin, jak zdam to jeszcze cos napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
kim5.4 Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 16.09.08, 10:31 Kurs robiłem w loku na centralnej ale jazdy doszkalające u Stacha. Porównując te szkoły to mogę stwierdzić, ze w szkole Stach dużo jezdzi się po mieście ćwicząc tam parkowania itp. rzeczy. Na plac wieżdzałem tylko w tedy kiedy faktycznie była taka potrzeba. A w loku to podstawą jazdy był plac, na 30 h jazdy w kursie 20 h spędziłem na placu jak nic. Tak więc jak dla mnie to szkoła Stach prezentuje lepszy sposób szkolenia. I jeszcze jedno w szkole Stach jeżdziliśmy w pierwszej kolejności po trasach egzaminacyjnych a pózniej gdy to już było opanowane to gdzie się tylko dało dojechać aby poćwiczyć różne sytuacje na drodze. Egzamin zdałem 10 września, nie było łatwo sama jazda trwała ok. 50 minut. Podczas całego tego czasu czułem jak egzaminator szuka jakiegoś haczyka który mógłby wykorzystać do nizaliczenia. Wytrwałem do końca i na końcu usłyszałem, że wynik jest pozytywny, spytał się jeszcze gdzie się szkoliłem na co ja mu odpowiedziałem , że kurs w loku ale jazdy dodatkowe u Stacha a on na to ,, A CHAAA.. ,,. Z czystym sercem polecam Stacha żałując, że od samego poczatku nie robiłem tam kursu. Ijeszcze jedno jezdziłem z instruktorem Jarkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drobna Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 20:55 Nic się nie nauczyłam, nawet dobrego zmieniania biegów... Nie polecam, mają nie miłych instruktorów (zwłaszcza młodych! Jeden mnie nawet kiedyś wyśmiał, za co miałam ochotę mu przywalić... Bezczelny.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 08:24 Zdałem co prawda za drugim podejsciem ale zdałem. Szkołę polecam dobry poziom nauki zarówno na teorii jak w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
maximusssss Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie 24.09.08, 10:52 Moja małżonka robiła tam kurs i z tego co mi mówiła i sam zaobserwowałem to szkoła konkretna, odpowiedzialna. Z zajęć teoretycznych była bardzo zadowolona, jazdy miała z jednym instruktorem bez problemów i przy tym wymagający no ale chyba oto tutaj chodzi aby uczyć i wymagać. Obecnie ma już prawo jazdy, jeżdzi samodzielnie, podwozi dzieci do szkoły. Świadom jestem tego, że jeszcze musi nabrać doświadczenia ale jak na poczatek to jest naprawdę bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikolo Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 08:15 No już po wszystkim, wczoraj zdałem egzamin na prawko. Kurs robiłem oczywiscie w szkole STACH. Polecam wszystkim tę szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alanis Re: szkoła jazdy STACH Kraków - jak długo teoria? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 10:40 Witam! mam pytanie do kursantów najchętniej obecnych, ile razy w tygodniu odbywają się zajęcia teoretyczne? jak długo trwa taki kurs teoretyczny bo wiadomo jazdy to już indywidualna sprawa. Z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikolo Re: szkoła jazdy STACH Kraków - jak długo teoria? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 11:21 Trzy razy w tygodniu, poniedziałek, wtorek, czwartek w sumie 10 spotkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwiga Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: 195.116.69.* 30.09.08, 22:17 Witam przypadkiem trafiłam na to forum czytajac opinie z niektórymi sie zgadzam z innymi nie.Ze mna było tak chłop wygonił mnie na prawo jazdy jak zaczał pracowac za granica bo auto kisło w domu kuzynka mnie zapisała do stacha bo ona tam robiła i była zadowolona wiec zdecydowali za mnie.Geniuszem to ja nie byłam panikowałam a zwłaszcza jak miałam jechac z innym instruktorem wiec mi nie odpuscili i tak mnie wymordowali ze potem to mi juz obojetnie było z kim jezdrze,zdałam za drugim razem nie pochwale sie co zmalowałam ze oblałam.Jak bym wiedziała ile mnie bedzie to kosztowac wysiłku na stare lata to bym od razu za młodu ha ha ha prawko zrobiła.Teraz jestem nie zalezna i MAM PRAWKO!!!! ale tylko dzieki instruktorom od stacha oni wiedza jak dobrnąć do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 08:26 Witam, u mnie jest podobnie mąż dał mi auto i powiedział zrób sobie prawko bo już wiecej nie będę cię zawoził do galeri i koleżanek itp. No więc robię kurs u Stacha bo też mi tam poleciły kolezanki, cisną mnie w każdym momencie nawet na teorii. Jak zkończę kurs to coś jeszcze napisze. Pozdrawiam wszystkie panie które zostały wysłane na kurs prawa jazdy przez mężów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefka Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.mp1.dr.home.nl 01.10.08, 10:59 Ha ha ha. Juz wierze w te laurki. Tez niestety robilam prawko u Stacha z kolezanka. Obie mialysmy te same problemy a przede wszystkim jeden glowny. Jazdy odbywaly sie za rzadko. Ja w koncu zdalam prawko a kolezanka jeszcze sie buja. Szkoly absolutnie nie moge polecic. No chyba ze ktos ma ochote na wieczne problemy z terminami jazd. Instruktorzy nawet ok, nic specjalnego, ani lepsi ani gorsi od innych. W kazdym razie z cala pewnoscia nic mojemu instruktorowi nie zawdzieczam, ani dobrego ani zlego. Moja jedna uwaga jest taka, ze troche czasem sie spoznial a potem konczyl o czasie, obrywajac pare minut z mojej godziny. I ten brak elastycznosci, tzn. rozpoczynanie na Grunwaldzkim. Troche mnie dojazdy do Grunwaldzkiego kosztowaly czasu. Ja na szczescie nie musze do szkoly jazdy wracac, ale gdybym musiala to z cala pewnoscia szukalabym innej. I nie kierowalabym sie tez opiniami z forum, bo na forum kazdy (np. sam wlasiciel) sobie moze wypisywac piesni pochwalne na temat wlasnej szkoly. Kierujcie sie raczej opiniami znanych wam osobiscie osob, a nie anonimowych ludzi z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefka do wlasiciela IP: *.mp1.dr.home.nl 01.10.08, 11:06 ... lub jego przyjciol. Przestan wypisywac [pod roznymi nickami) jak to jestes zadowolony z wlasnej szkoly. Wystarczy, ze poprawi sie makabryczna terminowosc jazd, i ludzie sami od siebie bede pisac dobre rzeczy o szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insruktorzy Re: do wlasiciela IP: 195.116.69.* 01.10.08, 22:07 POZDROWIENIA DLA NIEUCZCIWEJ KONKURENCJI PANIE STEFKU TZN PANI HA HA MOZE LEPIEJ ZAINWESTOWAC WE WŁASNA REKLAME POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 13:47 Witam ponownie wczoraj miałam egzamin no i nie powiodło się, tak się zestresowałam, że przejechałam na końcówce żółtego światła. Egzaminator nie póścił mi tego płazem, powiedział ,że spokojnie można się było zatrzymać i mimo fajnej jazdy ten błąd uniemożliwia mi zaliczenie. No cóz myślę,że następnym razem będzie lepiej. Napisze jak będzie przy kolejnym podejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoła jazdy STACH Kraków - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 08:08 Myślę, że warto. Jak było na kursie - tak normalnie. Egzamin już zdałem. Odpowiedz Link Zgłoś